-
Jirka_KT - Pravidelný návštěvník
-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
normalne zastrilet si muzu jit na normalni strelnici, na LOS, na libovolnou soutez s poprama, proste kamkoliv
pokud se bavime o IPSC, a o tom proc nemam zajem strilet IPSC, tak proto, ze abych se rozumne umistil a mel pocit ze nejsem limitovan vybavenim ale schopnostma, tak do toho potrebuju vrazit dalsich X desitek tisic
pokud se bavime o IPSC, a o tom proc nemam zajem strilet IPSC, tak proto, ze abych se rozumne umistil a mel pocit ze nejsem limitovan vybavenim ale schopnostma, tak do toho potrebuju vrazit dalsich X desitek tisic
-
alfonss - Grafoman
-
kdyz pujdu strilet los ci cokoliv jineho se svym taurusem tak se muzu srovnat s ostatnima majici podobnou zbran a vim, ze jsem lemra, zatimco s timto vybavenim IPSC ani nezkusim protoze vim, ze proti klipum nemam sanci a ani moznost srovnani
stejne tak vim, ze i kdyby se mi to s mym vybavenim co uz mam libilo, tak stejne nezacnu protoze vrazet dalsich x desitek tisic do toho nebudu aby to melo cenu delat
stejne tak vim, ze i kdyby se mi to s mym vybavenim co uz mam libilo, tak stejne nezacnu protoze vrazet dalsich x desitek tisic do toho nebudu aby to melo cenu delat
-
alfonss - Grafoman
-
- Obelix
- Častý návštěvník
-
Obelix: ja los jeste strilet ani poradne nezacal
ja to strile v dobe kdy to byla "Obranka" v GC a libilo se mi ze se to dalo strilet s cimkoliv a stage na to byly staveny, aby omezily kapacitu kropicu
jinak to co popisujes se uz samozrejme deje, ale spis jako ukazka nesmyslnosti nekterych bodu pravidel (viz 4mike-uv "zalozni" revolver)

jinak to co popisujes se uz samozrejme deje, ale spis jako ukazka nesmyslnosti nekterych bodu pravidel (viz 4mike-uv "zalozni" revolver)
-
para - Pravidelný návštěvník
Nehlasoval sem páč tam chybí odpověď "IPSC nestřílim, mám zbraň primárně proto, protože mě zbraň živí a střílim jen abych zbraní dokázal vládnout a pak čistě pro zábavu"
Já dost dobrě ani nějak nechápu tohle tajtrdlikování v praxi s nepoužitelnejma zbraněma, "pouzdrama" atd. Třeba takovej LOS, to už je o něčem jiném. Tím ale nějak nechci schazovat, někoho kdo IPSC střílí a je-li v tom dobrej, tak mu patří všechna čest, stejně jako třeba listonošovi kterej nosí včas noviny

Já dost dobrě ani nějak nechápu tohle tajtrdlikování v praxi s nepoužitelnejma zbraněma, "pouzdrama" atd. Třeba takovej LOS, to už je o něčem jiném. Tím ale nějak nechci schazovat, někoho kdo IPSC střílí a je-li v tom dobrej, tak mu patří všechna čest, stejně jako třeba listonošovi kterej nosí včas noviny

-
Jirka_KT - Pravidelný návštěvník
To bude tím, že je to sport; ty jeden tajtrdlíku.
Má to podobnej význam, jako třeba házení oštěpem do dálky.
(Jednou možná budeme soutěžit v tom, komu dál dostřelí pistole
)
Onehdá jsem slyšel pěknej názor někoho, kdo se možná živí stejným způsobem jako ty - když jsme ho pozvali na závody.
Řekl: "Pro mne je pistol tím, čím je pro kopáče lopata. Představ si že celej tejden házíš lopatou a pak tě někdo pozve si v neděli zaházet soutěžně".
Pokud plánujete v příštím roce začít s IPSC, nebo se jen chcete dozvědět více (třeba kolik to stojí, jak vypadá trénink.....) a máte možnost se dostat někdy do Plzně nebo do Klatov, tak se mi ozvěte.

Má to podobnej význam, jako třeba házení oštěpem do dálky.
(Jednou možná budeme soutěžit v tom, komu dál dostřelí pistole

Onehdá jsem slyšel pěknej názor někoho, kdo se možná živí stejným způsobem jako ty - když jsme ho pozvali na závody.
Řekl: "Pro mne je pistol tím, čím je pro kopáče lopata. Představ si že celej tejden házíš lopatou a pak tě někdo pozve si v neděli zaházet soutěžně".

Pokud plánujete v příštím roce začít s IPSC, nebo se jen chcete dozvědět více (třeba kolik to stojí, jak vypadá trénink.....) a máte možnost se dostat někdy do Plzně nebo do Klatov, tak se mi ozvěte.
-
Luger - Častý návštěvník
-
Adalbertus - Příspěvky: 182
para píše:Třeba takovej LOS, to už je o něčem jiném.
Ach jo, že tyhlety vlákna vždycky přejdou ve srovnávání a konfrontaci... no budiž

Mohl bys, prosím, říct, na základě kolika absolvovaných závodů IPSC a LOS/obranné střelby chytračíš? Podobně totiž plácají lidi, co byli na jedné dvou obrankách, pak si koupí něco od 5.11 a v každé druhé větě používají slovo "taktický"... Zajímavý je, že od zkušenýho střelce (i když se věnuje jen jedné z těchhle disciplín) tohle neuslyšíš.
Jediné, v čem je LOS "o něčem jiném", je počet nábojů a finanční náročnost. Jo, taky se ještě vymyslí nějaká legenda, abys měl jak dostat těch šest terčů do situace...Je vtipný, kolik lidí střílí LOS s něčím jiným, než opravdu nosí, jak jsou ochotní se hádat ohledně jejich zbraně, kupovat co nejvýhodnější zbraň do divize atd. Z mojí strany nic proti tomu - protože LOS není jiného než taky "jenom" sport. Střelec, který ovládá zbraň i nervy, nebude mít problém ani s jedním, ale o jeho schopnosti použít zbraň v obranné situaci to nevypovídá nic.
IMHO beztak je otázkou tak pěti osmi let, než k nám dojde trend ze zbytku EU a než budou sporty nějakým způsobem imitující "realitu" omezeny nebo zakázány, takže kdo bude chtít střílet a nejen si hrát na taktiku, beztak skončí u IPSC. A v delším výhledu se stejně všichni sejdem v tělocvičně s airsoftem...

-
Bobr - Moderátor
Jirka_KT píše:To bude tím, že je to sport; ty jeden tajtrdlíku.![]()
tak zkuste připravit něco podobnýho jak byla teďka Jolka ve Foxovně a lidi by se určitě dostavili . Já to mám z JIhlavy sice krapet z ruky , ale na takovouhle akci bych zajel, abych se o tom IPSC dozvěděl něco pokud možno od fundovaných lidí

- prvně asi nějaký takový obecný pokec o principu , vybyvení atd
- uvítal bych tam i možnost podívat se na vybavení od lidí nebo ať se u toho klidně předvede nějaká firma - nenutit doporučit

- pak nějaká ukázková stage od někoho kdo to nevidí poprvně
- a pak by si tu samou mohli fšici postupně vyzkoušet s tím že se budou koukat na ty před sebou , a jak každý dostřílí tak by se udělal hnedka rychlý pozápasový "videorozbor"
S největší pravděpodobností asi nejsem první koho to takhle napadlo, ale mě takový postup přijde docela logický

a klidně se kvůli tomu může tady hlasovat a v tom případě hlasuju že bych přijel a jako jsem bral lidi do Foxovně tak zase klidně někoho vemu i do tý Plzně nebo kde by to bylo
takže už zbývá jenom určit termín a spustit hlasování
howg
-
-
alfonss - Grafoman
-
Bobr - Moderátor
-
-
para - Pravidelný návštěvník
- Obelix
- Častý návštěvník
para : pokud ti nevyhovuje soutěžní vybavení, není problém střílet IPSC v divizi Produktion, kde vezmeš svého standartního Gločka, klidně i pouzdro, které nosíš, a vyrazíš... IPSC je sport, ale to je LOS v podstatě taky.... A když si vezmeš pravidla, kde jsou popsány povolené úpravy do téhle divize, a srovnáš to, jak mají laděny Glocky borci , co střílí LOS, zjistíš, že někteří používají v podstatě speciály, které z toho původního G mají rám, možná hlaveň....

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři