Last.Crusader
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 17:11

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Slyšel jsem, že v japonštině je jeden ze znaků označujících meč stejný, jako znak označující duši. Byl neoddělitelnou součástí života samuraje. Pokud jde o mně, nejsem samuraj, jsem jen obyčejná šedá myš, ale stejně tak jsou mé zbraně součástí mého života a troufnu si tvrdit, že i mé duše. Investoval jsem do nich hodně a věřte, že peníze jsou tou nejméně podstatnou součástí této investice.
Nevím, jak se na to dívají ostatní, ale většina lidí tady, kteří vlastní střelnou zbraň chápe, že její držení je hlavně o zodpovědnosti a že celý tento koníček je hlavně o zodpovědnosti. Držitelů střelných zbraní, kteří spáchají trestný čin s legální zbraní, je absolutní minimum. A stát chce trestat všechny, kdo zbraň vlastní? Proč? Vždyťuž i dnes je použití zbraně v sebeobraně v podstatě pouze na úrovni teoretické diskuse. Já bych si dnes raději nechal zmalovat obličej, než abych se bránil se zbraní v ruce a proč, protože to martyrium, které bych pak musel podstoupit, bych zřejmě nesnesl. Pokud by mi těch pár modřin a zlomenin zajistilo, aby můj koníček, či chcete-li srdeční záležitost zůstala, rád to podstoupím.

Pokud je ale šance zastavit represe vůči těm, kdo nic neudělali, doufám, že se využije do posledního možného bodu, protože se obávám, že státu a jeho představitelům půjde jen o to jedno, o něco, co bych nazval konečním řešením otázky držitelů střelných zbraní. A já cokoli, co zaznělo zde v diskusi zkousnu jen velmi těžko.

Psychologické testy? Když bude psycholog chtít, případně když bude mít „neoficiálně“ nařízen 20% odpad, tak to udělá a utopí koho si zamane. Navíc upřímně si myslím, že spousta psychologů jsou pacienti horší, než ti, které léčí.

Zákaz držení samonabíjecích zbraní? Kvůli jedinému incidentu? To je přece zcela směšné.

Návrh na to, aby každý měl SVÉ zbraně uložené někde na střelnici v trezoru? To je přece nehorázné.

A odevzdání zbraní? Mám pak jen usnadnit někomu kalibru pana Johna, pardon, chtěl jsem napsat pana Bárty, aby na základě nějakého pohnutí mysli jen nechal přistavit k těmto střelnicím a klubům pár náklaďáků a ty kvéry lidem prostě vyvlastnit? To je, vážení pánové, neakceptovatelné.

Kentan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 17:11

Podle toho co vše k tomu vylezlo to vypadá tak, že ty opěti jsou tak trochu (hodně) spolupachatelé (o to se zasloužily svým dlouholetým způsobem života, kterým neustále terorizovaly své okolí) a že ten pachatel je tak trochu (hodně) obětí. Hlavním pachatelem je ovšem zcela neschopný stát, který s touto situací minimálně 5 let nic nedělal a strpěl terorizován spořádaných obyvatel nepřizpůsobivou menšinou (libovolné barvy). Inu, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu.... Myslím, že i ten střelec měl nervy jak špagáty, že to tak dlouho vydržel. Jen by mě zajímalo, co bylo tím posledním impulsem (nějaká další jobovka, nevyléčitelná choroba), že se do toho dal. Jak stál před tím barákem a neutíkal, tak na mě to dělalo dojem, že v podstatě klidně čeká, až ho zhasnou. Represe ohledně držitelů zbraní nic nevyřeší, tato tragédie je marginální následek léta neschopným státem neřešené příčiny. Pokud politici zůstanou na svém bludném stanovisku a nezačnou řešit (řešit né o ní kecat) skutečnou příčinu, podobné tragédie se budou množit jako houby po dešti bez ohledu na to, budeli mít občanstvo legálně nějaké palné zbraně. Zoufalý člověk pro podobný čin vždy najde vhodné nářadí které nemusí střílet (vídle, kosa, sekera, nůž, benzín, atd, v podstatě cokoliv). Zatloukání a mlžení v médiích řešení také nepřidá.
Trocha SCI-FI nakonec: http://kvasnicka.blog.idnes.cz/c/153504 ... inace.html

lovec_1
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 18:03

MarK píše:Jen dotaz, na který jsem nebyl schopen vypáčit odpověď z google: je na slovensku zbrojní průkaz, nebo zbrojní pas?

mame zbrojne preukazy a karticky zbrane ku kazdej jednotlivej zbrani.

Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 18:45

Co tak udelat demonstraci pred MV (beze zbrani) a poukazat na snahu statu potrestat strelce za neco na cem ma sam stat nejvetsi podil svou dlouhodobou necinnosti (u nas je to totiz nemlich to same a je jen otazkou casu kdy rupnou nervy nekomu i u nas)? Treba tato udalost strelce sjednoti...

Ross
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 18:54

No vyviji se to nedobre ... media spolecne s cenzory se predvadeji v ohnostroji hlouposti, bez jakekoliv snahy reagovat na zakladni otazky a fakta, a rekl by ze dalsi obeti teto bratislavske udalosti je i sam slovensky ministr vnitra, ktery pod natlakem vrozene rozumove nedostatecnosti musel spachat politickou sebevrazdu. Jakozto obet, bude prirozene odskodnen, a doufam ze i na Slovensku, podobne jako v Cechach, dostane peknou trafiku.

boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 18:57

MarK píše:Jen dotaz, na který jsem nebyl schopen vypáčit odpověď z google: je na slovensku zbrojní průkaz, nebo zbrojní pas?

zbrojny preukaz pre drzitela
zbrojnu licenciu pre podnikatela v obore
zbrojny sprievodny list resp. europsky zbrojny pas pre dovoz, vyvoz a prevoz zbrane a streliva (detaily uvadzat hadam netreba)

Reklama

boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 19:23

Naposledy upravil boris_ dne 01.09.2010 19:34, celkově upraveno 1

shi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 19:25

Last.Crusader píše:A stát chce trestat všechny, kdo zbraň vlastní? Proč?

Stát tě nechce trestat, státu jsi ty i tvoje zbraně téměř ukradené. Podstata problému je v tom, že stát musí svým občanům:
a) poskytovat pocit bezpečí,
b) pravidelně ukazovat, že si umí svoje pravidla vymoci.

Když nebude a) nebo b) splněno, tak se lidi budou bouřit. U toho bezpečí je důležité slovo pocit, protože není podstatné jestli je bezpečí reálné, nebo ne. Podstatné je jak se ovčan cítí. Tím, že sebere slušným lidem zbraně tak stát:
a) poskytne pocit bezpečí (je tu bezpečněji, odzbroili jsme 300 000 lidí, tak tu přeci musí být bezpečněji, to je snad každému jasné)
b) ukáže, že si umí došlápnout, čímž si zajistí, že lidi dál budou platit daně a nebudou dělat potíže.

Smutné ovšem je, že když stát udělá nějaké opatření, tak nevyhodnocuje dopady tohoto opatření. V USA se prý mnohé zákony přijímají na zkušební dobu a pokud se zákon neosvědčí, tak automaticky jeho platnost končí. U nás a v EU obecně to funguje jinak - dopad zákonů se radši moc nevyhodnocuje, když už se ukazuje, že problém existuje dál, tak se zákon zpřísní, nebo se vymyslí další zákon. Hezky je to vidět nejen na ulicích v UK (jídelní příbor je mládeži do 18 let neprodejný, kdo má u sebe kapesní nožík je zločinec) ale i v ČR na silnicích díky téměř nefunkčnímu bodovému systému. Blbě nastavený bodový systém nefunguje, tak se vymýšlí placení pokut podle příjmů.

Jelen226
Nový uživatel
Nový uživatel

01.09.2010 19:29

Novináři to nafukují, politici o tom blábolí, počkejte si, až to trochu vychladne, nebyl bych hned přesvědčen, že se na nás něco chystá. Uvidíme, jaká bude diskuze okolo toho exsnipera, ale určitě bude brán jako ozbrojená složka, protože pro ně přeci pracoval. Taky bych nechtěl přijít o svý mazlíky, ale zatím nepropadám panice.

tuareg
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 19:32

Chlapi, nejhorší smrt je z vyplašení. :D Koukám že tady už se skoro odevzdávají zbraně . Hoši nic se nejí tak horký jako se to vaří. Za měsíc po tom pes neštěkne a život půjde dál, chcete se vsadit? :D

boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 19:35

to nepoznate nasich mocnych...

PN

01.09.2010 19:37

Tak tohle je už fakt moc.

Kentan píše:... opěti jsou tak trochu (hodně) spolupachatelé (o to se zasloužily svým dlouholetým způsobem života, kterým neustále terorizovaly své okolí) a že ten pachatel je tak trochu (hodně) obětí ...

Jedna z obětí bylo dvanáctileté dítě. (Dlouholetý způsob života?) Jedna z obětí byl člověk ve dveřích, který tak trochu vypadal, že by snad mohl být jejich příbuzný. A to ještě ponechávám pachateli výsadu pochybnosti, že snad ty lidi na balkónech postřelil někdo jiný.

Hluk v noci se prostě neřeší masakrem nikde na světě. Magor, který vystřílí rodinu jinak než v nutné obraně, je magor. Omluvitelná pohnutka pro vražedný amok neexistuje. Pochopení motivace nečiní událost o nic přijatelnější.

A střelecká veřejnost, která vysvětluje, že by se zbraně zakázat neměly, protože postřílení byli cikáni a zasloužili si to způsobem života, je fakt zralá na psychotest a restrikci sama.

tuareg
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 19:43

Boris. Myslel jsem to u nás v čechách a na moravě. Takový podobný věci už se staly v Německu, Nizozemsku, Francii a bůhví kde jinde. Chvíli se o tom mluví, pár jedinců hysterčí a pak to celý vyšumí. Myslím že před volbama by to bylo docela dobrý sousto pro politiky ale teď už mají svý jistý a myslím že se moc snažit nebudou. Ve zbraních obecně mají vlivní lidé a firmy velký prachy a ti mají dobrý styky. Já to nechávám plavat. Toť můj názor na humbuk kolem zákazů. :mrgreen:

PN

01.09.2010 19:44

TraTom píše:Vyjádřili jsme se k tomu na Gunlexu.
Tisková zpráva bude zítra.

Tomáš Trávníček
Sdružení LEX

Doufám, že tisková zpráva bude lepší, nežli to vyjádření na netu. Na netu LEX neopomněl přidat odkazy na články, že za to vlastně může stát tím, že cikána nezpacifikoval. A že na vině jsou pseudohumanisté. Tím se přidává na tu stranu barikády, kam ho následovat nehodlám.

Pokud to LEX pojme profesionálně, bude litovat události, uklidňovat emoce a vysvětlovat, že zbraně za to nemohou, má moji podporu. Dál ale ani krok.

Loki_cz
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

01.09.2010 19:46

PN: Neumis si ani predstavit co dokaze nekontrolovane 12. lete dite.. a zvlaste kdyz je v tom jeste rodice podporuji..

tuareg
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 19:50

Vidíte už i taková Žumpa jako je Nova tomu teď ve zprávách věnovala asi 30 vteřin :mrgreen:

Kentan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 20:05

PN: Já neříkám, že to schvaluju. Jen ho lidsky chápu. Ten člověk byl evidentně vmanévrován do situace, kdy mu nezáleželo na vlastním životě. To se nestane tak, že si soused jeden den za zdí zpívá do rána.... Ovšem z hlediska vyššího principu mravního neschvaluji, jak bych řekl s klasikem. Nekrvavější ruce má evidentně stát..... Ono kdykoliv v minulosti libovolný stát selhal tak, že "spravedlnost" se jali vykonávat nasraní občané to dopadlo jen více či méně špatně. Víc se snad rozepisovat nemá smysl, mozek pochopí, bezmozek ne.

Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 20:43

tuareg: ...normalne bych tomu veril ale ted to prislo par tydnu po tom co John zacal pozadovat psychotesty. Nedovedu si predstavit horsi nacasovani. A kdyz se clovek podiva kolem (ostatni staty) tak k optimismu prilis prostoru neni...

A k tomu odevzdavani. Pokud budu nekdy v budoucnu nucen sve zbrane odevzdat tak to demonstrativne provedu posledni mozny den 5 minut pred koncem urednich hodin...

tuareg
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 20:49

Tak to bude muset Radek ne Víťa prohnat psychotestama napřed četníky a nebo jim rovnou sebrat zbraně. Kolik že se jich za poslední 2 měsíce zastřelilo? 3, 4? :mrgreen:

tuareg
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 20:51

Oprava" nebo Víťa"

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Události