-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Viděl jsem o tom nějakej rozhovor, co ta vlajka a státní symboly, např. u sportu (lidé pomalovaní vlajkami nebo symboly po svém upoceném těle ) a závěr byl zhruba takový, že je to typický případ "kde není žalobce, není soudce" a s přihlédnutím k závažnosti takových přečinů víceméně o nic nejde.
Tahle flintička bude myslím více než důstojnou reprezentací národní hrdosti
Tahle flintička bude myslím více než důstojnou reprezentací národní hrdosti
-
Black Powder - Moderátor
- lz
- Občasný návštěvník
Re: Výroba pažby(sklovlákno - laminát) na zakázku
ak by som sa mohol vrátiť x-príspevkov dozadu, prinajmenšom výroba kopyta by nemusela byť až tak drahá - dobrou možnosťou sa mi javí vyrobenie modelu 1:1 z dosiek (zvyčajne sa predávajú bloky ofrézované na 1500x500x50resp.75resp.100 MM, (ktoré sú síce dosť drahé) a z nich odrezať požadovaný kus, ale je možné vyrobiť aj iný rozmer tak aby straty u užívateľa boli čo najmenšie, zvlášť ak by si zákazník dodal svoju formu (drevotrieska alebo kov). Materiál sa výborne obrába drevoobrábacími nástrojmi, je tvrdý (cca. 70-75 Shore D) i keď krehký. Bežne sa používajú v dizajnérskych a prototypárskych dielňach (Peugeot, Seat, Toyota F1), takže si myslím že na účely pažbára by to mohlo tiež stačiť...čo sa týka výroby negatívu (formy) tam zatiaľ až tak doma nie som, ale výber materiálov je taktiež pestrý, záleží od toho ako by to malo hotové vyzerať....
- lz
- Občasný návštěvník
..nie je dosiek ako dosiek, ospravedlňujem sa; chcel som napísať ľahčených epoxidových dosiek.
- edo
- Pravidelný návštěvník
Chcel by som sa opýtať kto má kontakt na výrobcu laminovaného dreva na výrobu pažieb ?
-
Bobr - Moderátor
- edo
- Pravidelný návštěvník
Ďakujem ale to asi nebude to pravé , ja som googlil pol dńa ale nenašiel som nič čo by som potreboval , takže teraz mám v sušičke 5 ročný orech na dosušenie ,duralové ložko sa bude frézovať ...Ešte raz poprosím či má niekto kontakt napr. na dodavatela čo dodava do ČZ v Uh. Brode alebo tak nejako , mám predstavu nejakého materiálu ako na ČZ varmint laminated ...pokial nieto tento material má tak kupim. Ďakujem.
- QNX
- Častý návštěvník
edo: už jsem to také hledal a našel jsem dodavatele v USA (kontakt už nemám, ale google to jistě zvládne během chvilky), tady nic. V CZUB jsem se ptal na možnost zakoupení přířezu (to už je také pár let) a dostal jsem odpověď " přířez neprodáme, jedině z toho udělat nějaký polotovar, nejméně vyříznout konturu na pásovce" Cena byla nezajímavá, tak jsem usoudil, že výroba vlastního přířezu, nebo nákup z USA bude lepší řešení. Možná bych doma našel vhodný kus tvrzeného (laminovaného z mnoha vrstev a pod velkým tlakem lisovaného) bukového dřeva, ale to by byla brutální pažba Na pohled je to pěkné, je to stabilní, odolné .... a hodně těžké. Na druhou stranu, pro umlácení nepřítele by to bylo velice vhodné.
-
Phantom - Častý návštěvník
V USA asi Boyd Brothers - http://www.boydsgunstocks.com/
Přířezy v osmi barevných kombinacích prodávají po 40USD.
Přířezy v osmi barevných kombinacích prodávají po 40USD.
- QNX
- Častý návštěvník
To je pěkná cena a pěkné laminované dřevo. Kdyby někdo objednával, tak bych se přidal. Nedávno jsem měl v ruce pažbu z laminovaného dřeva od tohoto výrobce(prodejce) a zdálo se to kvalitní.
- edo
- Pravidelný návštěvník
Tak to je super , ale známy má výrobu plávajúcich podláh z masívu a robí z toho aj vrtule na rogalá takže mi zistuje či mi spravia tú dosku ako som chcel vybral som takú tmavú skoro čiernu úpravu nejaké čpavkované drevo alebo tak vyzerá super , uvidíme či mi urobia ten rozmer mal tam aj hotové ale drevo bolo lepené opačne ako som potreboval. Ked nie tak USA díky za link.
-
Mám Howa M1500 v pažbě Varminter od Boydů (zřejmě už ji nedělají, ale BOYD's Classic se jí dost podobá) - na první pohled to vypadá skoro jako umělá hmota. Technologii nerozumím, ale dělá to na mne dojem, že je to pod tlakem napuštěné nějakou umělou pryskyřicí a dřevo úplně zhomogenizovalo. Když jsem frézkou prohluboval kanál pro hlaveň, tak odletovaly jen piliny, dřevo se neštěpilo do třísek ani na rozhraní jednotlivých vrstev.
-
rimfireBR - Pravidelný návštěvník
- Haness
- Pravidelný návštěvník
Jak jste si u Boyds vyjednali dodávku, píšou tam že dodávají pouze do zemí, které jsou uvedeny při vyplnění registrace a čr tam není?:-( Ty ceny tam jsou pěkné, zvlášť když všude jinde jsou dvojnásobné:-/
-
Očividně se u nich hodně změnilo za ty dva roky co jsme o nich naposledy debatovali . Ale to bohužel u většiny US firem v našem oboru
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé zbraně - ostatní