-
ufo - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
Re: AR15 - Dlask i jiné
No, je to sice technicky paráda, ale doopravdy je to tak trošku neotesané řešení, neb když už chtěli nasadit titan, tak ta flinta naopak mohla trochu zhubnout a ne to udělat v STD rozměrech.
- navip
- Častý návštěvník
- Mali
- Pravidelný návštěvník
Zdravim. Nemáte někdo z Vás nějaké zkušenosti s puškou AR 15 od německého výrobce Schmeisser?? Jaká je kvalita zpracování, materiálu, přesnost...nějaké neduhy, nedostatky...Prostě jakékoliv zkušenosti se zbraněmi tohoto výrobce. Pro upřesnění udám link http://www.schmeisser-germany.de/en/sport_ar15m4.html
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Zelený Sport nabízí uloženky M16A1 zdroj- WEB Zelený sport.cz "U ,,sousedů" máme složeny americké utočné pušky M16A1 ,,Vietnam" ráže 5,56x45/.223Rem., zbraně jsou uloženky. Dovozní licenci máme hotovou, povolení k přepravě budeme mít do 26.10. , 31.10. by mohly být pušky s tormentací k odběru. ALE .... jelikož se jedná o sbírkové zbraně a nepředpokládáme v tuzemsku o ně masový zájem, přivezeme jen ty zbraně, na které bude oproti zálohové faktuře do 26.10. uhrazena 100% záloha. Zbraně je možné za 700kč znehodnotit, nebo za příplatek 4700kč dodat samonabíjecí verzi v kat.B(celková cena pušky potom činí 41700kč). Zbraně jsou s bez příslušenstvín jen s jedním zásobníkem."
Je to moc pěkná věc. Rozhodně by to nejen mě, sběratelsky zaujalo, ale ta cena....
škoda
http://www.zelenysport.cz/pusky/m16a1-utocna-puska
Je to moc pěkná věc. Rozhodně by to nejen mě, sběratelsky zaujalo, ale ta cena....

http://www.zelenysport.cz/pusky/m16a1-utocna-puska
-
Justinian - Častý návštěvník
Kdybych tohle věděl, tak jsem za tu cenu nekupoval Oberlandku.
To už začíná být s Multiagrem taková nepříjemná tradice. Řeknu si "tohle u nás nikdy nebude" a prachy dám do něčeho jiného, a oni to do roka dovezou.

To už začíná být s Multiagrem taková nepříjemná tradice. Řeknu si "tohle u nás nikdy nebude" a prachy dám do něčeho jiného, a oni to do roka dovezou.

- Miri357
- Občasný návštěvník
Kterou AR15?
Chcel by som poprosiť o radu skúsených.
Preliezol som tu všetky príspevky ohľadne AR15, ale je toho na výber príliš, som v tom stratený a neviem na čo sa zamerať.
Chcel by som si kúpiť AR15ku pre radosť, príp. IPSC bez nejakých športových ambícií.
Podľa príspevkov som vydedukoval, že by som mal chcieť:
Systém bez piestu, pretože má menší spätný ráz ako piestový systém a spolahlivosť na súťaž stačí
hlaveň 16 – 16,75“
vývrt 1:9
Moja orientácia v jednotlivých výrobcoch je dosť slabá a v tom by som chcel poradiť.
Nerád by som si kúpil niečo za 40 - 50.000KČ a potom ľutoval, že som mohol kúpiť niečo iné, príp v inej konfigurácii.
Ako tak pozerám weby tak všetko sa motá okolo 45.000 (1800eur) plus mínus.
Chcel by som poprosiť skúsenejších, akú ARku by si kúpili do 50.000 (2.000Eur). Ako nieže by som chcel minúť presne 50tis, ale chcem kúpiť kvalitu a toto je tak strop.
Pozeral som: Bushmaster, DPMS, Oberland Arms, Schmeiser, STI, Stag Arms (má tvrdochróm),
Sabre Defence, Dlask, JP (nenašiel som cenu).
VAR a PAR som nie úplne, ale dočasne vylúčil, pretože je piestová a teória hovorí o väčšom spätnom ráze a pomalších 2 streloch. No neviem či je to v praxi tak.
Vopred veľmi pekne ďakujem za rady a verím, že táto téma pomôže aj iným strelcom v rozhodovaní.
Preliezol som tu všetky príspevky ohľadne AR15, ale je toho na výber príliš, som v tom stratený a neviem na čo sa zamerať.
Chcel by som si kúpiť AR15ku pre radosť, príp. IPSC bez nejakých športových ambícií.
Podľa príspevkov som vydedukoval, že by som mal chcieť:
Systém bez piestu, pretože má menší spätný ráz ako piestový systém a spolahlivosť na súťaž stačí
hlaveň 16 – 16,75“
vývrt 1:9
Moja orientácia v jednotlivých výrobcoch je dosť slabá a v tom by som chcel poradiť.
Nerád by som si kúpil niečo za 40 - 50.000KČ a potom ľutoval, že som mohol kúpiť niečo iné, príp v inej konfigurácii.
Ako tak pozerám weby tak všetko sa motá okolo 45.000 (1800eur) plus mínus.
Chcel by som poprosiť skúsenejších, akú ARku by si kúpili do 50.000 (2.000Eur). Ako nieže by som chcel minúť presne 50tis, ale chcem kúpiť kvalitu a toto je tak strop.
Pozeral som: Bushmaster, DPMS, Oberland Arms, Schmeiser, STI, Stag Arms (má tvrdochróm),
Sabre Defence, Dlask, JP (nenašiel som cenu).
VAR a PAR som nie úplne, ale dočasne vylúčil, pretože je piestová a teória hovorí o väčšom spätnom ráze a pomalších 2 streloch. No neviem či je to v praxi tak.
Vopred veľmi pekne ďakujem za rady a verím, že táto téma pomôže aj iným strelcom v rozhodovaní.
- open
- Častý návštěvník
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Moje volba, vřele doporučuju. Český výrobce a perfektní kvalita i servis.
http://www.luvo.cz/products/rifles/cz-2 ... n-101.html
http://www.luvo.cz/products/rifles/LA-10-90.html
http://www.luvo.cz/products/rifles/cz-2 ... n-101.html
http://www.luvo.cz/products/rifles/LA-10-90.html
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Přijde vám rozdíl mezi pístovou a nepístovou AR15 tak velký? Já střílel často Oberlandem, vojenským Bushmasterem, měl jsem pístový Par a teď mám V-AR. Nějaký zásadní rozdíl jsem nepociťoval.
-
Justinian - Častý návštěvník
Rozdíl spolehlivosti mezi kvalitní DI puškou a pístem je z velké části hype.
Na zpětný ráz má větší vliv délka systému než rozdíl DI/píst, pocitově.
Na zpětný ráz má větší vliv délka systému než rozdíl DI/píst, pocitově.
- Miri357
- Občasný návštěvník
Open: ďakujem za tip vyzerá to tiež dobre, len neviem ako sa dá veriť popisu a vyjadreniam, ktoré uviedol autor pri popise Hera Arms na adresu domácich výrobcov AR, Oberland a Schmeiser. Asi to bude trošku nadsádzka... To je skutočne Hera TOP Class? Cena je tam zase zhruba "taká istá" ako ostané AR-ky.
Heckler011: mne ten rozdiel neřijde
lebo som ani z jednej nemal možnosť strielať, bohužiaľ. V akých dĺžkach hlavní ste ste strielali Vy, že ste nepociťovali zásadný rozdiel?
Justian: nerozumiem slovu hype. keďže píšete, že väčší vplyv na zpětný ráz má dĺžka systému než piest tak aká je podľa Vás vhodná dĺžka (zlatý stred) je to naozaj tých 16 - 16 a trištvrte?
Heckler011: mne ten rozdiel neřijde

Justian: nerozumiem slovu hype. keďže píšete, že väčší vplyv na zpětný ráz má dĺžka systému než piest tak aká je podľa Vás vhodná dĺžka (zlatý stred) je to naozaj tých 16 - 16 a trištvrte?
-
rasto - Častý návštěvník
Treba kupit kvalitny zaklad a na nom si sportovy special postavis.
Ked kupis drahu pusku, tak ci onak tam casom vymenis pazbu, spust, kompenzator prikupis optiku zasobniky ... a s cenou si niekde kde si nechcel byt
A preto som ako zaklad zvolil Norinco (na IPSC do 200m plne vyhovujuce) so 14,5" hlavnou a po upgrade ma hodnotu PARky, ale vyzera k svetu a je plne nakonfigurovana podla mojich predstav.
Ked kupis drahu pusku, tak ci onak tam casom vymenis pazbu, spust, kompenzator prikupis optiku zasobniky ... a s cenou si niekde kde si nechcel byt

A preto som ako zaklad zvolil Norinco (na IPSC do 200m plne vyhovujuce) so 14,5" hlavnou a po upgrade ma hodnotu PARky, ale vyzera k svetu a je plne nakonfigurovana podla mojich predstav.
-
Lopez - Častý návštěvník
4 Miri 357. Heru jsem měl v ruce i střílel, myslím si, že jeji trochu vyšší cena je způsobena výrobou v Neměcku a zatím asi nevyrábí tolik jako Oberland. Ale je to sympatická puška, nechtěl bych ji na sport s tím linearním kompem, ten moc podle mne nefunguje, spíš omezuje hluk okolo střelce.
Jinak špíčka jsou JP závodní speciály, taktické Knights Armament, Noveske a Daniel Defence. Cena s individuálním dovozem bude taky jinde.
Ale pokud si chceš koupit pístáka, klidně si ho kup, dej na něj dobrý kompík a začni hodně střílet a půjde ti to taky. Teprve po čase poznáš, kde je tvoje hranice a v čem ti pomůže lepší systém u pušky a co budeš preferovat.
A když DI systém, tak můj názor je koupit za 1000 EU spasovaný polotovat od Oberland Arms, http://www.oberlandarms.com/produkte-in ... l#produkte
a zbytek osadít dle volby každého soudruha. Vybral bych model M5 s delší plynovou trubičkou (midlength), na 100% se chová lépe naž splašená M4 a osadil podle tvé volby.
Jinak špíčka jsou JP závodní speciály, taktické Knights Armament, Noveske a Daniel Defence. Cena s individuálním dovozem bude taky jinde.
Ale pokud si chceš koupit pístáka, klidně si ho kup, dej na něj dobrý kompík a začni hodně střílet a půjde ti to taky. Teprve po čase poznáš, kde je tvoje hranice a v čem ti pomůže lepší systém u pušky a co budeš preferovat.
A když DI systém, tak můj názor je koupit za 1000 EU spasovaný polotovat od Oberland Arms, http://www.oberlandarms.com/produkte-in ... l#produkte
a zbytek osadít dle volby každého soudruha. Vybral bych model M5 s delší plynovou trubičkou (midlength), na 100% se chová lépe naž splašená M4 a osadil podle tvé volby.
-
Lopez - Častý návštěvník
Justinian co píšeš není až tak docela pochopitelné pro začátečníka. Já to sice chápu, ale délky systémů u nás těžko porovnáš, neboť se u nás zatím sežene jen jeden systém pístový s konstantní délkou., ale s různým provedením rajlů a délky hlavní. Za to DI systémy jsou tu všechny čtyři délky již nějakou dobu na trhu. A skloubit to, aby se sešli majitelé všech systémů dohromady, tak to je jednou za rok na CNC Rifle.
Já sám po vytunění mé flinty, které trvalo skoro rok (DI Fat Boy/ hlaveň 16,5" M4 profil, low profile PRI Gas block, 13" Handguard, 4 Mike@ Comp) jsem ji porovnal s novou V-AR 16,5" s Miculkem kompem se stejným střelivem (asi 3 druhy). Stříleli zkušení střelci a všichni se shodli na úplně odlišném chování obou flint. DI mnohem lepší chování a nejen pocitově a to ji mám i o trochu lehčí než V-AR
Na obou puškách byl stejný kolimátor Eotech 512. A i stejný typ pažby (M4) , protože to je jeden z významných prvků, které ovlivňují zpětný ráz a chod pušky.
O tom by se dalo psát dokola, tak pište další svoje praktické zkušenosti
Já sám po vytunění mé flinty, které trvalo skoro rok (DI Fat Boy/ hlaveň 16,5" M4 profil, low profile PRI Gas block, 13" Handguard, 4 Mike@ Comp) jsem ji porovnal s novou V-AR 16,5" s Miculkem kompem se stejným střelivem (asi 3 druhy). Stříleli zkušení střelci a všichni se shodli na úplně odlišném chování obou flint. DI mnohem lepší chování a nejen pocitově a to ji mám i o trochu lehčí než V-AR

O tom by se dalo psát dokola, tak pište další svoje praktické zkušenosti

- open
- Častý návštěvník
Open: ďakujem za tip vyzerá to tiež dobre, len neviem ako sa dá veriť popisu a vyjadreniam, ktoré uviedol autor pri popise Hera Arms na adresu domácich výrobcov AR, Oberland a Schmeiser. Asi to bude trošku nadsádzka... To je skutočne Hera TOP Class? Cena je tam zase zhruba "taká istá" ako ostané AR-ky.
Rozhodně bych Heru do výběru zařadil.
- Béďa
- Častý návštěvník
Jakou mátezkušenost s Luvem? Cenově vychází dost zajímavě.
A co Cmmg? Kam se dá zařadit?
A co Cmmg? Kam se dá zařadit?
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Mám Luvo 10,5 palec hlaveň a jsem naprosto spokojený. Puška je spolehlivá, střílela i při -20. Jediný problém jsem měl díky špatné španělské munici, takže to byl problém s vadnou municí. Puška šlape výborně. Doporučil bych ti http://www.gundrak.cz/luvo-arms-la-15-m41/?open=62 moc jsme byl příjemně překvapený jejich super přístupem a podle videí tomu celkem dost rozumí.
-
4mike - saigaholic
Re: Kterou AR15?
Miri357 píše:.........pre radosť, príp. IPSC ............
1.2.1.5 The recommended balance for an IPSC Rifle match with regards to target distance is: 30% of all
targets to be less than 60 meters, 50% to be between 60 and 150 meters and 20% to be between
150 and 300 meters.
z veškerou úctou to s 10,5" bude opruz
Lopezuv tip na polotovar se mi velmi líbí, a vypíchnul bych midlenght či riffle
s OA mám dobrý zkušenosti ikdyž do carbine bych nešel a to ani od nich
když už, tak třeba http://www.oberlandarms.com/produkte-infos-rifles-oa15-de-artnr=2-OA+15+M1+Heavy+Barrel+223Rem+Selbstladebuechsen+Rifles.html#produkte
-
SW_FOX - Grafoman
4mike: a viděls někdy v ČR že by dle těchto propozic postavili závod?
Mám obavu, že většina našich organizátorů setrvá na tom, že závod se střelí jeden den pistolí, druhý den s výměnou pár terčů brokovnicí a třetí den je to na pušku.
Mám obavu, že většina našich organizátorů setrvá na tom, že závod se střelí jeden den pistolí, druhý den s výměnou pár terčů brokovnicí a třetí den je to na pušku.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AR