-
Kodiak - Občasný návštěvník
Re: Perkusný dvojak Kodiak
Vím
, trochu jsem je vylepšil... Jinak hmotnost 620grain (40g). Není ale problém posunout trn dolů a hmotnost střely zvětšit, tím se ale prodlouží spodní vodící prstenec a tím i celková délka střely, která je nyní 19mm.

-
bufallo - Častý návštěvník
je to klasicky tvar strely co sa pouziva pre velke kalibre od 12-tky brokovej, cez 10-ku, 8-ku, 4-ku a konciac 2-kou.. ale som trochu sklamany, myslel som ze Pedersoli sa viac pohra s navrhom strely...
je aj dost kratka, 19 mm... ale je tam pomale stupanie, tak by to malo stacit...
ked odskusas, daj vediet ako to pojde, hlavne ma zaujima nabijanie, nakolko strela podla mna pojde dost lahko do vyvrtu, no a v Kodiaku samozrejme skontrolovat ci sa nehybe strela v druhej hlavni, aspon zo zaciatku...
je aj dost kratka, 19 mm... ale je tam pomale stupanie, tak by to malo stacit...
ked odskusas, daj vediet ako to pojde, hlavne ma zaujima nabijanie, nakolko strela podla mna pojde dost lahko do vyvrtu, no a v Kodiaku samozrejme skontrolovat ci sa nehybe strela v druhej hlavni, aspon zo zaciatku...
-
No, skutečný průměr je 18.40mm, takže jde do vývrtu lehce natlačit, úplně volně tam nejde.
Také jsem si myslel, že si Pedersoli vezme příklad z již používané střely v JAR. Zřejmě dal přednost
osvědčenému tvaru v různých kalibrech. Jinak ještě váha střely je o 2g nižší než deklarovaná, že by měli
v Itálii těžší olovo?
Také jsem si myslel, že si Pedersoli vezme příklad z již používané střely v JAR. Zřejmě dal přednost
osvědčenému tvaru v různých kalibrech. Jinak ještě váha střely je o 2g nižší než deklarovaná, že by měli
v Itálii těžší olovo?

- Jaroslav Zima
- Častý návštěvník
Pánové Kodiak je nádherný kousek, měl jsem potěšení si to na pár ran půjčit na střelnici . Ale - dám-li do brokové patrony 5,5gr. vesuvitu a 30-gramovou jednotnou střelu, výsledný efekt je úplně stejný- obrovská rána, plamen z laufu ,zadýmovaná střelnice . No ale stejně vám majitelům tiše závidím...
-
Souhlasím, 120 grain švýcaráku a 40g + střelu, to je potom požitek 

- mark.hunter
- Nový uživatel
Vidím, že tady už nějakou dobu nikdo nenapsal. Jaká je spokojenost s dvojáky po vyhladnutí prvních emocí?
- mark.hunter
- Nový uživatel
Zdravím,
Tak jsem se stal už i já majitelem této krásne zbraně.
Ale oproti většině jsem zvolil ráži .50/.50. A teď bych se rád zeptal jak je to s těmi dvěma hledími. Slouží každé zvlášť pro nastřelelní jednotlivé hlavně nebo v případě dobrého soustřelu jedno hledí např. pro vzdálenost 50 metrů a druhé třeba pro 100? Prosím udělejte si chvilku a zkuste něco napsat. Díky.
Tak jsem se stal už i já majitelem této krásne zbraně.

- JohnSilver
- Pravidelný návštěvník
Ja mam Kodiaka .58 a mieridla som nastavil na 50 metrov, druhe este nemam nastavene, chcel by som na 150 metrov......sustrel mam na 50 metrov asi 10 cm z oboch hlavni, strielam Minie Original......pri plnej davke prachu zo sedu 

- mark.hunter
- Nový uživatel
Plná dávka prachu pro .58 je kolik? A jak těžká je ta MINIE? A plná dávka vesuvitu pro .50 je kolik? Díky.
- JohnSilver
- Pravidelný návštěvník
Su tu na vlakne tabulky niekde pre max. davky prachu (ide ale o Swiss ). Ja davam 6.5 g Vesuvitu LC a bohato staci
Minie je tazka 500 grainov, cal.575 .

- mark.hunter
- Nový uživatel
-
Jim11 - Častý návštěvník
Správnou navážku v žádných tabulkách nenajdeš, pouze orientační. Správnou navážku, která trefuje musíš pro svou flintu, střelu a mazání najít, cesta bývá někdy dlouhá. Černý prach v kombinaci s olovem nemá logiku. 

-
Fandaks - Častý návštěvník
mark.hunter napsal: Plná dávka prachu pro .58 je kolik? A jak těžká je ta MINIE? A plná dávka vesuvitu pro .50 je kolik?
Máš ty otázky poněkud nesourodé, ale v ráži .50 klidně můžeš vyzkoušet 4 gramy Vesuvitu a jakoukoliv střelu běžnou v této ráži. Tedy kouli, minii nabo real, nebo jinak řečeno střelu o max. váze 30 gramů. Pokud je puška v dobrém stavu.
Všechno ohledně doporučených dávek prachu, jeho druhu a doporučených střelách by měl napsat výrobce do manuálu.
Máš ty otázky poněkud nesourodé, ale v ráži .50 klidně můžeš vyzkoušet 4 gramy Vesuvitu a jakoukoliv střelu běžnou v této ráži. Tedy kouli, minii nabo real, nebo jinak řečeno střelu o max. váze 30 gramů. Pokud je puška v dobrém stavu.
Všechno ohledně doporučených dávek prachu, jeho druhu a doporučených střelách by měl napsat výrobce do manuálu.
-
tabulky doporucenych max. davok prachu su pri Pedersoliho Kodiakoch uvedene v loading manuale, ktory si stiahnes bud na ich stranke alebo ak si kupoval novy, tak urcite boli aj v krabici prilozene...
ale bezne sa pouziva mierka pre pusky od ca 1 g do ca 6 g.. medzi tym si musis najst tu "svoju"...
najdes tu na fore dost informacii aj na doktorat s cierneho prachu...
ale bezne sa pouziva mierka pre pusky od ca 1 g do ca 6 g.. medzi tym si musis najst tu "svoju"...
najdes tu na fore dost informacii aj na doktorat s cierneho prachu...

-
Zdar...
po dlhom case som nieco nove nasiel na jednom africkom fore.... vola sa doubletrouble, volne prelozene jedna hlaven, jeden problem, dve hlavne, dva problemy atd...
http://www.nrvoutdoors.com/DOUBLE%20TRO ... ROUBLE.htm
je to clanok z juhoafrickeho casopisu o love s Kodiakom a problemom s mierenim...
kto neovlada "jazyk imperialistov" nech poziada o pomoc stryka Googla...
po dlhom case som nieco nove nasiel na jednom africkom fore.... vola sa doubletrouble, volne prelozene jedna hlaven, jeden problem, dve hlavne, dva problemy atd...

http://www.nrvoutdoors.com/DOUBLE%20TRO ... ROUBLE.htm
je to clanok z juhoafrickeho casopisu o love s Kodiakom a problemom s mierenim...
kto neovlada "jazyk imperialistov" nech poziada o pomoc stryka Googla...
- mark.hunter
- Nový uživatel
Vážení přátelé Kodiaků.
Toho svého mám nastřeleného na maxiboly, s 95 greiny delaborátu, a mezi prach a střelu používám namazanou plstěnou ucpávku. Soustřel obou hlavní se při této dávce prachu kryje i rozptyl každé jednotlivé hlavně je na 50 metrů je velmi dobrý. Používám jedny mířidla pro obě hlavně. Ovšem při posledních dvou stříleních mám rozptyl poněkud větší i když středový zásah dejme tomu zůstává zhruba stejný. Je možné že to je dáno teplotami okolo nuly a nižšími? Díky za odpověď.
Toho svého mám nastřeleného na maxiboly, s 95 greiny delaborátu, a mezi prach a střelu používám namazanou plstěnou ucpávku. Soustřel obou hlavní se při této dávce prachu kryje i rozptyl každé jednotlivé hlavně je na 50 metrů je velmi dobrý. Používám jedny mířidla pro obě hlavně. Ovšem při posledních dvou stříleních mám rozptyl poněkud větší i když středový zásah dejme tomu zůstává zhruba stejný. Je možné že to je dáno teplotami okolo nuly a nižšími? Díky za odpověď.
-
Kentan - Častý návštěvník
No nevím co to je pro tebe dobrý rozptyl (pro mě to je pokud střely lítají jednou dírou), ale pokud pod kompresní střelu nacpeš filcovou ucpávku je to hloupost, protože se střela pak logicky nekomprimuje a pracuje špatně. Kompresní a expanzní střely se nabíjejí přímo na prach.
PS v předchozím textu máš i odpověď na svou otázku.... filcová maštěná ucpávka za nízké teploty ztuhne a střely tedy fungují ještě hůř jak obvykle. Pokud se chceš dopracovat k nějakým slušným konstantím výsledkům, ucpávky vynech a střely mazej do drážek.
PS v předchozím textu máš i odpověď na svou otázku.... filcová maštěná ucpávka za nízké teploty ztuhne a střely tedy fungují ještě hůř jak obvykle. Pokud se chceš dopracovat k nějakým slušným konstantím výsledkům, ucpávky vynech a střely mazej do drážek.
Naposledy upravil Kentan dne 13.12.2012 12:26, celkově upraveno 1
-
blecha.z - Častý návštěvník
MARK.HUNTER
Použít ucpávku v případě maxibalu je fakt "proti přírodě". Škodíš tím sám sobě. Je to jako kdybys kulečníkovou kouli vylepšil plstí a dal "šťouch". Musel bys hodně přidat na síle, aby koule někam letěla. Střely namaž a dna pak pečlivě otři flanelem. Zejména dbej na to, aby byla rovná a bez kazů, nedolitků atd. Možná nebude pak potřeba taková dávka prachu.
Vliv nízkých teplot - vliv to zajisté má. Jen si uvědom, že přijdeš na střelnici a hlavně jsou ledové. I když vytáhneš krabici s náboji z prohřátého interiéru vozu, tak téměř okamžitě mazivo tuhne. Přítel mně nedávno popisoval chování flastrů namazaných různým mazivem. Jedno bylo měkké i pod bodem mrazu, druhé způsobilo, že flastry byly tvrdé jako prkno a výsledky následně nedobré. Když pak vystřelíš pár ran, hlavně se ohřejí, mazivo změkne a výsledek je odlišný. Zkus experimentovat s ingrediencemi v mazivu. Přidat trochu tekutého parafínu, nebo lanolínu, aby celek byl podobný tvému standardu.
Použít ucpávku v případě maxibalu je fakt "proti přírodě". Škodíš tím sám sobě. Je to jako kdybys kulečníkovou kouli vylepšil plstí a dal "šťouch". Musel bys hodně přidat na síle, aby koule někam letěla. Střely namaž a dna pak pečlivě otři flanelem. Zejména dbej na to, aby byla rovná a bez kazů, nedolitků atd. Možná nebude pak potřeba taková dávka prachu.
Vliv nízkých teplot - vliv to zajisté má. Jen si uvědom, že přijdeš na střelnici a hlavně jsou ledové. I když vytáhneš krabici s náboji z prohřátého interiéru vozu, tak téměř okamžitě mazivo tuhne. Přítel mně nedávno popisoval chování flastrů namazaných různým mazivem. Jedno bylo měkké i pod bodem mrazu, druhé způsobilo, že flastry byly tvrdé jako prkno a výsledky následně nedobré. Když pak vystřelíš pár ran, hlavně se ohřejí, mazivo změkne a výsledek je odlišný. Zkus experimentovat s ingrediencemi v mazivu. Přidat trochu tekutého parafínu, nebo lanolínu, aby celek byl podobný tvému standardu.
- Zdeněk Zpěvák
- Častý návštěvník
Kolegové střelci, poptávám buď hotové střely (ogivál, minié) z Vaší produkce nebo Vám nepotřebné licí kleště pro perkusní kulový dvoják Kodiak r. .72. Vím, dá se do něj naládovat jednotná střela pro brokovnice, ale rád bych zkusil něco originálnějšího. Moje kleště přijdou nejdříve za 3 měsíce, a kdo to má vydržet... Díky za nabídky!
- Zdeněk Zpěvák
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder