-
lovec_1 - Častý návštěvník
-
Smith - Častý návštěvník
Re: CZ Scorpion EVO 3A1
glock1719 píše:To je pravda , ale ne zatím nic jiného na trhu...
Obávám se, že tím jsi v podstatě shrnul přínos EVA.

- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Tohle je taky přímá konkurence Eva, ale za strašnou raketu:
http://www.mpicz.com/sortiment/samonabi ... bran-apc9/
Ale je to včetně kolimátoru a příslušenství.
http://www.mpicz.com/sortiment/samonabi ... bran-apc9/
Ale je to včetně kolimátoru a příslušenství.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Smith píše:glock1719 píše:To je pravda , ale ne zatím nic jiného na trhu...
Obávám se, že tím jsi v podstatě shrnul přínos EVA.
A ty máš co takovou zbraň?

V kombinaci s eotechem mi na blbnutí vyhovuje.
Ergonomiji útočné pušky samopal nikdy mít nebude.
Přínos Eva je v tom , krom konverzí na bázi AR 15 nebo konverzí na Glocky je to jediné co vypadá jako samopal , funfuje to neserese .
Až bude stát HK MP 5 tyhle prachy tak možnán vyměním.Nejsem příznivec té firmy s brodu , ale tohle opravdu šlape.Věřmi dávám tomu pohulit.
- cipis
- Sponzor serveru
Přijde mi, že se tato debata točí už zase dokola. Ale ať to otočíme kolikrát budeme chtít, stále budou zastánci a odpůrci. Možná z této diskuze, resp. z příspěvků je vidět, že se to více nelíbí než líbí, ale praxe je přesně opačná. Každý, kdo z toho mého střílel, tak si to pochvaloval. Možná se najde nějaká výjimka, která to neřekne do očí, ale prostě mé zkušenosti jsou takové, že když už z toho někdo nechce více střílet, tak je to kvůli tomu, že už vystřílel několik zásobníků a má strach, že si vystřílí všechny náboje, co zrovna má 
Já na tom svém sice nemám najeto tolik, jak Glock1719, měl jsem a mám nějaké závady, ale to je už o kvalitě zbrojovky jako takové, nikoliv tohoto modelu. A jak píše výše kolega, s kolimátorem je to na perfektní blbnutí.
Další přínos Eva vidím pro lidi, co v životě nestříleli, z pušek mají strach a pistolí netrefí ani stodolu, pro ně je na začátek Evo ideální. Zvlášť pro holky - puška je pro ně moc velká a těžká a pistole jim zase lítá v ruce ...
Také si nemyslím, že je zrovna férové hodnotit zbraň po pár výstřelech. Řešila se tu třeba pojistka, no ve finále se zjistilo, že když si s tím někdo odstřílí pár zásobníků, tak to už pak vůbec neřeší. Řeší se tu ergonomie, ale to je strašně obecný pojem, je třeba napsat, co konkrétně komu vadí, jinak to nemá smysl ...
Takže asi tak ...

Já na tom svém sice nemám najeto tolik, jak Glock1719, měl jsem a mám nějaké závady, ale to je už o kvalitě zbrojovky jako takové, nikoliv tohoto modelu. A jak píše výše kolega, s kolimátorem je to na perfektní blbnutí.
Další přínos Eva vidím pro lidi, co v životě nestříleli, z pušek mají strach a pistolí netrefí ani stodolu, pro ně je na začátek Evo ideální. Zvlášť pro holky - puška je pro ně moc velká a těžká a pistole jim zase lítá v ruce ...
Také si nemyslím, že je zrovna férové hodnotit zbraň po pár výstřelech. Řešila se tu třeba pojistka, no ve finále se zjistilo, že když si s tím někdo odstřílí pár zásobníků, tak to už pak vůbec neřeší. Řeší se tu ergonomie, ale to je strašně obecný pojem, je třeba napsat, co konkrétně komu vadí, jinak to nemá smysl ...
Takže asi tak ...
-
ufo - Moderátor
Jestli je evo lehky, tak jsem nekde neco prehlidl...
Ja jsem napsal uz nekolik stran zpet svoje hodnoceni +/-.
Osobne bych to prekopal k nepoznani...
OT A to nepocitam mistni mysi a jejich chut na syr - vysledek emental... /OT
Ja jsem napsal uz nekolik stran zpet svoje hodnoceni +/-.
Osobne bych to prekopal k nepoznani...
OT A to nepocitam mistni mysi a jejich chut na syr - vysledek emental... /OT
- cipis
- Sponzor serveru
Co je na trhu lehčího a "lepšího dle tebe" v této kategorii?
Srovnával jsi to se závodní puškou, ne s něčím ve stejné kategorii.
Co se ti konkrétně nelíbí na ergonomii, co bys překopal? To, co jsi zatím napsal, je dost obecné.
Srovnával jsi to se závodní puškou, ne s něčím ve stejné kategorii.
Co se ti konkrétně nelíbí na ergonomii, co bys překopal? To, co jsi zatím napsal, je dost obecné.
-
ufo - Moderátor
Rozdil mezi puskou a p. karabinou je jen v celkove delce.
Takze to sem netahat.
Ergonomie? Budu se opakovat:
- pojistka
- pistolovka
- pazba
- predpazbi
Takze to sem netahat.
Ergonomie? Budu se opakovat:
- pojistka
- pistolovka
- pazba
- predpazbi
- cipis
- Sponzor serveru
No vidíš to, ani na jedno si nikdo nestěžoval, z těch lidí, co to moje měli v ruce.
Jo, vlastně ano, na délku pažby, ale to byl člověk, co je o hlavu vyšší než já, takže má i ruce krapet delší než normálně.
Ty za to, že se ti to nelíbí, chceš někoho věšet do průvanu. Kdyby se mi to nelíbilo, tak to nekupuju. Tím to ale pro mě končí. Kritika zbrojovky za kvalitu je v jiném vlákně.
Jinak ještě k tomu rozdílu, záleží také, o které pušce mluvíš. Já o 858, K98, ... A tam je těch rozdílů trochu víc než jen celková délka.
V téhle debatě nemá cenu moc pokračovat, holt je to stejné jak u všech věcí - někomu se to líbí, někomu ne.
Jo, vlastně ano, na délku pažby, ale to byl člověk, co je o hlavu vyšší než já, takže má i ruce krapet delší než normálně.
Ty za to, že se ti to nelíbí, chceš někoho věšet do průvanu. Kdyby se mi to nelíbilo, tak to nekupuju. Tím to ale pro mě končí. Kritika zbrojovky za kvalitu je v jiném vlákně.
Jinak ještě k tomu rozdílu, záleží také, o které pušce mluvíš. Já o 858, K98, ... A tam je těch rozdílů trochu víc než jen celková délka.
V téhle debatě nemá cenu moc pokračovat, holt je to stejné jak u všech věcí - někomu se to líbí, někomu ne.
-
kibicz - Častý návštěvník
ufo: Vše, co jsi vyjmenoval, má škorpík lepší než AR15. Pojistka je o zvyku.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
ufo - Moderátor
Me je u (_x_) co je komu dobry a co ne. Ja strilim, ja platim, ja rozhoduju. Chapete ten rozdil???
Hodnotim z vlastniho hlediska. Neco uz mam nastrilene, neco za sebou a neco od kazde pistole, pusky, brokovnice ocekavam.
A holt EVO me proste zklamalo v tech vecech, ktere jsem vyjmenoval. Muzes se stavet na hlavu, muzes nadavat, muzes si myslet co chces, ale to je maximalne tak vsechno.
Kibicz: vrat se z oblacku na zem...
Nejvetsi vyhoda M16/AR15 je v modularite a v tom, ze na to dela aftermarket dily skoro kazdy, kdo ma do (_x_) diru...
Hodnotim z vlastniho hlediska. Neco uz mam nastrilene, neco za sebou a neco od kazde pistole, pusky, brokovnice ocekavam.
A holt EVO me proste zklamalo v tech vecech, ktere jsem vyjmenoval. Muzes se stavet na hlavu, muzes nadavat, muzes si myslet co chces, ale to je maximalne tak vsechno.
Kibicz: vrat se z oblacku na zem...
Nejvetsi vyhoda M16/AR15 je v modularite a v tom, ze na to dela aftermarket dily skoro kazdy, kdo ma do (_x_) diru...
- cipis
- Sponzor serveru
Jo, jasně, jen ty rozhoduješ o tom, že ten a ten výrobek je krám.
Tebe holt Evo zklamalo, některé z nás ne. A nic na tom nezměníš (stavět na hlavu atd....) a nic ti nedává právo na někoho nebo něco nadávat.
Já střílím, já si to platím, já se rozhodl, mně to vyhovuje. Také hodnotím z vlastního hlediska. O co víc nebo míň je to to tvoje hledisko lepší? Já myslím, že máme právo každý na své.
Ad srovnání s M4 - až nebudou náboje 2x dražší, tak můžeme pokračovat.
Tebe holt Evo zklamalo, některé z nás ne. A nic na tom nezměníš (stavět na hlavu atd....) a nic ti nedává právo na někoho nebo něco nadávat.
Já střílím, já si to platím, já se rozhodl, mně to vyhovuje. Také hodnotím z vlastního hlediska. O co víc nebo míň je to to tvoje hledisko lepší? Já myslím, že máme právo každý na své.
Ad srovnání s M4 - až nebudou náboje 2x dražší, tak můžeme pokračovat.
-
ufo - Moderátor
Jedinne co jsem napsal, ze to nevyhovuje ME MALICKOSTI a napsal jsem PROC.
To ze to nekomu vyhovuje je super, ze tomu da Jura poradne zahulit a po dlouhe dobe to je neco od CZUB, co drzi, to je jeste lepsi. Tot vse.
To ze se to dalo uz v zakladu udelat lepe a radostneji, to je vec do jineho vlakna, to mas pravdu...
To ze to nekomu vyhovuje je super, ze tomu da Jura poradne zahulit a po dlouhe dobe to je neco od CZUB, co drzi, to je jeste lepsi. Tot vse.
To ze se to dalo uz v zakladu udelat lepe a radostneji, to je vec do jineho vlakna, to mas pravdu...
-
4mike - saigaholic
cipis píše:............ a nic ti nedává právo na někoho nebo něco nadávat.
...........
a obrátím to, nic Ti nedává právo něco nekriticky vychvalovat

cipis asi nevíš o čem píšeš, luger nestojí dvojnásobek 223
(pokud porovnáš porovnatelné- čili nejlevnější "žrádlo" s CIP na pultě)
Ufův pohled naprosto chápu, vzhledem k tomu že to nevlastní, neplánuje to pořídit a ani není nikomu zavázán, že mu to pujčil a má dost zkušeností na to aby mne jeho názor zajímal (čili jeho vjem nemůže být nezaujatější)
tak jsem mu to holt vnutil na vyzkoušení

mám za to že vyjádřil dost objektivně svůj subjektivní názor
- cipis
- Sponzor serveru
4mike: Jo, to máš pravdu, to na něco tam nemělo být.
Já porovnávám porovnatelné, krmení do Eva seženu za 3-3,40 Kč / kus, .223 jsem nenašel míň než za 6,50Kč a to ještě za střelivo, které nechce do své zbraně člověk, který vlastní jedinou M4 v okolí, ke které by byl přístup.
A pokud porovnám pořizovačku, tak to snad vyjde na stejno. Pokud teda nebudu počítat s tím, že číňan ze ZS za polovičku ceny Eva bude fungovat stejně ...
Jinak vnutit na vyzkoušení - no to tam musela být už averze předem, protože jsem se s takovým přístupem lidí na střelnici nikdy nesetkal. Jediné odmítnutí je z toho důvodu, že mají strach, že by se jim to začalo naopak více líbit a vystříleli by kvanta nábojů nebo by si to chtěli pořídit (musel jsem ukecávat kámoša, aby si to nepořizoval taky, ale pořídil si radši něco jiného, co bych mohl zase zkoušet já
).
Fakt nevím, proč tady v té celé debatě vychází, že se to většině nelíbí, na střelnicích je to naprosto opačné, navíc drtivě opačné.
Já porovnávám porovnatelné, krmení do Eva seženu za 3-3,40 Kč / kus, .223 jsem nenašel míň než za 6,50Kč a to ještě za střelivo, které nechce do své zbraně člověk, který vlastní jedinou M4 v okolí, ke které by byl přístup.
A pokud porovnám pořizovačku, tak to snad vyjde na stejno. Pokud teda nebudu počítat s tím, že číňan ze ZS za polovičku ceny Eva bude fungovat stejně ...
Jinak vnutit na vyzkoušení - no to tam musela být už averze předem, protože jsem se s takovým přístupem lidí na střelnici nikdy nesetkal. Jediné odmítnutí je z toho důvodu, že mají strach, že by se jim to začalo naopak více líbit a vystříleli by kvanta nábojů nebo by si to chtěli pořídit (musel jsem ukecávat kámoša, aby si to nepořizoval taky, ale pořídil si radši něco jiného, co bych mohl zase zkoušet já

Fakt nevím, proč tady v té celé debatě vychází, že se to většině nelíbí, na střelnicích je to naprosto opačné, navíc drtivě opačné.
-
4mike - saigaholic
a jsme u te objektivity
srovnáváš nesrovnatelné cenu bůhvíjakých přebíječek ze kterých asi nikdo DPH neplatil a zkušebnu neviděly s ne nejnižší pultovou cenou 223
čili jinak
luger je za cca 5,-
223 za 6-6,50
rukou jsem mu nekroutil aby si z toho prásknul, prošel kolem bez zájmu (není mu 15 a ani nemá mokrej ZP aby se vrhal po všem co má vývrt) když jsem mu to strčil napáskovaný do ruk na štontu, mačkat neodmítnul
čili přístup bez natěšení a bez despektu, byl na střelnici kvůli jiný hračce
a dost Ufa, tohle je o EVO3
ne o tom jak kdo je objektivní při hodnocení čehokoliv, každej má právo na svůj názor
a když tu má místo názor někoho s mokrým ZP, tak tu má i ten od ostřílenýho vlka ikdyž močí proti větru
každýmu doporučím, at si koupí, co se mu líbí a at si případnou budoucí hračku předem sám prubne
HOWGH
srovnáváš nesrovnatelné cenu bůhvíjakých přebíječek ze kterých asi nikdo DPH neplatil a zkušebnu neviděly s ne nejnižší pultovou cenou 223
čili jinak
luger je za cca 5,-
223 za 6-6,50
rukou jsem mu nekroutil aby si z toho prásknul, prošel kolem bez zájmu (není mu 15 a ani nemá mokrej ZP aby se vrhal po všem co má vývrt) když jsem mu to strčil napáskovaný do ruk na štontu, mačkat neodmítnul
čili přístup bez natěšení a bez despektu, byl na střelnici kvůli jiný hračce
a dost Ufa, tohle je o EVO3
ne o tom jak kdo je objektivní při hodnocení čehokoliv, každej má právo na svůj názor
a když tu má místo názor někoho s mokrým ZP, tak tu má i ten od ostřílenýho vlka ikdyž močí proti větru
každýmu doporučím, at si koupí, co se mu líbí a at si případnou budoucí hračku předem sám prubne
HOWGH
-
ufo - Moderátor
Abych to jenom nehanel:
+ dvourade vyusteni suplat
+ cena suplat a jejich relat. dostupnost/vydrz
+ PUSTI TE NA BEZNOU PISTOLOVOU STRELNICI, kde si s 223Rem neskrtnu
BTW cena 223Rem a relativne dobrych, se ve velkem nakupu da dostat na 5CZK a lepe...
Munice jinde, tohle je o EVO3.
+ dvourade vyusteni suplat
+ cena suplat a jejich relat. dostupnost/vydrz
+ PUSTI TE NA BEZNOU PISTOLOVOU STRELNICI, kde si s 223Rem neskrtnu
BTW cena 223Rem a relativne dobrych, se ve velkem nakupu da dostat na 5CZK a lepe...
Munice jinde, tohle je o EVO3.
-
ufo - Moderátor
Cipis - napis k cislum co je co, kdo to ma hledat!
Chcu:
- jinou pazbicku - NOPE
- jinou pazbu - NOPE
- jine predpazbi - NOPE

Chcu:
- jinou pazbicku - NOPE
- jinou pazbu - NOPE
- jine predpazbi - NOPE

- cipis
- Sponzor serveru
Dobrý den
Posílám ceny
Bohužel díly skladem nejsou
Dají se však objednat ale netuším termín dodání
Děkujeme za pochopení
S pozdravem
Moštěk
díly :
23 pažbička 335,-
76 kloub 105,-
77 pružina západky opěrky 16,-
78 tubus opěry 350,-
79 západka opěry 45,-
80 kolík kloubu 15,-
82 kolík opěry 5,-
S pozdravem / Best regards
PODNIKOVÁ PRODEJNA
Opěra je to, co je přidělané otočně na kloubu a vysunuje se z toho část, co se zapírá do ramene
Mám v plánu vzít ten kloub a ten tubus s těma serepetičkama, trochu to uříznout a nabastlit tam nějakou trubku z M4. Něco tu mám z airsoftky, tak pro začátek to bude stačit. Kloub chci zachovat, sice jsem to nikdy na žádné zbrani nepoužil (jako sklopit si pažbu), ale tady to nejde stejnak sundat úplně ze zbraně, aniž by to člověk odklopil.
Posílám ceny
Bohužel díly skladem nejsou
Dají se však objednat ale netuším termín dodání
Děkujeme za pochopení
S pozdravem
Moštěk
díly :
23 pažbička 335,-
76 kloub 105,-
77 pružina západky opěrky 16,-
78 tubus opěry 350,-
79 západka opěry 45,-
80 kolík kloubu 15,-
82 kolík opěry 5,-
S pozdravem / Best regards
PODNIKOVÁ PRODEJNA
Opěra je to, co je přidělané otočně na kloubu a vysunuje se z toho část, co se zapírá do ramene

Mám v plánu vzít ten kloub a ten tubus s těma serepetičkama, trochu to uříznout a nabastlit tam nějakou trubku z M4. Něco tu mám z airsoftky, tak pro začátek to bude stačit. Kloub chci zachovat, sice jsem to nikdy na žádné zbrani nepoužil (jako sklopit si pažbu), ale tady to nejde stejnak sundat úplně ze zbraně, aniž by to člověk odklopil.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské