-
boris_ - Častý návštěvník
Re: Rytina na zbraň
naozaj na pohlad velmi pekna praca.
na ziadnej zbrani zatial rytinu nemam ani som sa tejto problematike este nevenoval, mozno sa preto spytam blbost - ocakavam SA revolver v lestenom nereze (ruger) a uvazujem ze ho opatrim rytinou. je pri takejto povrchovke vobec unosne dodatocne rytie?
na ziadnej zbrani zatial rytinu nemam ani som sa tejto problematike este nevenoval, mozno sa preto spytam blbost - ocakavam SA revolver v lestenom nereze (ruger) a uvazujem ze ho opatrim rytinou. je pri takejto povrchovke vobec unosne dodatocne rytie?
- rostaprchlik
- Nový uživatel
Omlouvám se, že jsem tady dlouho nebyl. Život je zajímavý a velmi nepředvídatelný - a tak i já, který jsem výše zmiňoval narození synka, se nyní rozvádím a nebyl čas ani pomyšlení mrknout sem na forum
Leštěná nerez..? V tomhle případě si netroufám odpovědět konkrétně. Nerez, jako taková, je nesmírně houževnatý materiál, velmi specifický. Setkal jsem se s nerezocelí, do které nemylo možné udělat ani čárku a to doslova - tak byla tvrdá. Rukama mi ale prošla i taková, do které se dělalo neuvěřitelně krásně.
V případě, že se jedná o zbraň, o tento konkrétní případ bych zvolil domluvu s majitelem zbraně na postupu, v jehož úvodu by bylo "vyzkoušení", zda je rytina vůbec realizovatelná. Toto se běžně provádí na takových místech, kde by případná čárka nebyla vidět - kde by nekazila estetickou stránku zbraně. V případě revolveru by bylo nelepší shodit rukojeť a udělat zkoušku zde.
Snad jsem odpověděl dostatečně. Případné další dotazy rád zodpovím, v průběhu několika týdnů přidám fotku nože, na kterém pracuji.
Rosťa Prchlík
umělecký rytec
Uherské Hradiště
Leštěná nerez..? V tomhle případě si netroufám odpovědět konkrétně. Nerez, jako taková, je nesmírně houževnatý materiál, velmi specifický. Setkal jsem se s nerezocelí, do které nemylo možné udělat ani čárku a to doslova - tak byla tvrdá. Rukama mi ale prošla i taková, do které se dělalo neuvěřitelně krásně.
V případě, že se jedná o zbraň, o tento konkrétní případ bych zvolil domluvu s majitelem zbraně na postupu, v jehož úvodu by bylo "vyzkoušení", zda je rytina vůbec realizovatelná. Toto se běžně provádí na takových místech, kde by případná čárka nebyla vidět - kde by nekazila estetickou stránku zbraně. V případě revolveru by bylo nelepší shodit rukojeť a udělat zkoušku zde.
Snad jsem odpověděl dostatečně. Případné další dotazy rád zodpovím, v průběhu několika týdnů přidám fotku nože, na kterém pracuji.
Rosťa Prchlík
umělecký rytec
Uherské Hradiště
-
xmenm05 - Častý návštěvník
Takže pánové, Jolka je za dveřmi. Kdo z nás by si chtěl nechat okrášlit zbraň? Když nás bude dost, rytec přijede.
Kdyžtak mi to posílejte do pm, budu aktualizovat.
1) xmenm05
2) wolf
Kdyžtak mi to posílejte do pm, budu aktualizovat.
1) xmenm05
2) wolf
Naposledy upravil xmenm05 dne 05.12.2011 14:41, celkově upraveno 1
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Když se ví jak na to tak se dá rýt do každého materialu.Vlasťa Peták s Kunovic nám ryl dost různých zbraní a poryl i ty kde i výrobce vzhledem k použitému materialu nedoporučoval k vůli pracnosti a času nad tím stráveným.
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Glocku to je pecka. Nešlo by to sem hodit v trochu větším rozlišení nebo někam na rajče? Cocela rád bych se na to podíval blíž
-
PetrL3 - Častý návštěvník
-
ufo - Moderátor
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Poklona panu rytcovi. Tohle je fakt moc pěkný. Nejsem nějak zastánce rytin a už vůbec ne těch co jsou jen z kudrlinek, ale tohle bych si na zbraň v klidu dal.
Mimochodem (OT) víte jak se říká rytci v ženským rodě?
Mimochodem (OT) víte jak se říká rytci v ženským rodě?

-
- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Ceny? Na kolik příjde ta baskule? předpokládám že ten ruger bude asi jednodužší, tak prosím cenu práce i na tom rugeru
-
Cena se domlouvat se zákazníkem . Každy chce nebo jiného . Říct pistoli poryju za 3 tisíce je zavádějící .
Telefon na Vlastu je na 1 straně vlákna . Pokud je vyplý je nimo ČR .
Ideální je vse konzultovat s nim.
Telefon na Vlastu je na 1 straně vlákna . Pokud je vyplý je nimo ČR .
Ideální je vse konzultovat s nim.
-
wolf - Příspěvky: 699
Stale jsem se nedovedel, zda tedy dorazi ci nikoliv na zimni jolku 
EDIT:
Tak skoda, rytec nedorazil
stejne by mne asi proklel, kdyby mel ryt do mojeho nornika s jeho tvrdosti zaveru
aspon jsem usetril a o to vice jsem prostrilel a koupil si misto rytiny pro zmenu nuz 

EDIT:
Tak skoda, rytec nedorazil

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství