- vito
- Častý návštěvník
Re.:
4mike: No to jistě. Mě šlo spíš o to, představit si jeho osobnost. Neodpověděl vám ani na to, jaké už má se zbraněmi praktické zkušenosti, ani na to, na co takovou zbraň chce. Přečetl se několik příspěvků a stejně si koupí něco v .500. Prostě chce to největší a nejvýkonnější, co se dá sehnat. Má na to peníze, ať si koupí co chce. Ale nejsprávnější postup to není, co? 

-
ufo - Moderátor
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Ale jo, jenomže mi tady chybí určitá druhová a typová posloupnost. Ale to je možná tím, že jsem se svojí střeleckou výchovou začal před desítkami let a jsem asi trochu konzerva. 

-
Childeater - Příspěvky: 224
To vito: ačkoli si Tvých názorů vážím, zde musím nesouhlasit. Jakákoli posloupnost není žádoucí, pokud dotyčný nechce. Nemůžeš někomu doktrinovat, co bude dělat a v jakém pořadí, to zavání dobou dávno minulou.
Pokud chce někdo začít s padesátkou protože chce a líbí se mu velká rána, prosím. Proč ne....
Pokud chce někdo začít s padesátkou protože chce a líbí se mu velká rána, prosím. Proč ne....

- THE-SAD-MAN
- Nový uživatel
Gentemans,já a několik dalších gentlemanů jsme si z EL PANELLova D.E.50AE dali na letním srazu střelectví v Rudce(viz fota na příslušném odkazu)několik ran a za sebe mohu prohlásit,že to bylo supr a moc se mi to zamlouvalo.Až budu velkej,tak si to taky pořídím.Ale vážně.Úžasná zbraň a střelba podle mého názoru,při správném zvládnutí zpětného rázu,docela příjemná záležitost.Jediná nevýhoda-cena.
- taurus
- Častý návštěvník
No pánové, není to od Vás moc pěkné. Tazatel se rozumě zeptal, možná né na rozumnou věc, ale rozumě se zeptal. Chtel aby mu někdo poradil. Jak sem to pročítal tak tam není jedinná odpověď na jeho otázku. A jeste ktomu takový plky. Třeba VRB píše že se nedostane pod 50kč za ránu a srovná vo to s přebíjeným lugerm. To je hrozný, když není člověk informován tak ať nereaguje. SWFOX by měl potvrdit že není problém přebít .500 magnum za 18kč (No.9, SPEER 300gr). Pravdu máte ale v tom, že pokud by to měla být jeho první nebo druhá zbraň, tak by si to měl řádně rozmyslet. .500magnum mám od února tohoto roku a musím říct že je to super zbraň. Na střílení 50 ran denně to rozhodně není!! Moje maximum je 20 kusů a to už je dost! Ale pokud si občas zajde s 2kilovým a 43cm dlohým revolverem na střelnici (trigger, awiw) a práskne si pár ran tak nevidím problém. Ale uznávám že na vyblbnutí mám dalších 5 krátkých zbraní. Ono to pětikilo moc na blbnutí není
. I když, posuďte sami. Někde tady na konci textu sem měl odkaz na video s mým pětikilem. Asi se někomu nelíbilo, takže máte smůlu.

Naposledy upravil taurus dne 02.09.2007 16:00, celkově upraveno 2
-
EL PANELL - Častý návštěvník

Nevýhodu v případě 50AE spatřuji v současné době hlavně v nedostupnosti továrního střeliva. Nejsou nikde a kdo ví kdy budou..... tak mi to bylo řečeno v obchodě. A na přebíjení vychází cenově 50AE podobně jako 500SW, jenom je tam míň prachu. Stejně ale nic neušetříš, jen toho více vystřílíš

- taurus
- Častý návštěvník
to EL PANELL
To je divný že řikáš že za krabku padesátek dáš 800kč. Já dávám za tovární .500 30/kus, a .50AE by měla být levnější nebo stejně drahá? Jinak přebíjení pětikila když kupuju 300gr střely mě vychází na max. 17,2kč/kus. A střela to je na .50AE, jinou v Brně neseženu, nebo jo? Samotná střela stojí 11,2kč. To se přece vyplatí koupit lis. Ten se zaplatí po pár set ranách. Ne jak u 9mm ludry po pár tisících. To sem taky doufám patří. Když vybírá zbraň, tak se mu bode hodit i to za kolik bude střílet. Jinak EL PANELL souhlas. Přece nestřílíme z povinnosti ale pro zábavu, ať je to z čehokoliv. A když je to ještěš ktomu taková pecka že plamen olízne palpost a nábojnice na zemi se posouvají, tak to je potom pořádná sranda. A ještě zadarmo čistím střelnici od všelijaké havěti do trámu zalezlé.
To je divný že řikáš že za krabku padesátek dáš 800kč. Já dávám za tovární .500 30/kus, a .50AE by měla být levnější nebo stejně drahá? Jinak přebíjení pětikila když kupuju 300gr střely mě vychází na max. 17,2kč/kus. A střela to je na .50AE, jinou v Brně neseženu, nebo jo? Samotná střela stojí 11,2kč. To se přece vyplatí koupit lis. Ten se zaplatí po pár set ranách. Ne jak u 9mm ludry po pár tisících. To sem taky doufám patří. Když vybírá zbraň, tak se mu bode hodit i to za kolik bude střílet. Jinak EL PANELL souhlas. Přece nestřílíme z povinnosti ale pro zábavu, ať je to z čehokoliv. A když je to ještěš ktomu taková pecka že plamen olízne palpost a nábojnice na zemi se posouvají, tak to je potom pořádná sranda. A ještě zadarmo čistím střelnici od všelijaké havěti do trámu zalezlé.
Naposledy upravil taurus dne 03.09.2007 15:36, celkově upraveno 1
-
EL PANELL - Častý návštěvník
- diablosv
- Nový uživatel
Re: poradte ohledne vyberu zbrane raze .50
Zdravim panove, procetl jsem diskuzi a musim se Vas optat - ma nekdo zkusenosti s objednanim techto velkoraznich zbrani ? Rad bych si poridil s predstihem svuj vanocni darecek v razi 454 (tuhle razi protoze chci neco vetsiho nez 44 magnum, ale oproti 500 Wyoming Express je tady zase o pulku levnejsi strileni a pravdepodobne se i naboje pro 454 daji v Cr lip sehnat)
http://www.kitsune.addr.com/Firearms/Re ... Casull.jpg
Ac jsem se snazil sec to dalo, na internetu jsem revolver v zadne nabidce sortimentu nenasel (asi pochopitelne) takze bych chtel poprosit, jesti nekdo z Vas nema nejaky tip ve ktere prodejne by byli schopni a ochotni mi ho objednat, sehnat - nejlip Praha

Ac jsem se snazil sec to dalo, na internetu jsem revolver v zadne nabidce sortimentu nenasel (asi pochopitelne) takze bych chtel poprosit, jesti nekdo z Vas nema nejaky tip ve ktere prodejne by byli schopni a ochotni mi ho objednat, sehnat - nejlip Praha

-
4mike - saigaholic
- diablosv
- Nový uživatel
Dekuju za linky, nicmene v mem pripade se nejedna o Ruger, ale o revolver Fieldgrade z kolekce Freedom arms
Na Ruger bych se samozrejme neptal, protoze na foru hledat umim a na internetu take
Omlouvam se za maly obrazek, mel jsem hodit link rovnou na firmu.
http://www.freedomarms.com/

http://www.freedomarms.com/
-
4mike - saigaholic
diablosv píše:...........v zadne nabidce sortimentu nenasel (asi pochopitelne) ....
ehmmm co např.
http://shop.vmcustom.cz/data/zbrane/FRE_ARMS.pdf
vozí i BFR
na jasně položený dotaz obvykle existuje i věcná odpověď
z tohohle nevyplývá až tak samozřejmě, že máš zájem pouze o FA ve 454
podle mne spíš o cokoliv ve 454
diablosv píše:Zdravim panove, procetl jsem diskuzi a musim se Vas optat - ma nekdo zkusenosti s objednanim techto velkoraznich zbrani ? Rad bych si poridil s predstihem svuj vanocni darecek v razi 454 (tuhle razi protoze chci neco vetsiho nez 44 magnum, .................
- diablosv
- Nový uživatel
Jojo omlouvam se.. myslel jsem, ze kdyz dam obrazek. bude to jasny
Kazdopadne ten link supr. To jsem fakt nenasel. Dekuju mnohokrate pane 

- Domician
- Pravidelný návštěvník
smazáno
Naposledy upravil Domician dne 05.08.2011 20:40, celkově upraveno 1
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Žeby miniaturizace maxirevoveru podruhé, tentokrát pro ráži 454 Casull?
Předpokládám, že ti jde o návaznost na tvou konstruktérskou kariéru:
miniaturizace-maxirevolveru-aneb-kvadratura-kruhu-t16056-40.html
Předpokládám, že ti jde o návaznost na tvou konstruktérskou kariéru:
miniaturizace-maxirevolveru-aneb-kvadratura-kruhu-t16056-40.html
- Domician
- Pravidelný návštěvník
smazáno
Naposledy upravil Domician dne 05.08.2011 20:41, celkově upraveno 1
-
Tak já si zkusil 50 ran 44MAG S&B a už to je dost síla (mam 100kg), takže já bych 454 cas. v plný laboraci pro drobnější lidi zavrhl, pokud není střílen z těžký zbraně, což je pravej opak toho, co zamýšlíš.
EDIT:
P.S: A na ty patenty se rád mrknu, už jen čistě ze zvědavosti.
EDIT:
P.S: A na ty patenty se rád mrknu, už jen čistě ze zvědavosti.
- Domician
- Pravidelný návštěvník
smazáno
Vyber zbrane raze .50! ufo
Vyber zbrane raze .50! ufo
Naposledy upravil Domician dne 05.08.2011 20:42, celkově upraveno 1
-
Zajdi na střelnici, půjč si něco v podobné ráži na pár ran a pak teprve přemýšlej, jestli má smysl konstruovat na to něco malýho lehkýho i s použitím patentů, který to trošku ztlumí.
Možná i 357 mag. z revolveru z lehké slitiny bude dostatečnej příklad pro představu.
Možná i 357 mag. z revolveru z lehké slitiny bude dostatečnej příklad pro představu.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní