hokyn
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 55
Registrován: 19.10.2010 8:20

05.02.2014 11:53

klika pro leváka - Tikka, Rossler, Remington....

Zdravím. Vybírám kulovnici s levou klikou... Děkuju moc za každý názor

Zbraň chci pravděpodobně v ráži 270 Win z důvodu lepší balistiky, dobrých referencí co se týká účinnosti na černou a vysokou. Nicméně ráže není nic na čem bych pevně trval. Účel zbraně vidím zejména na období, kdy je možno na poli potkat černou na větší vzdálenost (kukuřičná a řepková strniště atp.) + lov vysoké, kde pár metrů navíc nesmí hrát roli.

Cenová relace ideálně kolem 30 000. Mám tři vybrané kandidáty. V sestupném pořadí se jedná o:

Remington 700 CDL LH – zbraň se mi líbí, mám rád americkou jednoduchost a preferenci funkčnosti nad efektem. Trochu se po pročítání amerických fór bojím uložení zbraně v pažbě, kde se nejedná o volně plovoucí uložení hlavně v pažbě, ale dochází v jednom místě k podepírání zbraně, ale je to jejich standardní řešení, tak snad po těch milionech kusech zbraní vědí co dělají a přesnost by mohla být dobrá i s tovární municí. Ale zase jsem těch diskusí o problémech s uložením hlavně pročetl mraky a konkrétně u dřevěých pažeb to údajně zlobí a nechce se mi hned na novém kvéru řešit celý bedding atp.. Spoušť laditelná bez sundavání pažby a jinak asi nic moc zajímavého. Cena cca 33 000 a čekání několik (cca 3) měsíců. Jako výhodu vidím Rem koncept stavebnice – není problém si sehnat lepší spoušťák, jinou pažbu, miliony návodů a kitů pro bedding atp., miliony montáží a doplňků. Jako plus hodnotím jednání dovozce (ProArms). Neznám nikoho kdo tu zbra%n má a nebo podobnou (BDL atp.) a mohl by poreferovat o „out of box“ přesnosti…

Tikka T3 Hunter LH – asi pro nikoho nic nového. Na mě trochu krátká pažba (2m postava..), poctivá stavba, kde není moc znáných problémů. Sám jsem z Tikky párkrát střílel a nemám s ní nějaký zásadní problém. Příjemná spoušť a tak dále. Nelíbí se mi Detex jakožto dovozce. Doba dodání levé verze v konkrétní ráží několik dlouhých měsíců až nekonečno, zálohu v polovině ceny atp.. mám trochu problém s představou, že dělám obchod s takovouhle firmou Cena by byla asi taky někde kolem těch 33 000 ( s Weaver lištou). Jak je to s dodáním čehokoliv v případě poruchy si nedovedu radši ani představovat.

Rossler Titan 6 Lux v levé klice – zbraň jsem na živo nikdy neviděl (asi zahlídl, ale nezkoumal), z fotek mě uplně neoslovuje. Slyšel jsem dost negativních zkušenosti na kvalitu, ale jednalo se o první kusy a mám info, že firma se to postupně celkem naučila odladit. Cena podobná jako předchozí modely s tím, že dodání by nemuselo být tak dlouhé.

Budu moc rád za jakýkoliv názor do diskuse, který mi pomůže se rozhodnout. Kdybyste někdo měl návrh na jinou zbraň v podobné relaci, která by byla dle vás lepší volbou a nejedná se nutně o levou kliku, tak bych to asi taky zvážil Jde mi o přesnost, odolnost (zbraň je pro mě občas dost nástroj a ne objekt každodenního utírání a údržby), ergonomii…

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8117
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

06.02.2014 23:38

Re: klika pro leváka - Tikka, Rossler, Remington....

Kup si cokoli jen ne Titana.Máme v 338 Win Mag a ty šrouby M3 v hliníku tu montáž s optikou opravdu dlouho neudrželi.
Kdybys měl víc penez super volba je Mauser 03

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Sportovní a lovecké

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník