-
lovec_1 - Častý návštěvník
Puskohlady Premier Reticles
Poznate ich niekto blizsie,pripadne mate?
Premier Reticles
Idem davat dokopy objednavku,ak by bol zaujem....
Premier Reticles
Idem davat dokopy objednavku,ak by bol zaujem....
- kolesart
- Nový uživatel
Re: Puskohlady Premier Reticles
jedine co viem tak ze maju konkurovat policajnej rade od Sch-Bendera, nejake recenzie su na www.snipershide.com
-
-
Kall - Příspěvky: 2286
- ARES
- Častý návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
-
U mna tiez 2400€ s DPH.
- Turbi
- Pravidelný návštěvník
Skusenosti z Premier Reticles
Pani nedalo mi a musel som napisat svoje postrehy na puskohlad Premier Reticles 5-25x56 , nebudem vas otravovat recami aka by to mala byt spickova a vrcholna optika, to zrejme kazdy ocakava pri jeho cene..pojdem nato z opacnej strany a napisem vam tie horsie ,, skutocnosti,,z mojej praxe
Takze ako obrovske minus povazujem na tejto optike velmi tazke ovladanie ( otacanie ) Paralaxy a rovnako aj Zoomovacieho kruzku, strielal som s tym sklom zatial dva dni pri teplote +15+ 27 stupnov a islo to hodne tazko , nedokazem si predstavit ako sa to bude chovat pri -15 C , lahsie to urcite nepojde
Dalej co mi vadi je MTC , vraj to ma zrychlit naklikavanie, no neviem ale mna to spomalovalo a to tym ze je takmer nemozne naklikat 11 , 21, 31 ,41 a viac klikov a to z dovodu ze kvoli MTC systemu vam preskoci tocitko o minimalne 2 kliky , proste chcete naklikat 11 klikov a stale vam to preskoci na 12 -13 klikov, podotykam ze 11 klikov ( 1,1 Mrad) je najcastejsie pouzivana elevacia na 300 metrov pre bezne kalibre ,je to velmi neprijemne ked chcete naklikat 11 klikov a ono vam to preskoci na 12 a musite sa vraciat spat, proste MTC vas zasekne po kazdom desiatom kliku a ak chcete potom pridat 1 klik tak je to obrovsky problem,lebo vam to preskoci o minimalne 2 kliky.. .. takze u mna dalsie obrovske minus , MTC je skor nevyhoda ako vyhoda a Tvrdenie ze to ma ulahcit klikanie a ze netreba sledovat stupnicu je klamstvo... skuste si majitelia Premieru naklikat bez pozerania na optiku 1,1 Mil 1,2 Mil 2,1 Mil 2,2 Mil 3,1 Mil 3,2 Mil atd, ja to nedokazem ani v priaznivych podmienkach na strelnici a myslim ze ruky mam v poriadku
rovnako mi vadia aj neoznacene vzdialenosti na paralaxe , Osvetlenie medzi jednotlivymi polohami sa vypina a jednotlive polohy nemaju ziadnu aretaciu ... tolko k 2 dnom praxe z Premier Reticles
Takze ako obrovske minus povazujem na tejto optike velmi tazke ovladanie ( otacanie ) Paralaxy a rovnako aj Zoomovacieho kruzku, strielal som s tym sklom zatial dva dni pri teplote +15+ 27 stupnov a islo to hodne tazko , nedokazem si predstavit ako sa to bude chovat pri -15 C , lahsie to urcite nepojde

- BestPatron
- Občasný návštěvník
Re: Skusenosti z Premier Reticles
Dobrý den, taky s dovolením přidám osobní zkušenosti s puškohledy Premier Reticle,
jsem majitelem obou modelů Herritage: 3-15x50 i 5-25x56 a zkušenosti mám vesměs naprosto shodné jako Turbi. Ano otáčení zoomem i paralaxou je tužší a co se týče nasvícení, tak je pravda, že tam mohli nahodit aspoň malý "click" nebo zarážku v pozici. No holt ji tam nedali. To je nepříjemné zvláště zezačátku, ale vzhledem k tomu, že nasvícení je používáno minimálně, tak to tolik nebolí. Zase tam ale mají velmi slušně udělanou kontrolu kdy nezapomenete při zapnutý přísvit.
Co však bolí je ten MTC (More Tactile Click) tak ten je slušně řečeno opravdu nahov.... a to musím přiznat i jako fanda Premiera. Jestli se jim něco nepovedlo, tak toto. Naštěstí je to doplňková výbava tudíž lze objednat bez něj a bez MTC je to o něčem naprosto jiném a naštěstí lepším.
Co já zase oceňuju na Premiéru je jeho obrazové podání. Zajímavé je, že než jsem na svou výbavu zakoupil, tak mi poslali předváděcí model (asi 5 let starý) a tam to sklo bylo dobré... ale ne tak jako na těch nových které jsem koupil. Tam je o třídu (ne li o dvě) lepší.
A další věcí kterou já osobně mám na Premiéru hodně rád je Gen 2 XR extra tenký kříž. Kdo ho viděl, vesměs obdivoval.
Ale vesměs jsem naprosto spokojený a nadšený majitel (ale ta cena je fakt ujetá, přiznávám ... přiznávám to i jako prodejce těchto optik, ale holt dodavatelskou cenu nejsem schopen ovlivnit)
Toš zatím
Michal
jsem majitelem obou modelů Herritage: 3-15x50 i 5-25x56 a zkušenosti mám vesměs naprosto shodné jako Turbi. Ano otáčení zoomem i paralaxou je tužší a co se týče nasvícení, tak je pravda, že tam mohli nahodit aspoň malý "click" nebo zarážku v pozici. No holt ji tam nedali. To je nepříjemné zvláště zezačátku, ale vzhledem k tomu, že nasvícení je používáno minimálně, tak to tolik nebolí. Zase tam ale mají velmi slušně udělanou kontrolu kdy nezapomenete při zapnutý přísvit.
Co však bolí je ten MTC (More Tactile Click) tak ten je slušně řečeno opravdu nahov.... a to musím přiznat i jako fanda Premiera. Jestli se jim něco nepovedlo, tak toto. Naštěstí je to doplňková výbava tudíž lze objednat bez něj a bez MTC je to o něčem naprosto jiném a naštěstí lepším.
Co já zase oceňuju na Premiéru je jeho obrazové podání. Zajímavé je, že než jsem na svou výbavu zakoupil, tak mi poslali předváděcí model (asi 5 let starý) a tam to sklo bylo dobré... ale ne tak jako na těch nových které jsem koupil. Tam je o třídu (ne li o dvě) lepší.
A další věcí kterou já osobně mám na Premiéru hodně rád je Gen 2 XR extra tenký kříž. Kdo ho viděl, vesměs obdivoval.
Ale vesměs jsem naprosto spokojený a nadšený majitel (ale ta cena je fakt ujetá, přiznávám ... přiznávám to i jako prodejce těchto optik, ale holt dodavatelskou cenu nejsem schopen ovlivnit)
Toš zatím
Michal
- BestPatron
- Občasný návštěvník
Časy se mění ... co bylo včera dnes už nění. Takže zkratkovitě: 
Premier Reticles zastoupeny v ČR
Premier nezlevnil ... naopak přidražil
Přesto se prodává poměrně dobře
Velmi obdivovaný kříž Gen 2 XR (vlastním a je super)
Hledejte je a najdete - ale admin by se asi zbláznil kdybych zde uvedl linky přímo na svůj e-shop
A tak to bude baj voko všechno
Michal
EDITED: toto byl můj příspěvek do jiného vlákna a administrátor jej zařadil sem... takže trochu "k něčemu jinému" i když také k Premiérům.

Premier Reticles zastoupeny v ČR
Premier nezlevnil ... naopak přidražil
Přesto se prodává poměrně dobře
Velmi obdivovaný kříž Gen 2 XR (vlastním a je super)
Hledejte je a najdete - ale admin by se asi zbláznil kdybych zde uvedl linky přímo na svůj e-shop

A tak to bude baj voko všechno
Michal
EDITED: toto byl můj příspěvek do jiného vlákna a administrátor jej zařadil sem... takže trochu "k něčemu jinému" i když také k Premiérům.
Naposledy upravil BestPatron dne 02.05.2011 13:29, celkově upraveno 1
-
Re: Skusenosti z Premier Reticles
BestPatron píše:...... Ano otáčení zoomem i paralaxou je tužší a co se týče nasvícení, tak je pravda, že tam mohli nahodit aspoň malý "click" nebo zarážku v pozici. No holt ji tam nedali. To je nepříjemné zvláště zezačátku, ale vzhledem k tomu, že nasvícení je používáno minimálně, tak to tolik nebolí. Zase tam ale mají velmi slušně udělanou kontrolu kdy nezapomenete při zapnutý přísvit.
Co však bolí je ten MTC (More Tactile Click) tak ten je slušně řečeno opravdu nahov.... a to musím přiznat i jako fanda Premiera. Jestli se jim něco nepovedlo, tak toto. Naštěstí je to doplňková výbava tudíž lze objednat bez něj a bez MTC je to o něčem naprosto jiném a naštěstí lepším.Ale vesměs jsem naprosto spokojený a nadšený majitel (ale ta cena je fakt ujetá, přiznávám ... přiznávám to i jako prodejce těchto optik, ale holt dodavatelskou cenu nejsem schopen ovlivnit).......
Turbimu som na jeho teorie odpisal na nasom fore.
Tebe som sa najprv trochu cudoval, ale potom som sa dozvedel, ze este len zacinas s LR strelbou, takze je to mozno trosku aj o dlhodobejsich skusenostiach a moznostiach priameho porovnania v terene/na sutazi.
Aby sme si to v skratke ujasnili, Premier nie je puskohlad vyvinuty na tercovu, prip. benchrestovu strelbu (ale je vynikajuci vo vsetkych smeroch a preto je aj u strelcov, ktori sa venuju LR tercovej strelbe v ramci nasich moznosti a podmienok celkom oblubeny. Aj ked ho zatial vela ludi nepozna, v Amerike ma obrovske renome). Primarne urcenie je pre zakaznikov s nazvami ako US Army, US Marine atd.. Z toho plynie aj chod ovladacich prvkov a celkove spracovanie. Co sa tyka podsvietenia, tak vsetky premiove znacky okrem S&B pouzivaju plynulu regulaciu BEZ zaskokov. Celkova koncepcia systemu podsvietenia osnovy u Premiera je v sucasnosti asi najlepsia. Jednotka je vyborne chranena, dobre ovladatelna, lahko sa meni bateria a ma funkciu automatickeho vypinania po siestich hodinach – ked marinacky sniper niekde na poste zachrape, nevybije sa mu baterka .....

MTC – povedat o MTC, ze je opravdu nahov.....je opravdu nezmysel. Predpokladam, ze plynie z nepoznania primarneho ucelu tejto funkcie. Skus vecer naklikat napr. 79klikov na puskohlade bez MTC, ked jedina moznost je pocitat kliky.......v strese, pod casovym tlakom, mozno pod palbou.....potom das za MTC aj posledny cent. Viac k tomu nie je co povedat, ani nad tym dalej meditovat. Ukazoval som to teraz na sutazi LongShot v Polsku na mojom 5-25x56 viacerim ludom. Jedina odpoved, bez ohladu na to,co mali na puske ........ „perfect“. (Inak s mojim partakom sme vyhrali sutaz timov v kategorii Magnum......

Prepac mi mozno sarkasticky podton, ale niektore veci su skutocne inak.
lovec_1
slovensky dovozca/predajca Premier Reticles
- Turbi
- Pravidelný návštěvník
Lovec , iba tolko k tomu poviem ze si strasne, ale strasne zaujaty
(Inak s mojim partakom sme vyhrali sutaz timov v kategorii Magnum...... co to ma spolocne z Premierom ? ja Strielam z Falconom za 400 € a som zivim dokazom toho ze optika nema vplyv na dosiahnute vysledky v nasich streleckych koncinach
mozno sarkasticky podton, ale niektore veci su skutocne inak ,
Ja som napisal moje Realne skusenosti, takze je to z mojej strany realita a pravda a nie je to inak... ja nezastupujem ziadneho vyrobcu a ani nepredavam takze nemam dovod driistat, vsetko dobre , nech ti sluzi PR bez chyby

(Inak s mojim partakom sme vyhrali sutaz timov v kategorii Magnum...... co to ma spolocne z Premierom ? ja Strielam z Falconom za 400 € a som zivim dokazom toho ze optika nema vplyv na dosiahnute vysledky v nasich streleckych koncinach
mozno sarkasticky podton, ale niektore veci su skutocne inak ,
Ja som napisal moje Realne skusenosti, takze je to z mojej strany realita a pravda a nie je to inak... ja nezastupujem ziadneho vyrobcu a ani nepredavam takze nemam dovod driistat, vsetko dobre , nech ti sluzi PR bez chyby

-
Turbi, vzdy som do istej miery zaujaty v prospech veci do ktorych vlozim svoje peniaze, inak by som si ich nekupoval.......alebo nepredaval. Bol som zaujaty pri kupe kazdej svojej gulovnice, kazdeho puskohladu - z jednoducheho dovodu - bol som presvedceny, ze je to to najlepsie co si mozem v danej chvili kupit (samozrejme aj v ramci financnych moznosti). Preto som posunul Zeiss dalej a namontoval som si Premier 5-25x56. Len z jedineho dovodu - bola to pre moje potreby najlepsia volba. (OT: napr. aj preto som z Nemecka objednal prototyp spuste pre moj R700 Sendero, aj ked stala vyse 400€ - oplatila sa. Teraz by mohla nasledovat pesnicka o tom, ako sa donekocna babrat s X-Mark a ladit ho – zial na to nemam cas, ani chut.). Tolko k zaujatosti.
Co ma ta sutaz spolocne s Premierom? Nieco ine nez by si tym napisanym myslel ty.
Minimalne dvom ludom by totiz dost pomohlo, ked by mali ten "zly" Premier. Prvemu by sa nestalo to, ze sa pomyli pri klikani v pocte otacok, pretoze by bol stale iba v prvej otacke. Druhemu by sa nestalo to, ze napriek vykonnemu kalibru a naboju so slusnym bal. potencialom bol uz na vzdialenost 1076m na konci rozsahu svojho puskohladu a chybali mu myslim dva, ci tri kliky (napriek 20MOA montazi). Tak som si to vztahovacne (
) preniesol na Premier......
Je fajn,ze sa ti aj s low-end optikou od Falconu tak dari a funguje tak ako ma. Ked si raz kupis Premier,budes ho nejaku dlhsiu dobu pouzivat, tak pochopis o com su tieto moje tirady. Asi ako ked presadnes z nejakeho korejskeho kompaktu do Mercedesu G-Klasse Profesional/Pur (neber to doslovne, je to len priklad). Ale tvrdit, ze optika nema vplyv na dosiahnute vysledky, (v lubovolnych koncinach) to nie je jednoducho pravda – a to si musis aspon s troskou nadhladu a odstupu dokazat uvedomit aj ty. Inak by sme strielali vsetci s Falconom a usetrene peniaze natlacili do nakupu striel a prachu......ci nie?!
Este ohladom tych tvojich skusenosti (ozaj, ako dlho si cez to pozeral/pracoval s tym dokopy? Dve-tri hodiny?). Znovu a snad naposledy to zopakujem - ja netvrdim, ze Premier (konkretne sa tu bavime o Heritage 5-25x56 Gen II XR MTC) nema tazsi chod ovladacich prvkov, pocnuc zvacsenim, cez zaostrovanie okularu, nastavenie korekcie paralaxy a konciac rektifikacnymi vezami. A znovu ti musim napisat, ze ak to podavas tak, ako si napisal, tak si doteraz nepochopil, ako sa ludovo hovori „o com to je“. Nie je to vymyslene/skonstruovane na benchrest ci tercovu strelbu. Urcite poznas "carovnu" skratku milspec, radi sa nou ohanaju rozne smejdy.... Premier je ale pre milspec konstruovany od zaciatku. Myslim, ze je to jasne kazdemu, kto sa na to vie co len trosku nezaujato pozriet.
Dufam, ze si raz aj ty kupis Premier a bude ti dobre sluzit
Co ma ta sutaz spolocne s Premierom? Nieco ine nez by si tym napisanym myslel ty.

Minimalne dvom ludom by totiz dost pomohlo, ked by mali ten "zly" Premier. Prvemu by sa nestalo to, ze sa pomyli pri klikani v pocte otacok, pretoze by bol stale iba v prvej otacke. Druhemu by sa nestalo to, ze napriek vykonnemu kalibru a naboju so slusnym bal. potencialom bol uz na vzdialenost 1076m na konci rozsahu svojho puskohladu a chybali mu myslim dva, ci tri kliky (napriek 20MOA montazi). Tak som si to vztahovacne (

Je fajn,ze sa ti aj s low-end optikou od Falconu tak dari a funguje tak ako ma. Ked si raz kupis Premier,budes ho nejaku dlhsiu dobu pouzivat, tak pochopis o com su tieto moje tirady. Asi ako ked presadnes z nejakeho korejskeho kompaktu do Mercedesu G-Klasse Profesional/Pur (neber to doslovne, je to len priklad). Ale tvrdit, ze optika nema vplyv na dosiahnute vysledky, (v lubovolnych koncinach) to nie je jednoducho pravda – a to si musis aspon s troskou nadhladu a odstupu dokazat uvedomit aj ty. Inak by sme strielali vsetci s Falconom a usetrene peniaze natlacili do nakupu striel a prachu......ci nie?!

Este ohladom tych tvojich skusenosti (ozaj, ako dlho si cez to pozeral/pracoval s tym dokopy? Dve-tri hodiny?). Znovu a snad naposledy to zopakujem - ja netvrdim, ze Premier (konkretne sa tu bavime o Heritage 5-25x56 Gen II XR MTC) nema tazsi chod ovladacich prvkov, pocnuc zvacsenim, cez zaostrovanie okularu, nastavenie korekcie paralaxy a konciac rektifikacnymi vezami. A znovu ti musim napisat, ze ak to podavas tak, ako si napisal, tak si doteraz nepochopil, ako sa ludovo hovori „o com to je“. Nie je to vymyslene/skonstruovane na benchrest ci tercovu strelbu. Urcite poznas "carovnu" skratku milspec, radi sa nou ohanaju rozne smejdy.... Premier je ale pre milspec konstruovany od zaciatku. Myslim, ze je to jasne kazdemu, kto sa na to vie co len trosku nezaujato pozriet.
Dufam, ze si raz aj ty kupis Premier a bude ti dobre sluzit

- BestPatron
- Občasný návštěvník
To Lovec:
Ano mé zkušenosti se střelbou na větší vzdálenosti a to ať terčovou nebo taktickou jsou limitované. Právě proto své pocity a dojmy často konzultuji se svými klienty a kolegy. Těmi jsou členové speciálních zásahových jednotek, armády, policie, instruktoři taktické střelby atd. Osobně si myslím že jsou to rozhodně lidé na svých místech a jejich názor mne velmi zajímá a respektuji jej.
Osobně hodně souhlasím co se týče určení daných puškohledů a tuhosti jejich ovládání možná také. Neznačení paralaxy také souhlasím. Neposuzuji je z pohledu vojenského nebo taktického, protože jsem nevoják a "ne"taktik. Proto právě probírám tyto věci s lidmi kteří mají v této oblasti velké zkušenosti ... a nikomu z nich se zatím MTC nelíbil. Navíc není pravda, že by jej dávali automaticky na všechny kusy. Normálně objednávám bez něj. Každý zákazník který zkusil MTC a variantu bez MTC tak si vybral BEZ MTC. Ale to neznamená že je to špatný doplněk, tak jsem to nemyslel. Jen si myslím že je to doplněk, který podléhá osobnímu "vkusu" toho onoho johoho soudruha. A holt zatím si jej u mne nikdo nevybral. (Toť co k MTC)
(A nyní k nasvícení) ... tady se na mne nezlob Lovec, ale bylo by dobré nemotat sem v tomto případě "plynulou regulaci jasu". Protože u Premiéra NENÍ plynulá regulace jasu. Vem si do ruky Leicu a pochopíš co je plynulá regulace jasu. Na Premieru jsou přesně stanovené intenzity a jsou rozděleny "bodem 0". A bohužel na můj vkus je jejich přepínání nešťastné. Vysvětlím detailněji jak to myslím: Vícekrát se mi u zákazníka stalo, že si chtěl vyzkoušet nasvícení a "poslal" to nadoraz aby viděl nejvyšší intenzitu (denní přísvit). A ejhle ... žádné nasvícení. Následovala otázka: "ty tam nemáš baterku", zkontroloval jsem baterku a byla tam. Jen to měl poslané až dozadu a tam zrovna není poloha maximálního přísvitu. Když se mi to stalo poprvé tak jsem znejistěl ... a samozřejmě po pár sekundách přišel na to "odkud vítr vane". Nyní už jen říkám "toč pomalu a dej tomu chvíli". On ten spínač když jej natočíte do přesné polohy kde má zapnout přísvit (ať už kterékoliv intenzity) tak mu chvíli trvá, než ji skutečně zapne. Je to jen moment, ... nevím ... půl sekundy. Ale když točíte rychle, tak to místo přejedete a jste zase v bodě "bez přísvitu". Některým "méně schopným" zákazníkům se dokonce podařilo točit tam a zpět s přísvitem a pořád říkali "ono to nesvítí" a musel jsem to do ruky vzít já a ukázat jim "kudy-tudy". Proto jsem psal že by tam malý nevýrazný "click nebo aretace" vůbec nevadila.
Ano chápu že si můžeme hrát na to "že nesmí být nic slyšet" a daný klik by ho prozradil a hned by se na něj sesypalo všechno zlo světa a zabilo ho. Ale pak mám malý dotaz: A co klikání turetů? To určitý "klik" taky vydá a pokud "si jej může dovolit" turret, může si jej dovolit i nasvícení. Navíc se to samozřejmě dá udělat tak aby to nevydávalo zvuk, ale aby to jen částečně aretovalo v pozici. Ať už tak nebo tak ... NIKOMU se tento způsob přepnutí nasvícení nelíbil, ale všichni po nějaké době zkonstatovali, že je to nedůležité a dá se na to velmi rychle zvyknout. (Ale já osobně si myslím, že by to mělo být trochu "blbuvzdornější") ... takové Eemericky anti-debilní
Souhrn: Jsem dovozce a prodejce Premiérů. Jsem jejich uživatel i obdivovatel. Takže chápu že je oba obhajujeme, ale zůstaňme (alespoň částečně) objektivní. Není na nich "všechno dokonalé". Není potřeba zaslepeně hájit i věci které třeba nejsou zrovna "TOP", protože těch věcí které jsou na nich výborné je samo o sobě dost.
Toť můj osobní názor. Svobodě slova třikrát hurá hurá hurá...
Michal
Ano mé zkušenosti se střelbou na větší vzdálenosti a to ať terčovou nebo taktickou jsou limitované. Právě proto své pocity a dojmy často konzultuji se svými klienty a kolegy. Těmi jsou členové speciálních zásahových jednotek, armády, policie, instruktoři taktické střelby atd. Osobně si myslím že jsou to rozhodně lidé na svých místech a jejich názor mne velmi zajímá a respektuji jej.
Osobně hodně souhlasím co se týče určení daných puškohledů a tuhosti jejich ovládání možná také. Neznačení paralaxy také souhlasím. Neposuzuji je z pohledu vojenského nebo taktického, protože jsem nevoják a "ne"taktik. Proto právě probírám tyto věci s lidmi kteří mají v této oblasti velké zkušenosti ... a nikomu z nich se zatím MTC nelíbil. Navíc není pravda, že by jej dávali automaticky na všechny kusy. Normálně objednávám bez něj. Každý zákazník který zkusil MTC a variantu bez MTC tak si vybral BEZ MTC. Ale to neznamená že je to špatný doplněk, tak jsem to nemyslel. Jen si myslím že je to doplněk, který podléhá osobnímu "vkusu" toho onoho johoho soudruha. A holt zatím si jej u mne nikdo nevybral. (Toť co k MTC)
(A nyní k nasvícení) ... tady se na mne nezlob Lovec, ale bylo by dobré nemotat sem v tomto případě "plynulou regulaci jasu". Protože u Premiéra NENÍ plynulá regulace jasu. Vem si do ruky Leicu a pochopíš co je plynulá regulace jasu. Na Premieru jsou přesně stanovené intenzity a jsou rozděleny "bodem 0". A bohužel na můj vkus je jejich přepínání nešťastné. Vysvětlím detailněji jak to myslím: Vícekrát se mi u zákazníka stalo, že si chtěl vyzkoušet nasvícení a "poslal" to nadoraz aby viděl nejvyšší intenzitu (denní přísvit). A ejhle ... žádné nasvícení. Následovala otázka: "ty tam nemáš baterku", zkontroloval jsem baterku a byla tam. Jen to měl poslané až dozadu a tam zrovna není poloha maximálního přísvitu. Když se mi to stalo poprvé tak jsem znejistěl ... a samozřejmě po pár sekundách přišel na to "odkud vítr vane". Nyní už jen říkám "toč pomalu a dej tomu chvíli". On ten spínač když jej natočíte do přesné polohy kde má zapnout přísvit (ať už kterékoliv intenzity) tak mu chvíli trvá, než ji skutečně zapne. Je to jen moment, ... nevím ... půl sekundy. Ale když točíte rychle, tak to místo přejedete a jste zase v bodě "bez přísvitu". Některým "méně schopným" zákazníkům se dokonce podařilo točit tam a zpět s přísvitem a pořád říkali "ono to nesvítí" a musel jsem to do ruky vzít já a ukázat jim "kudy-tudy". Proto jsem psal že by tam malý nevýrazný "click nebo aretace" vůbec nevadila.
Ano chápu že si můžeme hrát na to "že nesmí být nic slyšet" a daný klik by ho prozradil a hned by se na něj sesypalo všechno zlo světa a zabilo ho. Ale pak mám malý dotaz: A co klikání turetů? To určitý "klik" taky vydá a pokud "si jej může dovolit" turret, může si jej dovolit i nasvícení. Navíc se to samozřejmě dá udělat tak aby to nevydávalo zvuk, ale aby to jen částečně aretovalo v pozici. Ať už tak nebo tak ... NIKOMU se tento způsob přepnutí nasvícení nelíbil, ale všichni po nějaké době zkonstatovali, že je to nedůležité a dá se na to velmi rychle zvyknout. (Ale já osobně si myslím, že by to mělo být trochu "blbuvzdornější") ... takové Eemericky anti-debilní

Souhrn: Jsem dovozce a prodejce Premiérů. Jsem jejich uživatel i obdivovatel. Takže chápu že je oba obhajujeme, ale zůstaňme (alespoň částečně) objektivní. Není na nich "všechno dokonalé". Není potřeba zaslepeně hájit i věci které třeba nejsou zrovna "TOP", protože těch věcí které jsou na nich výborné je samo o sobě dost.
Michal
-
BestPatron píše: ...... Proto právě probírám tyto věci s lidmi kteří mají v této oblasti velké zkušenosti ... a nikomu z nich se zatím MTC nelíbil. Navíc není pravda, že by jej dávali automaticky na všechny kusy. Normálně objednávám bez něj. Každý zákazník který zkusil MTC a variantu bez MTC tak si vybral BEZ MTC. Ale to neznamená že je to špatný doplněk, tak jsem to nemyslel. Jen si myslím že je to doplněk, který podléhá osobnímu "vkusu" toho onoho johoho soudruha. A holt zatím si jej u mne nikdo nevybral. (Toť co k MTC)
Nikomu sa libit nemohol - az do momentu, ktory znovu zopakujem... daj im to vyskusat - za ako dlho a s kolkymi chybami naklika lubovolny profik potme s MTC a bez MTC nejaku hodnotu, napr. 76klikov. Bez debaty. Vysledok viem dopredu. Ak to niekto (bez ohladu na to o koho sa jedna) nedokaze pochopit, tak smola. Podobne brblanie sa sirilo ohladom Zero-Stop funkcie. (naco by komu na strelnici bola, atd., atd. – a hele, dnes ma uz Zero-Stop kde-kto a ludia to ocenuju – pochopili, ze im to pomaha eliminovat moznu chybu)
Naviac je pravda, ze MTC od poslednej zmeny cennika davaju automaticky, bez priplatku na VSETKY modely. Zaroven ale existuje moznost objednat bez MTC (ja mam asi dvoch zakaznikov za tie roky bez MTC, vsetci ostatni to maju). Takze moznost slobodnej volby ostala zachovana, hura.

BestPatron píše: (A nyní k nasvícení).........
Nejdem to cele citovat kvoli miestu, je to o prispevok vyssie.
Ja to nepotrebujem chapat, puskohladom sa venujem uz par rockov.....snad som mal zdoraznit rozdiel medzi plynulym ovladanim bez zaskokov (klikov, aretacie, ako to uz nazveme) a intenzitou podsvietenia, nestastne napisane z mojej strany.
Mne sa medzery medi jednotlivymi intenzitami pozdavaju, ak nastane situacie,ze dlhsie pozorujes ciel, tak to jednoducho malickym pootocenim vypnes. Bez toho, ze by si nieco musel vypinat, znovu nastavovat atd., atd. Pride moznost vystrelu, znovu male pootocenie a bum. Ano, nie kazdemu to vyhovuje, nepopieratelne. Inak by sme mali vsetci to iste. Moji zakaznici to zase okrem jedneho vnimali opacne, bez vyhrad. Presviedcat ich o opaku by asi bolo zbytocne, vsak.
BestPatron píše: Souhrn: Jsem dovozce a prodejce Premiérů. Jsem jejich uživatel i obdivovatel. Takže chápu že je oba obhajujeme, ale zůstaňme (alespoň částečně) objektivní. Není na nich "všechno dokonalé". Není potřeba zaslepeně hájit i věci které třeba nejsou zrovna "TOP", protože těch věcí které jsou na nich výborné je samo o sobě dost.
Michal
Netvrdim, ze je dokonaly. Momentalne ale (pravdepodobne) najlepsi, alebo z najlepsich taktickych puskohladov. Chyby sa daju najst na vsetkom, niektori ludia (myslim vseobecne, nie teba) ich vsak radi hladaju aj tam, kde nie su.
Myslim si, ze nasa debata by bola jednoduchsia v priamom kontakte. Preto ak mas vhodny nastroj – nech sa paci, prid k nam na sutaz na kilometer do Senice (najblizsi termin 28.5.2011). Rad ta spoznam osobne. (na http://www.apss.sk si mozes stiahnut pozvanku).
- BestPatron
- Občasný návštěvník
Díky za pozvání. Aj bych rád přijel, ale bohužel mi to časově nevychází. (Už i moje žena říká že jsem spíš "virtuální"
a vyskytuji se častěji v "meziprostoru" než doma
)
Jen jedna malá poznámka: špatně jsme se pochopili co se týče toho přerušovaného podsvícení. Mně taky vyhovuje "podsvícení s přerušováním", všem mým klientům taky. S tím problém není. Jen bychom preferovali kdyby v pozicích kde jsou jednotlivé spínání intenzit došlo k jemné aretaci. Klidně jen neznatelné, ale aby prostě ty dané pozice byly "znatelné". Teď jsou neznatelné a uživatel je musí najít rukou. Což po pár minutách zvládne, ale první dojem z toho je řekněme "sporný".
MTC: možná máš pravdu. Nehádám se. Jen suše konstatuji že u mých zákazníků se to nechytlo. Ale je pravda že krom jednoho jsou to civilové nebo sportovci. Takže je možné že až to bude voják ... že to ocení. Proti gustu žádný dišputát.
Jenže voják to zřejmě jen tak nebude, protože jim nikdo takovou výbavu nekoupí... škoda 

Jen jedna malá poznámka: špatně jsme se pochopili co se týče toho přerušovaného podsvícení. Mně taky vyhovuje "podsvícení s přerušováním", všem mým klientům taky. S tím problém není. Jen bychom preferovali kdyby v pozicích kde jsou jednotlivé spínání intenzit došlo k jemné aretaci. Klidně jen neznatelné, ale aby prostě ty dané pozice byly "znatelné". Teď jsou neznatelné a uživatel je musí najít rukou. Což po pár minutách zvládne, ale první dojem z toho je řekněme "sporný".
MTC: možná máš pravdu. Nehádám se. Jen suše konstatuji že u mých zákazníků se to nechytlo. Ale je pravda že krom jednoho jsou to civilové nebo sportovci. Takže je možné že až to bude voják ... že to ocení. Proti gustu žádný dišputát.

- Turbi
- Pravidelný návštěvník
Lovec musis uznat ze lepsiu regulaciu mal tvoj Zeiss 6-24x56 ... tam je skutocna plynula regulacia osvitu bez prerusenia a vypnes ho v ktorej kolvek polohe, nie ako Premier ze sa musis vracat na nulu 

-
To je sice pravda, ze sa to da vypnut v lubovolnej polohe a zostava nastavena posledna hodnota.....ale ma to aj svoje "ale". Situacia, ked podsvietenie na Zeisse zapnes znovu v poslednej polohe ta moze v danom momente neprijemne prekvapit, napr. ak bolo posledne nastavenie vyhovujuce pri splne, tak bez splnu bude prilis silne. Duplom pri pouziti modulu NV. Pri Premieri nehrozi, zacina sa od najslabsej hodnoty. Tiez nie je problem na Zeisse urvat tu osvetl. vezicku na polovacke (takyto system maju aj ostatne modelove rady) a par zlomenych som uz videl/posielal na servis a daval som si na to pozor (neklast ho do puzdra na tu stranu, davat pozor, aby sa neprevratil a pod). Dalsie "ale" je intenzita. Zeiss sa neda tak stlmit ako Premier, cize ked mi svieti v noci cely MilDot, je vhodne mat moznost co najslabsieho podsvietenia. Na Zeisse aj na najslabsom nastaveni svieti silnejsie ako Premier. Pokial je to vsak Zeiss so svietiacim bodom, nie MilDotom, je to na lovecke ucely uplne OK. Da sa zvyknut aj tak, aj tak, ale clovek ak moze, tak zvoli to co mu lepsie vyhovuje - moj pripad. Ked sa na to pozriem ako polovnik/myslivec, je mi mozno lepsi Zeiss s malym bodom a existujucim systemom - alebo ist do Premier Hunting 3-15x50, prip. Hunting/Light Tactical 3-15x50 (30mm tubus a osnovy vhodne aj na nocny lov), sklo je absolutne spickove, su to nove modely a cena je viac customer friendly. Ak by som bol nejaky profik, alebo by odniekal z neba spadla moznost zucastnovat sa sutazi, kde su nocne strelby, da sa pouzit NV a podobne situacie - tak Premier Heritage Tactical je my first choice.
- BestPatron
- Občasný návštěvník
Já se ještě doznám, že jako prodejce Premiera jsem sice v ruce už měl na výstavě i ten lovecký odlehčený model, ale zatím čekám na ty objednané a osobní zkušenosti nemám. Takže bych i docela přivítal, pokud by Lovec (nebo kdokoliv jiný) tady napsal něco o tomto modelu.
Předem díky
Michal
Předem díky
Michal
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství