- VESTMAN1
- Nový uživatel
Re: Ruger
Nosím Ruger v koženém pouzdře, někdy i čtyři dny non-stop.
Po takovéto době je pouzdro výrazně prosáklé potem, ale na revolveru není znát sebemenší náznak
působení solí, ani na střenkách (střenky původní).
Používám konzervační prostředky, které byly vyvinuty na konzervaci zbraní , nikoliv do montážní dílny.
Po takovéto době je pouzdro výrazně prosáklé potem, ale na revolveru není znát sebemenší náznak
působení solí, ani na střenkách (střenky původní).
Používám konzervační prostředky, které byly vyvinuty na konzervaci zbraní , nikoliv do montážní dílny.
- dirty harry 629
- Pravidelný návštěvník
jestli tomu dobře rozumím, pak jestli mi zmokne můj S/W anticorro tak mi chytí rez? Myslíte to vážně?
Já osobně jsem ještě zarezlé anticorro nikdy neviděl, ani na noži, ani na zbrani. Ale je pravdou že jsem jestě nebyl v Římě ani v Americe....
Já osobně jsem ještě zarezlé anticorro nikdy neviděl, ani na noži, ani na zbrani. Ale je pravdou že jsem jestě nebyl v Římě ani v Americe....
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Zřejmě ještě nemáš dost životních zkušeností
, Jestli si ještě neviděl zrezlej nerez, bude to tím, že se vyskytuje hlavně v místech, kam člověk moc nechodí (skládky atp.) Málokdo si necháva rezatý krámy doma.
Jinak nikdo tu netvdí, že ti zrezne SW na dešti, to sis asi něco blbě přečet. Jen to, že antikoro je pojem relativní a záleží jen na tom, jak agresivnímu prostředí je vystaven (a po jakou dobu). Každý antikoro má svou mez.

Jinak nikdo tu netvdí, že ti zrezne SW na dešti, to sis asi něco blbě přečet. Jen to, že antikoro je pojem relativní a záleží jen na tom, jak agresivnímu prostředí je vystaven (a po jakou dobu). Každý antikoro má svou mez.
- dirty harry 629
- Pravidelný návštěvník
Jasně, vše má svoje meze, ale Krampus psal že SWéčka reznou na dešti a Rugery za žádných podmínek, údajne podle Ammo...ale já to vyzkouším, snad mi hlaveň neupadne 

-
PetrL3 - Častý návštěvník
Dešťová voda, pokud je déšť kyselej, po několika týdnech? No, stálo by to za pokus. Možná nějakej povlak by se vytvořit mohl (právě v těch nejhůř zaleštěnejch místech). Já to s tím svým zkoušet nebudu. Ale pokud obětuješ starou nerez kudlu, zkus a uvidíš.
-
MiP9 - Pravidelný návštěvník
Netvrdím, že by při běžném používání a občasné údržbě měl Ruger nebo jiný nerez revolver zrezivět úplně, ale třeba na nerezových nožích, které běžně nosím v zadní kapse kalhot (buď Coldsteel nebo Spiderco), se mi po čase udělaly na čepeli malé rezavé flíčky. Je teda fakt, že ty nože nikdy olej neviděly, ale stát se mi to u Rugeru za 17tis, tak to by mě asi dost štvalo.
-
4mike - saigaholic
podle mne je celkem fuk, jestli něco zahnisá na rámu či laufu po více či méně kyselém dešti,
poněvadž spoušták pokud neni z nerezi pokvete jak pampelišky, tam se voda dostane vždy, ikdyby jen kondenzací
poněvadž spoušták pokud neni z nerezi pokvete jak pampelišky, tam se voda dostane vždy, ikdyby jen kondenzací
-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Neni nerez jako nerez...v jakymsi testu psali, že Ruger (jednalo se myslim GP100 - imho best-of služební .357, kam se hrabe 686ka - sry, tohle jsem si nemoh´ odpustit
) nezreznul ani po týdnu v barelu se slanou vodou. Ale zkoušet to by se mi asi taky dvakrát nechtělo.
Nicméně v rámci skutečně zátěžového testu korozní odolnosti bych navrhoval svěřit nějakýho nerez Rugera do ruk Ufovi, pak se teprv budeme moct bavit v absolutních termínech

Nicméně v rámci skutečně zátěžového testu korozní odolnosti bych navrhoval svěřit nějakýho nerez Rugera do ruk Ufovi, pak se teprv budeme moct bavit v absolutních termínech

- Slapec
- Častý návštěvník
Jaké jsou rozdíly mezi tipy GP, KGP, SP?? Jediné co zatím vím, že 141 je 4 palec a 161 6ti palec
.
Díky za odpověd. Jinak dneska jssem v Čestlicích vyzkoušel KGP 141 a moooc mě to bavilo. Chci ho

Díky za odpověd. Jinak dneska jssem v Čestlicích vyzkoušel KGP 141 a moooc mě to bavilo. Chci ho

-
MARKONY - Moderátor
-
mandys - Častý návštěvník
Mělo by to tak být. Mám KGP a je to nerez, GP je klasika brynýr. SP je model 101 což je 5ranný model, ale možná je to jen označení typu.
-
bacil.357 - Občasný návštěvník
pánové máte pravdu, jen to upřesním:
K označuje nerezové provedení ( jak u SP 101 tak u GP100)
SP 101 je menší, S jako "small" , má tedy jen 5 komor. Ale pozor v ráži .327 Fed.Mag. má komor 6
GP 100 je tím pádem větší model, G jako "grand", a má 6 komor. Opět vráži .327 Fed.Mag. má o jednu komoru více, tedy 7.
A v číselných označeních ( prostřední číslice) za písmeny SP nebo GP se skrývá délka hlavně, např. 141, 161..
K označuje nerezové provedení ( jak u SP 101 tak u GP100)
SP 101 je menší, S jako "small" , má tedy jen 5 komor. Ale pozor v ráži .327 Fed.Mag. má komor 6
GP 100 je tím pádem větší model, G jako "grand", a má 6 komor. Opět vráži .327 Fed.Mag. má o jednu komoru více, tedy 7.
A v číselných označeních ( prostřední číslice) za písmeny SP nebo GP se skrývá délka hlavně, např. 141, 161..
- franco
- Nový uživatel
Možná jsem nevšímavý, ale až nedávno jsem postřehl změnu loga Rugeru. "S" propletené s "R" se změnilo jen na "R". Nevíte někdo od kdy?
Jinak, moc se mi to nelíbí, vím, že Mr. Sturm je již dávno po smrti, ale proč to měnit? Jsem asi konzerva.
Jinak, moc se mi to nelíbí, vím, že Mr. Sturm je již dávno po smrti, ale proč to měnit? Jsem asi konzerva.
-
Řekl bych, že to je díky tomu, že původně to byla firma Sturm, Ruger. Firmu totiž založili pánové William B. Ruger a Alexander McCormick Sturm v roce 1949. Změna nastala asi právní změnou názvu firmy.
-
bacil.357 - Občasný návštěvník
-
Hungry - Moderátor
Po smrt i Sturmu prý v logu byla změněna barva z červené na černou. Psali v Zemědělských Novinách (Z&N) v recenzi na Ruger Hunter III
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
http://www.youtube.com/watch?v=jVhQ5pITJdw
Doufám , že Hungry promine to zveřejnění.
Alaskan plnotučným střelivem.
http://www.youtube.com/watch?v=NPnX2s0l8-k
Aby to Pepovy nebylo líto.
Doufám , že Hungry promine to zveřejnění.
Alaskan plnotučným střelivem.
http://www.youtube.com/watch?v=NPnX2s0l8-k
Aby to Pepovy nebylo líto.
-
-
A jak vypadaj od toho terče?
-
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery