Gdevatenáctka
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 133
Registrován: 25.11.2006 22:21
Bydliště: Olomoucky kraj

24.02.2010 16:57

Re: Ruger LCR

tak chrastění je způsobené stejně jako u SP 101 ... transfer bar

http://www.rugerforum.com/phpBB/viewtopic.php?t=78493

Uživatelský avatar
Smith
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 304
Registrován: 28.01.2004 21:06

20.05.2010 21:09

Re: Ruger LCR

Tak se tak hrabu stránkami Rugeru a najednou koukám, že na LCR nějak upravili válec, že je jako konečně trochu tradičnějšího tvaru. No a po delší době mi došel i důvod: válec je zesílený, protože je určený pro 357 magnum! Takže nový model je na cestě, má se prodávat (v USA, pochopitelně) od června. Kvůli výkonnější ráži ale bude konstrukce "horního rámu" ocelová, místo hliníkové slitiny a celé to bude o fous hmotnější. Jestli správně přepočítávám unce, tak by měl mít asi 485g tj. asi o 100g těžší.

Obrázek

Ve stejnou dobu má být dostupná i modifikace osmatřicítky s menší rukojetí a tritiovou mouchou. Ta rukojeť se ale samostatně prodává už teď. Všechny modely zde:

http://www.ruger.com/products/lcr/models.html

vito
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 876
Registrován: 26.01.2006 9:01

20.05.2010 21:46

Re: Ruger LCR

Vůbec si neumím představit při téhle hmotnosti střelbu s normálně výkonnými 357 Mg. Moje několikrát zmiňovaná zkušenost s Taurusem 85 UL a střelbou výkonnými osmatřicítkami je moc špatná. Jedná se o známé povylézání střel z nábojnic v sousedních komorách. U Rugeru bude nepoměr hmotností a rychlosti ještě markantnější. Pro naprostou jistotu se bude muset každý druh nábojů, a troufám si říci i jednotlivých šarží, vyzkoušet předem.

Uživatelský avatar
boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 610
Registrován: 11.10.2006 14:40
Bydliště: Bratislava

21.05.2010 13:21

Re: Ruger LCR

vito - skor by som to vzhladom na nepomer hmotnosti a vykonu povazoval za robustnejsie urobenu tridsatosmicku. plnotucne magnumy bych do toho cpal len ako uplnu nudzovku.

na jednom US fore som nasiel krasny nazor na tuto novinku:

"An LCR in .357 sounds more like self abuse than self defense!"
(LCR v .357mag znie viac ako sebaposkodzovanie nez ako sebaobrana)

vito
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 876
Registrován: 26.01.2006 9:01

21.05.2010 15:47

Re: Ruger LCR

Ano. To jen nešťastný trend stálého snižování hmotnosti, které je možné díky novým materiálům a technologiím. Ona je někde ovšem IMHO hranice. Tenké stěny odlitků rámů, tenké stěny hlavní, nekriticky poddimenzované součásti, to všechno nutně vede k problémům a poruchám. Já vím, že to bezvadně vypadá, když mám třicetidekovou osmatřicítku a oceňuji, jak se prima nosí. Jenomže je třeba si uvědomit, že jsou poměrně normálně k dostání tovární laborace / nikoliv +P /, které dosahují Eo přes 500 J. A to je potom skutečně cesta ke zmíněnému sebepoškozování anebo k poruchám zbraně.

Uživatelský avatar
boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 610
Registrován: 11.10.2006 14:40
Bydliště: Bratislava

21.05.2010 16:19

Re: Ruger LCR

osobne nevidim dovod na taketo prehnane vylahcovanie. dennodenne nosim vo vacku v oblekovych gatiach celoocelove PPK a nemozem povedat ze by ma to obtazovalo, zatazovalo ci obmedzovalo. supnem ho do vacku a ani neviem ze tam je. ale uz som OT...


Reklama

Uživatelský avatar
Smith
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 304
Registrován: 28.01.2004 21:06

21.05.2010 19:39

Re: Ruger LCR

boris_ píše:...skor by som to vzhladom na nepomer hmotnosti a vykonu povazoval za robustnejsie urobenu tridsatosmicku...


Přesně tohle mě napadlo, když jsem to našel. S ocelovým vrškem bude mít na osmatřicítky váhu tak akorát.

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 7066
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

22.06.2010 7:34

Re: Ruger LCR


Uživatelský avatar
mandys
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 473
Registrován: 02.01.2009 13:29

24.06.2010 17:08

Re: Ruger LCR

Zajímalo by mě, jestli je to konstrukční problém všech LCR (poddimenzování) nebo jen ojedinělá vada. Tak uvidíme, jak se k tomu postaví Ruger.

Harry
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 101
Registrován: 17.10.2007 16:50

06.09.2010 15:58

Re: Ruger LCR

Před koupí LCR jsem se zde příliš užitečných věcí nedozvěděl, tak snad někomu pomůže to co tu sesmolím. Na úvod musím rovnou říci, že nejsem bůhvíjaký střelec co se krátkých zbraní týče a jsem takřka „revolverový panic“. Ano, už jsem střílel z různých revolverů různých ráží, ale v řádech desítek, možná pár stovek výstřelů. Mezi nimi i ze S&W .38spec s 2“ hlavní.

Malý, lehký a levný revolver jsem chtěl naprosto cíleně a pro potřeby občasného skrytého nošení a případné obrany. Žádné tisíce nastřílených ran, žádné sportovní střílení nebo tak…

Nakonec jsem si vybral Ruger LCR a od jeho zakoupení z něj vystřílel následující:

25 ran mířená střelba – 20 ran na vzdálenost 10m (černé zálepky) a 5 ran na 25m (béžové zálepky). Byla to co nejpřesnější mířená střelba, které jsem byl z ruky schopen a důvod byl jediný – zjistit jak jsou na tom mířidla, zda to někam utíká a tak – protože jsem se chystal na úpravu mušky a tak jsem si chtěl být jistý. Takový typ střílení s touto zbraní pravděpodobně už nikdy provozovat stejně nebudu :lol:

Obrázek

Z tohoto mi vyplynulo, že to jde mírně nahoru, z čehož jsem vycházel při úpravě mušky. Mým úmyslem bylo ji zvýraznit reflexní barvou. Namíchal jsem si barvu, kterou na tyto účely používám, je namíchaná z pigmentů oranžové reflexní barvy a bílé luminiscenční (taková jaká se používá na ručky hodinek). S touto barvou je sice dost náročná práce, ale výsledek stojí za to. Ve světle a šeru je opravdu dobře reflexní, při úplné tmě svítí (v závislosti na předchozím „nasvícení“ podobně jako u hodinek). Funguje to opravdu dobře. Nicméně, tato barva se musí nanést v trochu silnější vrstvě a také musí mít buď bílý nebo stříbrný podklad. Takže jsem mušku musel v místě kde je barva vyfrézovat do hloubky 2-3mm (veprostřed je to hlubší), čímž je zajištěno že nevystupuje přes obrys mušky, má silnou vrstvu a stříbrný podklad (jóó, Bender je bůh! :lol: )

Obrázek

Obrázek

Další nutnou věcí bylo sehnání speedloaderu. Což se ukázalo být větší problém než jsem čekal. Nakonec jsem sehnal pouze jediný kus v jedné pražské prodejně. Jenže je sice na 5ran, ale na S&W a má malinko větší rozteč komor válce. Navíc v jeho použití trochu brání rukojeť. Takže rukojeť jsem v těch místech musel poněkud umravnit. Dobrá vychytávka od Rugeru (potažmo Hogue) je to, že v místě kde se bude pravděpodobně speedloader dotýkat zbraně (rukojeti) není guma, ale plast – po kterém to jednak lépe klouže a nezadrhává se a také je to trvanlivější. Ale ubrat jsem musel nejen gumu, ale i ten plast.

Obrázek

No a pak jsem šel „na to“, tedy do intenzivního víkendového kurzu sebeobranné střelby. Pro tento účel jsem ještě pořídil ledvinku na zbraň a provedl na ni pár úprav, takže jsem byl schopen v kapsičkách na ledvince nosit dalších 20ks střeliva, z čehož 5 bylo ve zmíněném speedloaderu. Tedy i s náboji ve válci u sebe dohromady až 25ks střeliva. Na tomto kurzu jsem byl jediný s revolverem a ostatní měli různé pistole. Byla to docela honička jim stačit, ve chvílích kdy instruktor velel – „nabijte si 22 ran do zásobníků“ na mne šly mdloby…

Po prvním dni jsem zjistil, že ona „ergonomická“ rukojeť od Hogue pro mojí ruku (mám menší ruce a štíhlé prsty) až tak ergonomická zase není, takže jsem provedl další úpravy. Srazil jsem hranu rukojeti u lučíku na pravé straně (jsa pravákem), protože ta hrana dávala mému prostředníku pěkně zabrat… Dále jsem provizorně srazil výstupek, který měl být mezi prsty, ale mně na něj jeden z prstů naprosto přesně vychází. Tato úprava pomohla úchopu, ale dobudoucna ten výstupek musím odstranit definitivně, rovná přední strana rukojeti pro mou ruku bude mnohem vhodnější. Jinak se rukojeť a hlavně ten jejich systém s absorbční pěnou docela osvědčil.

Obrázek

Co se střelby týká, tak střelba byla příjemná i díky větší rukojeti a té pěně. Také se maximálně vyplatila ta úprava mušky. Spoušť je naprosto perfektní, přijde mi lepší než u S&W (ale nemám s nimi zase tolik zkušeností). Prvních 120-130 ran bylo docela v pohodě, ale pak se přeci jen začala projevovat malá váha zbraně… Prostě to začalo bolet :|
Dalších 20-30 ran už bylo poněkud méně příjemných. Co jsem ovšem nečekal, bylo že mi do rána pěkně natekla ruka takže druhý den už byla střelba vyloženě nepříjemná. Navíc jsem měl trošku problémy s úchopem (protože mi ta ruka otekla), takže jsem musel zvolnit tempo střelby. No nakonec jsem to nějak přežil, bylo to za oba dva dny přesně 335 výstřelů a nějaké to sušení.

Závěr kurzu byl pro mne takový, že s LCR jsem chybu rozhodně neudělal, protože si nedovedu představit, co by se mnou udělalo střílet to samé s podobně lehkým S&W (mezi nimiž jsem se rozhodoval). Takhle to bylo po čase nepříjemné, ale zvládnutelné. Se 340MP bych asi řval podstatně dříve a podstatně více a nejspíš bych to ani nedokončil… I s tímto malým revolverem a malou zásobou munice jsem byl schopen odstřílet to samé co ostatní s pistolemi (samozřejmě pomaleji a hlavně s prodlevami kvůli přebíjení) se srovnatelnými výsledky.

Co se týká spolehlivosti, nebo tak, těžko po 360ti ranách soudit. Jak zde proběhla informace o tavení rámu vlivem horkých plynů mezi válcem a hlavní – takto teď vypadá rám (po základním vyčištění):

Obrázek


Je to trochu opálené, nějaký ten nános tam je také ale ani po bedlivém zkoumání jsem nenašel žádný náznak strukturálních změn. Ale jak jsem se už zmínil, mám nastříleno příliš málo než aby se to projevilo. Jinak vše jsem střílel S&B FMJ (olověná vesta :twisted: ), bez jakýchkoliv problémů – žádný selhač, všechny šly po vystřelení z válce prakticky samy, žádné povylézání střel či podobně.

Takže bych to shrnul: prozatím maximální spokojenost. LCR splňuje vše co jsem očekával, střelba jakou jsem dělal se dá zvládnout, ale na takové střílení to určené není. Na nošení a případnou obranu super. V mém případě jediný problém je s rukojetí, kterou budu muset ještě více upravit, nebo spíš udělám novou – ale jsem na tohle hrozný magor, většině lidí to vyhovovat bude. Také ještě pořeším rychlonabíječe či něco podobného.

PS: bolavá ručička – jo, jsem hrozná měkota

Obrázek


Edit: byl jsem upozorněn, že ty obrázky se už nezobrazují, tak jsem odkazy aktualizoval...
Naposledy upravil Harry dne 27.12.2012 10:28, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar
Thomas_CZ
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 64
Registrován: 28.07.2009 9:18

06.09.2010 19:35

Re: Ruger LCR

moc pěkně "sesmoleno", díky :D ten nástřel mi přijde dost dobrý vzhledem k typu zbraně

PaF
 
Příspěvky: 1519
Registrován: 30.01.2007 21:54
Bydliště: Brno

06.09.2010 20:00

Re: Ruger LCR

Pekny prispevek Harryho trochu rehabilituje v mych ocich tuhle plastovou "hruzu" alespon z hlediska uzitne hodnoty. Moje hodnoceni, ze je to principialne "hnus gumovy", samozrejme trva :lol:

Ja si ten kurz se svym SW predstavit dovedu, ale je pravda, ze jsem se po prechodnych extempore s UL verzemi vratil k poctive oceli.Zanet slach, kterym ty otoky mohly pokracovat znemozni strelbu i na nekolik tydnu. Pro noseni v oceli nevidim handicap (dulezite je jen spravne pouzdro) a pro strelbu je to vylozene plus.

Jinak UL revolvery s 2" v .357 jsou spis marketingove lakadlo. V realu jen delaji priserny bordel, chrli plameny, ale vetsi vykon nez poctiva .38 Sp stejne neposkytuji. Navic .38 Sp. se spravnou strelou ma zastavujici ucinek srovnatelny a strelba je vzhledem k lepsi zvladatelnosti ucinnejsi. Myslim, ze v praxi stejne vsichni s 2" .357 skonci pro treninkovou strelbu s laboraci na urovni .38.

btw - kdo ten kurz vedl?

Harry
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 101
Registrován: 17.10.2007 16:50

01.10.2010 15:44

Re: Ruger LCR

PaF: byl to kurz Aegis :wink:

Dnes mám odstříleno 475 ran (SB FMJ). Rukojeť jsem ještě více upravil a pozměnil, přes zimu asi vyrobím novou. Co se týká spouště, opět a znovu musím smeknout před Rugerem (no jo, tak i před Sturmem :) ), ten spoušťák je super. Od doby co mám LCR, střílel jsem ještě se S&W v úpravě Performance Center (mimo jiného laděná spoušť) a Coltem a v DaO režimu je LCR prostě o třídu výš. Možná že není tak lehká jako u S&W, ale co se střelby týče, je prostě lepší.

Na nošení je LCR moc příjemný, navíc jsem sehnal další dva druhy speedloaderů, takže spokojenost veliká :wink:

SW-PC neladí spouštáky, osazuje tovární s továrními pružinami
4m

Číkus
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 37
Registrován: 07.07.2013 2:14

05.09.2013 14:00

Re: Ruger LCR

Zdravím dámy a pánové!

Byl by někdo z hrdých majitelů Rugeru LCR ochotný mě nechat z něj na střelnici pár ran vystřelit? Odměna dohodou, například možnost vyzkoušet nějaké mé zbraně nebo jiná kompenzace.

Brno a okolí.

Případně nevíte někdo o střelnici, kde by měli LCR k zapůjčení a vyzkoušení? (Brno, případně i Praha)

Děkuji.

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 7066
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

06.09.2013 8:09

Re: Ruger LCR

za cca 2 týdny máš v Triggeru předváděčku BRUGGER THOMET AG
tak se poptej, jestli nepřibalí MPI i něco od Rugera

Uživatelský avatar
MadHamster
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 169
Registrován: 18.07.2012 11:08
Bydliště: Havířov

19.12.2013 17:20

Re: Ruger

Ruger připravil LCR serii s "exponovaným" kladívkem
http://www.youtube.com/watch?v=5iT4X_YXwEQ

Uživatelský avatar
the.marek
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 79
Registrován: 09.04.2013 21:31

15.12.2014 22:01

Re: Ruger LCR

-
Naposledy upravil the.marek dne 01.01.2015 19:40, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar
the.marek
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 79
Registrován: 09.04.2013 21:31

28.12.2014 17:03

Re: Ruger LCR

Pokud je zde někde hrdý majitel LCR nechť se ozve, rád bych vyměnil pár SZ

Předchozí

Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků