-
Altrax - Občasný návštěvník
Re: Výrobci a kvalita perkusních zbraní - poměr cena/výkon
Zdravim,,,,sem si myslel že se mi skazil zrak
ale bohužel,když sem byl u ZBRANĚ DAVE v sobotu pro střelivo,tak mi potvrdili vrácení cen,jaké byly před krizí.
Takže můsím změnit nákup a nechat si zajít chuť na PePi Bounty S.317 od D.PEDERSOLI
a sem nucený koupit od ARDESI Patriota s tím že až si za ,,zhruba"dva roky udělá svý,tak se pokusím najít puškaře ,který by mi udělal novou hlaveň a mechanizmus.
Mohl by někdo,kdo má s puškaři zkušenost napsat,orientační ceny pistolí a pušek,zhruba,,
nechci zbytečně otravovat nějakého puškaře,když to není aktuální, ale určitě nejsem sám
kdo by chtěl znát zhruba ceny,,díky.

Takže můsím změnit nákup a nechat si zajít chuť na PePi Bounty S.317 od D.PEDERSOLI
a sem nucený koupit od ARDESI Patriota s tím že až si za ,,zhruba"dva roky udělá svý,tak se pokusím najít puškaře ,který by mi udělal novou hlaveň a mechanizmus.
Mohl by někdo,kdo má s puškaři zkušenost napsat,orientační ceny pistolí a pušek,zhruba,,
nechci zbytečně otravovat nějakého puškaře,když to není aktuální, ale určitě nejsem sám
kdo by chtěl znát zhruba ceny,,díky.
- Hadrburg
- Pravidelný návštěvník
Ceny perkusních pušek
Všimli jste si jak naskočili ceny perkusních pušek Pedersoli?
Já byl dneska u Brymovky, chtěl jsem si koupit Hawkenku a dle webu měla být za 18000. Nicméně na krámě ji měli za 26900. To se mi zdálo docela dost, tak jsem jí tam nechal.
A podobné skoky byly u všech pušek Pedersoli.
Já byl dneska u Brymovky, chtěl jsem si koupit Hawkenku a dle webu měla být za 18000. Nicméně na krámě ji měli za 26900. To se mi zdálo docela dost, tak jsem jí tam nechal.
A podobné skoky byly u všech pušek Pedersoli.
-
Hungry - Moderátor
H: Stačilo si přečíst ten příspěvek o řád výše... 

-
eagle-eye - Pravidelný návštěvník
Koukám, že tu padají hlavně jména jako Ardesa a Pedersoli. Nějakou dobu jsem vlastnil pušku od Ardesy a mnoho dalších jsem měl v ruce, stejně jako od Pedersoliho.
Asi se nedá říct, která značka je lepší, záleží totiž, co kdo preferuje. Někdo nižší cenu, jiný kvalitnější zpracování, masívnější materiál, další zase dobovou autenticitu.
Adresa na mě působí jako značka cenově dostupných zbraní pro nenáročné střelce. Pedersoli má viditelně kvalitnější provedení a je dražší.
Co se týče jejich přesnosti, to si netroufám naprosto posuzovat.
Mně šlo u pušky hlavně o co nejpřesnější dobový look, v tom jsem tak trochu blázen a tady neobstojí ani jedna z těchto značek. Jsou to obě sériové výroby a na těch zbraních je to poznat. Je třeba si uvědomit, že prakticky všechny dobové předovky byly vyráběny ručně v puškařských dílnách.
Z tohoto důvodu jsem si pořídil pušku od firmy Track of the Wolf z USA. Samozřejmě v kitu, s tím, že jsem si dokoupil vhodné doplňky a pušku si v dílně doladil k obrazu svému.
Viz. http://buffalodays.cz/clanky/index.php?p=8
Track of the Wolf nabízí hlavně díly pro výrobce předovek (pažby, laufy, zámky, atd.), ale i kity nebo hotové pušky od puškařů. Je tam největší možnost si pušku doladit podle sebe.
Asi se nedá říct, která značka je lepší, záleží totiž, co kdo preferuje. Někdo nižší cenu, jiný kvalitnější zpracování, masívnější materiál, další zase dobovou autenticitu.
Adresa na mě působí jako značka cenově dostupných zbraní pro nenáročné střelce. Pedersoli má viditelně kvalitnější provedení a je dražší.
Co se týče jejich přesnosti, to si netroufám naprosto posuzovat.
Mně šlo u pušky hlavně o co nejpřesnější dobový look, v tom jsem tak trochu blázen a tady neobstojí ani jedna z těchto značek. Jsou to obě sériové výroby a na těch zbraních je to poznat. Je třeba si uvědomit, že prakticky všechny dobové předovky byly vyráběny ručně v puškařských dílnách.
Z tohoto důvodu jsem si pořídil pušku od firmy Track of the Wolf z USA. Samozřejmě v kitu, s tím, že jsem si dokoupil vhodné doplňky a pušku si v dílně doladil k obrazu svému.
Viz. http://buffalodays.cz/clanky/index.php?p=8
Track of the Wolf nabízí hlavně díly pro výrobce předovek (pažby, laufy, zámky, atd.), ale i kity nebo hotové pušky od puškařů. Je tam největší možnost si pušku doladit podle sebe.
-
Truman Head - Pravidelný návštěvník
Laik se diví jak naskočili ceny u uvedených českých prodejců černoprachých zbraní ,ale že se 2 roky prodávali za nákupní cenu protože,protože.......konkurence je konkurence a kdo to déle vydrží a trh
ať se p....vítejte v realitě,mám tu smůlu že znám prodejní ceny od výrobce,takže co se tady dělo....
bez komentáře.A teď se nabízejí zbraně za obchodní cenu a vśichni se diví jak je to drahé:-)
P.S. krize s tím nemá nic společného
ať se p....vítejte v realitě,mám tu smůlu že znám prodejní ceny od výrobce,takže co se tady dělo....
bez komentáře.A teď se nabízejí zbraně za obchodní cenu a vśichni se diví jak je to drahé:-)
P.S. krize s tím nemá nic společného

-
Kentan - Častý návštěvník
No a tak zase nic nevydělají, protože si to za ty prachy nikdo nekoupí, ale zase to budou mít bez práce.
-
Hungry - Moderátor
Nic nevydělat s prací je horší, než nic nevydělat bez práce...
A vydělají... Koupí, když nebude jiná možnost...
A vydělají... Koupí, když nebude jiná možnost...
-
Při těhto cenách a kvalitě se již vyplatí Kuna na hlaveň a puškař na zbytek, případně komponenty od Stiftera a mám bouchadlo přesně dle svých představ, které vydrží mnohonásobně víc.
-
Hungry - Moderátor
Ano, může být. Pokud jsi ochoten a schopen si to všechno zajistit. Dobrých puškařů je jako šafránu...
-
staM - Moderátor
Za kolik že dělal PK lorenzky než s tím přestal?
Ono je na kusovce nebo malosérii tolik ruční práce,že se to snad ani nevyplatí na kšeft dělat.
Ono je na kusovce nebo malosérii tolik ruční práce,že se to snad ani nevyplatí na kšeft dělat.
-
PK dělal zbraně za stejný ceny, za který se tehdy prodávaly pedersolky, tedy Lorenzka mě stála kolem 25000, mušketa stejně, jako ta od DP.... Střelecky to jsou zbraně o několik tříd výše.
Prostě při "konkurenčně bojových" cenách se mi alternativu řešit nevyplatilo, při současných ano, neboť DP není žádný zázrak.
Prostě při "konkurenčně bojových" cenách se mi alternativu řešit nevyplatilo, při současných ano, neboť DP není žádný zázrak.
-
bufallo - Častý návštěvník
ale myslim si ze ani v sucastnosti asi za tie peniaze co stoji DP nic lepsie nezozenies, stale kvalita s cenou vyhrava... aj ked uz to nieje jednoznacne ako minuly rok ked DP padol cenami skoro na uroven Ardesy...
ja som videl v Dave minuly tyzden Lorenzku, myslim ze tam bolo na hlavni ako puskar Žáček, no a ta konkretne stala asi 46 tisic... bola sice velmi pekne spracovana, ale je to aj tak dost...
vsetko ocislovane, aj skrutky aj male suciastky, proste nadhera... ale keby som mal dost prachov, kupim si ju... kto je s Prahy nech si ju ide pozriet, stoji to za to...
ja som videl v Dave minuly tyzden Lorenzku, myslim ze tam bolo na hlavni ako puskar Žáček, no a ta konkretne stala asi 46 tisic... bola sice velmi pekne spracovana, ale je to aj tak dost...
vsetko ocislovane, aj skrutky aj male suciastky, proste nadhera... ale keby som mal dost prachov, kupim si ju... kto je s Prahy nech si ju ide pozriet, stoji to za to...
-
Jo, pan Žáček je moc pečlivej a šikovnej, ale to už není na střílení, to je na vystavení. Pro ilustraci - velmi nedávno jehlovka 1841 včetně bodáku, hlaveň Kuna cca 33000 českých. A to je setsakra výrobně složitější zbraň. Ovšem kupováno bez všech prostředníků.
Edit: od jiného puškaře prosím pěkně
Edit: od jiného puškaře prosím pěkně

Naposledy upravil Kentan dne 14.07.2010 19:57, celkově upraveno 1
- mathew_01
- Nový uživatel
Ardesa vs. Pedersoli je uz viackrat porovnana. co taky Investarm? Oplati sa, ci tiez len na sezonu?
-
blecha.z - Častý návštěvník
Vlastním Hawken .45 od firmy Inwestarm Italy. Střílí třetí rok a nestěžuje si. Je to krásná zbraň.
- buhdeste
- Nový uživatel
Zdá se mi, že se téma kvality replik točí kolem Ardesy a Pedersoliho s případným odkazem na výrobce, jejichž zbraně si může dovolit málokdo
Co mě ale opravdu zajímá je srovnání kvality replik a historických originálů. Jaké byly požadavky na kvalitu a jak to s kvalitou skutečně vypadalo. I v historických dobách jistě nebyla situace jednoznačná. Kvalita se jistě lišila. Byly tu zbraně jednotlivých puškařů, ale i manufakturně produkovaná zbrojní výroba při které kvalita kolísala s podmínkami výroby.
Asi bude obtížné najít jednoznačné odpovědi a hodnověrné zdroje informací.
Jde mi trochu o to, že jsou nabízeny velmi kvalitní zbraně, vyráběné třeba i za použití moderních technologií a materiálů ve snaze dosáhnout maximální kvality, srovnatelné s moderními speciály. Jde ale ještě o repliky historických zbraní? Je vůbec taková zbraň srovnatelná s kvalitou a tedy střeleckými možnostmi historických originálů?

Co mě ale opravdu zajímá je srovnání kvality replik a historických originálů. Jaké byly požadavky na kvalitu a jak to s kvalitou skutečně vypadalo. I v historických dobách jistě nebyla situace jednoznačná. Kvalita se jistě lišila. Byly tu zbraně jednotlivých puškařů, ale i manufakturně produkovaná zbrojní výroba při které kvalita kolísala s podmínkami výroby.
Asi bude obtížné najít jednoznačné odpovědi a hodnověrné zdroje informací.
Jde mi trochu o to, že jsou nabízeny velmi kvalitní zbraně, vyráběné třeba i za použití moderních technologií a materiálů ve snaze dosáhnout maximální kvality, srovnatelné s moderními speciály. Jde ale ještě o repliky historických zbraní? Je vůbec taková zbraň srovnatelná s kvalitou a tedy střeleckými možnostmi historických originálů?
-
Hungry - Moderátor
Tod otázka. Srovnávat můžeš, pakliže dohledáš, kdy, z čeho, na jak veliký cíl, na jak daleko se střílelo a jaké byly dosahovány výsledky...
Dříve, stejně jako dnes, byl zbraně kvalitní a šunty... Potíž je v tom, že tenkrát neměli dost peněz na to, aby vystříleli taková kvanta munice jako to děláme my... Oni se tím až tak často nebavili, ale použivali to k práci či obživě... Stačí porovnat požadavky na výdrž moderní lovecké kulovnice pro obyč. myslivce a sportovního střelce... Je spousta takových myslivců, kterým 20ti ks krabička stačí na nastřelní a 3 sezony "provozování" myslivosti...
Z hlediska přesnosti se originálům může rovnat i největší šunt - Ardesa. Se svojí výdrží 1500 výstřelů by to asi v minulosti bylo velmi slušné zboží...
Dříve, stejně jako dnes, byl zbraně kvalitní a šunty... Potíž je v tom, že tenkrát neměli dost peněz na to, aby vystříleli taková kvanta munice jako to děláme my... Oni se tím až tak často nebavili, ale použivali to k práci či obživě... Stačí porovnat požadavky na výdrž moderní lovecké kulovnice pro obyč. myslivce a sportovního střelce... Je spousta takových myslivců, kterým 20ti ks krabička stačí na nastřelní a 3 sezony "provozování" myslivosti...
Z hlediska přesnosti se originálům může rovnat i největší šunt - Ardesa. Se svojí výdrží 1500 výstřelů by to asi v minulosti bylo velmi slušné zboží...
-
Jim11 - Častý návštěvník
Ardesa má životnost jen 1500 výstřelů? Co se stane pak? Střílí blběji, nebo se snad rozlítne? 

-
Hungry - Moderátor
Kdyby jsi to tady četl pozorně, tak už vícero lidí psalo, že se jim vytvořil trychtýř na ústí... Samozřejmě se jedná o minimální roztáhnutí ale na přesnou střelbu už to vliv má...
-
eagle-eye - Pravidelný návštěvník
buhdeste píše:Co mě ale opravdu zajímá je srovnání kvality replik a historických originálů. Jaké byly požadavky na kvalitu a jak to s kvalitou skutečně vypadalo. I v historických dobách jistě nebyla situace jednoznačná. Kvalita se jistě lišila. Byly tu zbraně jednotlivých puškařů, ale i manufakturně produkovaná zbrojní výroba při které kvalita kolísala s podmínkami výroby.
V období, kdy se vyráběly předovky prakticky ještě neexistovala průmyslová výroba zbraní, ale pouze ruční, dílenská. U masově vyráběných modelů, jako byl například komerční North West Trade Gun se to řešilo tak, že pušky vyráběly podle nákresů různé puškařské dílny současně. Těch mohlo být třeba i několik desítek.
Jak už to chodí, kvalita mohla silně kolísat podle úrovně a preciznosti jednotlivých dílen.
Ve 40.tých a 50.tých letech 19.století nastoupila průmyslová výroba zbraní, ovšem současně začaly ustupovat ze scény i předovky a nastupovat zadovky.
Ovšem jak se zdá, tak i s masovou, průmyslovou výrobou mohla kvalita zbraní kolísat. Například všechny pušky Winchester, sériově vyráběné, byly testovány na přesnost střelby a modely, které byly výrazně přesnější než jiné byly prodávány ve speciální edici "jedna ze sta". Tedy i přesnost sériových zbraní mohla kolísat.
Co se týče srovnání dnešních replik a originálů, myslím, že je to velmi obecně položená otázka. Záleží jaká replika a s jakým originálem se bude srovnávat. Stejně tak, jak jsou rozdíly mezi dnešními výrobci, tak byli rozdíly před 200 lety.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder