-
SW_FOX - Grafoman
Re: SKS - Samozarjadnyj Karabin Simonova (7.62x39)
stanislav řeháček píše:jak jste to měl vyřešené u te M1 aby kapacita odpovídala kat c,to se potom nabijí po jednotlivých nábojích nebo nějáke 2 rané udělátko
Prodává se dvouranný klip.
-
DeadMan - Častý návštěvník
Tak flinta dostala nový IDF improved sling 

- kotas
- Pravidelný návštěvník
Walt píše:Zeleny sport pise, ze doveze SKS v dobrem stavu za 3 600, pokud bude mit aspon 100 zajemcu
super cena začnu uvažovat jedna navíc se neztratí

- kotas
- Pravidelný návštěvník
Mám prosbu mám Hunter od Moravia Arms když nasadím 30 raný zásobník tak čas od času se mě sekne poslední náboj teda vzpříčí se v závěru nevite čím by to mohlo být a jak to odstranit dík za každou radu.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
To bud ještě rad většina těchto ne originálních šuplíku zavádí ještě víc .
-
Tak nějaké lepší fotky s novým IDF řemenem 

- navip
- Častý návštěvník
Těď už jen udělat něco s těmy šrouby na montáži a bude to exteriérově 1A 

-
Tak si je uprav ve PhotoShopu 

- kotas
- Pravidelný návštěvník
Nevíte někdo kde se dá sehnat origo kryt závěru na SKS
-
Knecht - Častý návštěvník
Má smysl montovat na SKS optiku POSP 6x24? K jedné jsem zdarma přišel a nevím kam s ní...a SKS se mi vždycky líbila...je mi jasné že ostřelovačka to nebude nikdy, ale bude tam tohle zvětšení ještě k užitku, nebo už jen k vzteku?
Jinak, má někdo nějaké zprávy z Multiagra jestli se jim plní požadovaná poptávka na ten nový dovoz SKS?
Jinak, má někdo nějaké zprávy z Multiagra jestli se jim plní požadovaná poptávka na ten nový dovoz SKS?
-
Řeknu to takhle kdybych měl zdarma POSP 6x24 a neměl jinou pušku na kterou to dát (záleží na osnově ale obecně se hodí na SVD nebo kolega dokonce uvažuje o SVT nebo Mosin teď si nejsem jistý ale má obě, já mám POSP 4x24 na CZ 858) tak bych to tam klidně dal protože ten POSP taky není nic extra a na 100-300m je to zvětšení 6x OK. Já mám Barsku SKS 4x21 a střílím s tím na 70m a příjde mi to tak akurát (střílím s brýlema -1.25/-1.50 a i s něma vidím hůř než zdravé oči takže mi osobně to vyhovuje) a co se týče přesnosti té flinty tak se koukni kousek dozadu jsou tam terče co jsem nedávno nastřílel
jedinou nevýhodu vidím v tom že nebudeš moci používat nábojové pásky protože optika bude zasahovat nad závěr a to je u pušky co má schránku škoda proto jsem šel do téhle varianty co mám viz. výše.

- Karel K.
- Častý návštěvník
...furt a stále dokola, přilepit optiku POSP na SKS jde, stejně jako zkřížit koně s oslem, výsledek je tristní...
Optika POSP je dlouhá, budeš řešit problém vyhazování nábojnic, které ti budou otloukat puškohled nebo se sekat do závěru.
Pokud optiku posuneš směrem k rameni, tak se za ni zase nevejdeš.
Problém je i výška optiky nad hlavní - přesnost střelby a nastavení puškohledu, budeš potřebovat extra vysokou lícnici.
Nejsem si jist, zda boční šína pro rozměrnou optiku se udrží na rámu 1,5mm silném.
Spousta otázek a problémů na zimní večery.
Optika POSP je dlouhá, budeš řešit problém vyhazování nábojnic, které ti budou otloukat puškohled nebo se sekat do závěru.
Pokud optiku posuneš směrem k rameni, tak se za ni zase nevejdeš.
Problém je i výška optiky nad hlavní - přesnost střelby a nastavení puškohledu, budeš potřebovat extra vysokou lícnici.
Nejsem si jist, zda boční šína pro rozměrnou optiku se udrží na rámu 1,5mm silném.
Spousta otázek a problémů na zimní večery.
-
Knecht - Častý návštěvník
Nojo, to je holt taková souhra okolností - kdybych si kupoval optiku cíleně na SKS, byla by to nějaká jiná. Kdybych si kupoval pušku na použití s optikou POSP, byla by to taky jiná. Jenže optika už je tu a nic mě nestála, současně o SKS už nějakou chvíli uvažuju nezávisle na optice...tak mě napadlo ty dva seznámit.
Leda že by mi někdo vyměnil svou SKS za optiku a byl by klid
Jo, z Multiagra mi na můj dotaz ohledně plnění té stovkové poptávky vlastně nic konkrétního neřekli, jen tolik že se případně nemám koupí vázat na ně, jelikož potrvá tři měsíce než se to bude moct dovézt (psal jsem s tím, že mám možnost jednu mít z druhé ruky hned). Na dotaz o původu pušek odpověděli, že pravděpodobně prý ruské nebudou.
Leda že by mi někdo vyměnil svou SKS za optiku a byl by klid

Jo, z Multiagra mi na můj dotaz ohledně plnění té stovkové poptávky vlastně nic konkrétního neřekli, jen tolik že se případně nemám koupí vázat na ně, jelikož potrvá tři měsíce než se to bude moct dovézt (psal jsem s tím, že mám možnost jednu mít z druhé ruky hned). Na dotaz o původu pušek odpověděli, že pravděpodobně prý ruské nebudou.
-
to Karel K.: hele ty s tím asi nemáš moc zkušeností co? jinak bys takhle nekecal
1) to jak to vypadá je každého věc tedy věc vkusu do toho nikomu nekecej to si každý určí sám co se mu líbí a co né a pokud někdo opravdu střílí tak s tím většinou nejezdí na módní přehlídky
2) technicky to zvládnout jde když si to necháš udělat u opravdu dobrého a renomovaného puškaře protože z technického hlediska tam prostě problém není ani s otloukáním optiky ani se sekáním nábojic ani výška puškohledu pokud si na to seženeš montáž SVD a jak jsem psal necháš si to udělat u někoho kdo rozumí nejen zbraním ale i tomu jak se z nich střílí tak tady prosím nemistifikuj protože já to mám na rozdíl od tebe prodiskutované s odborníkem protože jsem o tom jednu dobu uvažoval ale rozhod jsem se jinak protože jsem chtěl zachovat možnost nabíjení z pásků (pan Zendl)
Jinak od te montáže co mám mě taky všichni odrazovali ale jediný problém je v tom že po vyčištění musím puškohled lehce zkorigovat (někdy ani to né) a ty zvěsti co tu všichni šířili se vůbec nenaplnily a montáž drží ja sfiňa (viz poslední výsledky střelby) takže asi tak
1) to jak to vypadá je každého věc tedy věc vkusu do toho nikomu nekecej to si každý určí sám co se mu líbí a co né a pokud někdo opravdu střílí tak s tím většinou nejezdí na módní přehlídky
2) technicky to zvládnout jde když si to necháš udělat u opravdu dobrého a renomovaného puškaře protože z technického hlediska tam prostě problém není ani s otloukáním optiky ani se sekáním nábojic ani výška puškohledu pokud si na to seženeš montáž SVD a jak jsem psal necháš si to udělat u někoho kdo rozumí nejen zbraním ale i tomu jak se z nich střílí tak tady prosím nemistifikuj protože já to mám na rozdíl od tebe prodiskutované s odborníkem protože jsem o tom jednu dobu uvažoval ale rozhod jsem se jinak protože jsem chtěl zachovat možnost nabíjení z pásků (pan Zendl)
Jinak od te montáže co mám mě taky všichni odrazovali ale jediný problém je v tom že po vyčištění musím puškohled lehce zkorigovat (někdy ani to né) a ty zvěsti co tu všichni šířili se vůbec nenaplnily a montáž drží ja sfiňa (viz poslední výsledky střelby) takže asi tak

-
sided - Moderátor
DeadMan píše: a co se týče přesnosti té flinty tak se koukni kousek dozadu jsou tam terče co jsem nedávno nastřílel![]()
Jo na rozptyl 10cm na 50m je optika fakt potřeba

-
Artifex - Častý návštěvník
No, to teda nevím, já mám nějakých 7cm/100m
-
Tak tak na 50m 3cm a na 70m 5cm a šlo by to i lépe neb se stále učím
A nesuď nekoho koho neznáš já prostě bez optiky na 100m nevidím přes mechaniky terč tak nevím proč bych si to nemohl usnadnit nějakou optikou to jsem jako méně chlap nebo na co se tu hraje?
Nikdo tady netvrdí že je to sniper rifle každý se zdravým rozumem ví jaké jsou limity ale mě by to na 70m (naše střelnice) třeba s Tikkou nebavilo tak se bavím tímhle a levněji a ani žádne závody s tím střílet nebudu prostě si střílím pro zábavu tak aby to bavilo hlavně mě ne nějaké chytrolíny z fóra

A nesuď nekoho koho neznáš já prostě bez optiky na 100m nevidím přes mechaniky terč tak nevím proč bych si to nemohl usnadnit nějakou optikou to jsem jako méně chlap nebo na co se tu hraje?
Nikdo tady netvrdí že je to sniper rifle každý se zdravým rozumem ví jaké jsou limity ale mě by to na 70m (naše střelnice) třeba s Tikkou nebavilo tak se bavím tímhle a levněji a ani žádne závody s tím střílet nebudu prostě si střílím pro zábavu tak aby to bavilo hlavně mě ne nějaké chytrolíny z fóra

-
sided - Moderátor
Nekomentuju jak kdo střílí ani čím střílí, to je každého věc. Jen jsi jako referenci přesnosti flinty dal svoje předchozí terče a tam rozhodně rozptyl 5cm na 70m rozhodně není. Ledaže by to byly redukované terče 

-
Speciálně pro tebe to příště vyfotím s šuplerou 
první foto je starší terč na 50m kde mi to moc nešlo ale je tam metr abys měl představu (5 ran)
druhé foto je zatím nejlepší soustřel na 70m (10 ran)

první foto je starší terč na 50m kde mi to moc nešlo ale je tam metr abys měl představu (5 ran)
druhé foto je zatím nejlepší soustřel na 70m (10 ran)
- Karel K.
- Častý návštěvník
Pánové, je celkem zbytečné si tedy tahat trika, kdo jak dobře střílí nebo ne, to si nechte jinde…
To: Deadman
Svoje první SKSko jsem koupil před cca 10 lety, následovaly další dva kusy a bedny nábojů, takže drobné zkušenosti s touto zbraní opravdu mám, naposledy z tohoto víkendu.
Ad 1) To jak zbraň vypadá neřeším, je to účelová nástroj, potažmo vizitka každého střelce, ale musím se pousmát, když např. má někdo na zbrani mezi osou optiky a hlavní distanc 10 cm a víc, svědčí to pouze o jeho nízké technické znalosti problematiky, i takovéto výtvory se na střelnicích vyskytují při marné snaze udělat z sa. 58 odstřelovačku pomocí POSP, to samé platí o SKS.
Ad 2)Pod tristním výsledkem spojení SKSka a POSP optiky jsem chtěl vlastníka upozornit na to, že výsledek nebude až tak super – třeba co do komfortu střelby a přesnosti . Přestavba je jistě možná, ale otázka je, kolik to dá práce a jaké problémy bude muset vyřešit. Zda ta práce a čas za to stojí.
Tu tvoji montáž na pouzdro závěru jsem ti rozmlouval i já, no a potvrdilo se. Optika, která se díky montáži po vyčištění zbraně musí znovu „lehce“ a "občas" nastřelit ztrácí svůj význam, resp. se na ni člověk nemůže spolehnout. Tedy se stává pouze dekorací.
Pokud admin uzná, nechť tohle klidně smázne, sem patří odborné diskuse, nikoliv osobní argumentace.
To: Deadman
Svoje první SKSko jsem koupil před cca 10 lety, následovaly další dva kusy a bedny nábojů, takže drobné zkušenosti s touto zbraní opravdu mám, naposledy z tohoto víkendu.
Ad 1) To jak zbraň vypadá neřeším, je to účelová nástroj, potažmo vizitka každého střelce, ale musím se pousmát, když např. má někdo na zbrani mezi osou optiky a hlavní distanc 10 cm a víc, svědčí to pouze o jeho nízké technické znalosti problematiky, i takovéto výtvory se na střelnicích vyskytují při marné snaze udělat z sa. 58 odstřelovačku pomocí POSP, to samé platí o SKS.
Ad 2)Pod tristním výsledkem spojení SKSka a POSP optiky jsem chtěl vlastníka upozornit na to, že výsledek nebude až tak super – třeba co do komfortu střelby a přesnosti . Přestavba je jistě možná, ale otázka je, kolik to dá práce a jaké problémy bude muset vyřešit. Zda ta práce a čas za to stojí.
Tu tvoji montáž na pouzdro závěru jsem ti rozmlouval i já, no a potvrdilo se. Optika, která se díky montáži po vyčištění zbraně musí znovu „lehce“ a "občas" nastřelit ztrácí svůj význam, resp. se na ni člověk nemůže spolehnout. Tedy se stává pouze dekorací.
Pokud admin uzná, nechť tohle klidně smázne, sem patří odborné diskuse, nikoliv osobní argumentace.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské