- Galloway
- Nový uživatel
Fobus pro CZ75 semi-compact
Může mi prosím někdo poradit, zda je pouzdro od Fobusu na klasickou CZ75 kompatibilní i s verzí semi-compact ?
Já osobně si myslím že ano, rozdíl je pouze v délce hlavně ale zatím mi na to žádný z prodejců nebyl schopen odpovědět.
Doporučíte případně jiné pouzdro s pádlem ?
Děkuji
Já osobně si myslím že ano, rozdíl je pouze v délce hlavně ale zatím mi na to žádný z prodejců nebyl schopen odpovědět.
Doporučíte případně jiné pouzdro s pádlem ?
Děkuji
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- glock69
Re: Fobus pro CZ75 semi-compact
Nevím jak semikompakt, ale starý železný kompakt do fobuse pro CZ75 nepasoval. Starý fobus bez červené gumy na pádle. Už je to řádka let, třeba upravili formu.
- Galloway
- Nový uživatel
Zatím díky, ja psal přímo do Fobusu ale když jsem napsal semicompact tak vůbec netušili o co jde, až když jsem řekl compact tak mi potvrdili že ano ale nejsem si tim jistý. Je zvláštní že na webu CZUB jsem ani semicompact nenašel, jenom compact, který je naprosto stejný, tak nevim.
-
- Galloway
- Nový uživatel
- Galloway
- Nový uživatel
Tak mi dorazil Fobus, na nošení spokojenost ale má jeden zásadní problém, zbraň z něj nejde skoro vytáhnout
Nemá někdo nějaký nápad, nebo se musí prostě "ochodit" ?

-
pekoz - Častý návštěvník
Nýtek pod lučíkem nahradit pěkným tmavým šroubkem s gumičkou uvnitř a "poštelovat". To ochození mi nějak nefungovalo (CZ75 z roku 92)
- Galloway
- Nový uživatel
Mno uvidím, ještě počkám na ostatní reakce ale na USA fórech jsem našel stejný postup a nebo prý nechat pár vteřin ve vařící vodě a po vyndání vložit do pouzdra zbraň aby se vytvarovalo. Nějaký jednoduchý způsob jak nýt odstranit, nebo jedině odvrtat ?
-
pekoz - Častý návštěvník
Opatrně odvrtat aby se neprotáčel a nevytavil díru. S tím nahříváním ve vařicí vodě bych byl teda hodně opatrný - aby se z tvarovaného pouzdra nestal šišatě dutý válec s ocáskem
. Zkoušel jsem lokálně horký vzduch ale nakonec to vyřešil ten šroub.
Nějak tak podobně:
http://www.fobusholster.com/images/products/gl2e2rb.jpg

Nějak tak podobně:
http://www.fobusholster.com/images/products/gl2e2rb.jpg
- Galloway
- Nový uživatel
Díky za rady, ještě než jsem je přečetl, tak jsem zkusil vařící vodu, cca 30 vteřin. Pouzdro částečně změklo a vytvarovalo se podle zbraně.
- Galloway
- Nový uživatel
Tak jsem si naivně myslel že je všechno OK, zbraň v pouzdře už drží jak má ALE, pokud tasím málo kdy se mi povede zbraň vytáhnout z pouzdra, většinou vytáhnu celé pouzdro, pokud je za kalhotami, pokud je zaseknuté o opasek, mám kalhoty rázem pod bradou
. Zvláštní je ale to že pokud si odstávající část pouzdra přichytím u těla, zbraň vytáhnu naprosto bez problému.
Je to můj první fobus , ne potřeba nějaká speciální technika tasení, nebo je pouzdro prostě na nic ? Pokud má někdo nějaký nápad na opaskové samosvorné pouzdro bez pojistky nebo pojistného pásku na CZ75 semi-compact, určitě si nechám poradit, rád bych ale nějaké s pádlem, páč rozložení váhy je znatelně lepší než u nylonové klasiky.
Děkuji

Je to můj první fobus , ne potřeba nějaká speciální technika tasení, nebo je pouzdro prostě na nic ? Pokud má někdo nějaký nápad na opaskové samosvorné pouzdro bez pojistky nebo pojistného pásku na CZ75 semi-compact, určitě si nechám poradit, rád bych ale nějaké s pádlem, páč rozložení váhy je znatelně lepší než u nylonové klasiky.
Děkuji
-
Není to sice Fobus , ale pouzdro nosím zásadně za opaskem a ne za kalhotama.Fobus bez pojistky se musí upravit na Fobus s nastavitelným sevřením.Já ho mám , ale zbraň CZ už dávno nenosím.Fobus prodává model s nastavitelným sevřením.Ale když vyhodíš ten nýtek mezi půlky pouzdra dáš O kroužek a stahneš šroubem a samojistnou matkou tak , aby šla zbraň ven tak jsi vyhrál.
Po určité stupni vývoje jsem přešel na pouzdra jiného výrobce.Blachawk.

- Galloway
- Nový uživatel
Díky za info, škoda že Blackhawk nedělá pádlové pouzdro na CZtu
a je nějaká finta na to tasení zbraně, přijde mi že přítlak není štelovat třeba když jde zbraň pod určitým úhlem vytáhnout v pohodě.

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství