-
slabyt - Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
Re: Hlasování - Proč jsem nezkusil IPSC
viktorcistic píše:.........rozkoukat a popř. pozeptat
při "sušení"
snažte se najít všechny deklarované terče
najděte si pro Vás vhodné pozice z kterých je budete řešit
pokud si nejste jisti, koukejte po ostatních odkud a který terče suší
pokud si nejste jistí zeptejte se zkušenějších proč zrovna odtud
-pokud se dotazovaný tváří soustředěně, najděte si raději jinou "oběť"
není to o "rychle a zběsile" je to o 100% kontrole, ke slušným časům se dopracujete postupně, trefovat Vás nikdo nenaučí
při sušení neopomeňte , že máte nějaký limit kapacity, tudíž si zvolte vhodný úsek, kde přebijete ať nejste překvapeni prázdným kvérem a pak ve stresu nevznikne problém třeba s neuhlídáním bezpečných úhlů
neřeště pro začátek holstry, jestli dáte 1. ránu za 1 či 1,5s je vcelku fuk
oproti tomu vypadlý kvér z rychlotažnýho pouzdra, na nějž nejste zvyklí nezajistí tu ztracenou 1/2s ale DQ
od začátku používejte boty, co na danném povrchu kloužou co nejmíň a oblečení, které Vás neomezuje v pohybu a zajistí tepelný komfort
doplňte mne někdo

-
alfonss - Grafoman
Nehrajte si na izraelský agenty, Chucka Norrise, ani Růžovýho Pantera, nemanipulujte se zbraní jak to dělají cool instruktoři v různých kurzech obranné střelby. Kromě toho, že to zdržuje, tak si zběsilým šermováním pistolí kolem sebe vysloužíte opět již zmiňované DQ 

-
Tak 12. 4. už mám v kalendáři
, snad si tedy neuříznu ostudu.

- FouET
- Pravidelný návštěvník
K tomu oblečení.
Nenoste maskáče. Pravidla je zakazují. Na level jedničce tě za to nikdo nevyhodí, ale každej tě na to upozorní
Dostatek nábojů, to že v propozicích píšou cca 100 neznamená, že jich nezvládneš vystřílet 160
Nenoste maskáče. Pravidla je zakazují. Na level jedničce tě za to nikdo nevyhodí, ale každej tě na to upozorní

Dostatek nábojů, to že v propozicích píšou cca 100 neznamená, že jich nezvládneš vystřílet 160

-
4mike - saigaholic
pokud je kosa tak i pořádný rukavice a termosku s čajem, přeci jen je to 1/2 dne venku a jen pár sekund běhání
taky vercajk na čištění šuplat, přebíjí se, když je potřeba ne když je pod nohama suchá tráva
čili pokud je nablízku kaluž (nebo rozšlapaný bahno), tak Murphyho zákony fungují neúprosně
taky vercajk na čištění šuplat, přebíjí se, když je potřeba ne když je pod nohama suchá tráva
čili pokud je nablízku kaluž (nebo rozšlapaný bahno), tak Murphyho zákony fungují neúprosně
- FouET
- Pravidelný návštěvník
Pro případ, že by během závodu napadlo hodně sněhu a pár dní jsme tam zůstali, tak nějaký konzervy a magneziové škrtadlo. Opalovací krém, kdyby moc svítilo sluníčko a brokovnici, kdyby nastala zombie apokalypsa.
Nestresujme ho, konkor a kartáč se hodí, ale někdo ho určitě bude mít. Nemusíš sebou nosit krosnu, kdyby náhodou. Obleč se úměrně počasí a přivez si dobrou náladu
.
Nestresujme ho, konkor a kartáč se hodí, ale někdo ho určitě bude mít. Nemusíš sebou nosit krosnu, kdyby náhodou. Obleč se úměrně počasí a přivez si dobrou náladu

Naposledy upravil FouET dne 13.02.2015 16:54, celkově upraveno 1
-
-
mischanek - Občasný návštěvník
k tem "maskacum" - to me docela taky zajima - v pravidlech stoji, ze se silne nedoporucuji - nikoliv, ze jsou zakazany - s tim, ze o jejich pripadne pripustnosti rozhoduje reditel souteze..
No, ale spise me zajima, jestli se tim odevem mysli maskovaci komplet (kalhoty a bluza/bunda), nebo jsou uz problemove treba jen kalhoty..?
A druha vec - ma nekdo tucha, proc je to vlastne nedoporucovano..?
No, ale spise me zajima, jestli se tim odevem mysli maskovaci komplet (kalhoty a bluza/bunda), nebo jsou uz problemove treba jen kalhoty..?
A druha vec - ma nekdo tucha, proc je to vlastne nedoporucovano..?
- JR.
- Pravidelný návštěvník
Asi proto, že maskáče tě v terénu maj za úkol maskovat, což je při závodech kde se běhá ve střelišti trošku kontraproduktivní - aby tě tam rozhodčí při kontrole někde nepřehlídli.
- eerr
- Častý návštěvník
Protože pobíhání se zbraní v maskáčích v někom vyvolává dojem "hraní na válku" nebo dokonce "teroristického výcviku" takže se vlastně každý střelec učí vraždit lidi a to by se mělo zakázat
. Tak aby se toho nějaký idiot nechytil..... Na druhou stanu při mířence nikomu maskáče nevadí , tam prudí kvůli jeansům. Asi budeme muset chodit na střelnici v kvádru , no jo to ale bude každej agent CIA ...... 

- ludo
- Pravidelný návštěvník
Vůbec nechápu co je komu po tom v čem jdu na závody.Když se dobře cítím v maskáčích tak proč ne?V situacích kdy při střelbě klečím nebo ležím bych řekl, že jsou i praktické.Mě se třeba nelíbí, že někdo má oblečení pomalované reklamou a taky to respektuji, je to jeho volba.
- akimcz
- Občasný návštěvník
já zase nechápu, co je na tom divnýho
IPSC je prezentována jako čistě sportovní disciplína a podle toho má i nějaká pravidla, ať se to týká terčů nebo oblečení... když si budu chtít hrát na vojáky, chodit v maskáčích, střílet na imitace postav atd., zvolím jinou soutěž
v maskáčích trávím polovinu týdne, ale když vím, že na tuhle soutěž nejsou vhodné, tak si prostě vezmu něco jinýho, je to strašně jednoduchý

IPSC je prezentována jako čistě sportovní disciplína a podle toho má i nějaká pravidla, ať se to týká terčů nebo oblečení... když si budu chtít hrát na vojáky, chodit v maskáčích, střílet na imitace postav atd., zvolím jinou soutěž

v maskáčích trávím polovinu týdne, ale když vím, že na tuhle soutěž nejsou vhodné, tak si prostě vezmu něco jinýho, je to strašně jednoduchý

- ludo
- Pravidelný návštěvník
Nemluvím o hraní na vojáky, na to jsem už docela starej dědek.
-
jpp - Častý návštěvník
Hele, u nás se o maskáčích hodně diskutovalo. Jeden čas mohli policisté a vojáci střílet v soutěže uniformách. Pamatuju na jednoho dnes známého instruktora co střílel ve sváteční uniformě MěP.
Nakonec jsme se shodli, že nestojíme o to, aby startovní pole na soutěži IPSC vypadalo jako Banderovci po 50. letech. Zpětně myslím, že to bylo moudré rozhodnutí, tak ho prosím respektujte. Každý si dnes může vzít co chce, odstíny zelené nikdo neomezuje, ale vojenské maskáče prosím na soutěže IPSC ne...
Jo a byli lidi, co si jeli koupit ráno kalhoty to nejbližšího kvelbu

Nakonec jsme se shodli, že nestojíme o to, aby startovní pole na soutěži IPSC vypadalo jako Banderovci po 50. letech. Zpětně myslím, že to bylo moudré rozhodnutí, tak ho prosím respektujte. Každý si dnes může vzít co chce, odstíny zelené nikdo neomezuje, ale vojenské maskáče prosím na soutěže IPSC ne...
Jo a byli lidi, co si jeli koupit ráno kalhoty to nejbližšího kvelbu

- PaF
To je jena z věci, které mne na IPSC odrazuji... V nejblizsim kvelbu urcite nekoupim kalhoty, do kterých bych se vesel
Ale vazne, abych mel jako konicka něco, kde je dress code? To bych uz mohl rovnou hrat golf
Ale je fakt, ze z klubovky mne nikdy nevyhnali, at jsem mel na sobe cokoliv, a výš nemirim.

Ale vazne, abych mel jako konicka něco, kde je dress code? To bych uz mohl rovnou hrat golf

Ale je fakt, ze z klubovky mne nikdy nevyhnali, at jsem mel na sobe cokoliv, a výš nemirim.
-
jpp - Častý návštěvník
Bohužel pamatuju v IPSC strašně moc... Pamatuju třeba jedny závody, z pušky IPSC, kde část závodníků měla dress code ala Vietcong (černé hadry a slamák jako pokrývku hlavy pravidla nezakazují) a druhá polovina měla origo US uniformy z období 60. let. Po závodech vznikli fotky, které když jsem viděl, tam mi běhal mráz po zádech, aby nebyla tato dílka na nějaké titulní straně celostátního periodika...
Naštěstí to tedy nebyla ještě doba Facebooková a takže fotky zůstaly v soukromých archivech...
Pokud musíš mít na sobě NUTNĚ maskáče a střelba je pro Tebe vedlejší, určitě si najdeš jinou - víc para military - disciplínu, kde budeš spokojený. Různých LOSů, KVZ a SBTS bojovek je plný kalendář a tam dress code nikdo řešit nebude...
Naštěstí to tedy nebyla ještě doba Facebooková a takže fotky zůstaly v soukromých archivech...
Pokud musíš mít na sobě NUTNĚ maskáče a střelba je pro Tebe vedlejší, určitě si najdeš jinou - víc para military - disciplínu, kde budeš spokojený. Různých LOSů, KVZ a SBTS bojovek je plný kalendář a tam dress code nikdo řešit nebude...
- ludo
- Pravidelný návštěvník
O banderovcích nevím nic o víc para military disciplíny mě taky nejde.Za mě , zbytečná debata.
-
4mike - saigaholic
kartáč na šuplata nahradí i kartáč na lahve
maskáče čili maskovací stejnokroj souvisí s military, nikoliv se sportovní střelbou
čili bez ohledu na to jak to komu připadá pohodlný a praktický, na IPSC závody tak nechoďte, nechte si to na airsoft či paintball
maskáče čili maskovací stejnokroj souvisí s military, nikoliv se sportovní střelbou
čili bez ohledu na to jak to komu připadá pohodlný a praktický, na IPSC závody tak nechoďte, nechte si to na airsoft či paintball
-
alfonss - Grafoman
cyklisti, fotbalisti ani lyžaři i na těch nejnižších úrovních taky nesportujou v maskáčích a kanadách...
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři