-
PetrL3 - Častý návštěvník
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Hungry: Je pravda, že mnozí tady řeší obranné situace až příliš a může to pak na první pohled vypadat, že celý život nedělají nic jinýho, ale je fakt, že přepadení peněžního ústavu u Novodvorské ulice (viz nedávno reportáž v TV) se stala v ulici, kam jezdím na nákup, přepadnení benzinky OMW se stalo opět pár metrů od mého bydliště druhým směrem, kam občas jezdím tankovat. A určitě bych našel další příklady. Já osobně večer a v noci vždy nosím. Přes den jen někdy. S kočárkem vždy alespoň teleskop proti psům (ale i pistoli - ta je ovšem proti psům značně nejistá, ale to už sem psal dříve).
- floky
- Občasný návštěvník
Hungry: Ešte že som na slovensku, u nas sa stali minimalne 4 pripady ak si dobre spominam. Takže argumenty su
Strelba na benzinovej pumpe, majitel strielal z brokovnice
Strelba v zlatnictve...pachatel myslim mrtvy...NO
Strelba v obchode, majitel spal v predajni, po XY vykradnutiach....taktiež NO
Strelba v obchode, podnikatela otravovala mafia, nedavno oslobodeny, konal v NO, jeden mrtvy, druhy pri uteku tažko zraneny...

Strelba na benzinovej pumpe, majitel strielal z brokovnice
Strelba v zlatnictve...pachatel myslim mrtvy...NO
Strelba v obchode, majitel spal v predajni, po XY vykradnutiach....taktiež NO
Strelba v obchode, podnikatela otravovala mafia, nedavno oslobodeny, konal v NO, jeden mrtvy, druhy pri uteku tažko zraneny...
-
-
Ralph - Občasný návštěvník
Video je z Turecka, na webu ar15.com je k tomu vlakno, a pisou ze ti tri to prezili, utocnik ne e 

-
ufo - Moderátor
-
Dagobert - Pravidelný návštěvník
Zajímavě a řekl bych že pravdivě napsané.
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011021306
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011021306
-
veiko - Častý návštěvník
http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy ... 10213.html
TEORETICKY
Domluví se alespon 4 lidi co mají dlouhé na E-cko a udělá se soukromá party s názvem krajní nouze.
Zašlo by se projít po blízkém okolí a čert by v tom byl aby se jich pár nenašlo. (dvě rády útočící dogy cane corso). Majitelka prý ráda poštvává psy na lidi. Lidi si oddechnou, policie si oddechne a vše podle zákona. Pes je věc tak maximálně poškozovačka. Jen mě to tak napadlo. Bydlet tam a napadat mi dogy děcko tak je pořeším.
TEORETICKY
Domluví se alespon 4 lidi co mají dlouhé na E-cko a udělá se soukromá party s názvem krajní nouze.
Zašlo by se projít po blízkém okolí a čert by v tom byl aby se jich pár nenašlo. (dvě rády útočící dogy cane corso). Majitelka prý ráda poštvává psy na lidi. Lidi si oddechnou, policie si oddechne a vše podle zákona. Pes je věc tak maximálně poškozovačka. Jen mě to tak napadlo. Bydlet tam a napadat mi dogy děcko tak je pořeším.
- Slukař
- Nový uživatel
1. Těch pejsků by byla škoda a za 2. nechápu, proč by museli mít dlouhý? 

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
DeadMan - Častý návštěvník
tak dneska jsem se vytočil jak už dlouho né
jel jsem na benzín a stál ve frontě kde bylo auto (už odjíždělo) nejaký moped (skůtr) a já
když moped odjel tak přijedu ke stojanu a vystupuju z auta
v tom přiběhne ne**rský gangsta s bandaskou a chytá čerpací pistoli
tak na něj zvolám hej co je? nevidíš že jsem tu stál
nejdříve jsem ho asi zaskočil tím že jsem si dovolil vůbec zpochybnit jeho suverenitu tak ze sebe jen dostal že to stačilo říct slušně a jako v pohodě
pak se mu to ale asi rozleželo v hlavě a začal pindat že už to má zaplacené a že tam byl první
na to jsem se jen s úsměvem zeptal "tak tady už se platí dopředu jo? a jak můžou vědět kolik si člověk nabere to se snad platí až po natankování ne"
furt něco mlel až si uvědomil že ho mám na háku a nějak z něj nemám strach jako asi všichni ostatní co dosud potkal a přitvrdil
začal mi fyzicky vyhrožovat a že mě zašlape do země a že se na něho nemám vůbec dívat atd.
no nevěřili byjste jak to ve mě v tu chvíli začalo vřít měl jsem sto chtí tomu skur**synovi říct něco v tom smyslu že to bych chtěl vidět nebo ať to zkusí a pak mu roztřílek ten jeho hnusný rypák na sračky
ale jsem dospělý rozumný člověk co má rodinu a dítě a představa že strávím celý zbytek dne nebo i noci na policii mě opravdu nelákala a nechtěl jsem to v žádném případě eskalovat tak jsem jen na sucho polknul a nevšímal si ho
natankoval jsem (v rozčílení jsem se netrefil s čáskou jako vždy 500kč a mírně ji přestřelil) zaplatil a odjel ale tohle už překračuje všechny meze jako jak dlouho si tenhle odpad bude na slušné lidi dovolovat
tady ta přitroublá vláda nás chce "chránit" před stávkujícími rebely (ja snimi simpatizuju a stávku podporuju ačkoli mám průměrný plat ČR a zatím jsem celkem OK) ale aby nás ochránila před touhle špínou to né

jel jsem na benzín a stál ve frontě kde bylo auto (už odjíždělo) nejaký moped (skůtr) a já
když moped odjel tak přijedu ke stojanu a vystupuju z auta
v tom přiběhne ne**rský gangsta s bandaskou a chytá čerpací pistoli
tak na něj zvolám hej co je? nevidíš že jsem tu stál
nejdříve jsem ho asi zaskočil tím že jsem si dovolil vůbec zpochybnit jeho suverenitu tak ze sebe jen dostal že to stačilo říct slušně a jako v pohodě
pak se mu to ale asi rozleželo v hlavě a začal pindat že už to má zaplacené a že tam byl první
na to jsem se jen s úsměvem zeptal "tak tady už se platí dopředu jo? a jak můžou vědět kolik si člověk nabere to se snad platí až po natankování ne"
furt něco mlel až si uvědomil že ho mám na háku a nějak z něj nemám strach jako asi všichni ostatní co dosud potkal a přitvrdil
začal mi fyzicky vyhrožovat a že mě zašlape do země a že se na něho nemám vůbec dívat atd.
no nevěřili byjste jak to ve mě v tu chvíli začalo vřít měl jsem sto chtí tomu skur**synovi říct něco v tom smyslu že to bych chtěl vidět nebo ať to zkusí a pak mu roztřílek ten jeho hnusný rypák na sračky
ale jsem dospělý rozumný člověk co má rodinu a dítě a představa že strávím celý zbytek dne nebo i noci na policii mě opravdu nelákala a nechtěl jsem to v žádném případě eskalovat tak jsem jen na sucho polknul a nevšímal si ho
natankoval jsem (v rozčílení jsem se netrefil s čáskou jako vždy 500kč a mírně ji přestřelil) zaplatil a odjel ale tohle už překračuje všechny meze jako jak dlouho si tenhle odpad bude na slušné lidi dovolovat
tady ta přitroublá vláda nás chce "chránit" před stávkujícími rebely (ja snimi simpatizuju a stávku podporuju ačkoli mám průměrný plat ČR a zatím jsem celkem OK) ale aby nás ochránila před touhle špínou to né

-
wolf - Příspěvky: 699
Rika ti neco pozitivni diskriminace? Tak ta je pro odlisne od tech co jim tahle zeme kdysi patrila ...
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
tohle jsou každodenní konflikty.. kdy nejde o život a o zdraví.. není potřeba se uchylovat k nějaké agresy.. někdy i blbé slovo eskaluje mírný konflikt a z mírného konfliktu je za pár chvil boj o život.. a to vždy končí nahovno.. ikdyž by to byla NO, člověk má přece daleko důležitější starosti než se někde obhajovat a nést tíhu trestního řízení dokud se neprokáže NO. Iluze o našem soudnictví už dávno nemám.. proto je lepší se konfliktu nízké intenzity vyhnout.. Podle mně si to udělal výborně.. pokud by měl holé ruce, určitě by se ta střelba těžko obhajovala.. 

-
Asi máš pravdu.
Plynou z toho dvě věci.
1) když jsem přestal reagovat na jeho vulgarizmy a výhružky dostal dotyčný borec falešný pocit toho že z něj mám strach protože neoplácím stejnou měrou tedy také vulgarizmy a machrování jako kohout na smetišti
2) myslím že ten tvrďák to nakonec nesl hůř než já protože jsem stejně prosadil svou a nenechal se rozhodit
Plynou z toho dvě věci.
1) když jsem přestal reagovat na jeho vulgarizmy a výhružky dostal dotyčný borec falešný pocit toho že z něj mám strach protože neoplácím stejnou měrou tedy také vulgarizmy a machrování jako kohout na smetišti
2) myslím že ten tvrďák to nakonec nesl hůř než já protože jsem stejně prosadil svou a nenechal se rozhodit

-
3) Je dobrý mít v autě teleskop, jako alternativu k pistoli, kdyby na tebe vážně nastoupil.
-
teleskop jsem kdysi nosil nejprve 21" kalený od ESP a pak 16" airweight od ASP (ten stále nosím když jdu na pivo a nemůžu mít palnou) ale pak jsem si řek proč bych měl na ty šmejdy brát ohledy a ještě se u toho spotit když nosím G26
a hlavně když je se mnou rodina (malé dítě) tak opravdu nehodlám riskovat to že i s teleskopem mě spacifikuje a co oni? 
navíc je někdy fyzický nepoměr tak velký že bych si teleskopem nebyl moc jistý přecejenom ti magoři mají více zkušeností z pouličních bitek než slušný občan a na to abych chodil ještě do tělocvičny nemám čas jsem rád když se o víkendu dostanu na střelnici

navíc je někdy fyzický nepoměr tak velký že bych si teleskopem nebyl moc jistý přecejenom ti magoři mají více zkušeností z pouličních bitek než slušný občan a na to abych chodil ještě do tělocvičny nemám čas jsem rád když se o víkendu dostanu na střelnici
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
souhlasím, teleskop je dobrá záloha..na tyto vyhrocené situace.. lepší než třeba nůž.. ikdyž mám pocit že většina lidí nosí častěji kudlu než teleskop a mylně se domnívají že se s nějakého problému vykrájí..
jakmile do borca říznou, těžko se jim bude dokazovat že to bylo v NO (zejména jestli borec těch říznutí nebude mít víc.. s nějakým bodem do stehna,ramene..) protože ten říznutej to bude prezentovat že se bránil a jsou to tedy jeho obranná zranění.. navíc pokud uvidí kudlu tak začne bojovat jak o život ( kdo ne ?) a místo boulované to dopadne tak, že někdo u toho vytuhne..
jakmile do borca říznou, těžko se jim bude dokazovat že to bylo v NO (zejména jestli borec těch říznutí nebude mít víc.. s nějakým bodem do stehna,ramene..) protože ten říznutej to bude prezentovat že se bránil a jsou to tedy jeho obranná zranění.. navíc pokud uvidí kudlu tak začne bojovat jak o život ( kdo ne ?) a místo boulované to dopadne tak, že někdo u toho vytuhne..
- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
for Deadman : Možná kdyby jsi nebyl ozbrojený, tak tak by si do toho konfliktu mohl jít natvrdo..říct mu něco pěkně od plic, to ho vyprovokuje a půjde ti jednu střihnout.. pak z toho ale kouká fackovaná/boulovaná.. a nevíš jetli ten sráč co tě provokuje nevytáhne kudlu,šroubovák, jehlici, injekční stříkačku když bude mít pocit že prohrává.. co pak ??
Navíc být šetřen pro podezření z výtžnictví taky není velkej big deal.. pokud tam na místě nejsou svědci ve tvůj prospěch nebo sis to nehrál na mobil.... a čokoláda může tvrdit že to byl od tebe rasovej útok..
musel by jsi ho zklepnout hnedka z kraje a zdrhnout.. pak je to otázka kamer a svědků..
Navíc být šetřen pro podezření z výtžnictví taky není velkej big deal.. pokud tam na místě nejsou svědci ve tvůj prospěch nebo sis to nehrál na mobil.... a čokoláda může tvrdit že to byl od tebe rasovej útok..
musel by jsi ho zklepnout hnedka z kraje a zdrhnout.. pak je to otázka kamer a svědků..
-
píšu že jsem tankoval benzín čili na čerpací stanici a tam už jsou v dnešní době kamery všude
s takovým póvlem bych se nikdy nerval protože nikdy nevíš co udělá jsou to hajzlové co na férovku zrovna moc nejsou a to co je naučila ulice tě nenaučí žádná škola boje s čímkoli proto se nehodlám s nikým přetahovat ale pokud mne skutečně napadne ( i vpřípadě že to nehrotím a tvářím se nezaujatě) tak to ukončím já a nebude to teleskopem
s takovým póvlem bych se nikdy nerval protože nikdy nevíš co udělá jsou to hajzlové co na férovku zrovna moc nejsou a to co je naučila ulice tě nenaučí žádná škola boje s čímkoli proto se nehodlám s nikým přetahovat ale pokud mne skutečně napadne ( i vpřípadě že to nehrotím a tvářím se nezaujatě) tak to ukončím já a nebude to teleskopem

-
Jimi - Moderátor
Dopadlo to výborně a ušetřil sis výdaje za jeho natankování kanystru, pač o to mu nejspíš šlo. U stojanu tvoje auto, on by se s plným kanystrem prošel do shopu a pryč...
Každopádně nepříjemná situace.
Každopádně nepříjemná situace.
-
veiko - Častý návštěvník
Profesionálně vyřešeno. Na pumpě jsou určitě kamery a profík ví že kecy a hecování nic neznamená. Profík zná svou cenu a žádná urážka ho nemůže vyprovokovat. Na kamerách není zvuk a kdybys do něj šel teleskopem nebo kvérem máš problém. Ale kdyby začal tak doporučuju teleskop. Z kamerového záznamu by bylo jasné. Takovýchhle šmejdů co si snaží dokazovat kdoví co a tváří se jak ředitel zeměkoule je plno. Pokud by konflikt eskaloval, tak jít do obrátek, jinak ledový klid a neprovokovat. Dobře zvládnuto.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA