Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.08.2010 14:43

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

Proto alf psal "někdy".
Kdo chce, ten to pochopí.

Brigadier
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.08.2010 21:27

Dnes odpoledne mě vyrušil celkem agresivní křik z ulice. Nejprve to vypadalo, že někdo řve na psa....nakonec mi to ale nedalo, a vykoukl jsem z okna. A dělo se toto: proti našemu paneláku šel po trávě chlap, vojenské maskáče, červený batoh na zádech, co tak hlasitě vyřvával a vypadal jako jeden z těch pomatených, co si nahlas stěžují na celý svět. Z trávníku přešel chodník, pak silnici a namířil si to do stání kontejnerů, kde byl takový postarší chlápek se psem, co právě vyhazoval nebo vybíral či prohlížel, těžko říct, prostě stál u otevřeného konťasu...ničím nápadný, oblečen jako každý druhý. Bylo už jasné, že řve na toho chlapíka u konťasu... A než křikloun vešel mezi kontejnery, sáhl do kapsy, a vytáhl celkem pořádnou kudlu. Chlapík u konťasu byl zřejmě dost překvapený a než se nadál, agresor už se po něm tou kudlou napřahoval. Stačil se přikrčit, začal před agresorem couvat, aby se dostal pryč od kontejnerů na chodník a snažil se rychlým krokem zmizet. Borec s kudlou pořád za ním, napřahoval se po něm, pak po psovi a pořád křičel něco jako že ho zapíchne....To už jsem valil pro telefon a volal měšťáky, mají to sem 200m. Než jsem se během pár vteřin vrátil k oknu, zmizeli mi z dohledu. Ale za moment se agresor vrací zpět mezi konťasy, v klidu je přebere, jde k dalším.... Mezi tím se konečně dovolávám měšťákům, popisuju, co se stalo, dávám jim podrobný popis chlápka... Stihli to ze služebny do 5 minut, a odchytli ho narohu protějšího baráku. Drželi si od něj pěkný odstup, ruku na kvéru, borec v kleče vytahoval věci z kapes a batohu... Strávili tam s ním 10 minut. Nakonec ho v doprovodu někam vedli..jeden vedle něj, druhý za ním...

PaF

18.08.2010 0:31

Boj o kontajner, typicke teritorialni chovani...A pak ze clovek neni zvire :lol: Asi jsi to lip resit nemohl.

Radek07
Častý návštěvník
Častý návštěvník

18.08.2010 5:39

nechápu - ten borec se psem u kontejneru neměl ani brokovnici či jinou zbraň na obranu ? :)

Hold v Brně jsou kontejnery vysoce ceněné :) .

Ale vážně: to Brigadier - předpisové řešení situace.

Kdo by si pomyslel, že i při vynášení odpadků může jít o život...

Hungry
Moderátor
Moderátor

18.08.2010 11:54

Pokud vím, tak Brigadier není z Brna, ale mnohem menšího a klidnějšího místa... :mrgreen:

Brigadier
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

18.08.2010 14:46

Hungry: Ale jo, kluci se trefili :-) Ještě pár zkoušek v práci, a snad nějaké to klidné místo zase bude. V Brně je dost vzrůšo :wink:

Si říkám, kdy mě na noční dojdou bufeťáci a bezďáci rozebrat těch 65 tun co mám pod zadkem. Když stávám na kusé koleji mezi H.Heršpicemi a Brnem dolním nádražím, tak se to kolem trousí s kárkama, pytlema, v kolejišti sbírají šrouby, kabely, chodí řezat topné spojky vagónů, kradou hliníkové police na batožiny......a z bývalých zahrádek mezi odstavnými nádražími za "eM palácem" se k nebi line neuvěřitelný smrad a černý kouř, jak se pálí izolace... :evil:

Reklama

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 18:02

Tak jak jsem rekl ze budu informovat ohledne mnou popisovaneho pripadu strelby v sebeobrane (pripad popisuju na strane 36) tak kamarad ktery pouzil zbran v ramci zakona coz policie okamzite uznala,do dnesniho dne nema zbran zpet od PCR .To me docela rozciluje,ze policie uzna pouziti zbrane v rámci zakona,ví že bylo člověku který zbran použil vyhrožováno likvidací a stejne si vezmou zbran na expertízu,a majitele zbrane nechají dnes už téměř dva měsíce beze zbraně. Nevíte někdo jak dlouho mají na provedení expertízy a navrácení zbraně ? Tohle mi už přijde zbytečně dlouhé ?

krampus
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 19:39

sebrali mu jen zbraň nebo i zbroják?

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 20:06

sebrali jen zbran,ale nechce se mu investovat do další zbraně,jen kuli tomu že jim tak dlouho trvá udělat nějaké testy. Ani nevim proč je dělaj,bylo jasné z jaké zbraně se střílelo,policie byla přímo u toho a v použití nebyl žádný problém. Jen si zbran vzali na to provedení expertízy,ale dva měsíce mi přijde dlouho. Podle mě je to zbytečné blokování soukromého majetku. V situaci kdy občan chrání zasahující policisty ,bych od PCR čekal že věc vyřešej podstatně rychleji. Ale nevim zda je nějaký zákon který jim určuje kolik dní na to mají ? Zajímala by mne situace, kdyby ted byl kamarad napaden a nemohl se bránit z důvodu,že mu policie zadrzuje zbran,policie ví o vyhrožování které je zaprotokolovane a stejně ho nechává bezbraného . :roll:

Hungry
Moderátor
Moderátor

01.09.2010 23:17

Bohužel, ti ochranovaní policisté by to jistě vyřídili promtně, ale není to v jejich moci. Zkušebna má plné ruce práce a neví co dříve... Tak se to všechno vleče... Viz. také zbranová amnestie. Také i tady budou nějaké správní lhůty, si myslím :-(

rabbit3278
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.09.2010 9:41

já bych se spíš zeptal, co na té zbrani zkouší? to dělají balistiku, jestli střela vyšla opravdu z oné zbraně, když na to je tucet svědků?

$emtex
Sponzor serveru
Sponzor serveru

02.09.2010 12:31

Když už ta zbraň je, tak se na ní zkoumá, zda s ní nebyl spáchán dosud neobjasněný trestný čin. Při současné situaci v PČR, potažmo v KÚ se nedivte, že to trvá tak dlouho.

Lada
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.10.2010 23:16

sice né od nás, ale velmi poučné video v hlavní roli nůž, štěstí a střelná zbraň
http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=6099

rabbit3278
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.10.2010 7:42

už jsem to taky viděl a respekt k prodavači. S dírou v břiše, řeznou ránou na hlavě a jednoruč ho vypnul první ranou. Na druhou stranu, kdyby tu zbraň vytáhl okamžitě po útoku na prvního zákazníka, nemusel být pobodaný. Každopádně respekt

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 7:49

Taky jsem hleděl, jak chlap okamžitě lehl. Těžko říct, kam to šlo.

Zajímalo by mě, jak dopadl ten podřezaný. Zdálo se, že to nešlo až
na tepnu, takže doufám, že to přežil ve zdraví, stejně tak ostatní.

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 9:27

Výbornej argument pro debilní dotazy typu "Proč by jako měl normální člověk vlastnit zbraň?"

Steiner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 9:32

Justinian: Výstřely byly dva, první šel zezadu do levého kolena.

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 9:34

Jo, v tom případě už chápu, proč lehl. :D

Hungry
Moderátor
Moderátor

06.10.2010 11:19

PetrL3 píše:Výbornej argument pro debilní dotazy typu "Proč by jako měl normální člověk vlastnit zbraň?"

"No jooo, ale to je určitě v tý Emeeerice. Tady jsi v česku, tady se ti nic takového nemůže stát..."
Bude odpověd na tvůj argument... :evil:

krampus
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 11:48

kdyby prodavač neměl zbraň v šuplíku, nemusel mít propíchanou vanu. ale fascinovalo mě, jak si vesele krvácel a řešil telefon. já bych asi sebou pleskl na zem a začal řvát o pomoc. taky mám menší vanu, takže bych asi byl zramovanej víc. doufám, že měl kudlu dost tupou na to, aby toho prvního nepodřízl nadobro. a můžeme se vsadit, jak dlouho trvalo (pakliže podříznutej přežil) než si pořídil pistoli a začal nosit.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA