-
Justinian - Častý návštěvník
-
ufo - Moderátor
- zbrojir
- Občasný návštěvník
Re: CZ Scorpion EVO 3A1
Popud by si chtěl někdo vystřelit tak stačí přijít 8.5.2012 na střelnici do Hovoran.
více info na http://www.sskhovorany.cz/index.php?typ=MNA&showid=58
více info na http://www.sskhovorany.cz/index.php?typ=MNA&showid=58
- sleeper
- Občasný návštěvník
No a kdyby si chtel nekdo vystrelit z Plzne/Klatov, tak SZ a muzeme se nejak domluvit ... 

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Dnes jsme zkoušeli 2 Eva na přednost . Na 100 m je to neměřítelne , stejně . Jeden osazen kolimatorem Eotech a druhy Aipont. Co je překvapující obe zbrane vyhazují nábojnice krasne do jednoho mista .
Pekné postrileni . Spolehlivost obou zbrani 100 %.parada
Pekné postrileni . Spolehlivost obou zbrani 100 %.parada
- radeko
- Nový uživatel
Má někdo namontovaný popruh, co k tomu dává zbrojovka? (S.P.M. Liberec) Nemám s těmito typy moc zkušeností a nevím,zda jsem to provedl dobře. Pár fotek by se hodilo. Spíš ale očekávám odpovědi typu: "hoď to do koše" 

- radeko
- Nový uživatel
Gunny píše:mkriz - k 18.4.2012 jsou v ČR registrovány pouze 3 kusy 3A1, z toho 2 kusy má Sellier Bellot ve Vlašimi
to je prostě mašinérie administrativy. Do systému výrobce a typy zbraní může zadávat jen nějakej ajťák z pol. prezídia. Já měl ten samej problém kdysi před lety s Novohradský FSN 01. Výrobce měl licenci a obchodní jméno víc jak 2 roky, model byl registrován 1/2 roku a v počítači stále nic. Ale zpět k EVO. Taktéž mám ještě kousek ze zkušební série. V CZ UB mi to dokonce sami prodali jako pušku samonabíjecí. To že to ČÚZZS označil jako krátkou, zřejmě v UB nevěděliU nás na policii to neřešili- tak snad výrobce ví co vyrobil. Model 3S1 opravdu tenkrát v systému nebyl. Pouze 3A1 a ten zatím v republice registrován nebyl žádný ( se ani nedivím- vyjímky sou tiše zakázaný). Nevím jaká situace je teď. Tenkrát byly v republice zaregistrovaný pouze 3 ks a ten můj.
glock1719 -
kolik toho mají ty šuflata za sebou ? Já mám 30 tky i 20 tky a zatím v poho. Používám FMJ i Pb a zrovna je nešetřím.
- radeko
- Nový uživatel
k 18.4.2012 jsou v ČR registrovány pouze 3 kusy 3A1, z toho 2 kusy má Sellier Bellot ve Vlašimi
-
Gunny - Častý návštěvník
Pozor- neplést registrovanou zbraň fyz. osobou na ZP a zbraň držená na ZL fyz./práv. osobou. Tam už je to se zbr. kat. A trochu jiný kafe. Vyjímky pro běžné lidi prezídko silně škrtí a tak nějak tiše je zakázalo vydávat. Ale majitelé ZL........i když tam to chtějí taky trochu prej přiškrtit.
Sorry za OT
Sorry za OT

-
gunman - Častý návštěvník
jako majitel ZL ji mohu mít na skladě za účelem dalšího prodeje a dosažení zdanitelného zisku
a protože nám náš Indický zákazník zaplatil i poslední doplatek našich faktur(s kterým jsem upřímně fakt nepočítal), tak vážně přemýšlím nad tím, že k 3S1 přikoupím na sklad i 3A1
a samozřejmě ho nabídnu zákazníkům k prodeji a testování
a protože nám náš Indický zákazník zaplatil i poslední doplatek našich faktur(s kterým jsem upřímně fakt nepočítal), tak vážně přemýšlím nad tím, že k 3S1 přikoupím na sklad i 3A1
a samozřejmě ho nabídnu zákazníkům k prodeji a testování
- radeko
- Nový uživatel
myslel jsem samozřejmě zbraně registrované fyzickou nebo právnickou osobou na ZP.
-
Dnes dálších 400 ran.V Kloboučkách.Střílý to i hore nohama to je otočeno kolimátorem dole.Odpalováno malíčkem.Na 50 m to trefovalo.To samé na obou bocích.Pár lidí se zamilovalo.celkem už mám 4900 ran bez závady.Nepočítám ty náboje co měli přes 200 J.To nebyl náboj 9 Luger.
-
gunman - Častý návštěvník
panacea napsal v 805
trošku OT: byli jsme si vystřelit z nového samopalu CZUB - Scorpion EVO a musím říci za sebe, že jsme se všichni na střelnici shodli (všichni z ní stříleli), že je to KATASTROFA a nikdo by to do výzbroje nechtěl. Zjištěné zápory: krátká teleskopická pažba, navíc viklavá; páka natahování závěru naráží do ruky při úchopu; přeřazovač střelby dře do ruky; zásobník zasunutý do zbraně vaklá, mířidla tragedie; ale to nejhorší - 9mm Luger a dává to šupy (hluk) jak .223ka (!); plastové zásobníky taky tragédie - nejsou označeny desítky vložených nábojů a od cca 15tého náboje je páskování velmi obtížné....Zlatý MP5 (ikdyž je cca 2x dražší). V podobném duchu si myslím to je i s tou 805kou.
nedá mi to nereagovat - je třeba si uvědomit, že EVO je krátká zbraň, náhrada za Sa61 ne za Sa58,když to vezmu popořadě z mýho pohledu
pažba je opravdu krátká, ale se svýma 193cm se k tomu srovnám v pohodě(ale mi vyhovuje i SKS) a že vaklá mi nepřijde, oproti pažbám na ar15
páka natahování možná někomu naráží do ruky, ale já mám vespod baterku a držím Evo za šachtu zásobníku a zásobník a v pohodě
zásobník možná vaklá, ale čemu to vadí, když to funguje
přeřeďovač střelby mi taky vadil, ale všichni uživatelé jsme praváci, tak jsem ho na pravé straně zrušil a na levé straně si o něj opírám palec
mířidla - má to dioptr, na přesnou střelbu to možná vadí, ale na lidi do 20ti metrů ideální(stejně jsem tam ale dal Eotech)
vypouštění zásobníku - geniální, to museli dělat podle mýho ukazováku
když se z toho střílí tak to dělá kravál
zásobníky - dneska jsem dokupoval další 30tky - velkoobchod za 180,-(to si nedělám srandu), jsou průhledný,takže je vidět, kolik jich tam je, určitě lepší vidět než tušit,kolik mezi 10ti a 0
plnění zásobníku - tak nevím, moje 12ti letá dcera jich naplnila 24 a pak, že jí to nejde, tak jsem ji upozornil, že jich tam má být 30, tak za chvíli přinesla zásobník se 30ti - není to Xena, je jen šikovná
jediný, co my na tom vadí, že je to drahý. samej plast, když jsem to dovezl, děcka s tím šly na zahradu, že je to airsoft, prostě mne staromilce to na první pohled za tu cenu neuchvátilo. ale pak jsme vystříleli všechno co bylo doma(500-600ks), 1000ks ze ZS a bez problému. už jsem ty plasty vzal na milost
trošku OT: byli jsme si vystřelit z nového samopalu CZUB - Scorpion EVO a musím říci za sebe, že jsme se všichni na střelnici shodli (všichni z ní stříleli), že je to KATASTROFA a nikdo by to do výzbroje nechtěl. Zjištěné zápory: krátká teleskopická pažba, navíc viklavá; páka natahování závěru naráží do ruky při úchopu; přeřazovač střelby dře do ruky; zásobník zasunutý do zbraně vaklá, mířidla tragedie; ale to nejhorší - 9mm Luger a dává to šupy (hluk) jak .223ka (!); plastové zásobníky taky tragédie - nejsou označeny desítky vložených nábojů a od cca 15tého náboje je páskování velmi obtížné....Zlatý MP5 (ikdyž je cca 2x dražší). V podobném duchu si myslím to je i s tou 805kou.
nedá mi to nereagovat - je třeba si uvědomit, že EVO je krátká zbraň, náhrada za Sa61 ne za Sa58,když to vezmu popořadě z mýho pohledu
pažba je opravdu krátká, ale se svýma 193cm se k tomu srovnám v pohodě(ale mi vyhovuje i SKS) a že vaklá mi nepřijde, oproti pažbám na ar15
páka natahování možná někomu naráží do ruky, ale já mám vespod baterku a držím Evo za šachtu zásobníku a zásobník a v pohodě
zásobník možná vaklá, ale čemu to vadí, když to funguje
přeřeďovač střelby mi taky vadil, ale všichni uživatelé jsme praváci, tak jsem ho na pravé straně zrušil a na levé straně si o něj opírám palec
mířidla - má to dioptr, na přesnou střelbu to možná vadí, ale na lidi do 20ti metrů ideální(stejně jsem tam ale dal Eotech)
vypouštění zásobníku - geniální, to museli dělat podle mýho ukazováku
když se z toho střílí tak to dělá kravál
zásobníky - dneska jsem dokupoval další 30tky - velkoobchod za 180,-(to si nedělám srandu), jsou průhledný,takže je vidět, kolik jich tam je, určitě lepší vidět než tušit,kolik mezi 10ti a 0
plnění zásobníku - tak nevím, moje 12ti letá dcera jich naplnila 24 a pak, že jí to nejde, tak jsem ji upozornil, že jich tam má být 30, tak za chvíli přinesla zásobník se 30ti - není to Xena, je jen šikovná
jediný, co my na tom vadí, že je to drahý. samej plast, když jsem to dovezl, děcka s tím šly na zahradu, že je to airsoft, prostě mne staromilce to na první pohled za tu cenu neuchvátilo. ale pak jsme vystříleli všechno co bylo doma(500-600ks), 1000ks ze ZS a bez problému. už jsem ty plasty vzal na milost
-
Justinian - Častý návštěvník
Většina panaceových stížností je dost mimo, osobně mi vadily jiné věci.
Klechtání zásobníku nijak znatelně větší než u většiny kvérů co střílím a na spolehlivost to nemá vliv. Dioptr do padesáti metrů na figuru, jinak je to fakt na kolimátor. Tovární dioptr je (v lepším případě) použitelný jako záložní. Když se pro celou rotu páskovaly zásobníky do Vz61, EVO a Phantoma, každý prvně páskoval EVO, protože to bylo ze všech zásobníků nejlehčí. Vyčítat transparentnímu zásobníku, že nemá okýnka na kontrolu počtu nábojů, je jedna z nejsměšnějších stížností, co jsem kdy slyšel. Vypouštění zásobníku i závěru přesně do ruky. Hluk mi oproti Phantomu vedle na čáře nepřišel nijak podstatně silnější.
Co mi vadí je stupidní systém zajištění úsťovky, několika lidem se při střelbách odšroubovala skoro pryč z laufu. Taky samotná pažbička má celkem debilní tvar. Hmotnost tohohle na 9x19 je trochu mimo mé chápání. Meopťácké kolimátory mají záměrný bod rozplizlejší než některé Číny za pár stovek na airsoft. Pažba *je* krátká a ten vakl při max. vysunutí mi docela vadí. Přeřaďovač je otravný, špatně na něj dosáhnu a bohužel s ním nic nenadělám, zasahovat do zbraně nemůžu.
Mimochodem, ona se páka závěru vrací? Já měl doteď pocit, že ne.
Klechtání zásobníku nijak znatelně větší než u většiny kvérů co střílím a na spolehlivost to nemá vliv. Dioptr do padesáti metrů na figuru, jinak je to fakt na kolimátor. Tovární dioptr je (v lepším případě) použitelný jako záložní. Když se pro celou rotu páskovaly zásobníky do Vz61, EVO a Phantoma, každý prvně páskoval EVO, protože to bylo ze všech zásobníků nejlehčí. Vyčítat transparentnímu zásobníku, že nemá okýnka na kontrolu počtu nábojů, je jedna z nejsměšnějších stížností, co jsem kdy slyšel. Vypouštění zásobníku i závěru přesně do ruky. Hluk mi oproti Phantomu vedle na čáře nepřišel nijak podstatně silnější.
Co mi vadí je stupidní systém zajištění úsťovky, několika lidem se při střelbách odšroubovala skoro pryč z laufu. Taky samotná pažbička má celkem debilní tvar. Hmotnost tohohle na 9x19 je trochu mimo mé chápání. Meopťácké kolimátory mají záměrný bod rozplizlejší než některé Číny za pár stovek na airsoft. Pažba *je* krátká a ten vakl při max. vysunutí mi docela vadí. Přeřaďovač je otravný, špatně na něj dosáhnu a bohužel s ním nic nenadělám, zasahovat do zbraně nemůžu.
Mimochodem, ona se páka závěru vrací? Já měl doteď pocit, že ne.
- Baske
- Pravidelný návštěvník
Justinian: mám stejný dojem...
-
Zásobník jde blbě páskovat? Haha 20 nábojů tam dá můj 9 letý synovec.
Krátká pažba? S delší by to vypadolo přinejmenším blbě.Tahle mi přijde rozumný kompromis.
Páka natahování závěru naráží do ruky při úchopu.
To si pleteš s 805 na EVU jsem si čoveče během těch 5000 výstřelu nevšiml , že by si se pohybovala se závěrem.Ta při střelbě stojí.
Hluk výstřelu.Vystřelelil jsi si někdy s 223?Ta je nesrovnatelně hlučnější.
Nechtěl bys na tom průhledném zásobníku ještě číslicový počítač nábojů?
Souhlas , že úhly přeřazovače jsou spočítáně debilně.Já jeden přeřazovač prostě usekl .Plyskýř na prstě se mi nelíbil.
Origo mířidla.Kdyby je tam nedali , žádná škoda EVO by bylo o 150 Kč levnější.
Zlatý MP 5.
Kdo měl možnost mu dát pohulit tak ví, že je to super zbraň.Ale v momentě kdy se láduje jiným nábojem než na které byly naladěny válečky v závěru je spolehlivost děsná.EVO mi zatím sežralo vše.
Absence záchytu závěru není až tak triskní.
Povolování pseudo kompu.Pokud si s ním technicky nezdatná guma nehrála a neohla tu jistící pružnou západku nemůže se povolit.
Kolimátor Meopta.No to je největší komedie na zbrani.Dávat tam něco co je dražší jak Eotech a vypadá a funguje jako koupené na pouti nad tím už se nedá smát , ale asi jen plakat.
Za mě a mě se málo co líbí a málo co pochválím tak EVO za mě je pěkně fungující zbraň
Krátká pažba? S delší by to vypadolo přinejmenším blbě.Tahle mi přijde rozumný kompromis.
Páka natahování závěru naráží do ruky při úchopu.

Hluk výstřelu.Vystřelelil jsi si někdy s 223?Ta je nesrovnatelně hlučnější.
Nechtěl bys na tom průhledném zásobníku ještě číslicový počítač nábojů?
Souhlas , že úhly přeřazovače jsou spočítáně debilně.Já jeden přeřazovač prostě usekl .Plyskýř na prstě se mi nelíbil.
Origo mířidla.Kdyby je tam nedali , žádná škoda EVO by bylo o 150 Kč levnější.
Zlatý MP 5.
Kdo měl možnost mu dát pohulit tak ví, že je to super zbraň.Ale v momentě kdy se láduje jiným nábojem než na které byly naladěny válečky v závěru je spolehlivost děsná.EVO mi zatím sežralo vše.
Absence záchytu závěru není až tak triskní.
Povolování pseudo kompu.Pokud si s ním technicky nezdatná guma nehrála a neohla tu jistící pružnou západku nemůže se povolit.
Kolimátor Meopta.No to je největší komedie na zbrani.Dávat tam něco co je dražší jak Eotech a vypadá a funguje jako koupené na pouti nad tím už se nedá smát , ale asi jen plakat.
Za mě a mě se málo co líbí a málo co pochválím tak EVO za mě je pěkně fungující zbraň
-
Gunny - Častý návštěvník
Přidávám se ke kladnému hodnocení Glock1719. Nedostal jsem se ještě na těch 5000 jako on, ale dávám mu počoudit zase jinak. A srovnávat s HK MP5 můžu dost, jelikož s tím už jsem vystřílel HAFO a mám ho v práci.
Samozřejmě, stejně jako všechny české zbraně, to chce vyladit,potunit a je to super quér
Samozřejmě, stejně jako všechny české zbraně, to chce vyladit,potunit a je to super quér

-
SW_FOX - Grafoman
CZ Scorpion EVO 3A1
Gunny: co tak zkusit srovnani tech dvou zbrani? Myslim ze by to zaujalo 90% lidi zde.
-
Gunny - Častý návštěvník
OKI, jen mi dejte čas to dát dohromady. Srovnání již párkrát proběhlo při různých cvičeních a výcvikách. Testovalo poměrně dost příslušníků z různých druhů služby ( různá úroveň výcviku ). V nejbližší době to sem hodím.
-
panacea - Pravidelný návštěvník
psal jsem osobní zkušenosti a zkušenosti dalších cca 7mi lidí, kteří stříleli se mnou. Zásobník se obtížně plnil všem - 4kusy zásobníku, to že průhledný plastový zásobník nemá rysky po desítkách (pětkách) považuji u nově konstruované zbraně za nedostatek, který by nic nestál a zvýšil uživatelský komfort. Psal jsem že ve srovnání s MP5 je to neštěstí (těžko si po letech zvykat na něco jiného), ale víceméně všichni jsme se shodli, že pokud by to mělo nahradit MP5 (ve st. složkách), tak by to nikdo z nás nechtěl ani omylem. K té ráně - hluku, z .223 jsem střílel a střílím a vím jaké prdy dělá, ale EVO má tak vysokou hladinu hluku při výstřelu, že to je snad srovnatelné (dB jsme neměřili). Na zbraň se dívám z pohledu uživatele, který ji bude v práci používat a né víkendově střílet mířenku. K té poznámce o střelivu k MP5 a jeho systému uzamčení závěru válečky - střílíme náboji SB a nepamatuji za ty roky, že by někomu MP5ka zazlobila při normální údržbě.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské