-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Re: TIKKA T3
Inteligentní soustřel umí ve 223 Rem nejtěžší střela Berger 75 gr.80 gr chodí tak jak Baldovy.Blbě. 

-
Balda - Častý návštěvník
Ideální střela pro T3 je 77gr. HPBT , bud Lapua Scenar , nebo Sierra MatchKing - funguje i s delkou na zásobník 

- JirkaB
- Nový uživatel
Zdravím.
Dotaz na uživatele T3 Varmint. Jaké je optimální upevnění puškohledu s weaver montáží ? Předpokládám montáž lišty nebo redukce z rybiny. A je to vůbec optimální řešení, nebo je lepší dát kroužky na rybinu a do nich na věčné časy kukr. Díky
Dotaz na uživatele T3 Varmint. Jaké je optimální upevnění puškohledu s weaver montáží ? Předpokládám montáž lišty nebo redukce z rybiny. A je to vůbec optimální řešení, nebo je lepší dát kroužky na rybinu a do nich na věčné časy kukr. Díky
- edo
- Pravidelný návštěvník
Ja mám origo sako optilock a nikdy sa to ani nepohlo , keď tam dáš lištu je to len ďalší diel ktorý znižuje pevnosť celku , to sa mi potvrdilo na inej flinte po páde , montáž optilock sa ani nepohla , weaver som musel prestreliť . Weaver je praktickejšia keď chceš používať viac druhov optiky .
Keby som mal tú možnosť tak púzdro záveru a montáž by boli z jedného kusu , skrátka čím viac spojov tam bude tým skor sa može niečo uvolniť .
Sklon montáže , optilock jednoducho upravíš tak aby si mohol využiť celú výškovú korekciu puškohľadu potrebnú na LR . Teraz som si upravoval montáž , síce som sa s tým babral celý deň ale na puškohľade som na 100 m úplne na doraz a tak mám komplet výškovú korekciu k dispozícii 165 cm/100m a už nebudem musieť prenášať cez mildot
a súčasne mám aj zerostop

Keby som mal tú možnosť tak púzdro záveru a montáž by boli z jedného kusu , skrátka čím viac spojov tam bude tým skor sa može niečo uvolniť .
Sklon montáže , optilock jednoducho upravíš tak aby si mohol využiť celú výškovú korekciu puškohľadu potrebnú na LR . Teraz som si upravoval montáž , síce som sa s tým babral celý deň ale na puškohľade som na 100 m úplne na doraz a tak mám komplet výškovú korekciu k dispozícii 165 cm/100m a už nebudem musieť prenášať cez mildot

Naposledy upravil edo dne 13.11.2011 18:05, celkově upraveno 1
- Shiva
- Častý návštěvník
Pokud mas montaz co ti jde do rybiny, tak to je ta jedina spravna cesta. otazka je jestli ti to bude stacit pri strelbe na vetsi vzdalenost.
Optilock jsem mel dlouha leta na mem SAKU s puskohledem Mark 4 16x ktery klika 140MOA a tak jsem nemusel resit jestli nekam doklikam. tech 34MOA na 1000m v poho. Jenze jsem vymenil puskohled za variabl, ktery mel rozsah nejakych 70MOA, coz by melo stacit, jenze soudruzi co vymysleli rybinu na pouzdru a optilock proste udelali opacny sklon a pri vynulovanim na 100m jsem doklikal max 22MOA. Normalne udelana flinta dava nastrel na 100m priblizne v polovine rozsahu puskohledu. takze jsem vzteky optilock sundal, koupil spec. weaver listu s 20MOA sklonem a hotovo.
Pokud ti ale nevadi ze nekam nedoklikas (na bezne vzdalenosti to staci) tak je optilock opravdu spolehliva montaz.
Pokud ti upadla puska a ty sis musel nastrelit znova puskohled, tak to asi nebude tim ze se ti hnula lista nebo montaz, to by se ti musela uvolnit a tam nastreleni nepomuze. nebo jsi si neco ohnul ale spis bych to videl ze puskohled dostal ranu a posunul se nejaky prvek v soustave.
Optilock jsem mel dlouha leta na mem SAKU s puskohledem Mark 4 16x ktery klika 140MOA a tak jsem nemusel resit jestli nekam doklikam. tech 34MOA na 1000m v poho. Jenze jsem vymenil puskohled za variabl, ktery mel rozsah nejakych 70MOA, coz by melo stacit, jenze soudruzi co vymysleli rybinu na pouzdru a optilock proste udelali opacny sklon a pri vynulovanim na 100m jsem doklikal max 22MOA. Normalne udelana flinta dava nastrel na 100m priblizne v polovine rozsahu puskohledu. takze jsem vzteky optilock sundal, koupil spec. weaver listu s 20MOA sklonem a hotovo.
Pokud ti ale nevadi ze nekam nedoklikas (na bezne vzdalenosti to staci) tak je optilock opravdu spolehliva montaz.
Pokud ti upadla puska a ty sis musel nastrelit znova puskohled, tak to asi nebude tim ze se ti hnula lista nebo montaz, to by se ti musela uvolnit a tam nastreleni nepomuze. nebo jsi si neco ohnul ale spis bych to videl ze puskohled dostal ranu a posunul se nejaky prvek v soustave.
-
Pánové dotaz Tikka Supervarmint 223 REm.Při střelbě ze zásobníku dochází při nabíjení 3 náboje nabití naprázdno.Až dálší opakování závěru podá náboj.Děje se jak továrním střelivem tak střelim udělaným na max.zásobníkovou délku.Zásobník mám roudělaný , ale problém nevidím.Dělá při střelbě i při nabíjení a vybití bez výstřelu.
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
no ja by som vyskusal minimalne druhy zasobnik ak nepodava. ja som s podavanim nikdy problem nemal , ale ked som sa s tym niekedy hraval tak sa mi podarilo ho sem tam zaseknut
-
Balda - Častý návštěvník
Záver se sveze po nábojnici ....
Upravoval si nejak pažbu ??
Máš dobře dotaženou pažbu k železu ??
K puvodní pružině přidej do zásobníku ještě jakoukoliv pružinu ze staré plynovky a melo by to být OK.

Upravoval si nejak pažbu ??
Máš dobře dotaženou pažbu k železu ??
K puvodní pružině přidej do zásobníku ještě jakoukoliv pružinu ze staré plynovky a melo by to být OK.
-
-
Balda - Častý návštěvník
Setkal , u mééé T3
a při závodech na mizivé cíle to bylo dost nepříjemné
Pomohlo až přidání další pružiny z pistolového zásobníku do zadní části zásobníku T3 aby pořádně přizvedla prdel náboje a záver tak neměl šanci se po něm svézt.

Pomohlo až přidání další pružiny z pistolového zásobníku do zadní části zásobníku T3 aby pořádně přizvedla prdel náboje a záver tak neměl šanci se po něm svézt.
- edo
- Pravidelný návštěvník
Úplne stačí mierne prihnúť pružinu podávača , tak aby bol vyšší tlak na zadnú časť . Potom vybrať zápalník zo záveru a skúšať
kým to nebude OK .
Ešte može byť to že si nedal pozor pri skladaní pušky a darmo si zatiahol na moment keď ti zadok púzdra záveru presne nezapadol do pažby , prvú treba zaťahovať zadnú šróbu a dať pozor aby to úplne presne zaklaplo , plastová pažba je na to háklivá .
A posledná možnosť je , že záver pri poslednom náboji síce posunul trochu náboj dopredu ale strela sa oprela o prednú časť zásobníku a zadok mierne poklesol
tam stačí mierne zbrúsiť z prednej časti zásobníku a pokiaľ to nepomože , úplne mierne , opatrne zbrúsiť z prednej vnútornej strany vodiacich lísť , skrátka zmeniť uhol podávania náboja ...
Na poslednej fotke vidím , že je to pružina , stačí prihnúť .

Ešte može byť to že si nedal pozor pri skladaní pušky a darmo si zatiahol na moment keď ti zadok púzdra záveru presne nezapadol do pažby , prvú treba zaťahovať zadnú šróbu a dať pozor aby to úplne presne zaklaplo , plastová pažba je na to háklivá .
A posledná možnosť je , že záver pri poslednom náboji síce posunul trochu náboj dopredu ale strela sa oprela o prednú časť zásobníku a zadok mierne poklesol

Na poslednej fotke vidím , že je to pružina , stačí prihnúť .
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
este je mozne ze rozoberal zasobnik a zle zalozil ten pruzny list a nerozlozilo to tlak na podavac rovnomerne ale len v predu , mne sa to stalo ked som sa s tym prvy krat hral a potom som to dal do poriadku
-
To je v pořádku mám podeření na vývodku zásobníku.Můžete mi prosím změřit vývodku na konci a na kraji.Díky.
-
xHonza - Častý návštěvník
Trošku provětrám tohle vlákno, když teď mám taky tikku. První výsledky z hledání laborace, střela lovecká - 140 grs SST od Hornadyho. Dvě laborace na 100 m, vybraná na 300. Vždycky 5 ran. Zakroužkové jsou rukama (u toho jednoho na 100 m mě překvapil výstřel při rovnání flinty), na 300 jsem zapomně hlídat naklonění zbraně na libele.

- Turbi
- Pravidelný návštěvník
-
Balda - Častý návštěvník
-
xHonza - Častý návštěvník
139 grs Scenar rozhodně časem vyzoušim. Zatim jsem ale měl jen lovecký střely, navíc s tou puškou budu i lovit, takže primární pro mne je vyvinout náboj na lov. Tohle myslim neni uplně špatný 

- Turbi
- Pravidelný návštěvník
Skus lovit z 139 Scenar, budes prekvapeny aky ucinok ma ,,tercova,,strela , urob si rez tejto strely a uvidis sam
velka dlzka strely v pomere k malemu priemeru , vysoka rychlost + velka dutina z tenkym plastom

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Sportovní a lovecké