Uživatelský avatar
Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1144
Registrován: 31.03.2009 16:00

24.02.2015 11:15

D.G.F.M sistema 1927

Problém se zásobníky....????

Zdravim pánové. Nevim, zda svůj dotaz píši do správného vlákna, ale vhodnější jsem nenašel. Pakliže se zde nachází vhodnější, tak poprosim o přesun.

A teď již k mému dotazu. Před časem se ke mě z Argentiny zatoulal jeden prastarý Colt 1911, Konkretně D.G.F.M sistema 1927 – šlo vlastně o první prodanou licenci Coltu. První dodávky byly přímo z Coltu, další již byly vyráběny v Argentině pod dohledem specialistů od Coltu a posléze si argentinci zbraň lehce překonstruovali a vyráběli pod názvem HAFDASA…

Nicméně já vlastním původní D.G.F.M. Sistema 1927 .45ACP, zbraň je sčíslovaná včetně zásobníků a do Evropy se dostala v osmdesátých letech. Nicméně původní zásobník má již dost roztahané vývodky a stávalo se mi, že při natažení a vypuštění závěru ze zadní polohy se náboj kousne. Střela se opře o hranu kuželu, náběhu do komory na půl cesty ze zásobníku. Nejprve jsem si myslel, že je slabá vratná pružina a sehnal jsem si novou z Norinca 1911 a origo zásobník (válečný) pro US. Colty. Nicméně situace se příliš nezměnila, nyní pistole spolehlivě funguje, když se do zásobníku vloží pouze dva náboje. Když už dám tři, tak se při prvním natažení zase sekne. Z toho usuzuji, že chyba bude někde v zásobníku.

Jelikož ale nemám zkušenosti s Colty 1911, tak než budu bádat dál, tak by mě zajmal názor zkušených majitelů 1911, zda se již s takovým chováním setkali ? ;-)

Díky za názory

Uživatelský avatar
Bulls.eye
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1047
Registrován: 09.07.2006 17:11
Bydliště: Brno

24.03.2015 22:40

Re: D.G.F.M sistema 1927

Pokud se náboj topí čumákem do skluzavky, pak je na vině s největší pravděpodobností slabá pružina zásobníku (za předpokladu že zbytek konstrukce zásobníku v pořádku - podavač + design vývodek, a pokud to dřív fungovalo pak asi hej).

Pro kontrolu téhle teorie doporučuju sejmout závěr, vyjmou z něj hlaveň a usadit ji do rámu. Pak si do zásobníku naláduj příslušný počet nábojů a dívej se, jak si je zásobník staví proti komoře/skluzavce. Pokud při napáskování většího počtu nábojů už není předek náboje v těsném kontaktu s vývodkami, ale topí se čumákem v zásobníku, pak je na vině slabá pružina zásobníku.

K roztáhlým vývodkám: pokud se roztahují, pak o zlomky milimetru, což okem pravděpodobně nepoznáš. Když se roztáhnou opravdu hodně, začne zásobník drhnout v šachtě, toho už si všimneš.

Obsah fóra / Krátké zbraně / 1911 a klony

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník