PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 14:23

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

Sám meleš hovadiny, pokud si přečteš celou diskuzi, už sem tu jednou psal, že každej ví jak je to se zkouškama. Zbraň může mít každej, je to dostupnější než řidičák. Fakt nechápu, kam na tyhle argumenty chodíš.

wolf

19.07.2010 14:33

Ridicak je dostupnejsi, tam nemusis ani chodit ...

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 14:34

PetrL3 - pouzivas demagogicky argumenty a tim to hlavni tvych myslenek v podstate srazis.
Nikdo tu nepise, ze zastreli prvniho jezevcika, co pujde kolem a zavrci.

Ja naprosto chapu Tvou obavu o to, aby ti nekdy pes neutekl (a to se stat muze sebelepsimu pejskari), nacez by se nekdo, kolem koho nevinne pobezi leknul a smaznul ho.

Na druhou stranu pochop jinou vec.
Mas 2 lety dite a z niceho nic proti Tobe vybehne nejakej pes. A bezi primo k diteti.
Ty vis, ze si chce hrat, kdyz toho psa neznas?
Me se tohle stalo pred 14 dny. Jsem takhle na vychazce s manzelkou, malym (2r), svagrovou, svagrem a jejich malym (2.75r). Nas malej nastasti spal v kocaru u kteryho stal male svagra. A najednou po pesine pribehl pes a koukam - 20m za nim 2 chlapci - manici, co v tom parku neco delali.
Rychlej usudek - kdyby ten pes byl hajzl, snad ho nepustej.
Nicmene jsem rychle vstal, chytil jejich malyho za fligr, strcil ke kocaru a postavil se mezi deti a psa. Deti jsem kontroloval levou, pravou jsem rozepnul to, v cem nosim G26 a cekal (s apriory pocitem, ze nebude potreba nic moc resit). Pes pribehl a chtel strcit cenich k jejich malymu, toho jsem pustil a levackou mu ten cenich odstrcil stranou a celyho jsem ho tak jako soupnul. Pes chvili nevedel co a pak se rozebehl dal.
Ale zatimco pripadu manika, co vytahne v parku bouchacku a zacne strilet do lidi je na svete par rocne, tak pokousanejch od uteklejch psu je jen v CR par denne.

Wojtyla

19.07.2010 14:43

Honzo, to je myslim, přesně to správný řešení... + majitel by měl bejt v dohledu (pár metrů) od psa, tak aby mohl během okamžitě reagovat...což já vždycky jsem...a asi je taky rozdíl mezi rozzuřenym rotvailerem a ratlíkem co vrtíc vocasem chce čuchat k dítěti...obě situace jsou špatně, ale reakce na obě by měla byt zcela odlišná a to je to o čem se tu snažím mluvit...

výhoda mojí Elišky je v tom, že když jdem ven tak máme sebou letající talíř a to jí nezajímá nic jinýho ani jiný psi ani kočky ani ptáci ani deti ani nic...:-))

kéž by takovejch lidí bylo víc jako ty náčelníku..:-)

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 14:45

Zbraň doopravdy může mít každý. Čokl, kudla, sekeru ani auto opravdu nepodléhají povolovacímu procesu. Pěknou sukovici navíc můžete mít zcela zadarmo.

Mne přijde docela zábavný ten fakt, jak jsou chovatelé, i "chovatelé" psů přesvědčení o tom, že zrovna ten jejich je fakt naprosto neškodný, hodný, poslušný... Zrovna nedávno jsem si vyslechl jednoho majitele dvou stafordšírů. Zbraňaři jsou divný, jeho psi chodí navolno, protože poslouchají na slovo...

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 14:49

cmk píše:PetrL3 - pouzivas demagogicky argumenty a tim to hlavni tvych myslenek v podstate srazis.
Nikdo tu nepise, ze zastreli prvniho jezevcika, co pujde kolem a zavrci.

Promiň, ale přesně to , co tvrdíš, že tu nikdo nepíše, tu lidi obhajujou, protože to už je prej útok, a oni neví, jestli je nekousne. Proto se těch lidí popravdě začínám trochu bát.

V tom ostatním máš pravdu, já se tu takového chování nezastávám. Ale jestli k tobě a tvýmu děcku běží pes tak jak to popisuješ, určitě se nejednalo o jezevčíka nebo si G26 připravoval na něj?

Reklama

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 14:52

Grimpo píše: Zrovna nedávno jsem si vyslechl jednoho majitele dvou stafordšírů. Zbraňaři jsou divný, jeho psi chodí navolno, protože poslouchají na slovo...

Takový chovatalE mám taky nejradši... kvůli nim se lidi bojej psů.

A teď si vemte jak sem na tom já: Pro lidi kolem sem divnej, že nosim zbraň, pro lidi tady sem divnej, že mi nepřijde přiměřený bránit se pistolí čivavě.

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

19.07.2010 14:55

No ja tady nechci řešit jezevčíky a cca posledních 10stran. Co si ale myslim je že problém je v tom že spousta pejskařů odmítá cokoliv respektovat. Prečtěte si diskuzi ke článku co napsali noviny o mojí situaci ze strany 36 na tomto foru.
http://jablonecky.denik.cz/zpravy_regio ... 00708.html
Diskuze je dole pod článkem,článek nemá cenu číst,jak situace byla popisuje verze policie a i ja jsem napsal presne jak to bylo,tento článek vychází z výpovědi smažky která v době incidentu měla 4 promile,když jsem chtěl at v novinách uveřejní pravdivou verzi kterou jsem poskytl tak mi bylo řečeno že je to tvrzení proti tvrzení a nebá to cenu. Mě je to už jedno,ale vytočej mě reakce lidí co na místě nebyli a zpochybnujou svědecké výpovědi,policejní verzi atd. A navíc píšou jak za všechno vlastně může člověk co se bránil. Ani slovo o tom že pes napadnul dva lidi a pokousal policistu,prostě se řeší že vyhláška aby měl pes košík je na hovno,protože co by to měl pes za život atd. No přečtěte si to a uvidíte,to pak mam vztek jak prase,že člověk se zbraní musí respektovat zákony a zodpovídat se za své činy,ale pejskaři neuznaj vubec nic a práva psa jsou vysoko nad právem napadeného člověka.
EDIT: Stačí přečíst komentáře od uživatele Pája....

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 15:02

To je mi samozřejmě líto, že to někdo celé překrucuje. Je to jednostranná výpověď, podle toho, co se tu o tom psalo na začátku zcela lživá. Doufám, že zákon bude na tvé straně a vyjdeš z toho "očištěn".

EDIT: Ta Pája , to bude taky nějaká fetka, ne?

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

19.07.2010 15:11

ono nejde o očistění,policie jasně potvrdila NO a neni problém,ale když pak člověk slyší lidi co tady venčí psi a strašne si stěžjou co se to tady děje,že se tady střílí na psi,jak je to hrozné,co by udělali s tim člověkem kdyby se jim dostal do rukou atd.. prostě vycházej ze článku v novinách a i tam si vyberou jen to co se jim hodí.V podstatě se nic nestalo,pes žije a nic mu neni,ale tak by snad měli říct že je debil člověk co poštve psa umyslně na člověka a ne že je hajzl ten co se brání a vystřelí... A to jsem už diskutoval s hodně a hodně lidma co u toho nebyli a ted vykrikujou jak je možné že někdo má u sebe zbran :evil:

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 15:46

Lidi co nic o zbraních nevědí (jen to, že střílej psi), snadno podlehnou nesmyslnýmu článku někde v novinách.
Stejně tak lidi tady na fóru snadno nabydou dojmu, že psi jsou jim nebezpeční a že pejskaři jsou hovada.

Je to úplně stejné stádové chování.

floky
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

19.07.2010 17:01

Jazdim velmi vela na biku, nie do roboty...ale pre radost. Bike psov dost draždi, to mi je jasne. Preto nosim zo sebou teleskop. Na psa som teleskop tahal asi tak 7x z toho som ho 3x aj otvoril...v 4 pripadoch som ho len držal v ruke a asi v 1000 pripadoch som bol pripraveny ho tahat.

Raz sa mi stalo, že som prechadzal okolo zmrda zo psom, pes 3 kg. Psovi som sa nepačil, a tak ho majitel pustil nech sa pohra. Ked sa mi pes chcel kusnut do nohy, išiel som ho kopnut. V tom som sa z biku spadol jak mech zemiakov a roztrhol si obe dlane.
0,01 sekundy po pade: maximalna nasratost
0,05 sekundy po pade: taham teleskop
0,50 sekundy po pade: teleskop otvoreny, a chystam sa toho psa zabit
0,55 sekundy po pade: pes odbehol asi 30 metrov k majitelovi
2 sekundy po pade: Puštam 10 vulgarizmov na toho zmrda majitela, ten je z toho riadne mimo asi nečakal reakciu s teleskopom.
10 sekund po pade: zatvaram teleskop a idem preč.

To bol zatial posledny pripad kedy som na psa tahal obušok. Približne rok dozadu :)

Uvediem ešte jeden pripad: Idem okolo chatovej osady, na volno pusteny pes, majitelia piju kavičku na terase. Pes šteka a ide smerom ku mne, rozopinam puzdro a odkryvam tričko. Pes ide stale dalej, tak na neho začinam kričat, pes trošku vaha, nakonec ide dalej. Majitelia spokojne sleduju situaciu bez nejakeho rozrušenia. Pes je už pri mne, tak otvaram teleskop. Až teraz si majitelia začinaju robit starosti, psa si volaju a pes po chvylke odchadza a ja spokojne pokračujem dalej. Po 50 metroch z druhej chaty vybehne dalši pes, znova otvaram teleskop, pes sa v behu otača a nasleduje klasicka konverzacia: prečo na toho psa kričite, ved on vam nič neurobil, on nekuše. Prvy pes mohol mat tak 20 kg, druhy tak 15 kg.

Ak by som zo sebou mal zbran a teleskop, riešil by som to rovnako. Ak by som mal len zbran, 1. rana do svahu a ak by nepomohlo, bez milosti by som strielal. Ak majitel, a ani pes nereaguje na 30 sekundovy krik...a stale sa približuje...potom by ina možnost nebola.

alfonss
Grafoman
Grafoman

19.07.2010 17:32

wolf píše:Ridicak je dostupnejsi, tam nemusis ani chodit ...

Na zbroják taky ne a dokonce to i občas stojí míň...

alfonss
Grafoman
Grafoman

19.07.2010 17:36

floky píše:0,01 sekundy po pade: maximalna nasratost
0,05 sekundy po pade: taham teleskop
0,50 sekundy po pade: teleskop otvoreny, a chystam sa toho psa zabit
0,55 sekundy po pade: pes odbehol asi 30 metrov k majitelovi
.

člověče ty máš ale reakční schopnosti. Existuje na to nějakej trénink?

floky
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

19.07.2010 17:56

Alfonss: s tym sa asi treba narodit...neviem či sa da inač ziskat schopnost posudit v prispevku to, čo je skutočnost....a to, čo je mierne nadnesene na dokreslenie situacie....

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 19:04

Z této diskuse jsem pochopil, že s některými ze zdejšího osazenstva opravdu nemá smysl diskutovat o čemkoliv. Komu chybí špetka empatie a kdo nedokáže a nechce pochopit názor někoho jiného a pořád si mele dokola tu svou jako zaseknutý gramofon a používá k tomu argumentů a překrucování, za jaké by se nemuseli stydět ani pánové Paroubek či Rath, to je, panečku, diskutér, jakého těžko pohledat.

alfonss
Grafoman
Grafoman

19.07.2010 19:19

floky píše:Alfonss: s tym sa asi treba narodit...neviem či sa da inač ziskat schopnost posudit v prispevku to, čo je skutočnost....a to, čo je mierne nadnesene na dokreslenie situacie....

No já ve skrytu duše stále doufám, že většina příspěvků, které zde můžeme číst, jsou "nadnesené na dokreslenie situacie", protože pokud někteří aktéři myslí naprosto vážně co píšou, pak by nám zde nejspíš prospělo řešení zbraňové otázky ala Anglie, protože v lidech, schopných střílet v situacích, jaké jsou zde popsány, spatřuju podstatně větší nebezpečí, než v cigánské tlupě dělající bordel u hlaváku...

Hand
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

19.07.2010 20:05

Se psama měli problémy už naši předci - viz. revolvery Velodog.

alfonss
Grafoman
Grafoman

19.07.2010 20:23

S cigánama měli problém taky již naši předkové-viz kocour Mikeš :wink:

A i přesto je nemyslitelné zastřelit příslušníka tohoto etnika jen kvůli tomu, že na mě přes ulici pořvává, že mě podřízne a já mám v tu chvíli strach a cítím se být reálně ohrožen...

Kentan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.07.2010 20:30

Cikáni nikdy nebyli v našich zemích stříleni jako psi :) (maximálně vypráskáni na zemské hranice a teprve potom, co tuto výstrahu nepochopili, standardním způsobem popraveni- milostivě jim bylo dovoleno se dokonce proti tomu odvolat a uvést důvody hodné zřetele, proč by se exekuce konat neměla) a nebyla na ochranu cyklistů před nimi zavedena speciální kategorie zbraní....

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA