Uživatelský avatar
Kukri
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.12.2008 14:17
Bydliště: Písek

24.02.2009 16:10

Petzold: ty víš o nějakém prodejci, který ti dá k lisu český návod? Od Martínka jsem dostal k lisu a pár věcem česky akorát fakturu :D
Naštěstí mi to tolik nevadí, ale myslím, že u nás platí něco o českejch návodech. Když jsem ještě prodával potápěčskej vercajk, dostal jsem od ČOI 3.000,- flastr, že jsem neměl českej návod k potápěčskejm brejlím :wink:

Uživatelský avatar
PiDiBi
 
Příspěvky: 1959
Registrován: 20.01.2004 11:30
Bydliště: Snoqualmie

24.02.2009 22:42

to je vono coiku na ne

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1567
Registrován: 09.06.2004 20:20
Bydliště: ln@sniper.cz

25.02.2009 10:25

Sice jsme tak trochu OT, ale neco k tem navodum v cestine.
1. Ano ze zakona je prodejce povinen dodat navod v cestine.
2. Navody v cestine ktere bezne dodavam jsou v drtive vetsine prelozeny lidmy kteri o veci nemaji ani paru. Tudiz cesky navod je pro laika kolikrat nepochopitelny. Mnohokrat je manual ci navod neuplny o proti originalu.
3. Na vsech forech (to plati i vseobecne, kvuli nakupni sile obyvatel) se kazdy prdi o 100kc a je schopen vyrabet desitky hodin pracku na nabojnice na koleni jen aby nemusel dat ca 3.500 za novou. Nedovedu si predstavit kdybych mel nechat prelozit jeden manual k 650XL do cestiny a nechat ho vytisknout se vsemi ilustracemi. Na kolik by to prislo a pri prodeji par kusu za rok, kdyby se tento naklad mel promitnout do ceny.

Vidim jen nekolik malo moznosti.
bud mi Gates posle par mega a ja si pro kazdou p-----u necham udelat cesky manual a to budu delat protoze jsem blb, protoze jinak vemu prachy a pojedu duchodovat do nizkorozpoctove teple zeme bez komousu.
nebo to udelam jak kaze zakon a nic neprodam, protoze mi kazdy nazve zlodejem a necha si to privezt v kufru a bude psat o tom, jak se na "vas" kapsuju a ze zadny manual nepotrebuje.
Nebo se proste s timto zbozim prestane obchodovat. COI se o to, po nekolika anonymech, postara.

Uživatelský avatar
Bobr
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2276
Registrován: 08.01.2006 13:09

25.02.2009 11:05

co se takhle vrátit k tomu proč je toto vlákno založeno?

Uživatelský avatar
sadrokarton
 
Příspěvky: 296
Registrován: 10.09.2006 9:22
Bydliště: Praha

02.03.2009 15:40

Nevím, možná jsem jediný, ale mě se ten článek nelíbí. Podle něj by si lis Hornady koupil opravdu jen blázen. Z článku se dozvím, že Hornady má všechno špatně, zatímco Dillon má všechno dobře, spíše až výborně a dokonce možná až optimálně :)

Prostě nelíbí.

Uživatelský avatar
MiRaS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1269
Registrován: 22.04.2008 22:34
Bydliště: Vysočina

04.03.2009 8:38

Pokud někdo bude chtít Hornady LnL, tak si nákup jistě zdůvodní a positiva najde. Sám bude muset přijít na jeho mouchy a potom si udělat svůj závěr. Já tento článek vítám a až budu kupovat podobný lis, tak mám značně usnadněný výběr. Proč kupovat za +/- stejné peníze něco s čím bych nebyl 100% spokojenej. To bych opravdu byl blázen.


Reklama

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1888
Registrován: 18.03.2005 15:39

04.03.2009 8:43

No já budu jen rád, když se ozve někdo kdo má Hornady a bude zasvěceně oponovat, právě tato diskuse mi tu často chybí.

Uživatelský avatar
Midar
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 124
Registrován: 25.05.2007 11:02
Bydliště: Brno

04.03.2009 10:36

OK, zkusim prispet troskou do mlyna, ac nemam prebito desetitisice naboju a raze zatim nemenim - jak jsem psal vyhazovani nabojnic je (resp. byla) nejvetsi slabina, uz je vyreseno, dle ohlasu na zahranicnich forech funguje bezchybne. Dvakrat je zmineno ze diky tezkemu prachovaci ktery se zveda cely a robustnimu pistu je prace namahavejsi nez na Dillonu - nevim jestli je to vubec neco co by se melo resit, holt nejaky fyzicky vykon to vyzaduje. S tim ze by v prachovaci mela byt vlozka proti statickemu tlaku souhlasim, to by Hornadyho nezabilo, polozka za par centu. Zbytek nedostatku jsou dle meho prkotiny (velikost krabicky na hotove naboje apod.) ktere vetsina lidi nebude resit. Pro me osobne je nejvetsi minus povrchova uprava a nasledna koroze kovovych dilu, to fakt Hornady nevychytal :-(

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 7065
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

25.03.2009 12:43

nediskutujete o článku ale o něčem, co již má svý vlákno v přebíjení

Dejf
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: 14.02.2011 20:45
Bydliště: Náchod

08.03.2011 9:54

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Omlouvám se ale tohle bude k článku. Tento článek mi kdysi moc pomohl při rozhodování a tak doufám, že těch pár poznámek níže někomu dalšímu třeba taky pomůže.

Uložení matric
- kdo chce často měnit ráže tak pro toho bude asi lepší Hornady. Kdo si hraje pouze s jednou/ dvěmi rážemi ať si asi radši vezme Dillona. Bajonety jsou super. Na mé neustálé změny ráží, přehazování mezi ostrými a slepými náboji, verze s a bez žehličky atd. Je to věc k nezaplacení. Prostě vezmu matrici, cvaknu ji do lisu a nemusím již nic štelovat.

Prachovač
- Hornady se nyní (tedy již min. rok) dodává s dutinkou pro pistolové i puškové ráže. Vlastnit obě dutinky oceníte i v případě použití hůře 'tekoucích' prachů. Např pro destičkový prach pro pistolové ráže musíte použít puškovou dutinku.
- přebíjíte-li ale více ráží, tak stejně nakonec standardní pistolový i puškový insert nahradíte jeho podobou s mikrometrem. Ušetří to mrak času a máte jistotu stejného nastavení prachovače pro danou ráži.
- Vložka proti statickému tlaku je již také v základním balení.
- problém s váhou dávkovače jsem doposud neměl (těžký na zvednutí). Stejně tak se seřízením na jinou ráži. Celé nastavení prachovače je ve spojení s mikrometrickým insertem práce tak na minutu.
- roztahovač krčku - zatím používám klasické roatahovací matrice. Ve většině případů pět pozic stačí, i tak ale uvažuju o samo domo verzi roztahovače spojeného s prachovačem. Chce to doplnit dávkovač o doraz běhu aby dorazem nebyl šroub insertu.
- prachovač má povrchovou úpravu - proti korozi. Ty fleky co se na něm dělají to je pravděpodobně cosi z prachu.

zápalkovač
-zápalkovaš se opírá přímo o rám lisu - na lis jsem si nalepil malý kousek pozinkovaného plechu - je to však naprosto zbytečné. Dodnes v něm není žádný důlek.
- jinak je zápalkovač opravdu poměrně choulostivý na nečistoty a je vhodné jej před začátkem přebýjení vyčistit. Stačí např profouknout stlačeným vzduchem. Zápalkovač je dle mého nejvíce nepovedená část lisu.

vyhazování nábojnic
- EZjet - Problém akorát s vlastmnoručně vyráběnými náboji - nestejná výška drážky od spodku nábojnice.

Aretace nábojnic na shellplate
- zpočátku jsem měl problém s vydrží pružiny. Dnes již v podstatě neměním, vydrží řádově tisíce přebití.
- praskání - pružinka je do sebe pouze 'zašroubována', tak jestli nebylo to že se rozpojí povazováno autorem za prasknutí.

zpracování lisu, práce na lisu
S korozí problém nemám ačkoliv přebíjím v garáži. Vzhledem k tomu že přebíjím i puškové náboje jsem rád za jeho robusnost.
- Mám verzi LNL EZjet takže není problém používat všech 5 pozic. Žehličku pro 9P používám, navíc s oblibou používám RCBS lock out die - matrice na kontrolu správné navážky prachu.

Závěr
Dillon znám pouze od kamaráda. Ten přebíjí pouze 9P a je s ním spokojen. Hlavní výhoda Hornadyho je dle máho právě v rychlé možnosti změny přebíjených nábojů.
Přebíjím aktuálně 6 pistolových ráží - jejich ostré i 'slepé' varianty a dvě puškové. Pro mé neustálé změny matric a jejich konfigurací mám opravdu velmi rád bajonetové usazení matric. Pokud bych však přebíjel jednu či dvě ráže, navíc pouze pistolové, tak bych asi neváhal používat Dillon. Hornady je dle mého názoru více pro hračičky a blázny co přebíjí více ráží.
Na lisu přebito cca 10k nábojů.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1567
Registrován: 09.06.2004 20:20
Bydliště: ln@sniper.cz

08.03.2011 10:19

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Toto je dost subjektivni hodnoceni. Navic nepises o jakem Dillonu mluvis. Ja mam leta 650 a mam na ni prebito desitky tisic naboju. Prebijim vyhradne do kratkych zbrani s vyjimkou 223. radove 8 razi. Na kazdou razi mam konverzni kit. Nejake vymenovani jednotlivych matric je smesne. vymenim celou hlavu s osazenymi matricemi vcetne prachovnice. Nejvetsi opruz je vymena zapalkovani.
Nejsem schopen objektivne posoudit ktery system je lepsi, subjektivne je to jednoznacne dillon 650XL. Nemusel jsem zatim nic na lisu dodelavat, pridelavat (zadne samo domo) po spravnem nastaveni lis beha bezproblemove.
zkusenost s LNL mam nekolik ale zadne dlouho trvajici, prvni na nejake vystave pri predvadeni, potom moznost vyzkouseni u kamarada a pak s 50BMG kitem (vlastnim) ale vzhledem k tomu ze je to otazka nekkolika set naboju, to neberu jako dlouhodoby test. Nicmene po zkusenosti prave na 50BMG jsem rekl, ze od hornadyho nechci ani matrice. mit expander ball na principu klestiny u 50BMG mohl vymyslet jen uchyl.
stejne tak pro mne nefungoval bajonetovy insert se shellholderem. zvykly s otacenim nabojnice pri FL kalibraci se mi mnohokrat stalo ze jsem si proste bajonet "odemkl" a vytahl cely bazmek pri vratnem pohybu.
Myslim ze to je opravdu jen o tom na co je clovek zvykly, ale jsem rad ze Lopez mne v mych zacatcich prebijeni pistolovych naboju, vysvetlil rozdily a nevedomky mi potvrdil muj vyber lisu.
Puskove zasadne prebijim na jednooperaku (mimo kropicek do .223 ale i ty kalibruji na jednooperacnim).

Dejf
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: 14.02.2011 20:45
Bydliště: Náchod

09.03.2011 19:57

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Pardon, je to dillon 650. Konec konců ten srovnávací článek byl právě o něm.
Jinak bych opravdu nerad hodnotil rozdíly mezi oběma lisy. Dillon znám, jak jsem už psal, jen od kamaráda. Každopádně si myslím, že to je dobrý lis a měl jsem dost velké dilema zda si vybrat červenou, nebo modrou.
Chtěl jsem jen popsat těch pár změn co se u Hornadyho od doby kdy byl napsán srovnávací článek událo.

Z čeho mám u LNL fakt obrovskou radost jsou právě ty bajonety a možnost výměny jednotlivých matric. Je to myslím dost specifický a naprosto chápu že většina normálních lidí vymění celou sadu, jenže já např pro slepáky 9p potřebuju formát/vypich martici 7,62TT prachovač a pak už jen dvě matrice na zaskřípnutí. Nechce se mi kupovat další matrici pro lisování 7,62TT, nebo ji vyndávat z hlavy v případě jiného lisu a znovu ji štelovat. No a tehle lis mi umožní použít právě třeba jen jednu z matric z celé sady a to mi náramně vyhovuje.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1567
Registrován: 09.06.2004 20:20
Bydliště: ln@sniper.cz

09.03.2011 21:11

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Proto rikam ze je to krajne subjektivni. Ja zase neznam nikoho kdo dela slepe naboje.

Dejf
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: 14.02.2011 20:45
Bydliště: Náchod

10.03.2011 20:03

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Já nezmám spoustu věcí, nejen třeba blázna co si hraje třeba se slepáky. :D To byl pouze příklad na co se mi možnost kombinovat jednotlivé matrice naposledy hodila.
Já pro změnu zatím jinde neslyšel o tvém (sorry ale trochu si rejpnu) "subjektivním" problému s odemknutím toho LNL bajonetu.
Chápu dobřře že s tímto máš problém u 50BMG? Co s tou nábojnicí otáčet druhým směrem - pak se to už přeci nemůže odemknout. ne? Jinak jestli se nepletu tak kit od Hornadyho pro 50 bmg je jednooperční lis nebo ne?

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1567
Registrován: 09.06.2004 20:20
Bydliště: ln@sniper.cz

10.03.2011 20:54

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Podivej, moje reakce byla pouze na jednostrany a subjektivni prispevek, ktery je zalozen na tom, ze Dillona jsi videl u kamarada (stejne tak jako ja LNL) a to ze jsi si zvykl na LNL jako ja na Dillona.
To je zavadejici a proto jsem uvedl to co mne (stejne tak jako tobe na LNL) vyhovuje na Dillonu. Prilad jasne subjektivity, nikoli objektivni porovnani. Nic vic nic min.
Na rozdil od tebe mam lis a matrice od Hornady (ano jednooperak) a tam mohu objektivne porovnat, protoze mam i jine jednooperacni lisy a matrice od jinych vyrobcu. Otacim nabojnici tak jak je mi v lisu pohodlne pro pohyb prstu. Je to mozna subjektivni protoze jsem pravak a otacim nabojnici levou. Kdybych byl levak a otacel pravou tak by to bylo OK.
A expander ball na klestinu, je demence. Mozna to funguje u mensich razi, ale na 50BMG k tomu neni co rici. A to jsem mazal vse co jsem mohl.
Nikomu nevnucuju aby si koupil Dillona ale take nedavam k dobru jednostrane a subjektivni soudy jen proto ze to mam doma.
Kazdy lisak si chvali svuj ocas.

Dejf
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: 14.02.2011 20:45
Bydliště: Náchod

10.03.2011 21:29

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Jsem rád že jsi se neurazil, člověk kolikrát špatně napíše dobře míněnou věc.
O Dillonech vím fakt málo - co mi ale přijde jako hezký nápad je matrice pro prachovač a zároveň roztažení krčku. To hornady standardně nemá - mám tedy jednu pozici zabranou pouze prachovačem. :|
Prodávají sice nástavce do prachovače které zároveň roztáhnou krček, je to ale dost nešťastně řešený (proto uvažuju o samo domo verzi). Fakt hrůza, celá síla jde přes mechaniku prachovače a opírá se o stavící šroub/insert prachu....
To harakiri s expander ballem na kleštině si nějak nedovedu představit. Od Hornadyho mám akorát pár puškových matric (klasika kolem 8mm) a tam mi díky bohu vše šlape. Jinak mé asi nejoblíbenější matrice jsou RCBS. Ale to se dostávám trochu mimo téma.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1567
Registrován: 09.06.2004 20:20
Bydliště: ln@sniper.cz

10.03.2011 22:33

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

jo v poho, snazim se vyhybat se vztahovani si veci na sebe. Takze v klidu. Prave ze clovek se snazi pomoci ale nekdy si neuvedomuje ze i dobre minena rada ktera neni objektivni (ikdyz je tak myslena) muze mit fatalni dopad. Proto nekdy komentuji neco co mi zas az tak nezajima. No a vetsinou je to brano velice negativne a osobne. (ok, muj zpusob podani veci asi taky neni uplne optimalni.) a napsany to pak vypada uplne jinak nez to clovek myslel

Dejf
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: 14.02.2011 20:45
Bydliště: Náchod

11.03.2011 9:31

Re: Porovnání lisů Hornadya Dillon

Jasný, v pohodě a díky za schovívavost a pochopení. ...v neposlední řadě taky za doubrou radu.

Předchozí

Obsah fóra / Střelectví / LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků