-
DeadMan - Častý návštěvník
Re: SKS - Samozarjadnyj Karabin Simonova (7.62x39)
Nevím ale asi jsi to nepochopil protože tady z SKS nebo CZ 858 nikdo odstřelovačku nedělá a dokonce víme že z nich nikdy nebude ale nevadí.
Přesnost u těhle pušek bude vždy stejná tu optika nezmění takže není nad čím diskutovat ale výhoda je všem kdo špatně vidí dobře známá a esteticky se to dá taky udělat tak že to vypadá k světu jen to chce svěřit puškaři a předem probrat co a jak víc k tomu není co dodat.
Ad optika k ničemu tomu teda nerozumím protože když se nastřelí tak nástřel drží jak má a to že se po demontáži a zpězné montáži nepodaří usadit kryt závěru vždy na 0,Xmm stejně tak to mi bylo jasné už před koupi a počítal jsem s tím prostě něco za něco a vysvětloval jsem to už během stavby této pušky proč zrovna tak (nechtělo se mi dělat díry do zbraně, nechtěl jsem řezat do pažby a chtěl jsem mít jednu pušku na kterou puškař ani nesáhl prostě jen moje dílo a protože nemám CNC tak montáž v krytu závěru toť vše).
Ale každý má svůj rozum a je schopen se sám rozhodnout co pro něj má a nemá cenu na základě faktů a ty sděluji bez jakéhokoli zkreslení tak jak jsem je nasbíral protože to nemám za potřebí a když se někdo zeptá zda něco má smysl tak je třeba popsat všechny výhody a nevýhody (pokud jsou mi známy nějaké zásadní problémy tak na to upozorním) a dotyčný si to spočítá sám a pak se rozhodne dle svých možností a svých požadavků (zkrátka na základě svých důvodů) a co je dobré pro jednoho nemusí být dobré pro druhého ale kategoricky něco poplivat je jaksi no raději nic
Přesnost u těhle pušek bude vždy stejná tu optika nezmění takže není nad čím diskutovat ale výhoda je všem kdo špatně vidí dobře známá a esteticky se to dá taky udělat tak že to vypadá k světu jen to chce svěřit puškaři a předem probrat co a jak víc k tomu není co dodat.
Ad optika k ničemu tomu teda nerozumím protože když se nastřelí tak nástřel drží jak má a to že se po demontáži a zpězné montáži nepodaří usadit kryt závěru vždy na 0,Xmm stejně tak to mi bylo jasné už před koupi a počítal jsem s tím prostě něco za něco a vysvětloval jsem to už během stavby této pušky proč zrovna tak (nechtělo se mi dělat díry do zbraně, nechtěl jsem řezat do pažby a chtěl jsem mít jednu pušku na kterou puškař ani nesáhl prostě jen moje dílo a protože nemám CNC tak montáž v krytu závěru toť vše).
Ale každý má svůj rozum a je schopen se sám rozhodnout co pro něj má a nemá cenu na základě faktů a ty sděluji bez jakéhokoli zkreslení tak jak jsem je nasbíral protože to nemám za potřebí a když se někdo zeptá zda něco má smysl tak je třeba popsat všechny výhody a nevýhody (pokud jsou mi známy nějaké zásadní problémy tak na to upozorním) a dotyčný si to spočítá sám a pak se rozhodne dle svých možností a svých požadavků (zkrátka na základě svých důvodů) a co je dobré pro jednoho nemusí být dobré pro druhého ale kategoricky něco poplivat je jaksi no raději nic

- navip
- Častý návštěvník
I když se někdy usmívám snaze a úsilí DeatMana o vyšlechtění SKS, tak jednoznačně uznávám jeho právo dělat si radost po svém a je to rozhodně lepší ,než to strhat bez rozumných argumentů a navíc s nesmyslným příměrem křížit koně s oslem-pro poučení dotyčného: kříženec od nich je mezek nebo mula což jsou velice užitečná a produktivní zvířata a pro některé práce s vyšší užitnou hodnotou než rodiče.
Já bych ještě zkusil udělat něco s náboji,protože si nemyslím že ty vojenské náboje jsou to nejpřesnější co se do toho dá nabít 

-
Udělat pro tuto pušku náboj tak o to jsem se už taky zajímal ale
1. vždy ta cena home made (z kvalitních komponent) náboje bude o dost vyšší než vojenské střelivo jako je sypačka Multiagro nebo Barnaul (myslím že tohle je taky původně army) atd.
2. Pokud by se mi podařilo udělat lepší náboj a zmenšit tím současný rozptyl o 2cm tak by se mi to i tak nevyplatilo protože takový náboj prostě nepotřebuju/nevyužiju na těch 70m za ty prachy a o to vetší zábava to je udržet se s tímhle vojenským střelivem v 1/4 desítky na zeleném terči

1. vždy ta cena home made (z kvalitních komponent) náboje bude o dost vyšší než vojenské střelivo jako je sypačka Multiagro nebo Barnaul (myslím že tohle je taky původně army) atd.
2. Pokud by se mi podařilo udělat lepší náboj a zmenšit tím současný rozptyl o 2cm tak by se mi to i tak nevyplatilo protože takový náboj prostě nepotřebuju/nevyužiju na těch 70m za ty prachy a o to vetší zábava to je udržet se s tímhle vojenským střelivem v 1/4 desítky na zeleném terči

- navip
- Častý návštěvník
No možná i jenom delaborace těch nábojů z ZS , kleštinou ne delaboračním kladívkem,bude tam kolem 25GR prachu, a jeho přesné nalaborování snížené o 0,5-1 GR by podle mne zlepšilo přesnost. Ale možná se mýlím
Ten tvůj nejlepší soustřel co si vyvěsil ,na70m na zeleného má k 1/4 10ky ještě pořádný kus cesty,zatím to vypadá na 1/2 to je 50 mm.
Pardon za trochi OT-nejsme v přebíjení.

Pardon za trochi OT-nejsme v přebíjení.

-
S tou jednou čtvrtinou jsem to myslel takhle když si desítku rozdělíš na čtyři díly něco jako pizzu 

-
alfonss - Grafoman
tak v tom případě polovina zelené desítky může být rozptyl i 10 cm, když to budeme brát podle pizzaměřítka 
Pokračuj, začíná to být zábavné

Pokračuj, začíná to být zábavné

-
Nevím o co ti jde jen jsem vysvětlil to jak jsem to myslel ale výsledek je pořád stejný to snad vidí každý nebo né 

-
MRAK - Pravidelný návštěvník
zábavné to je celou dobu
DeadMan: prosímtě, čistíš tu svou SKS po každé střelbě?
Pokud ano, takže musíš před každou střelbou nastřelovat optiku?

DeadMan: prosímtě, čistíš tu svou SKS po každé střelbě?
Pokud ano, takže musíš před každou střelbou nastřelovat optiku?
-
alfonss - Grafoman
no ona ta optika není očividně nastřelená, protože zásahy leží vpravo nahoře od středu 10. Kdyby byla optika nastřelena správně a zásahy byly ve středu desítky, nedalo by se použít pizzaměřítko a rozptyl by byl paradoxně větší
:D:D

-
JJ čistím pokaždé a nastřelování mi nevadí s tím jsem do toho šel (v záloze je boční montáž s railem ale kdyby jste si to tu četli tak to dávno víte) ale jak jsem psal občas se to povede složit tak že není třeba ono stačí mírná korekce není to tak že by to lítalo o metr vedle a navíc stačí tak 2-3 rány a je to.
Ono ta optika nastřelená je strejdo alfonssi to se neboj ten výsledek je čistě jen mýma rukama (spoušť je prostě klasika SKS a tak to strhávám)
Jinak rozptyl je pořád stený ale ty to asi nechápeš holt mistři světa co střílí IPSC už jsou takoví toho jsem si všimnul nejen u tebe ale tady nejde o to vítězit ve sniper cup ale o zábavu někdy mi příjde že spousta lidí tady už zapoměla co to je mít radost čistě ze střelby a honí se jen za nějakým svatým grálem a sub moa či co
Ono ta optika nastřelená je strejdo alfonssi to se neboj ten výsledek je čistě jen mýma rukama (spoušť je prostě klasika SKS a tak to strhávám)

Jinak rozptyl je pořád stený ale ty to asi nechápeš holt mistři světa co střílí IPSC už jsou takoví toho jsem si všimnul nejen u tebe ale tady nejde o to vítězit ve sniper cup ale o zábavu někdy mi příjde že spousta lidí tady už zapoměla co to je mít radost čistě ze střelby a honí se jen za nějakým svatým grálem a sub moa či co

- Karel K.
- Častý návštěvník
SKS optiku POSP 6x24
…asi trochu zapomínáte o čem tahle diskuse je. Původní byl dotaz Knechta, zda má smysl montovat na SKS optiku POSP 6x24? Moje odpověď je, že NE, smysl to obecně nemá.
Jinak asi málo kdo potřebuje optiku na 50m aby lépe viděl, jen málo kdo považuje za normální znovu nastřelovat optiku po každém čištění zbraně.
Je to o SKS tak se držte tématu MArkony Promazané
Jinak asi málo kdo potřebuje optiku na 50m aby lépe viděl, jen málo kdo považuje za normální znovu nastřelovat optiku po každém čištění zbraně.
Je to o SKS tak se držte tématu MArkony Promazané
- navip
- Častý návštěvník
Abych se držel tématu SKS tak si myslím že pokud někdo blbě vidí z důvodů nějaké oční vady miřidla na SKS tak je jedno na jakou vzdálenost to je a pokud se mu s SKS lépe míří a trefuje s optikou tak nechť tak činí a je přinejmenším nezdvořilé mu vnucovat svůj , ostrozrakem podepřený názor.
- kotas
- Pravidelný návštěvník
dík za názory
Naposledy upravil kotas dne 20.01.2012 22:31, celkově upraveno 1
-
gunman - Častý návštěvník
tu by koupili snad jen do muzea kuriozit
ta optika je tak vysoko, že to snad ani nejde se k tomu poskládat, zásobník na 30 ran je nespolehlivej, úsťová brzda pochybná a dvojnožka originální
pokud je jinak zbraň v pořádku, tak bych za ni nabídl tak 3000
ta optika je tak vysoko, že to snad ani nejde se k tomu poskládat, zásobník na 30 ran je nespolehlivej, úsťová brzda pochybná a dvojnožka originální
pokud je jinak zbraň v pořádku, tak bych za ni nabídl tak 3000
-
přesně tak ten komplet má cenu jen volných dílů samostatně ale jako celek 0,- Kč 
1) špatně umístěná optika
2) špatně umístěná dvojnožka
3) a spolehlivě funguje jen origo schránka
to jsou největší a zásadní chyby
samozřejmě by to šlo spravit ale to už je lepší to skládat od sériové flinty dle sebe
jo jinak jsem si všimnul že je něco i s krytem závěru co to tam je (páčka rozborného čepu je z druhé strany?)?

1) špatně umístěná optika
2) špatně umístěná dvojnožka
3) a spolehlivě funguje jen origo schránka
to jsou největší a zásadní chyby
samozřejmě by to šlo spravit ale to už je lepší to skládat od sériové flinty dle sebe
jo jinak jsem si všimnul že je něco i s krytem závěru co to tam je (páčka rozborného čepu je z druhé strany?)?

- kotas
- Pravidelný návštěvník
-
tohle není vůbec můj šálek čaje ale muselo to dát dost práce
-
Vím že after market zásobníky nejsou moc spolehlivé ale má tady u nás někdo osobní zkušenosti s tímhle?
http://www.aimsurplus.com/product.aspx? ... &groupid=6
příjde mi to díky kapacitě lepší než ty plastové zásobníky protože to není jako přehodit šuple u klasické pušky a 75 ran musí stačit
http://www.aimsurplus.com/product.aspx? ... &groupid=6
příjde mi to díky kapacitě lepší než ty plastové zásobníky protože to není jako přehodit šuple u klasické pušky a 75 ran musí stačit

-
MRAK - Pravidelný návštěvník
je to strašně těžký ......
mám buben na 58 a bez dvojnožky se to v rukách držet moc nedá .....
na SKSce bych to tahat fakt nechtěl
mám buben na 58 a bez dvojnožky se to v rukách držet moc nedá .....
na SKSce bych to tahat fakt nechtěl

-
Však tam mám origo Harris takže střelba určitě s oporou a běhat s tím nebudu spíše taková stacionární střelecká podpora ranče na 300m 

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské