-
Justinian - Častý návštěvník
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Něco mi říkalo, že pokus o racionální debatu o psech s uctívačem kultu bude odsouzen
k nezdaru a silné expozici zcestné logice, ale teď můžu aspoň říct, že jsem to zkusil.
Nehodlám se tomu dál věnovat, takový milovník žlutého ovoce nejsem.
k nezdaru a silné expozici zcestné logice, ale teď můžu aspoň říct, že jsem to zkusil.

Nehodlám se tomu dál věnovat, takový milovník žlutého ovoce nejsem.
-
PN - Příspěvky: 216
<nadsázka>Já mám hysterický strach z aut. Odmalička jsem byl vychováván, abych si na auta dával pozor, mohou zabíjet. A fakt zabíjejí. (Tady si představte spoustu odkazů na iDnes, jak někoho přejelo auto.) Tuhle jsem byl na přechodu a jedno auto začalo troubit. Začal jsem se bát, že mě přejede. Tak jsem toho řidiče raději zastřelil. Podle mě šlo o jasnou NO. - Vy nejste povinní vědět, jestli na vás štěkající pes nechce zaútočit. Já zase nejsem povinnen vědět, jestli na mě nechce zaútočit troubící auto. Takže doufám, že mě naprosto chápete a že byste postupovali stejně jako já a toho řidiče taky zabili. Můžu si vás pozvat k soudu jako svědky?</nadsázka>
- majsner
- Častý návštěvník
Justinian: Máš naprostou pravdu. Asi jsem dostatečně rychle neprohlédl, o čem tu vlastně diskutujeme. Vědět na začátku, že to bude diskuse alá "nechte naše milášky ťuťuňuňu být, oni by mouše neublížili a pokud vás pokoušou, tak jste si za to určitě mohli sami, neměli jste se procházet po parku zrovna když jsem nechal svého ťuťuňuňu mazlíka běhat bez vodítka", tak bych nebyl tak naivní a nenechal bych se do toho zatáhnout. Tímto v tomto vlákně končím a moderátorům se omlouvám za OT.
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Taky bych sem nelez, kdybych věděl, že tady přijde lidem normální bránit se proti mrňavejm psům pistolí a rovněž to vzdávám.
-
hetzer - Častý návštěvník
PetrL3: tobe jeste nikdo nerekl za na velikosti nezalezi? 

-
Biggles - Častý návštěvník
2 PN: I s nadsázkou by ono srovnání bylo srovnáním, kdyby na tebe ono auto vztekle troubilo či najíždělo do tebe samo na parkovišti (i pak bys ale spíš střílel na ono auto než zoufale hledal, kdo by mohl být jeho řidič) 

-
Netopyr - Moderátor
-
krampus - Častý návštěvník
-
Netopyr - Moderátor
No jo když netopejři jsou asi k tomu strašení předurčeni.....
Ale vážně, někdy mi přijde, že to je spíš adrenalinovej sport, než diskuze. Všem zůčastněným aktérům bych doporučoval, aby až nebudou zacyklený ve svých argumentech, si třeba s ročním odstupem přečetli, co tu vyplodili. Pak snad pochopí....

Ale vážně, někdy mi přijde, že to je spíš adrenalinovej sport, než diskuze. Všem zůčastněným aktérům bych doporučoval, aby až nebudou zacyklený ve svých argumentech, si třeba s ročním odstupem přečetli, co tu vyplodili. Pak snad pochopí....
-
pekoz - Častý návštěvník
A omejvat přirození vlažnou vodou pánové hmm co tak
(lítající mě předběh - ale má pravdu)
(lítající mě předběh - ale má pravdu)
-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
ale notak, už se mi to tu taky někdy stalo. Všichni někdy potřebujem upustit páru a diskuze nad některými tématy k tomu prostě vysloveně nabádá
Tak to berte s rezervou, né všichni máme stejný názor a jako se vším si tu teď můžem psát co by jsme kdyby jsme a až se dostanem do prů..ru udělámo něco úplně jiného
Netopýre: máš taky asi recht a to bububu taky není někdy na škodu

Tak to berte s rezervou, né všichni máme stejný názor a jako se vším si tu teď můžem psát co by jsme kdyby jsme a až se dostanem do prů..ru udělámo něco úplně jiného
Netopýre: máš taky asi recht a to bububu taky není někdy na škodu

- topa77
- Nový uživatel
Dovolím si přidat svůj názor. Pokud na mne bude útočit cokoliv, co je schopno ohrozit mé zdraví, budu se bránit. Protože se živím sám svou prací a např. dovolenou si mohu vzít maximálně na týden, aby obživa nebyla ohrožena, považuji útok jakéhokoliv psa za značné ohrožení, protože následky byť jen jednoho kousnutí, v důsledku kterého budu potencionálně dva týdny mimo práci, pro mne znamenají problém.
Není to nějaké vychloubání nebo dělání ramen, pokud na mne jde nepoštvaný pes, je to něčí chyba a ne moje a proč bych riziko měl nést já? Pes měl být uvázaný, měl mí náhubek apod.
Otázkou je samozřejmě jak se budu bránit. U jezevčíka, teď když sedím v klidu u počíatče, bych asi přemýšlel o tom, že se ho budu snažit zastrašit, možná použiji kámen ( pokud budu mít čas ), ale v okamžiku kdy bych žádný čas neměl nebo ostatní nezafungovalo a měl bych pistoli, střelil bych ho. V reálné situaci si ale dokažu představit, že bych měl s vytažením pistole problém, protože případný přístup orgánů činných v trestním řízení k držitelům zbraní,případně civilních soudců pejskařů v případě řízení o náhradu škody, je pro obránce značně nepříznivý... Navíc je riziko, že kromě psa by to dostal někdo jiný..
Další otázkou je, co považovat za útok psa. Pokud ke mne pujde pes ze zvědavosti, budu ve střehu a budu se snažit kontaktu vyhnout a nebudu to považovat za útok, ale pokud ke mne pes půjde a já osobně si budu myslet, že je reálné riziko, že mne napadne, pes má smůlu. Pokud se spletu, je to problém majitele psa, který ho měl mít na špagátě nebo vycvičeného nebo lépe zavřeného....
Pokud tady majitel jezevčíka tvrdí, že to je prcek a nemá se na něj střílet, tak to zkonkretizuji a dovolím si upozornit, že jezevčík má dost velkou tlamu na to, aby při snaze ho kopnout mně pořádně rafnul, což třeba čivava asi neudělá...
Z právního hlediska je obrana proti nepoštvanému psovi trochu problém, teda pokud nepůjde o pitbula, který vám už visí na noze nebo na krku. Jednat budete v krajní nouzi, která je ovládána zásadou subsidiarity, což znamená, že můžete jednat jen tak, aby případná vámi způsobená škoda nebyla větší, než která hrozila a kterou odvracíte a tady jste vydání napospas v horším případě policii a st.zástupcům a v lepším případě civilním soudcům v řízení o náhradu škody.... vím o čem mluvím, oboje zažil, sice ne na vlastní kůží ale z první řady.
Není to nějaké vychloubání nebo dělání ramen, pokud na mne jde nepoštvaný pes, je to něčí chyba a ne moje a proč bych riziko měl nést já? Pes měl být uvázaný, měl mí náhubek apod.
Otázkou je samozřejmě jak se budu bránit. U jezevčíka, teď když sedím v klidu u počíatče, bych asi přemýšlel o tom, že se ho budu snažit zastrašit, možná použiji kámen ( pokud budu mít čas ), ale v okamžiku kdy bych žádný čas neměl nebo ostatní nezafungovalo a měl bych pistoli, střelil bych ho. V reálné situaci si ale dokažu představit, že bych měl s vytažením pistole problém, protože případný přístup orgánů činných v trestním řízení k držitelům zbraní,případně civilních soudců pejskařů v případě řízení o náhradu škody, je pro obránce značně nepříznivý... Navíc je riziko, že kromě psa by to dostal někdo jiný..
Další otázkou je, co považovat za útok psa. Pokud ke mne pujde pes ze zvědavosti, budu ve střehu a budu se snažit kontaktu vyhnout a nebudu to považovat za útok, ale pokud ke mne pes půjde a já osobně si budu myslet, že je reálné riziko, že mne napadne, pes má smůlu. Pokud se spletu, je to problém majitele psa, který ho měl mít na špagátě nebo vycvičeného nebo lépe zavřeného....
Pokud tady majitel jezevčíka tvrdí, že to je prcek a nemá se na něj střílet, tak to zkonkretizuji a dovolím si upozornit, že jezevčík má dost velkou tlamu na to, aby při snaze ho kopnout mně pořádně rafnul, což třeba čivava asi neudělá...
Z právního hlediska je obrana proti nepoštvanému psovi trochu problém, teda pokud nepůjde o pitbula, který vám už visí na noze nebo na krku. Jednat budete v krajní nouzi, která je ovládána zásadou subsidiarity, což znamená, že můžete jednat jen tak, aby případná vámi způsobená škoda nebyla větší, než která hrozila a kterou odvracíte a tady jste vydání napospas v horším případě policii a st.zástupcům a v lepším případě civilním soudcům v řízení o náhradu škody.... vím o čem mluvím, oboje zažil, sice ne na vlastní kůží ale z první řady.
- OndraF
- Častý návštěvník
panove, strelci do jezevciku, zajimalo by me, jak se budete branit utoku velkeho psa, kdyz se bezezbrane nedokazete ubranit ani nohavici do 10kg..
chtel bych byt spendlikem u toho, jak budete pripadne vysvetlovat opravnenost takoveho pouziti zbrane
ja kdybych mel strilet do kazde male ludry, ktera vleti na meho psa a na me, tak bych mel spoustu zarezu..
na konec prikladam uryvek z clanku zabyvajici se rozsirenim vztekliny na nasem uzemi:
"Od zavedení orální vakcinace v roce 1989 měl výskyt vztekliny v ČR výrazně sestupnou tendenci. V roce 2001 bylo registrováno již jen 35 případů a v roce 2002 pouze 3 případy vztekliny u lišek v okrese Trutnov. Od této doby nebyla již vzteklina na našem území diagnostikována."
chtel bych byt spendlikem u toho, jak budete pripadne vysvetlovat opravnenost takoveho pouziti zbrane
ja kdybych mel strilet do kazde male ludry, ktera vleti na meho psa a na me, tak bych mel spoustu zarezu..
na konec prikladam uryvek z clanku zabyvajici se rozsirenim vztekliny na nasem uzemi:
"Od zavedení orální vakcinace v roce 1989 měl výskyt vztekliny v ČR výrazně sestupnou tendenci. V roce 2001 bylo registrováno již jen 35 případů a v roce 2002 pouze 3 případy vztekliny u lišek v okrese Trutnov. Od této doby nebyla již vzteklina na našem území diagnostikována."
Naposledy upravil OndraF dne 17.07.2010 9:31, celkově upraveno 1
-
gunman - Častý návštěvník
http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/d ... a-problemy
jak se lidi neshodnou na používání zbraní, tak stojí za to, přečíst si i diskuzi u tohohle odkazu
jak se lidi neshodnou na používání zbraní, tak stojí za to, přečíst si i diskuzi u tohohle odkazu
-
Anorektik - Častý návštěvník
gunman: Zajímavá diskuze.
Dovolil bych si připomenout, že ne každé napadení psem skončí zákusem do lýtka. On Vám totiž klidně může z tý ruky co po něm hrábnete (když nejde odkopnout, nebo dáte ruce před sebe ve chvíli útoku) klidně urafnout prst - a myslím že takový "trigger finger" by Vám asi chyběl (Steve Lee je pecka).
Dovolil bych si připomenout, že ne každé napadení psem skončí zákusem do lýtka. On Vám totiž klidně může z tý ruky co po něm hrábnete (když nejde odkopnout, nebo dáte ruce před sebe ve chvíli útoku) klidně urafnout prst - a myslím že takový "trigger finger" by Vám asi chyběl (Steve Lee je pecka).
-
hetzer - Častý návštěvník
topa77: troufam si rict ze z pravniho hlediska to zadny problem neni. ani ten nejdrazsi pes nema cenu lidskeho zdravi.
-
Biggles - Častý návštěvník
A co takhle pořád nezaměňovat důsledek za příčinu? Příčina je čokl. Když nebude útočit, tak se člověk nemusí bránit. Takže milí ochránci zvířat si zajistěte, aby neexistovala příčina (resp. ji minimalizujte) a nebude třeba řešit důsledky (střelbu či jinou obranu).........a řeči o zářezech či hmotnosti jsou z větší části irelevantní.
-
alfonss - Grafoman
Akorát je problém, že většina z vás ozbrojených kovbojů, považuje za útok již to, že na vás čokl zaštěká...
-
wolf - Příspěvky: 699
Zalezi z jake vzdalenosti a jak se pri tom situace vyviji.
Ja vetsinou na psy nereaguji a pokud uz dojde k tomu ze mne napadne, konci to povetsinou psem povalenym na zem a nebo jeho zlomenymi zebry (pokud je zima a mam kanady). Strilet mne zatim nenapadlo, protoze mi stacily nohy a hbite ruce, jen jednou jsem vytahnul zbran, ale jen proto abych toho dobrmana vzal laufem pres hlavu, kdyz ho ty smazky nechtely zavolat a mely strasnou srandu jak na mne dorazi a jde mi po rukach, ale je fakt ze i tehdy mne nenapadlo strilet...
Ja vetsinou na psy nereaguji a pokud uz dojde k tomu ze mne napadne, konci to povetsinou psem povalenym na zem a nebo jeho zlomenymi zebry (pokud je zima a mam kanady). Strilet mne zatim nenapadlo, protoze mi stacily nohy a hbite ruce, jen jednou jsem vytahnul zbran, ale jen proto abych toho dobrmana vzal laufem pres hlavu, kdyz ho ty smazky nechtely zavolat a mely strasnou srandu jak na mne dorazi a jde mi po rukach, ale je fakt ze i tehdy mne nenapadlo strilet...
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
koukám člověk aby se už bál chodit s ratlíkem ven aby na někoho nazaštěkal...no začnu asi na procházky se psem nosit ....
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA