Pavlik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.09.2013 9:48

Re: Výrobci a kvalita perkusních zbraní - poměr cena/výkon

Ano. Cokoliv.

Oldřich
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.12.2013 11:48

Chci pořídit z druhé ruky Colt 1860 army. Je obecnĕ rozdíl v kvalitĕ výroby, mezi Uberti a Piettou?

Peggy
Sponzor serveru
Sponzor serveru

05.12.2013 11:52

IMHO je Uberti o level výš, ale konkrétní zkušenost s tímto modelem nemám.

Tím netvrdím, že Pietta je špatná - mám jejich revolver taky. Spíš bych koukal na konkrétní kus, občas se sem dostaly podivné kusy ...

Oldřich
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.12.2013 13:27

Díky za rychlou odpovĕd. Ted je k mání belgická 1860 Centennial. Máte nĕjaké info o kvalitĕ. Na zahraničních forech je docela chválí a řadí nad italy.

Peggy
Sponzor serveru
Sponzor serveru

05.12.2013 20:53

Tak to bohužel neznám.

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.12.2013 11:41

Taky neznám,ale osobně si myslím,že by to mohlo být lepší,než od Makaronů.

Reklama

Oldřich
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.12.2013 13:11

Byl jsem se na nĕj podivat a po technicky strance v poho, suoosost komor s hlavní (žádný půlmĕsíc), aretace, časování, kohout s jasnĕ vymezenejma polohama, žádný máslo. Jen mi přijde dost zahnojenej. Rozhodim hoa uvidim.

Oldřich
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

11.12.2013 18:35

Dneska jsem ho rozebral a je ve výbornym stavu i co se týče údržby. Takže je vymalováno :)
Jinak tady je něco o srovnání těchto zde méně známých zbraní z Lutychu.
http://www.1960nma.org/Production/Produ ... .11.09.htm
Ve výsledku srovnání z roku 2009 - Centennial dopadl líp, než italská produkce.

ganmiki
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.05.2014 14:42

Ahoj, prosím vlastní tady někdo Hawkena 160 od Investarm nebo Hawkena Rifle či Challenger od Ardesy? Všechny tyto tři se mi líbí designem, tak bych chtěl získat nějaké info, klidně SZ.
Dík.

Saphyr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.05.2014 16:10

Mám Hawken .45 od Ardesy, výborná puška. Kvalita odpovídá ceně, tzn. když jí porovnám s Tryonem od Pedersoli, kvalita hlavně je úplně jinde (taky už mám objednanou novou od pana Kuny), teď řeším malý problém se spouštěcím mechanismem, ale zatím nic fatálního (a má za sebou něco mezi 1000-1500 ostrých výstřelů+nepočítaně suchých). Každopádně je to jeden z lepších produktů tohoto výrobce. Střílím z ní maxiball, stoupání vývrtu má velice rychlé - 1:22 a troufám si tvrdit, že s dobrou laborací je hodně přesná. Jediné co bylo třeba trochu upravit jsou mířidla, protože nesla lehce doprava. Od Investarmu mam čerstvě Plains pistol a naprostá spokojenost. O Hawkenovi by Ti asi své pověděl kolega Blecha.

edit: Ještě bych upřesnil, že ta hlaveň není špatná. Jen v porovnání s ostatními výrobci je její zpracování trochu horší, ale v detailech jako je např. černění. Hloubka drážek a vývrt celkově jsou naprosto v pohodě:)

ganmiki
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

15.05.2014 9:44

Dík. Mě spíš zajímá jak je to s hlavněmi u Hawkena v závislosti na typu, protože těch modelů je spousta, například, pokud má stejnou hlaveň ( a bavme se třeba o Ardese ) ten nejlevnější Woodsman jako nejdražší Match Rifle a rozdíl ceny ( skoro ještě jedou tolik ) je pouze otázkou designu a možná kvality ( ? ) dřeva, pak z toho lze vyvodit nějaké závěry. Podobně u Investarm, pokud je hlavňovina lepší než u Ardesy, pak se asi vyplatí ( třeba ) tu 160 koupit oproti Rifle od Ardesy. Proto mě zajímají praktické zkušenosti s uvedenými modely, které se mi líbí designově. Ono se rádo radí ( a tím nemyslím tebe ), že " tohle stačí " ale manželku jsem si vzal taky jako první tu co se mi líbila než bych se " pro začátek" spokojil s nějakou horší ale dostačující "verzí". :lol:

Saphyr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.05.2014 11:24

Těžko říct, Woodsmana jsem držel v ruce pouze v obchodě, je celkově menší a myslím, že má i kratší hlaveň s jiným stoupáním. Rozdílů bude určitě víc, nejlíp bys udělal, kdybys zajel do Opletalky za panem Pavlíkem do obchodu a tyhle dotazy kladl jemu, on je nejkompetentnější osoba, která Ti může odpovědět :) Hawkena jsem kupoval ještě na VŠ jako svou první repliku, tak jsem do něj nechtěl a ani nemohl moc investovat. Kdybych ho kupoval dnes, šel bych rozhodně do Missouri River Hawken od DP - ráže .50 twist 1:24. Na druhou stranu s Ardesáckym jsem naprosto spokojenej a novou hlavneň řeším hlavně kvůli strženému závitu na piston (výsledek mého počátečního lamáctví). Kvalitu zpracování porovnávám s DP Tryon .54, jsou si (obecně jako pušky) hodně podobné. Rozdíl ve zpracování je markantní, ale na to je tu jiné téma. Hodně zjednodušeně - pokud chceš to nejlepší, není co řešit - Pedersoli :)

Altrax
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

15.05.2014 14:19

Tak když se na ty pušky Hawken podíváš ,tak ten rozdíl v cenách je opravdu asi jenom v tom zpracování jednotlivých typů,aspoň sem tedy na střelnici,když se tam sešli,rozdíl v hlavních neviděl,,já střílím kentačkou od Ardesi a kamarád má Hawken Rifle ,taky od Ardesi a naše hlavně se liší v tom že já mám slabší stěny hlavně,tím pádem i lehčí celou zbraň.Ale u Hawkena nejspíš budou ty hlavně stejný co se týče kvality.
Ale tady budou lepší odborníci než já.,,,,Kup si která se ti líbí nejvíc a jeto,stejně je pak přesnost závislá na zvládnutí nabíjení,kvality mazání ,střel a zručnosti střelce.

Wdog
Sponzor serveru
Sponzor serveru

15.05.2014 14:35

Saphyr píše: .... a novou hlavneň řeším hlavně kvůli strženému závitu na piston (výsledek mého počátečního lamáctví). ....

Nebylo by jednodušší a o dost levnější to někomu dát, kdo by převrtal větší díru a větší závit, a udělal nový piston na míru?

Saphyr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.05.2014 17:02

Jasne, to bylo prvni provizorni reseni. Puska strili, ale idealni to neni - zavit neni uple opraven a piston od Pedersoli, na ktery to je prevrtano je delsi, byla ted nutna jeste podlozka. Pri kazdem cisteni piston vyndavam a navic davam jiny na suseni, cimz zvetsuji riziko dalsiho poskozeni a uz nechci zazit vystreleni pistonu:) A co se tyka kvality, urcite neni lepsi reseni nez mistr Kuna:) Z ty flinty budou pak cmoudit jeste moje pravnoucata:)

ganmiki
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

15.05.2014 17:32

to Altrax - díky za názor, popravdě jsem si myslel.

Saphyr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.05.2014 17:48

Muj ardesa hawken ma hlaven 32 palcu a stoupani 1:22 a woodsman podle dokumentyci ardesy 28 palcu a stoupani 1:48. IMHO technicky v hawkenech rozdil je a neni maly. Ocel bude nejspis stejna. Pokud jde o ostatni modely, je urcite treba vedet z jakeho dreva je pazba a jake prislusenstvi je navic (dioptr napr), to bude taky delat rozdil v cene.

Saphyr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.06.2014 16:19

Zajimavy clanek, na ktery mne upozornil kamarad (budouci puskar).

http://www.radio-foto.eu/predovky/pedersoli.php

Altrax
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

06.06.2014 21:55

Tak to valím oči,, :shock: a myslím si o tom své,,,,taky sem měl takové nutkání nechat si poslat zbraň,ale nakonec sem si udělal výlet z rodinou do prahy a koupil jí osobně a asi je to nejlepší,,než pak řešit něco takového a při mé prutkosti (jak říká manželka) ,bych asi toho pána v obchodě v klidu nevydýchal.
Ale co znám střelce co mají zbraně od PD a co sem vyděl ,tak teda byly vždy krásně zpracované až sem záviděl
Ale stane se cokoliv. :?

Saphyr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.06.2014 23:47

Taky si osobně nemůžu stěžovat, prostě měl smůlu, ale nenapadlo by mně, že to DP pustí z fabriky:)

PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder