PiDiBi

06.11.2006 10:45

cmk: vidim to taky tak, nedavno jsem si chtel zkratit cestu o 200m a porusil prikazany smer i zakaz (kopali silnici, byla tam objizdka a prujezd ken pro MHD a ja chtel na obed od hospody 100m za tim zakazanym prujedzdem) no proste byla to moje blbpst, za rohem cihali MP a tak jsem jim ty 200Kc a jeden bod dal :) - jinak na listecku od pokuty mam jiny prijmeni - napsal tam dohromady kus jmena a ulice, tak su zvedavej komu ten bod strhnou :)
stejne tak platim pokuty za rychlost atd (malokdy mam antiradar, ale obcas se prihodi) - odbocka z Prumyslove za shellkou doprava k takovym tem tiskarnam jak je tam 4 proudovka po ktere malo kdo jede a je to mezi polema a je tam 50 a jeden ker kde meri :) nebo naposledy za telefonovani v aute (jeste pred zmenou zakona)
ale tohle stani na kraji brna v sobotu kde kolem bylo 100 volnych mist a ja prehlidl znacku, to proste nerpekousnu - to je proste to zenuzivani, kdy empici mohli byt nekde jinde
S474N: vim ze se neresi vedome a nevedome, a PCR ci MP je to jedno ale z hlediska mehos vedomi vedome porusuju zakon malokdy a kdyz to udelam jsem ochotnej nest nasledky

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 16:54

S474N Nic proti, ale Tvůj výklad je demagogický. Včera jsem ho sice našel, ale až pozdě a už se mi to nechtělo opravovat. Kde je napsáno, že vysvětlení muselo ústrně předcházet? Nikde, tudíž Tvoje dedukce je sice pěkná, ale není právně závazná. Z toho plyne, že pokud Tvoje vysvětlení nepotvrdí soud (jako že nepotvrdí), tak není "pravdivé". Ptal jsem se na to našeho přednášejícího na Záležitosti veřejného pořádku. Je to prý to samé, jenom se to jinak jmenuje a strážník Tě může vyzvat ,aby ses dostavil namísto určené k sepsání zápisu o podaném vysvětlení, ... Navíc si Tě strážník nemůže předvolat, ale může Tě vyzvat. To jen tak na okraj.

cmk, PiDiBi Souhlas, souhlas, souhlas

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 21:04

oupi: umis cesky? Vis co znamena vyznam slov ve vetnych celcich? Zrejme asi ne, protoze ten rozdil je tam velmi velky. Zatimco v jednom pripade se pise o minulem case (podanem vysvetleni). V druhem pripade se pise o budoucim case (podani vysvetleni). Myslim si, ze vic uz nemam, co bych k tomu rekl.
Naposledy upravil S474N dne 06.11.2006 21:37, celkově upraveno 1

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 21:37

S474N: Nebudu se s Tebou nadále dohadat, i když můj názor je opačný a ten jsem si utvořil na základě názoru člověka, který danou problematiku vyučuje. Pokud je jeho názor nesprávný, pak se nedivím, že tolik policistů dělá věci, které dělá, protože je to špatně učí.

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 21:38

oupi: nazor mas opacny na zaklade toho, co ti nekdo rekne? To si tu citaci nemuzes precist sam a zapojit vlastni mozek? Zkus svuj nazor podlozit necim konkretnim a nejenom hlaskou "nekdo me to rekl". Premyslej...

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 21:54

Ach, jo... Jsi právník? Rozumíš natolik právní vědě, že si dovolíš dělat právně závazné názory? Já teda ne. Proto si nechám raději poradit od někoho, kdo se tomu věnuje. Tohle nemá s mým vlastním názorem vůbec nic společného. Když Ti ve škole řekli, že 1+1=2, šel jsi a přečetl spoustu knih, aby sis na to mohl udělat vlastní názor? Nebo si jim prostě věřil? Prostě to ber tak, že budu další blbý policajt, který Tě bude štvát a bude Tě buzerovat, proč stojíš v tom zákazu vjezdu.

Reklama

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 22:09

oupi: zajimalo by me jmeno toho, kdo ti to nakukal. Podle toho, co zde predvadis sis ani neprecetl konkretni citace, ktere jsem zde dal. Slepe veris nekomu, komu si bud dodal zkreslene informace a nebo kdo te zamerne mystifikoval. Ja se mohu odvolat i dokonce na JUDr. Skarku, ktery je clovekem pripominkujicim zakon o OP/MP (mj. vlastni i akademii MP v Pribrami). Tento clovicek si je moc dobre vedom onoho "problemu", ktery jsem si dovolil zde popsat v mem prispevku citujicim aktualni zakony. Proto take v aktualni novele uz predlozil navrh podobajici se spise PCR:

§ 11 Oprávnění požadovat vysvětlení
(1) Strážník je oprávněn požadovat potřebná vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele nebo jiného správního deliktu, jakož i ke zjištění skutečného stavu věci, a v případě potřeby ji vyzvat, aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo k podání vysvětlení. Strážník je rovněž oprávněn z důvodů uvedených v první větě osobu k podání vysvětlení předvolat.

Tento clovek je, ovsem proti nekterym zde, natolik seriozni, ze i pres svuj "job" dokaze priznat (a nejenom priznat, on to i pri skoleni MP/OP rika), ze tento problem tam je a ze pouziti listecku za steracem nema zadnou oporu v zakone.

Jsem zvedav, jake argumenty, ci odvolavky na konkretni osoby zde uvedes ty.

PS. me urcite v zakazu buzerovat nebudes, protoze ja se snazim prestupky nepachat...
Naposledy upravil S474N dne 06.11.2006 22:48, celkově upraveno 1

danielTIR
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

06.11.2006 22:18

Milý příteli, nechci již zasahovat do těchto věcí, ale bohužel musím.Dělal jsem přes 11 let u MP v jednom statutárním městě. Zajisté víš že příslušníci MP mají možnost provádět svou práci pouze v omezeném časovém okruhu tří let.Pak musejí absolvovat přezkoušení před komisí MV a to na policejní akademii v Praze.Jinak jim propadne osvědčení strážníka a nemohou tuto práci dále vykonávat.A toto je každé tři roky !! Nebudu zde rozepisovat z kolika předmětů a v jakém rozsahu, ale je toho dost. Otázka předvolání a vyzývání DLE ZÁKONA O OP (MP) je jednoznačná. Strážník nemůže předvolávat, může vyzvat aby se osoba dostavila na určené místo k SEPSÁNÍ ZÁPISU O P O D A N É M vysvětlení. Toto je oprávnění, které strážník využívá v situaci, kdy po předchozím ústním podání vysvětlení (samozřejmě po poučení přestupce o možnosti odepřít vysvětlení), uzná za důležité toto předchozí podání vysvětlení sepsat, popřípadě zaprotokolovat !!!! Tak to říká zákon o OP, tak se to učí na školách OP (MP) a tak to chtěji a chtěli slyšet představitelé zkušebních komisí na policejní akademii v Praze..Tyto zkoušky jsem absolvovat cca 4x a vím o čem mluvím. Takzvané parkovačenky se dělají pouze ve velkých městech a Městská policie na toto nemá jednotné stanoviska. Jsou města kde je toto zakázáno dělat, protože policie může dělat pouze to co jí zákon VÝSLOVNĚ dovoluje a umožňuje. Pouze člověk jako občan může konat vše, co mu zákon nezakazuje !!!!!! To je vše co jsem k tomuto tématui chtěl napsat.Dále se nehodlám vyjadřovat, již jsem z toho "bordelu" pryč a jsem tomuto velice rád. Všem vřele doporučuju si to vyzkoušet. Všechny tímto zdravím a věnujme se raději zbraním a tímto věcem a policii nechme spát.Děkuji.

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 22:28

danielTIR: prave jsem zjistil, ze je zbytecne "svinim hazet perly" (nebrat to osloveni doslovne, pouze jako prislovi).

Stejne jako "kdo umi, ten umi, kdo neumi, ten uci a kdo neumi ucit, tak uci telocvik". Pokud chce nekdo poslouchat a verit nejakemu "telocvikari" jeho pravni nazory, tak samozrejme muze. Jeho znalosti ovsem budou stejne, jako zde predvadi OUPI. Vic uz nemam, co bych dodal.

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 22:35

Zřejmě nemá cenu se nikterak dohadovat, protože si povedeš svou a já také. Jméno onoho pána Ti nesdělím, protože se ho nejdříve zeptám, zda souhlasí s jeho zveřejněním. Věřím, že souhlasit bude, ale přišlo by mi to trošku nemorální, bez jeho vědomí. Takže se ho zítra zeptám a pak ho sem napíšu. Jenom bych chtěl podotknout, že ani názor JUDr. Skarky není právně závazný a některé jeho názory se buď trochu liší, nebo jsou v rozporu se zákonem (viz soubory otázek pro strážníky MP - tuším otázka k § 22odst.1 v zákoně není nic o osobě s duševní vadou). Tím nijak nesnižuji jeho zásluhy, jen nám byl tento příklad uveden jako rozkol v názorech právníků. Pokud tedy budeme chtít získat právně závazný názor, budeme se muset obrátit na soud. Netvrdím, že by mě verdikt na dané téma nezajímal, ale protože zák 553/1991 Sb. se mě netýká, asi bych se tím nepatlal a budu do té doby věřit někomu, kdo mě učí.
Ps. Citace jsem četl,dokonce několikrát.
Trochu mě mrzí, že jsem se zapojil do téhle diskuze, protože nikam nevede. Jenom Ti přeju, aby ses setkával co nejméně se strážníky a policisty, kteří Ti budou znepříjemňovat život.

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 22:43

Hele, S474N, to že moje znalosti práva nejsou úžasné, přiznávám, taky proto sem šel do školy, kde se to snad zlepší. Ale to, co tu předvádíš Ty, je jiná věc. Chtěl jsem napsat, že mě velmi zlobíš (původně by to bylo asi nadlouho a velmi vulgární, ale co z toho). Právě kvůli lidem, jako jsi Ty jsem šel k PČR, abych mohl dálkově dodělat školu a odstěhovat se do zahraničí, protože je tu spousta lidí, kteří se chovají, jak se chovají. S pozdravem Oupi.
Ps. Klidně to ber osobně, je mi to fuk.
Naposledy upravil oupi dne 06.11.2006 22:54, celkově upraveno 1

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 22:47

oupi: opravdu me zajima, ktery z lidi s pravnim vzdelanim, mohou tvrdit, ze oba dva mnou uvedene odstavce zakona o OP a PCR jsou shodne - obvzlaste co se vykladu tyce. Pokud toto opravdu nekdo tvrdi, tak by mel bud vratit diplom a nebo se radeji venovat onomu "telocvikarstvi".

PS. osobne mam brat jako co?

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 22:54

Neboj, jméno Ti jistě napíšu. A co máš brát osobně? Co chceš. Myslím, že kdo chce, tak to pochopí. Měj se hezky a užívej si to.

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 23:00

oupi: klidne bych se s dotycnym rad setkal, je-li to mozne a pokud bys to zvladl domluvit. Chtel bych se s nim o jeho "vykladu" predevsim pobavit. Dojet v ramci Prahy pro me, po predchozi domluve, neni problem takrka kdykoliv.

PS. ja si obvykle beru osobne veci, ktere za to stoji. Kdybych si mel brat osobne kazdou ptakovinu, tak bych asi nedel nic jineho.

Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 23:04

oupi: vadí ti lidé stylu satana, kteří využívají mezer v zákonech, které dělali buďto neodborníci (hlavně ovlivnění politikou) nebo odborníci s tím, že ty mezery jsou tam úmyslně, aby někteří vyvolení (a někteří, kteří si ty zákony důkladně prostudují) mohli zákon lehce obcházet. Jak si jinak vysvětlit různé aféry, kdy stát přichází o peníze a nikdo není potrestán, jak si vysvětlit využívání mezer v zákonech policisty, kteří spáchají zločin a sami odejdou od policie ještě s rentou. I ty se mezi ně právě řadíš. Využíváš toho, že ti stát (tedy i já ze svých daní) nabízíme vzdělání a ty hned víš, že jakmile jej získáš z tohoto státu odejdeš. Proč tedy hned nestuduješ v zahraničí a za své? Jinak nejsem na žádné straně vás dvou, možná je to tím, že nemám víceméně špatnou zkušenost s PČR ani s MP. Ale bližší je mi názor čerta. Pokud jsou v zákoně mezery a nesrovnalosti, mám právo je využít jako každý jiný. A když se takto chovají naši představitelé a ochránci zákona (netvrdím že všichni), proč bych nemohl já? Jsem snad míň než oni? Ovšem pokud jsem si vědom svého přestupku, tak s hlavou vztyčenou jsem ochoten čelit i následkům.

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 23:08

Tak domluvu Ti slíbit nemůžu, můžu se zeptat, ale naprosto nic nemůžu zaručit. Zeptám se, ale netuším. Ale zeptám, za to nic nedám.

No a právě v tom náhledu, co je to ptákovina se asi lišíme. Ale řešit to takhle nehodlám, protože spousta věcí tu může vyznít jinak, než by měla a nerad bych Tě nějak urazil, jen proto, že si nerozumíme. Prostě se třeba někdy sejdem na limonádu a tam si to vysvětlíme, ale takhle by se to mohlo zvrtnout (jako že už začíná) do velmi osobní roviny a proč se tu do krve hádat? danielTIR měl pravdu v tom, že tohle je server o zbraních, tak si je pojďme užívat a ne tu na sebe být načuření.

2 Missak: Já si tu dálkově dělám ČVUT a MFF(tudíž za své). Teď jsem na ZOP, což je roční příprava pro práci policisty. A mohu Tě ubezpečit, že pokud si výslužné budu odnášet, tak si na něj vydělám, jako každý jiný. Práci u Policie jsem si vybral nejen kvůli volnému času (systém dvanáctek je pro mě lepší, než každý den osm hodin v práci - líp se mi tak učí), ale i proto, že jsem se domníval, že tu můžu něco změnit. Jenže čím, víc toho o té práci vím, tím víc o tom pochybuji.

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 23:16

oupi: nemam problem v osobnim setkani - opetovne po predchozi domluve skoro kdykoliv. Ja se do krve nehadam, pouze jsem zde psal svoje stanovisko na konkretni vyklad jednoho odstavce v zakone. A na tomto vykladu si proste trvam, i kdyby ses na hlavu stavel nebo si skakal do stropu a odrazel se usima :wink: :wink: . Vice klidne pri osobnim setkani.

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 23:21

Stejně tak já si trvám na svém. Ale myslím, že osobní kontakt by to mohl zčásti vyřešit. Teď se tu snažím učit, ale po Vánocích bude času víc, tak se dohodnem a domluvíme sraz třeba na střelnici. A zítra se Ti na přednášejícího zeptám, jestli byste se nedohodli. Můžu mu dát Tvoje ICQ číslo? Asi by se to urychlilo.

Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 23:35

oupi: ok, beru zpět, že ti platíme školu a ty hned chceš utéct (mezi námi, já se ti nedivím, být mladší a svobodný asi bych si také hledal práci jinde). Jak už bylo několikrát napsáno, ani já nezávidím výslužné lidem, kteří si jej zaslouží - lidí z terénu, kteří dělají svou práci poctivě (můj nejlepší přítel má z vojska výsluhu, byl v Kosovu a kdo ví kde ještě). Ale dokáže mě vytočit, když to mají i lidi od kancelářských stolů a ti kteří do "civilu" utíkají se škraloupem. Pokud bude prokázaný trestný čin či jakýkoliv závažnější přestupek = propuštění bez výslužného, případně pořádně zkrácené (o trestech ze zákona se nebavím). Já když udělám v práci velký prů..r, dostanu §53 (jestli to ještě je tento) a půjdu bez jakéhokoliv odstupného třeba na hodinu. Já pořád mám vizi toho, že by policie (a hlavně ta obecní) měla působit jako orgán preventivní než represivní ( i když někdy to fakt nejde). Já jsem vám do toho vstoupil hlavně proto, že už jste to tady měli jen jako dialog, tak ať to má nějakou změnu :lol: :wink:

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.11.2006 23:40

oupi: ty trvat muzes, jenze ty to nemas z tve hlavy, proto bych to rad probral s tim, kdo ti to rekl.

Ano, me ICQ je vec naprosto verejna, proto jej zde mam i v profilu.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)