Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.11.2006 12:35

Wojtyla : pokud je pravda na tvojí straně, braň se. Ale pozor na to, aby se ti při tom rozčilování nepřitížilo 8)

para
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

03.11.2006 12:48

Wojtyla píše:tak dnes už mě konečně vytočili s tim věčným odtahováním auta do té míry že na tu služebnu jdu a budu jim vysvětlovat znění zákona....myslim že budu trochu křičet....možná i nadávat.....

Tak tak, pořádně je pouč o jejich pravomocech :twisted:

Wojtyla

03.11.2006 12:59

no odtáhli mi auto, sice stojící v zákazu, ale přestupek nenaplnoval skutkovou podstatu zákona 361/2000 sb. kde v §2 hovoří o tom že "překážka provozu" na pozemních komunikacích je vše, co by mohlo ohrozit bezpečnost nebo plynulost provozu na pozemních komunikacích atd.

prostě auto stálo u chodníku a nic a nikoho neohrožovalo....

Wojtyla

03.11.2006 14:26

tak už jsem vychladnul trochu a napsal jsem emalilovou stížnost aspon no.... náměstkovi ředitele MP p. Bláhovi v kopii řediteli p. Kotroušovi a primátorovi Bémovi

Vážený pane Bláho,

dle našeho telefonického rozhovoru, Vám zasílám písemnou stížnost, na postup strážníka při posuzování mnou spáchaného přestupku.

Zastavil jsem na Zákazu zastavení vyznačeném žlutou čárou na obrubníku – tedy přestupek jsem spáchal, to bezesporu.

Místo spáchání přestupku je v ulici Na Petřinách před OD Helvita, kam jsem si šel koupit cigarety, tzn. byl jsem pryč necelých 10min.

Jsem přesvědčen, že vozidlo nenaplnilo skutkovou podstatu o které hovoří zákon č. 361/2000 sb. –„Kdo způsobil překážku provozu na pozemních komunikacích, musí ji neprodleně odstranit; neučiní-li tak, odstraní ji na jeho náklad vlastník pozemní komunikace“
v § 2 písmeno e) je jasně uvedeno, že „Překážka provozu na pozemních komunikacích je vše, co by mohlo ohrozit bezpečnost nebo plynulost provozu na pozemních komunikacích“

Vzhledem k tomu, že vozidlo bylo na místě cca. 10 min, nebyl nejmenší důvod ho odtahovat, neboť překážku bych neprodleně odstranil po svém návratu k vozidlu.

Že jsem spáchal přestupek je jasné a tomu se nebráním, čemu se míním bránit všemi dostupnými prostředky je svévole s kterou strážníci MP – odtahové služby přistupují k výkonu svých pravomocí.
Domnívám se, že naopak strážníci se svým jednáním dopustili porušení Trestního zákona § 158 Zneužívání pravomoci veřejného činitele který v odstavci 1) hovoří o tom, že
Veřejný činitel, který v úmyslu způsobit jinému škodu anebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch
a) vykonává svou pravomoc způsobem odporujícím zákonu,
b) překročí svou pravomoc, nebo
c) nesplní povinnost vyplývající z jeho pravomoci,

Dále k podpoře své stížnosti uvádím část mého rozhovoru s nejmenovaným strážníkem MP P6. Na můj dotaz na koho se můžu obrátit a kdo má odtahy na starosti strážník MP uvedl - jo pane to je parta vo který nikdo nic neví, ty si jezděj chvili tady chvili tam, vodtahujou to jak se jim zachce, s tim já nechci mít nic společnýho, ty podlejhaj přímo řiditeli Kotroušovi, stěžovat si můžete, ale na tyhle nikdo nemá.

Nejsem ve svém okolí (Praha 6) jediný kdo má podobnou zkušenost a zvažujeme společně další právní kroky.

Rád bych se dozvěděl jméno strážníka který dle mého názoru protiprávně posoudil tento přestupek, abych mohl případně podat žalobu pro porušení §158 TZ.

V demokratických zemích s vyspělou policií a justicí bývá zvykem posuzovat přestupky i dle jejich společenské nebezpečnosti.

Chápu, že služba v ulicích není jednoduchá a práce policistů pokud je v souladu s předpisy a zdravým rozumem si hluboce vážím.

Zvažte prosím, jestli takováto „práce“ strážníků přispívá k dobrému jménu policie a podporuje důvěru občanů, plátců daní – vašich zaměstnavatelů ve Vás.

S pozdravem a přáním mnoha úspěchů

Wojtyla

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.11.2006 18:56

Wojtyla: tak na to pozor. Tady se musim onech strazniku zastat. Tva interpretace zakona, tykajici se "prekazky provozu na pozemnich komunikaci" (paragraf 45, ostavec 1 silnicniho zakona), je naprosto spatna, protoze si nechal neopravnene zanechane vozidlo. Jedinym kriteriem, zda vozidlo prekazkou provozu je nebo neni je proto opravnenost nebo protipravnost jeho umisteni, tedy odpoved na otazku, zda je zaparkovano v souladu se zakonem nebo v rozporu se zakonem. Neni proto rozhodne, zda vozidlo fakticky nekomu prekazi nebo ne. Silnicni zakon neresi fakticke ohrozeni nebo prekazeni vozidla, jako za jedinou podminku naplneni kriterii prekazky tedy povazuje vyhradne protipravnost umisteni vozidla.

Wojtyla

03.11.2006 20:49

jde mi o to, že mi ho odtáhli na místě kde se "obvykle" parkuje, kde zákaz zastavení nesmyslnej a zbytečnej, auto bylo označeno 4mi blinkry.

přestupek jsem spáchal to bezesporu, ale nestěžuju si že by me trestali protoprávně, stěžuju si na nesmyslně tvrdé posuzení a to mi dal za pravdu i náměstek ředitele MP Praha.....

prostě jel kolem kreten s odtahovkou a naložili ho hned....pryč jsem byl ani ne 10 min. to znamená, že to nebylo proto že by se na tu situaci koukli a pak se rozhodli mi to auto dle zákona 361/2000 sb. odtáhnout....to snad naložili za jízdy...:o))))

protože i deilovi dojde, že když máš blikající 4 blinkry tak jses v turánu zpátky....tohle byla schvalnost....

a v tom vidím porušení §158 TZ - zneužití pravomoci....

není to na P-6 první případ, děje se to tu běžně a mnoha lidem....a to je problém....

Reklama

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.11.2006 23:46

Wojtyla: kdybys to nezaparkoval blbe.......tak se nesmis divit, takto akorat zbytecne kopes kolem sebe a niceho ucinneho nedocilis. Nez to nalozili, tak to urcite museli nahrat na kameru - komplet cele auto a i misti upravu (znacky), takze tu netvrd, zes byl pryc deset minut. Jenom tohle natoceni + nalozeni urcite zabere par minut.

Navic koukej do zakona:
§ 27
(1) Řidič nesmí zastavit a stát
o) na vyhrazeném parkovišti, nejde-li o vozidlo, pro které je parkoviště vyhrazeno; to neplatí, jde-li o zastavení a stání, které nepřekročí dobu tří minut a které neohrozí ani neomezí ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích, popřípadě neomezí řidiče vozidel, pro něž je parkoviště vyhrazeno,

Takze to proste neokecas, nemysli si, oni jsou na tohle vychcani dost a z videozaznamu, ktery maji si klidne vytahnou dobu a jakmile bude delsi nez tri minuty - jakoze bude, protoze to by natocit a nalozit nestihli, tak ses opetovne v (_x_).

Ver mi, ze situaci, kterou si popsal nijak nijak neokecas - akorat te to bude stat zbytecny cas a hlavne nervy bez nuloveho vysledku.

PiDiBi

04.11.2006 11:57

wojtyla: taky si myslim, ze bys mel radeji drzet hubu a priste na chodniku neparkovat

Vik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

04.11.2006 17:29

Taky casto na prvni pohled nesmyslne oznacena mista zakazu stani, tvori ve skutecnosti nastupni plochu pozarni techniky, nebo je tam zemni vyvod hydrantu, nebo se predpoklada ze tudy povedou hasici hadice, aby tam mohla zastavit zachrana sluzba aniz by omezovala provoz, pripadne sama policie. Sice je to opruz zvlaste pro lidi kteri sou lini udelat par kroku ze vzdalenejsiho mista, ale nezavazi pak sanitka na silnici, a hasici nemusi resit takovyhle voloviny, viz obr:) Pokud si myslis, ze je to naprosto zbytecny zakaz a pozustatek starych casu, coz taky byva, tak se da urcite nekde stezovat (treba na obecnim urade, mestke casti co ja vim)a podat zadost aby se to zrusilo, protoze je to oznaceny bez duvodu.

Obrázek

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

04.11.2006 18:38

to S474N: Ale to se týká jen vyhrazených parkovišť, ne zákazu stání. Ale jinak souhlas.

PiDiBi

04.11.2006 19:39

asi jsem to zakrikl :) tak jsem dnes dostal od MP listecek za sterac ze jsme podezrely ze spachani prestupku a ze se mam dostavit k projednani prestupku

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

04.11.2006 19:48

oupi: samozrejme, zkousel jsem hledat ruzne "klicky". Ale z toho co si uvaril si proste zadnou klicku nenajde.

PiDiBi: ty? Ja myslel, ze kdyz uz, tak je to vyzva pro pachatele (ridice), takze mu to klidne predej. PS: pokud ses otrlej, tak jim posli dopis, ve kterym jim napis, ze si neprejes dostavat dalsi nevyzadane reklamy za stirac.

PiDiBi

04.11.2006 20:06

S474N: ne ja, proste tam byl, ja na ne samozrejme seru jako vzdycky (navic tam zadny zakaz neni) takze tam nepujdu, je tam ze to predaji prislusnemu pravnimu organu
takze pak jim reknu ze osoba blizka a meme to doma :)
tohle je to co me vadi taky, popisu az budu doma, jaka byla situace s tim mym parkovanim

PiDiBi

04.11.2006 21:02

kratky popis: brno technicka, okraj brna, univerzitni kampus, misto kde se normalne parkuje, na kazdou stranu mista jak svina, moh jsem si stoupnout i jinam, ale ted je kousek stavba (na ktere dnes v sobotu nikdo samozrejme nebyl) tak tam pridali zakaz, kterej jsem prehlidl, ale pred chvili mi to spoluzaci potvrdili (nikdy tam nebyval)
asi nejakej aktivni blbec, podle pisma na tom lsitecku zenska :)

to aby me nedavali reklamy ma nejaky pravni zaklad? :)

Wojtyla

04.11.2006 21:14

PiDiBi píše:asi jsem to zakrikl :) tak jsem dnes dostal od MP listecek za sterac ze jsme podezrely ze spachani prestupku a ze se mam dostavit k projednani prestupku

myslim že bys měl držet hubu a přítě neparkovat kde nemáš...:o)))))))))

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

04.11.2006 21:15

PiDiBi: pochopitelne, nevyzadana reklama:

Zákon o regulaci reklamy (138/2002 sb), .§2,
odst e) ("šírení nevyžádané reklamy, pokud vede k výdajum adresáta nebo pokud
jej obtežuje")

Wojtyla: narozdil od tebe on s nima vyjebe. U tebe oni vyjebou s tebou.

oupi
Častý návštěvník
Častý návštěvník

04.11.2006 21:38

Koukám, že osoba blízká je docela známá. :D Jen mě štve, že se toho tolik zneužívá (pravděpodobně nebude Tvůj případ, PiDiBi). Jinak kuwa, co to je? Jak podezřelý? Buď blbě stojíš a pak si to měli nafotit a přestupek jsi spáchal, nebo ne. Tohle mi zavání něčím jiným, než špatným parkováním. Zkusím se na to zeptat někoho z lektorů, ale přijde mi to jako blbost, na kterou by sis mohl stěžovat. Ale ruku do ohně za to nedám.

Wojtyla

04.11.2006 21:52

S474N píše:Wojtyla: narozdil od tebe on s nima vyjebe. U tebe oni vyjebou s tebou.

nevyjebou ..... už vyjebali....o)))...asi si halt budu muset dávat většího bacha no...o)

PiDiBi

04.11.2006 22:54

mezi nama je ten rozdil ze tys vedome porusil zakon :)

Wojtyla píše:
PiDiBi píše:asi jsem to zakrikl :) tak jsem dnes dostal od MP listecek za sterac ze jsme podezrely ze spachani prestupku a ze se mam dostavit k projednani prestupku

myslim že bys měl držet hubu a přítě neparkovat kde nemáš...:o)))))))))

PiDiBi

04.11.2006 22:56

co ten spravni organ (k nim nepujdu, uz jsem tam jednou nebyl a nejak na to zapomneli :) )? asi magistrat a ta osoba blizka ze?, no magistrat mam bliz nez MP :) muzu i tam nejit? a jen jim poslat dopis?

S474N píše:Wojtyla: narozdil od tebe on s nima vyjebe. U tebe oni vyjebou s tebou.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)