-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
krom toho když se trefí dobře, máš to jako by sis ty žíli podřízl 

-
PetrL3 - Častý návštěvník
Jasně že základ je nedopustit,aby do mě pes kousl, to už z principu: Co má do mě co nějakej pes kousat? Pak už je tam riziko vždy.
Mimochodem vzpomínáte na případ z TV, kdy k pánovi přiběhl jezevčík, začal na něj štěkat a pán vytáhl pistli a střelil ho? I takové věci se dějí. Na jednu stranu pán se přeci bránil, co kdyby pes nezůstal u štěkání a najednou mu vyjel po noze a překousnul šlachu? Na druhou stranu člověk, který je způsobilý mít zbroják na nošení a neubrání se jezevčíkovi? Škoda že neexistuje video, docela bych to chtěl vidět. Pokud na ten případ vzpomenete, co o tom soudíte?
Mimochodem vzpomínáte na případ z TV, kdy k pánovi přiběhl jezevčík, začal na něj štěkat a pán vytáhl pistli a střelil ho? I takové věci se dějí. Na jednu stranu pán se přeci bránil, co kdyby pes nezůstal u štěkání a najednou mu vyjel po noze a překousnul šlachu? Na druhou stranu člověk, který je způsobilý mít zbroják na nošení a neubrání se jezevčíkovi? Škoda že neexistuje video, docela bych to chtěl vidět. Pokud na ten případ vzpomenete, co o tom soudíte?
-
hetzer - Častý návštěvník
PetrL3: vzdyt se prece ubranil, ne? myslim ze je uplne jedno jestli pouzil pistoli nebo jinou zbran, pokud by ho vzal teleskopem po hlave tak je vysledek stejny.
-
Myslel sem beze zbraně, jednalo se o jezevčíka. Takže tvůj názor je, že je to O.K.?
-
PetrL3: rozlisovani obrany na pripustnou a nepripustnou podle pouzite zbrane obrancem bych cekal tak od novinare NOVY, ne od clena tohoto fora 

-
Justinian - Častý návštěvník
PetrL3 píše:Mimochodem vzpomínáte na případ z TV, kdy k pánovi přiběhl jezevčík, začal na něj štěkat a pán vytáhl pistli a střelil ho? I takové věci se dějí. Na jednu stranu pán se přeci bránil, co kdyby pes nezůstal u štěkání a najednou mu vyjel po noze a překousnul šlachu? Na druhou stranu člověk, který je způsobilý mít zbroják na nošení a neubrání se jezevčíkovi? Škoda že neexistuje video, docela bych to chtěl vidět. Pokud na ten případ vzpomenete, co o tom soudíte?
1. Pes je bez vodítka, bez pána, agresivní. Nejsem povinen znát psychiku
psů a dělat narychlo výpočty, jak moc je pravděpodobné, že mě kousne.
2. Nejsem povinen nechat se kousnout a pak lozit po nemocnicích kvůli očkování, infekci
(psí tlama je živá petriho miska) a jiným legráckám, jen abych uchránil psa zranění.
3. Nikomu se nemusím zodpovídat z toho, jestli se ubráním nebo neubráním jezevčíkovi bez
použití smrtící síly. S tím, jestli jsem způsobilý mít ZP E to pak už nemá společného lautr nic,
vrať se nohama na zem.
4. Pes je de iure věc. Pokud mě cizí věc ohrožuje na zdraví, není mou
povinností chránit ji před poškozením ani řešit její případnou hodnotu.
-
Tím, že má ZP na nošení zbraně jsem myslel, že je zdravej, ne že je krotitel šelem. Chtěl sem jen vyloučit spekulace o tom, že by mohl bejt nějak nepohyblivej.
Díky za názor. Přidá se někdo další?
Díky za názor. Přidá se někdo další?
-
alfonss - Grafoman
Justinian píše:
3. Nikomu se nemusím zodpovídat z toho, jestli se ubráním nebo neubráním jezevčíkovi bez
použití smrtící síly. S tím, jestli jsem způsobilý mít ZP E to pak už nemá společného lautr nic,
vrať se nohama na zem.
Sorry, ale chlap, kterej z jedničky smázne pouze štěkajícího jezevčíka, je kretén a mám pochybnosti o jeho duševním zdraví a způsobilosti vůbec vlastnit zbraň. Co takovej člověk udělá, když do něj omylem vrazím vozíkem v supermarketu? Ustřelí mě řepu?
Popravdě řečeno tohle byl jeden z důvodů, proč jsem přestal nosit. Nechci aby mě někdo házel do pytle s takovými magory...
-
Kdo to neviděl, jen bych ještě uvedl, že nebyl bez pána, ale neměl vodítko a choval se agresivně. Babka to celé sledovala z pár metrů. Pes to přežil.
Já samozřejmě jako pejskař sdílím názor, že normální člověk tohle neudělá, ale nechci se hádat, chci jen znát názory ostatních.
Kdybych sechoval jako ten chlap, cestou s odpadka k popelnicim, bych týdně odstřelil tak dva tři mopsíky
.
Já samozřejmě jako pejskař sdílím názor, že normální člověk tohle neudělá, ale nechci se hádat, chci jen znát názory ostatních.
Kdybych sechoval jako ten chlap, cestou s odpadka k popelnicim, bych týdně odstřelil tak dva tři mopsíky

-
PetrL3: ja to sice nevidel, ale ten obrance podle me nemohl vedet jestli je pes pod kontrolou nebo ne. chyba babky ze nezasahla - meli by ji zavrit za tyrani zvirat 

-
Zodiak - Pravidelný návštěvník
Až budeme jednou všichni v Evropský federaci a pokud budou ještě existovat zbrojáky na nošení, doporučuji výlet do Rumunska. Po městech se potulují tlupy čoklů co nikomu nepatří a kolikrát je lepší je obejít než provokovat přiblížením. Cesta přes město by byl fakt krásný LOS.
-
Justinian - Častý návštěvník
alfonss píše:Sorry, ale chlap, kterej z jedničky smázne pouze štěkajícího jezevčíka, je kretén a mám pochybnosti o jeho duševním zdraví a způsobilosti vůbec vlastnit zbraň. Co takovej člověk udělá, když do něj omylem vrazím vozíkem v supermarketu? Ustřelí mě řepu?
Popravdě řečeno tohle byl jeden z důvodů, proč jsem přestal nosit. Nechci aby mě někdo házel do pytle s takovými magory...
To, co si o tom člověku myslím já nebo ty, je irelevantní (a názor na něj mám podobný jako ty).
Pokud ale budeme takhle hrozně (PetrL3) spekulovat, kdy se člověk smí a nesmí cítit ohrožen
zvířetem, a jakou případně může použít na svou obranu sílu, brzy se dostaneme na úroveň
minulého případu s vlčákem v rukou smažek, kdy se i policista bojí po psovi vystřelit, aby
nebyl za celorepublikového brekotu pejskařů ukamenován.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Kamarád policajt po tom co ve službě zastřelil psa tvrdí , že ho raděj příště umlátí heverem s auta něž znovu podstoupit tu pakárnu s inspekcí.
-
Hungry - Moderátor
Netvrdím, že bych vždy jezevčíka smáznul, ale pokud usoudím, že jsem ohrožen a je to pro mne nejsnažší a jistá cesta k úspěšné sebeobraně, nemá co kdo kafrat... Majitel si měl svého psa více ohlídat...
Pokud do mne někdo vrazí vozíkem v sámošce a řekne: "Prominte, já nerad.", nic se neděje... Udělá-li to schválně, může to skončit i tím, že mu ustřelím řepu!
Kdy už tu konečně přestanete míchat obecné a velmi konkrétní situace a zapojíte obyčejný selský rozum...
Pokud do mne někdo vrazí vozíkem v sámošce a řekne: "Prominte, já nerad.", nic se neděje... Udělá-li to schválně, může to skončit i tím, že mu ustřelím řepu!
Kdy už tu konečně přestanete míchat obecné a velmi konkrétní situace a zapojíte obyčejný selský rozum...

-
alfonss - Grafoman
Justinian píše:alfonss píše:Sorry, ale chlap, kterej z jedničky smázne pouze štěkajícího jezevčíka, je kretén a mám pochybnosti o jeho duševním zdraví a způsobilosti vůbec vlastnit zbraň. Co takovej člověk udělá, když do něj omylem vrazím vozíkem v supermarketu? Ustřelí mě řepu?
To, co si o tom člověku myslím já nebo ty, je irelevantní (a názor na něj mám podobný jako ty).
Pokud ale budeme takhle hrozně (PetrL3) spekulovat, kdy se člověk smí a nesmí cítit ohrožen
zvířetem, a jakou případně může použít na svou obranu sílu, brzy se dostaneme na úroveň
minulého případu s vlčákem v rukou smažek, kdy se i policista bojí po psovi vystřelit, aby
nebyl za celorepublikového brekotu pejskařů ukamenován.
Spekulovat můžeme doaleluja, ale myslím, že nejdůležitější je používat rozum, prostě přemýšlet, ne jednat a poté si odůvodňovat a ospravedlňovat svoje jednání. Pětiletýho cigána mávajícího kolem sebe klackem taky z jedničky nesmáznu a přitom mi může způsobit zranění podobné jako jezevčík....
-
alfonss - Grafoman
Hungry píše:Pokud do mne někdo vrazí vozíkem v sámošce a řekne: "Prominte, já nerad.", nic se neděje... Udělá-li to schválně, může to skončit i tím, že mu ustřelím řepu!
Takže chlap do tebe schválně najede vozíkem (protože je hajzl a provokatér, takových je spousta) a ty mu kvůli tomu ustřelíš řepu. Hmmmm, tomu se říká nutná obrana, nebo je to krajní nouze? Nebo Hungryho pojetí nošení zbraně ala divoký západ....

-
Hungry - Moderátor
Alfe, jsi přeci inteligentní a píšou,že umíš psát, tak snad umíš i číst... . Tak si to, prosím, přečti ještě jednou a nahlas... Nemá má odpověd nic společného s divokým západem. Tam, pokud by jsi byl v histori vzdělán, bylo méně mrtvých, než ve stejnou dobu v "civilizované" Evropě...
- majsner
- Častý návštěvník
alfonss píše:Sorry, ale chlap, kterej z jedničky smázne pouze štěkajícího jezevčíka, je kretén a mám pochybnosti o jeho duševním zdraví a způsobilosti vůbec vlastnit zbraň.
To je dost odvážné tvrzení na to, že jsi u toho nebyl a nemůžeš posoudit, jaká byla situace. Byl vidět majitel psa? Co znamená "štěkat a dorážet"? Myslíš, že infekce nebo vzteklina od jezevčíka bude lepší, než od vlčáka? Radši bych se zdržel takovýchto silných prohlášení, pokud neznám konkrétní podmínky. Ano, pokud půjdu parkem a páníčkem venčený jezevčík mě začne oňuchávat a já ho sejmu, tak jsem asi magor. Ale dovedu si představit i podobnou situaci se stejným jezevčíkem, stejně jednoduše zestručnitelnou do jedné věty, ve které bych považoval použití palné zbraně za oprávněné. Velikost psa v tomto ohledu nic neznamená, ačkoliv v bulvárních prohlášeních a titulcích hraje zcela zásadní roli.
Za nejdůležitější při kontaktu se psem považuji (minimálně neverbální) komunikaci s majitelem a rychlé zhodnocení jeho zjevu (majitele). Pokud se ke mě blíží pes a vidím 5 metrů za ním majitele, jak na něj přátelsky volá, aby mazal zpátky, pes mě oňuchá, skočí mi na nohu, pán se omlouvá a směje se, tak je to OK. Pokud se ke mě blíží jakýkoliv pes a nevidím majitele, už to považuji za rizikovou situaci a levou rukou hmatám pepřák, pravou kontroluji zip "kouzelné" ledvinky.
-
KamikazeCZ - Pravidelný návštěvník
Alfe, slint o divokem zapade bych vazne cekal spis na Nove.. ale Hungry mel napsat, ze mu ustreli repu, jen pokud bude utok vozikem stale trvat 

-
Hungry - Moderátor
Ale on to Hungry napsal... Jen kdybychom uměli číst... Ale to je obecný problém a řeší se už jinde...
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA