- PaF
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Takze shanim brokovy naboj do .44 Rem Mag
Jsem ani nevedel, ze jsem utekl hrobnikovi z lopaty...
Jsem ani nevedel, ze jsem utekl hrobnikovi z lopaty...

- mcrea
- Občasný návštěvník
aby brokový stačil přes to peří.....neviděl jsem to nikdy ve 44, ale v menších rážích jsou to docela prťavý kuličky
-
Hungry - Moderátor
Jsou to náboje na hady na krátko, takže je tam tzv. "mák", tj. tak 1-1,5mm 

-
Justinian - Častý návštěvník
Zase na ptáka z bezprostřední blízkosti by to v .44 Mag stačit mohlo.
Ty bročky na takovou vzdálenost pořád ještě pronikají dost hluboko do tkáně.
Ty bročky na takovou vzdálenost pořád ještě pronikají dost hluboko do tkáně.
-
Jimi - Moderátor
Tak on by možná stačil ten kravál ze .44 a broky jsou bezpečné pro okolí. A když né kravál, tak ty broky by ho odradit mohly. Navíc nehrozí odraz střely od hladiny, takže kolega rybář na druhém břehu se maximálně lekne a neštve.
-
$emtex - Sponzor serveru
-
hetzer - Častý návštěvník
$emtex: trochu naivni pohadka
-
Joezbrna - Častý návštěvník
Jj, tentokrát mě zklamal. Takovéto vlhké sny - jak jako neohrožený pistolník budu zachraňovat slabčí - mě přešly ještě před zkouškou na ZP 

-
Hungry - Moderátor
Já to beru jako ukázkový příklad a ten by takový jednoduchý, černobílý měl být... Takže důležité je to, co tím chtěl autor říci a to není ani naivní ani hloupé... Ale vysoce morální a touto společností téměř bez výjimky vždy potrestáno... 

-
No, budiž... ale stavět sám sebe do role největšího kladného geroje je z hlediska PR takové... netaktické...
Život napsal jiný, krutý učebnicový příklad:
http://www.novinky.cz/krimi/197444-klid ... dcery.html
Ani na to neotvírám extra vlákno, bo není o čem diskutovat. To je odpověď, zda mít či nemít doma nabito.
Život napsal jiný, krutý učebnicový příklad:
http://www.novinky.cz/krimi/197444-klid ... dcery.html
Ani na to neotvírám extra vlákno, bo není o čem diskutovat. To je odpověď, zda mít či nemít doma nabito.
- PaF
Ano, je to zidealizovane, ale ne tak moc. Mel jsem k tomu prede 2 lety dost blizko. Jenom ten ci..n kdyz uvidel zbran neudelal ty 2 kroky ke mne, ale vzal kramle. Doufam, ze kdyby to nevzdal, tak bych stihnul vystrelit. Bylo mu cca 3O, byl o pul hlavy a 30 kg vetsi. Nuz v ruce nemel, ale na ferovku bych nejspis skoncil v komatu (byli tam jeste dva, kteri zacali prchat, kterych jsem si v "tunelovem videni" ani nevsiml).
Vyrusil jsem particku kapsaru... Zadne loupezne prepadeni ani fet, jen pokazeny "kseft" a gadzo, ktery se sere do veci, po kterych mu nic neni.
Vyrusil jsem particku kapsaru... Zadne loupezne prepadeni ani fet, jen pokazeny "kseft" a gadzo, ktery se sere do veci, po kterych mu nic neni.

-
mandys - Častý návštěvník
Joe a taky jak a komu otevřít dveře...PaF, nejsem odborník na sebeobranu, ale nemá se bouchačka tahat, když chci vystřelit? Byl sis jistý tím, že tě jdou zbít? Nešlo zdrhnout? Zastřelil bys ho s holýma rukama, kdyby na tebe nešáhnul? Nevím, jestli bych tahal, kdyby v ruce nic neměli, ale občas je dobrý mít v kapse i něco jinýho, sprej, teleskop...Nechci tvoje jednání zpochybňovat, jen mě to zajímá. Šel jsem nedávno s přítelkyní večer po Václaváku a děs, největší centrum a všude individua, opilci, cizinci, bordely a policie? Asi opět jen kontroluje parkování...Člověk se snaží psychicky připravit na všechno, ale skutečnost je asi jinde.
-
Hungry - Moderátor
PaFa znám osobně, takže si situaci dokáži živě představit... Ano, bouchačka se má tahat jen, když jsem odhodlán střílet... A většinu situací, nevím kolik %, vyřeší právě "jen" hrozba zbraní... Více viz. statistiky USA. Tahat se musí zavčas, aby to zařízlo situaci v zárodku... Jde o to, "aby si lidé nemysleli, že se směješ, ale bylo ji naprosto jasné, že jim ukazuješ, jak velké máš tesáky..."
-
Justinian - Častý návštěvník
mandys píše:>Nešlo zdrhnout?
>Zastřelil bys ho s holýma rukama, kdyby na tebe nešáhnul?
>občas je dobrý mít v kapse i něco jinýho, sprej, teleskop.
http://www.strelectvi.cz/forum/sbirka-na-jednoho-z-nas-nutna-obrana-t8840-520.html
>nikdo není povinen ustupovat před neoprávněným útokem na zájmy chráněné trestním zákoníkem
>není vyloučeno posoudit jako stav nutné obrany jednání osoby, která reaguje na fyzický útok
neozbrojeného pachatele opakovaným použitím střelné zbraně, přičemž dojde k usmrcení útočníka
>po obránci nelze žádat, aby dal přednost slabšímu, ale nejistému prostředku
-
Nojo, jen je dobré připomenout těch 13 metrů ve vazbě, důsledky pro rodinu a majetkové následky (exekuce, přijdeš o barák, i když něco vysoudíš, ten rok hrůzy, hladovění a hledání střechy nad hlavou bez příjmu s exekucí na mateřskou manželce s děckem nikdo nikdy nenahradí).
Ve stresu, proti přesile a nožům, boxerům apod., není lehké trefit ten správný zlomek sekundy, kdy je správné vystřelit, zvláště když ještě nedošlo ke zranění...
Ve stresu, proti přesile a nožům, boxerům apod., není lehké trefit ten správný zlomek sekundy, kdy je správné vystřelit, zvláště když ještě nedošlo ke zranění...
-
Hungry - Moderátor
Joezbrna: Ano, máš pravdu. Bude ještě mnoho statečných lidí, než začne ihned platit to, co napsal Justinian...
-
mandys - Častý návštěvník
Souhlasím, ustupovat násilí by se nemělo, ale...právě díky zkušenostem viz kauza s Pavlem, takovejhle hajzl by mi za rok života a narušenej život nestál. Asi by zdrhnout bylo nestatečný, ale člověk vždycky vyhrát nemůže. Záleží na situaci, kbyž člověk není sám, ale třeba s rodinou, tak se rozhodne jinak a basa je menší risk, než ztráta tech nejdražších.
- shi
- Pravidelný návštěvník
mandys píše:PaF, nejsem odborník na sebeobranu, ale nemá se bouchačka tahat, když chci vystřelit? Byl sis jistý tím, že tě jdou zbít? Nešlo zdrhnout? Zastřelil bys ho s holýma rukama, kdyby na tebe nešáhnul?
Bouchačku (nebo cokiliv jiného) musíš tahat, dokud na to máš čas. Pak bude pozdě. Projevem odhodlání zaútočit je i to, že po vytažení zbraně útočník dál zkracuje vzdálenost. Pokud taháš až v okamžiku, kdy už je útočník u tebe, tak jsi s velkou pravděpodobností v pytli. Pouliční útočník má ve rvačkách praxi, normální člověk zná "praxi" tak leda z televize. (A Hollywoodská produkce má k realitě zatraceně daleko, takže normální člověk nemá tušení že u mnoha konfliktů je za pár sekund po boji).
-
Pokud je možnost zdrhnout, je to samozřejmě nejlepší. Já se podezřelým místům vyhýbám, a jak vidím někoho nedůvěryhodnýho, beru kramle. Možná jsem paranoik (pro některé navíc ozbrojenej magor), já se pral hodně ve školce i ve škole, takže vím, že nikdy nemáš výhru předplacenou. Přijde druhej kamarád, jebne tě zezadu do palice klackem a jakejs byl? Nemusím být u všeho.
Když ale jdeš s kočárkem nebo odemykáš dveře bytu a vrazí ti tam zezadu neznámý člověk, nevíš, jaký má záměr, jakou motivaci, jaký má výcvik, jestli a čím je ozbrojenej nebo nafetovanej, tak si variantu útěk nemůžeš vybrat. A nemáš moc prostoru, troufl by sis s takovým individuem vyjednávat, odzbrojit, prohledat ho, vyvést nebo znehybnit a zavolat si pomoc? Jediné, co funguje, je zastavit jej násilím a pak si to obhájit.
Co dělá had? Jde každýmu z cesty, vyhýbá se konfrontaci, ale když se cítí ohrožen, bleskově a třeba i bez varování použije smrtící sílu. Někteří je považují za podlá a nebezpečná zvířata, v křesťanské symbolice je had zosobněním zla, ale musí se nechat, že už od druhohor jim to v evoluci prochází - na rozdíl od dinosaurů, mamutů a šavlozubých tygrů.
Když ale jdeš s kočárkem nebo odemykáš dveře bytu a vrazí ti tam zezadu neznámý člověk, nevíš, jaký má záměr, jakou motivaci, jaký má výcvik, jestli a čím je ozbrojenej nebo nafetovanej, tak si variantu útěk nemůžeš vybrat. A nemáš moc prostoru, troufl by sis s takovým individuem vyjednávat, odzbrojit, prohledat ho, vyvést nebo znehybnit a zavolat si pomoc? Jediné, co funguje, je zastavit jej násilím a pak si to obhájit.
Co dělá had? Jde každýmu z cesty, vyhýbá se konfrontaci, ale když se cítí ohrožen, bleskově a třeba i bez varování použije smrtící sílu. Někteří je považují za podlá a nebezpečná zvířata, v křesťanské symbolice je had zosobněním zla, ale musí se nechat, že už od druhohor jim to v evoluci prochází - na rozdíl od dinosaurů, mamutů a šavlozubých tygrů.
-
shi: Přesně tak. V situaci, kdy závisí Tvé přežití na tom, zda vytasíš a trefíš se o zlomek sekundy rychleji nebo pomaleji, tak jsi udělal chybu. Musíš udělat všechno pro to, aby ses do této situace nedostal. Cíl je mu nedat šanci zasáhnout Tebe, a pro všechny případy jej mít na mušce. Hezká teorie, teď už to jen nacvičit 

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA