-
veiko - Častý návštěvník
Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ
Tak to jsem vůbec nečetl a chtěl bych. O tuto zbraň se dost zajímám. Dalo by se to naskenovat a hodit sem nějaký odkaz prosím?
- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Obětuj 69kč,stav se zítra v trafice a tu SR č.6 si kup.Neprohloupíš,je tam i spousta jiného zajímavého čtení.Za ty prachy to je lepší než např.krabka cigaret.
-
veiko - Častý návštěvník
Nekouřím, článek jsem četl... vůbec takové problémy nemám. Jediný problém je ten že ten letní režim je tam úplně na hovno. A kdo si ho tam nechá nastavený tak může mít problém. Nejvíc co jsem za den vystřelil tak asi 900 ks a bez problému. Potřebuje se trochu zastřílet a pak šlape.
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Chápu to správně, že ta regulace je na léto nebo na zimu? Co to má bejt? A jak se to chová, když namícháš různé náboje do zásobníku? To jako zbrojovka neumí vyřešit automatickou regulaci, když to dělá kdekdo doma v garáži?
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
vzhledem k tomu, že Vz.58 taky neměla letní či zimní režim, vsadím se že odborníci v CZUB než by zjistili v čem je chyba, prohlásí tu chybu za průmyslový standard a vymyslí "letní či zimní režim" než by přišli na to proč to prostě dělá chyby. Místo toho vyrobí geniální kurvítko
- Baske
- Pravidelný návštěvník
Plynový regulátor není u automatických zbraní neobvyklým jevem.
Heckler011: na jakém principu by měla ta automatická regulace pracovat?
Heckler011: na jakém principu by měla ta automatická regulace pracovat?
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Necituju tesne predchazejici prispevek! ufo
to by mě zajímalo na jakých zbraních ho najdeš? vím akorát o FN FAL a 805tce. VAR a PAR má sice taky něco ale nevím na jaké úrovni. Kdo další? rád se poučím. A zrovna FAL potažmo L1A1 to má kvůli objemu střelby, čím větší množství střelby, tím se víc uzavíral plynový kanál na gas blocku aby to spolehlivě přebíjelo. všechny plynové Colty (AR) nic takového nemají.
to by mě zajímalo na jakých zbraních ho najdeš? vím akorát o FN FAL a 805tce. VAR a PAR má sice taky něco ale nevím na jaké úrovni. Kdo další? rád se poučím. A zrovna FAL potažmo L1A1 to má kvůli objemu střelby, čím větší množství střelby, tím se víc uzavíral plynový kanál na gas blocku aby to spolehlivě přebíjelo. všechny plynové Colty (AR) nic takového nemají.
-
jpp - Častý návštěvník
Historických zbraní se stavitelným odběrem plynu na píst je několik. Namátkou SVT 40, UK vz. 59. Pro celou řadu dalších zbraní se vyrábí jako custom díl - namátkou Mini 14, nebo klasická M16/M4.
Z moderních zbraní ho má z výroby třeba AUG.
Ale téměř vždy je to spojováno s kvalitou střeliva, respektive stupněm znečištění zbraně. Tak hold u nás léto a zima.
Z moderních zbraní ho má z výroby třeba AUG.
Ale téměř vždy je to spojováno s kvalitou střeliva, respektive stupněm znečištění zbraně. Tak hold u nás léto a zima.

-
andy.rybar - Častý návštěvník
-
gespa - Občasný návštěvník
Režim léto/zima se tomu říká u UK59, u 805 jsem zatím vždycky slyšel mluvit jen jako o regulátoru pro hodně znečištěnou zbraň...
-
Justinian - Častý návštěvník
Baske píše:Heckler011: na jakém principu by měla ta automatická regulace pracovat?
Ty díry v plynové trubici AK, Vz. 58 nebo třeba SKS nebudou jen tak ze srandy.

Zbraně s automatickou regulací mají rezervu v množství plynu, které jdou na píst, dírou v trubici si "upšouknou", jakmile je píst v dostatečné pozici pro přebití.
Jasně, stavitelná regulace správným nastavením snižuje nářez, který dostává nosič závorníku a píst, ale pokud je dvoupolohová a kvér s fabrickým střelivem funguje spolehlivě jen v jedné poloze, tak je tam fakt na prd.
-
jpp - Častý návštěvník
Já se na to podívám z pohledu střeliva, které má dnes na port tlaku (místo odběru plynů do automatiky) normou STANAG jasně předepsáno min. 106 MPa.
Dřív byla tahle hodnota jen min. 88 MPa a stávalo se, že některé zbraně pokud klesal tlak pod 95 MPa měli zádržky. Konkrétně třeba Bushmastery M4A3.
Obecně to tak může být snaha výrobce zabít několik much jednou ranou a eliminovat vliv teploty, střeliva, znečištění atd. Postě neopakuje to - tak mu přidáme.
Pokud ale STANAG náboje chodí z vyčištěné zbraně jen v tom "otevřenějším" režimu, je něco špatně...
Dřív byla tahle hodnota jen min. 88 MPa a stávalo se, že některé zbraně pokud klesal tlak pod 95 MPa měli zádržky. Konkrétně třeba Bushmastery M4A3.
Obecně to tak může být snaha výrobce zabít několik much jednou ranou a eliminovat vliv teploty, střeliva, znečištění atd. Postě neopakuje to - tak mu přidáme.
Pokud ale STANAG náboje chodí z vyčištěné zbraně jen v tom "otevřenějším" režimu, je něco špatně...
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Já mám V-AR a není tam vůbec nic. Nevím, jak to funguje. Střílím prakticky jakoukoliv munici .223, co mi přijde pod ruku a píst a kanálek čistím tak asi co 2000 ran. Proč to tady funguje a CZ805 tam musí mít regulátor?
-
jpp - Častý návštěvník
Malá odbočka od pístu
Víme jaký závit je na ústí hlavně? Zkoušel jste někdo nějaké příslušenství krom nástavce na střelbu slepými?

Víme jaký závit je na ústí hlavně? Zkoušel jste někdo nějaké příslušenství krom nástavce na střelbu slepými?
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
-
jpp - Častý návštěvník
No, napadají mě dvě základní příslušenství, supressor a kompík... Primárně mi jde o ten kompík 

- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
V poslední době je v móde takový to prase, co žene tlak dopředu...
- Baske
- Pravidelný návštěvník
Justinian: ono šlo spíš o to, že je pod pojmem automatická regulace si představím mechanizmus, který na zákledě akrtuálního tlaku plynů v hlavni po výstřelu v reálném čase mění velikost otvoru do plynové trubice:-)
- Honza106
- Nový uživatel
Já myslím, že co se automatické regulace týče, kolegové měli na mysli spíš něco v tomhle duchu:
http://www.mississippiautoarms.com/saiga-12-aka-auto-gas-plug-black-p-1531.html
Debatu o (zbytečně složitém) konstrukčním pojetí každopádně přebije fakt, že je u 805ky v praxi potřeba "pomoct si" nastavením větší díry už od začátku - tam asi opravdu není všechno v pořádku...
http://www.mississippiautoarms.com/saiga-12-aka-auto-gas-plug-black-p-1531.html
Debatu o (zbytečně složitém) konstrukčním pojetí každopádně přebije fakt, že je u 805ky v praxi potřeba "pomoct si" nastavením větší díry už od začátku - tam asi opravdu není všechno v pořádku...
- Mazda
- Občasný návštěvník
jpp: Co mi říkali na IDETu, tak CZUB na to chystá nějaký kompík. Ale jaký, to netuším.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské