Uživatelský avatar
PiDiBi
 
Příspěvky: 1959
Registrován: 20.01.2004 11:30
Bydliště: Snoqualmie

29.09.2004 14:07

regulace rpodeje chladnych zbrani?

mam jeden dotaz, od jedne pani, nevite nekdo opdoved?

VÁŽENÍ,
Mému 14 letému synovi byla prodána mačeta,chtěla bych Vás požádat,zda je někde možné zjistit předpis pro prodej těchto zbraní.
Předem děkuji za odpovědˇ.

ZdeMa
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 45
Registrován: 27.05.2004 21:13

29.09.2004 23:35

Prodej chladných zbraní

:!: V ČR, tak jako v jiných zemích Evropy není obecně prodej chladných zbraní regulován. Prostě, člověk si může koupit třeba 2 ruční meč. Prodej není nijak omezený ani věkem.
Jistá pravidla a omezení podzákonnou normou platí jen pro nošení chladných zbraní do institucí jako soudy, letiště, atd.
Ve společenský centrech a na veřejnosti platí spíše pravidla společenská, tedy, zbraň nemá být vidět ...
Je věcí dospělých, rodiny, prodejce, atd., aby si třeba dítě školního věku nemohlo koupit již zmiňovanou mačetu a vzít ji do školy. Prodejce mu ji přece nemusí prodat.
Není ale dost možné prodej nějak obecně regulovat. Co by asi bohorovní úředníci vymysleli? To by si lidé pak nemohli koupit například výbavu do kuchyně.
V některých zemích (Francie) je zakázáno nakupovat vyskakovací nože a jak to dopadlo? Výrobci to hned obešli jiným systémem. Zákaz a přenechání rozumu úřadům, nikdy dobře nedopadlo.

Uživatelský avatar
premek
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 931
Registrován: 20.01.2004 22:24
Bydliště: Praha 6

30.09.2004 19:07

Re: regulace rpodeje chladnych zbrani?

PiDiBi píše:mam jeden dotaz, od jedne pani, nevite nekdo opdoved?

VÁŽENÍ,
Mému 14 letému synovi byla prodána mačeta,chtěla bych Vás požádat,zda je někde možné zjistit předpis pro prodej těchto zbraní.
Předem děkuji za odpovědˇ.


Libi se mi "byla prodana" ... Jsou tam dve veci - jednak mel potrebu jit si ji bez oznameni rodicum koupit ... u nas je to opravdu problem prodejce, jestli proda ci neproda (parkrat jsem byl svedkem kdyz naky mali caparti prisli do kramu a chteli si koupit noze nebo boxery - prodano jim to nebylo :)).

Dalsi vec, mam 13ti letyho bratranka a macetu mu sverit mohu bez nebezpeci, ze by se s ni okamzite vydal na vrazednou vypravu a skalpoval nebohe kolemjdouci ...

prodej tabakovych vyrobku a alkoholu mladezi je taky zakazan - vysledek???

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků