- Dancer
- Občasný návštěvník
Jak čisíte krátkou zbraň
Zdravím,
pořídil jsme si pistoli (Walther PPQ) a nedaří se mi vyčistit hlaveň tak, jak bych si přál = aby byla prosta všech nečistot ze střelby. Možná tedy dělám při čištění chybu. Problém je, že podél drážek zůstávají drobné částečky , které se mi nedaří vydrbat pryč ani mosazným kartáčkem, kterým se při protahování hlavní snažím pootáčet tak, aby sledoval vývrt/drážky. Nedostanu to ven ani plastovým vytěrákem, obaleným papírovou utěrkou a nepomůže ani když to nakonec protáhnu "textilním vytěrákem", co je jako třetí v čistící sadě.
Střílel jsem pouze celopláště. Jako čistidlo/mazadlo používám Froglube.
Nějaká rada?
PS: Popravdě jsem zkoušel hledat (asi blbě) nějaký detailní návod, ale nic co by mi pomohlo jsem nepotkal...
pořídil jsme si pistoli (Walther PPQ) a nedaří se mi vyčistit hlaveň tak, jak bych si přál = aby byla prosta všech nečistot ze střelby. Možná tedy dělám při čištění chybu. Problém je, že podél drážek zůstávají drobné částečky , které se mi nedaří vydrbat pryč ani mosazným kartáčkem, kterým se při protahování hlavní snažím pootáčet tak, aby sledoval vývrt/drážky. Nedostanu to ven ani plastovým vytěrákem, obaleným papírovou utěrkou a nepomůže ani když to nakonec protáhnu "textilním vytěrákem", co je jako třetí v čistící sadě.
Střílel jsem pouze celopláště. Jako čistidlo/mazadlo používám Froglube.
Nějaká rada?
PS: Popravdě jsem zkoušel hledat (asi blbě) nějaký detailní návod, ale nic co by mi pomohlo jsem nepotkal...
-
fredy - Pravidelný návštěvník
Re: Čištění a údržba krátké zbraně
Nejsou to jamky od rzi?
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Nějaký solvent na karbon, mně dobře funguje třeba M-Pro 7 a dřít kvalitním mosazným kartáček s ložiskovým uložením, mezitím vytírat a po půl hodině-hodině to bude pryč
(pokud to tedy není rez nebo nápek tombaku nebo olova)

- GeorgK
- Nový uživatel
prosím vás používám CLP professional jsem dost spokojený ale prý je to dost jedovaté, mám děti tak bych nerad risloval máte někdo přehled o možných škodlivých účincích čistících a mazacích prostředků?
- Magnum
- Pravidelný návštěvník
Jsem asi slepý, ale nevíte kde sehnat mosaznou vatu a ten tanin? Díky moc
- Turbi
- Pravidelný návštěvník
Strelec85: Do revolveru by som v ziadnom pripade nepchal mosadznu kefu - vzhladom nato ze ju tam musis davat smerom OD USTIA - poskodis si ho ! Ja cistim vyvrt revolveru tak ze najprv ho nastriekam niecim na karbon- vykefujem nylonovou kefou - vytriem do sucha , nasledne vycistim medeny oter bavlnenym vyterakom namocenym do robla solo mil - opat vytriem do do sucha - nasledne to prebehnem olejom na neutralizaciu a zaroven to tym nakonzervujem .. inak na youtube je kopec videi ako spravne cistit revolver - len treba hladat.
-
SEXYaSMYSLNY - Častý návštěvník
Potřeboval bych koupit mosazný kartáč na čištění olova z glocka .40 sw. Může mi někdo doporučit něco, co opravdu vydrží? Zatím úspěšně likviduju levné potvory. Kamarád mi doporučil Parker hale, ale to jsem nikde nenašel.
- nico
- Pravidelný návštěvník
Treba Pro-Shot, prodava Alliancze. Kartacky drzej a doporucuji i ten jejich protahovak na hadriky.
- buki
- Nový uživatel
Sháním bronzový kartáček na devítku, který vydrží a po pár čištění nezůstane polovina štětinek(drátků)jak se mi stále stává. Prosím, jaké máte Vy zkušenosti a jaký doporučujete, aby vydržel.
Dík.
Dík.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Například Hoppe´s.
Ale pokud se v půlce laufu rozmyslíš a začneš táhnout zpět, ta to si troufám říct nevydrží žádná značka.
Ale pokud se v půlce laufu rozmyslíš a začneš táhnout zpět, ta to si troufám říct nevydrží žádná značka.

- omega
- Pravidelný návštěvník
Parker Hale není špatnej, bolestí bohužel zůstává, že ačkoliv je psáno bronzový a pohledově se to tak i tváří, lepí se to na magnet jedna radost. Takže pak něčemu věřte.
- buki
- Nový uživatel
Je jasný, že táhnu ven a neměním směr v laufu. Přesto se to sype.
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Doporučte mi nějaké suché/vysychající mazivo, hlavně na spoušťáky ev. na zimu na celou zbraň.
-
slabyt - Častý návštěvník
Měl bych na Vás dotaz, neměli byste někdo typ na dobrého puškaře, co by kompletně rozebral a vyčistil pistoli? Mám svoje Jericho už asi tři čtvrtě roku a jelikož bylo komisní, jsou v domečku spouště, pod táhlem a v dalších nepřístupných místech usazené nečistoty. Rád bych si ho někde nechal kompletně rozebrat a vyčistit. Sám se na rozebírání rámu moc necítím. Pokud byste mi tedy někoho doporučili z Plzeňska, Rakovnicka nebo Kladenska, byl bych moc vděčný.
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
martin.9mm - Sponzor serveru
- vlady
- Častý návštěvník
cistic na brzdy mi moc nefungoval, ultrazvukovka je mnohem lepsi a daji se tam oprat i zasobniky a zaver.
-
WaA63 - Častý návštěvník
já už taky poprvé čistil pistoli v ultrazvuku
a byl jsem spokojen = z vody bylo úplné kafe
pak jsem ji po okapání Fénoval až do sucha a ihned namazal
jen jsem měl kapku obavy o tritiová mířidla
a byl jsem spokojen = z vody bylo úplné kafe
pak jsem ji po okapání Fénoval až do sucha a ihned namazal

jen jsem měl kapku obavy o tritiová mířidla

- holeys
- Pravidelný návštěvník
Chtěl bych se zeptat jakou kapalinu dáváte na čištění zbraně do ultrazvukové čističky a jak potom zbraň vysušujete.
- vlady
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství