- Fenous
- Nový uživatel
Airsofťáci a neskryté nošení zbraní.
Tento vikend jsem videl dvakrat po sobe airsoftaky s kverama venku, jednoho s nejakou AK na zastavce tramvaje na Karlove namesti jeste s dalsim a nejakejma biciz v plny polni, helma samozrejmosti, kolem tak 100 lidi, dalsi nastoupil do tramvaje s SVD bez optiky a vystupoval na Palacaku, kolem cca 100+ lidi. To ty paka nemuzou, kdyz vysypou takovy penize za vybavu, investovat nejakou stovku do futralu? Sam jsem AS nejaky cas provozoval, takze vim, co kdejaka serepeticka stoji. Co byste delai, pokud byste toto videli? Ma cenu volat P&CH? Predpokladam, ze nema vyznam ty deti nejak poucovat.
-
wolf - Příspěvky: 699
Re: Debilni airsoftaci
Nepochopil jsi ze oni se potrebuji predvest?
Znam par kluku co to provozuji a taky maji mezi sebou par co zasadne vozi AS zbrane venku bez futralu, treba ze futral maji v batohu ...

- Fenous
- Nový uživatel
To je mi jasny, ze potrebujou machrovat, akorat ze pri tom jaksi porusujou zakon. Docela by me zajimalo, jestli, a ted mluvim uplne ciste zcela teoreticky, kdybych takovyho blba na vrejnym prostranstvi smaznul, by me z toho dobraj advokat vysekal. Ja jsem presvedcenej, ze ano.
-
Justinian - Častý návštěvník
Jestli ti to jo moc vadí, zavolej PČR.
Já jsem radši, když je vidím takhle na veřejnosti v maskáčích se SVD, než když na mě naběhne třeba
někde v lese v teplákách s Glockem. V tom druhém případě totiž reálně hrozí, že bych ho smáznul.
A nedělej si iluze, že by tě z toho v tom prvním případě kdokoli vysekal, když legitimní nutná
obrana je dnes bez výjimek průser jako prase.
Mimochodem, pokud vím, někde se to tu už řešilo.
Já jsem radši, když je vidím takhle na veřejnosti v maskáčích se SVD, než když na mě naběhne třeba
někde v lese v teplákách s Glockem. V tom druhém případě totiž reálně hrozí, že bych ho smáznul.
A nedělej si iluze, že by tě z toho v tom prvním případě kdokoli vysekal, když legitimní nutná
obrana je dnes bez výjimek průser jako prase.
Mimochodem, pokud vím, někde se to tu už řešilo.
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Fenous: Ty bys ho smaznul za to, že porušil zákon a měl u sebe zbraň, kterou neměl v obalu a myslíš, že by tě z toho někdo vysekal? To snad ne...
- Fenous
- Nový uživatel
Ja to nechci resit v rovne smaznul/nesmaznul, samozrejme ze ne, spis me zajima ta pravni stranka, preci jenom clovek s vytazenym AKnevimkolik v davu lidi na zastavce neni uplne v poradku.
-
RMP - Častý návštěvník
Jsou to hovádka a mentálně nedospělí lidé, ale pro cestování v tramvaji v tom vidím mnohonásobně menší problém, než ve fotbalových fanoušcích, opilcích, feťácích atd.
Přestupek to je, ale nemá cenu je poučovat, musí z toho vyrůst.
Přestupek to je, ale nemá cenu je poučovat, musí z toho vyrůst.
- cmk
- Častý návštěvník
Fenou - souhlasim, ze tahat cokoli, co vypada jako zbran neskryte je hovadskost v nekterych pripadech i poruseni zakona (prestupek).
Nesouhlasim s tim, ze i ostra AK47 nesena pres rameno mezi davem lidi je duvod nekoho smaznout !!!
"Obrana nesmi byt zcela zjevne neprimerena zpusobu utoku, ktery bezprostredne hrozi nebo trva".
Jinymi slovy - pokud ma AK47 na rameni, MOZNA by ti proslo nejaky omezeni osobni svobody ve smyslu donuceni majitele AK47 zalehnuti, odebrani zbrane a zavolani PCR. A to bys to jeste musel zduvodnovat.
Nesouhlasim s tim, ze i ostra AK47 nesena pres rameno mezi davem lidi je duvod nekoho smaznout !!!
"Obrana nesmi byt zcela zjevne neprimerena zpusobu utoku, ktery bezprostredne hrozi nebo trva".
Jinymi slovy - pokud ma AK47 na rameni, MOZNA by ti proslo nejaky omezeni osobni svobody ve smyslu donuceni majitele AK47 zalehnuti, odebrani zbrane a zavolani PCR. A to bys to jeste musel zduvodnovat.
-
Pufik - Častý návštěvník
Berte to z te lepsi stranky, cim vic jich bude tim vic si lidi na zbrane zvyknou... pak treba nikoho nevzrusi kdyz vam v šalině v Brne (ci v tramvaji v Praze) povyjede bunda a vykoukne kver 

- cmk
- Častý návštěvník
A nebo cim vic lidi naserou, tim vic jich bude neprimerene reagovat, kdyz ta krochna nekde vykoukne 

- Fenous
- Nový uživatel
Je fakt, ze aspon se mladez vyblbne na cerstvym vzduchu a nepicha si nejaky svinstva. Priste schvalne zavolam P&CH, at jim aspon naparej pokutu a oni si to pak rozmyslej.... Ja to normalne jinak neresim, reknu si: idiot je to, ale tohle bylo behem 24 hodin dvakrat, tak me to nakrklo.
-
monccou - Pravidelný návštěvník
Fenous: to můžu potvrdit. Viděl jsem před časem takovou skupinku na Ohradě.
Taky mě vaděj, ale co s nima? Zavoláte PČR nebo MP, ale než tam dorazej jsou fuč. Když se jim to pokusíte rozumě vysvětlit budou akorát drzí, že se do nich někdo naváží a nakonec bude policie řešit vás za facku co ajrsofťák schytá. Zákon o zbraních nikdy nečetly a proč, když média pořád tvrděj že AS jsou hračky.
Jako malý kluci jsme taky lítali po lese se dřevěnejma samopalama (měl jse krásný PPŠ a Stena
) a hráli si na vojáky. Bohužel dnešní "zbraně - hračky" jsou tak realistické, že ti co airsoft provozují se vystavují slušnému riziku. Když uvidim partičku "kuličkářů" v MHD s kvérama na hřebetě řeknu si, že to jsou hovada a dál to neřešim. Ale co když půjdu např. po lese a z houští na mě vyskočí zamaskovanej borec s namířenym kvérem, kterej je k nerozeznání od pravého? Oni si vůbec neuvědomují, že ta jejich as je fakt k nerozenání od pravého železa, a že když jí na někoho vytáhnout může se jim to stát osudným.
Podle mého by všechny airsoftové zbraně měly být barevně odlišeny od pravých. Airsofťákům by se to jistě nelíbilo, ale předešlo by to velkému průseru ke kterému se, ač nevědomky, přibližují.
Taky mě vaděj, ale co s nima? Zavoláte PČR nebo MP, ale než tam dorazej jsou fuč. Když se jim to pokusíte rozumě vysvětlit budou akorát drzí, že se do nich někdo naváží a nakonec bude policie řešit vás za facku co ajrsofťák schytá. Zákon o zbraních nikdy nečetly a proč, když média pořád tvrděj že AS jsou hračky.
Jako malý kluci jsme taky lítali po lese se dřevěnejma samopalama (měl jse krásný PPŠ a Stena

Podle mého by všechny airsoftové zbraně měly být barevně odlišeny od pravých. Airsofťákům by se to jistě nelíbilo, ale předešlo by to velkému průseru ke kterému se, ač nevědomky, přibližují.
-
sided - Moderátor
monccou píše:Podle mého by všechny airsoftové zbraně měly být barevně odlišeny od pravých. Airsofťákům by se to jistě nelíbilo, ale předešlo by to velkému průseru ke kterému se, ač nevědomky, přibližují.
To samozřejmě nic neřeší, věechny airsoftky budou modrý a pak si někdo stříkne na modro ostrou kosu a víš taky prd. Zkuste trochu tolerance....
-
A když budu mávat na ulici nabitou zbraní kategorie A,B,C budeš taky tolerantní? Asi ne. A nebudeš ani torerantní když budu mávat předovkou nebo kuší, která je stejně jako as zbraň kat. D. A nebude se ti určitě ani moc líbit když pudu s půlmetrovou kudlou Václavákem. Jakmile něco z toho udělám okamžitě mě sebere policie. Ale když pudu s kuličkovkou, která sice vypadá stejně jako pravá, budou všichni ke mě tolerantní a ještě mě mají podporovat?
Já neodsuzuju airsoft jako takový. Mě se to dokonce líbí. Jenže vše musí mít pravidla podle kterých se jede a která se hlavně dodržují. Což oni, dle mých zkušeností moc nedělají.
Já neodsuzuju airsoft jako takový. Mě se to dokonce líbí. Jenže vše musí mít pravidla podle kterých se jede a která se hlavně dodržují. Což oni, dle mých zkušeností moc nedělají.
- cmk
- Častý návštěvník
Tolerantni jo, ale "vocad pocad".
Nejde o nas.
Jde o 2 jine veci:
a) nasiraj uplne nezasvecene
b) pri blbym "pouziti" je to on, koho odnesou a ja, koho budou soudit (v extremnim pripade)
Nejde o nas.
Jde o 2 jine veci:
a) nasiraj uplne nezasvecene
b) pri blbym "pouziti" je to on, koho odnesou a ja, koho budou soudit (v extremnim pripade)
-
sided - Moderátor
Myslím samozřejmě otevřené nošení a ne míření a nebo dokonce střílení mezi lidma, po autech, tramvajích ...jak se taky stává
To je samozřejmě zaděláno na malér který bude mrzet všechny zúčastněné do konce života. Jinak jsou to kluci pitomý a tak je to potřeba brát, šahat hned pod bundu když ty svoje verky vezou tramvají je větší (I) než dělaj oni 

-
DeadMan - Častý návštěvník
No mě se jednou stalo že při procházce kolem rybníka kde je nějaký lesík na mě vyskočil borec s AS ze křoví málo co jsem se málem pos... tak jsem začal tasit a když už jsem povytáhl tak jsem si uvědomil že je to puboš s pomalovaným ksichtem a plastem v ruce
vynadal jsem mu do de..lů a šel jsem ale docela jsem byl z toho divný
takže za mne ať si hrajou na vyhrazeném místě čili na nějakém AR hřišti nebo na soukromém pozemku protože to fakt není zrovna příjemné a myslím že orgáni by je mohli alespoň pořádně zdupat když už je vidí a né to přehlížet
EDIT: jo a jednou na tom samém místě kolem mne proletělo pár paintbolových kuliček! některé se rozprskly o strom a některé o zem ale kdyby mě ten idiot trefil tak ho asi "zabiju"
vynadal jsem mu do de..lů a šel jsem ale docela jsem byl z toho divný
takže za mne ať si hrajou na vyhrazeném místě čili na nějakém AR hřišti nebo na soukromém pozemku protože to fakt není zrovna příjemné a myslím že orgáni by je mohli alespoň pořádně zdupat když už je vidí a né to přehlížet
EDIT: jo a jednou na tom samém místě kolem mne proletělo pár paintbolových kuliček! některé se rozprskly o strom a některé o zem ale kdyby mě ten idiot trefil tak ho asi "zabiju"

-
DeadMan: mě se stalo něco podobného. Možná právě proto jsem k aisofťákům přísnější.
Mě dokonce ten smrad to kuličkovkou střelil a chtěně mě střelil. On si asi hošík myslel, že s mou postavou ho nemůžu dohonit, ale nějak mu to nevyšlo. Pistoli jsem u sebe neměl a ani nijak sem mu neublížil. Akorát od té doby má tu M16 rozkládací na více částí.
Jenže znám magory co by z něho za to vytloukli duši. Skutečně by je měla policie kontrolovat (když je vidí).
A jak píše cmk, pruděj nezasvěcenné lidi, což není dobré pro nikoho.
Mě dokonce ten smrad to kuličkovkou střelil a chtěně mě střelil. On si asi hošík myslel, že s mou postavou ho nemůžu dohonit, ale nějak mu to nevyšlo. Pistoli jsem u sebe neměl a ani nijak sem mu neublížil. Akorát od té doby má tu M16 rozkládací na více částí.
Jenže znám magory co by z něho za to vytloukli duši. Skutečně by je měla policie kontrolovat (když je vidí).
A jak píše cmk, pruděj nezasvěcenné lidi, což není dobré pro nikoho.
-
PetrL3 - Častý návštěvník
To se nám to ale rozdělilo na 2 situace:
1) kluk si nese AS přes rameno - v čemž já osobně nespatřuju až tak velké nebezpečí i když futrál by neuškodil, policii bych rozhodně nevolal ani bych kvůli tomu nikoho nebuzeroval
2) někdo tím na tebe míří/střílí, ale to už je něco zcela jiného a o tom zakladatel vlákna nic nepsal. Takové chování je neomluvitelné bez ohledu na věk.
Podotýkám, že AS nechápu ale respektuju, že někoho to může bavit.
1) kluk si nese AS přes rameno - v čemž já osobně nespatřuju až tak velké nebezpečí i když futrál by neuškodil, policii bych rozhodně nevolal ani bych kvůli tomu nikoho nebuzeroval
2) někdo tím na tebe míří/střílí, ale to už je něco zcela jiného a o tom zakladatel vlákna nic nepsal. Takové chování je neomluvitelné bez ohledu na věk.
Podotýkám, že AS nechápu ale respektuju, že někoho to může bavit.
-
Přiznávám trochu se to odchýlilo od tématu.
Problém je ale v tom, že když tu policii zavoláš, splníš občanskou povinnost, ale budeš je vlastně buzerovat a budeš si připadat blbě, byť oni o tom kdo to byl vědět nemusí. Nebo tu policii nezavoláš, protože jim nechceš kazit den a necháš to být. Ale pak nástává ta otázka, co když to nebude airosoftka, ale ostrá zbraň?
Ono tu vlastně není co řešit. Zákon hovoří jasně a mel by být dodržován. Jenže dodržováním zákonů musí někdo hlídat.
Problém je ale v tom, že když tu policii zavoláš, splníš občanskou povinnost, ale budeš je vlastně buzerovat a budeš si připadat blbě, byť oni o tom kdo to byl vědět nemusí. Nebo tu policii nezavoláš, protože jim nechceš kazit den a necháš to být. Ale pak nástává ta otázka, co když to nebude airosoftka, ale ostrá zbraň?
Ono tu vlastně není co řešit. Zákon hovoří jasně a mel by být dodržován. Jenže dodržováním zákonů musí někdo hlídat.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA