- heikon
- Pravidelný návštěvník
Re: ČZ 858 Tactical 7,62 x 39
vcera jsem taky vymenil- je to radost:) dnes jdu odzkouset. Dam vedet;)
-
kibicz - Častý návštěvník
travis píše:kibitz: nejde, na pravé straně je to super v dosahu ukazováčku, všem doporučuji. Demontáž a montáž 5 min.
Jak pro koho, já mám ukazováček na druhé straně;) nicméně neupravená kosa zase silně nadržuje levákům..
-
Thomas_CZ - Občasný návštěvník
Dovolim si sem hodit moji zkusenost se zachytem zaveru od speed1.
Po instalaci jsem mel dost rozporuplne pocity, protoze obcas to slo spustit bez problemu, ale obcas se zachyt jakoby kousnul a ukazovackem s nim vubec neslo hnout a i palcem jsem mel co delat (podotykam ze jsem to zkousel vzdy s vyndanym zasobnikem). Nacez sem nasranej zkoumal cim by to mohlo byt a zjistil jsem, ze to nespis bude moc velkou vuli, kterou ma zachyt v pusce.
Takze jsem na kazdou stranu dal vypodlozeni o tloustce 0,35 mm (zatim kus papiru potazeneho z obou stran plastovou folii -> chci nahradit nejakym kovovym plechem). Zlepseni bylo velmi vyrazne, zaver ted jde schazovat relativne malym tlakem ukazovacku a to pokazde. Jediny problem je, ze to neni esteticky zrovna pekne

Po instalaci jsem mel dost rozporuplne pocity, protoze obcas to slo spustit bez problemu, ale obcas se zachyt jakoby kousnul a ukazovackem s nim vubec neslo hnout a i palcem jsem mel co delat (podotykam ze jsem to zkousel vzdy s vyndanym zasobnikem). Nacez sem nasranej zkoumal cim by to mohlo byt a zjistil jsem, ze to nespis bude moc velkou vuli, kterou ma zachyt v pusce.
Takze jsem na kazdou stranu dal vypodlozeni o tloustce 0,35 mm (zatim kus papiru potazeneho z obou stran plastovou folii -> chci nahradit nejakym kovovym plechem). Zlepseni bylo velmi vyrazne, zaver ted jde schazovat relativne malym tlakem ukazovacku a to pokazde. Jediny problem je, ze to neni esteticky zrovna pekne

- speed1
- Častý návštěvník
to je mi lito mohl jsi napsat , ta vule ,ale neni odemne je na kazdem orig. kusu zachytu ,mohl jsi napr vyhnout zachyt mirne do boku, aby se nekrizil 

-
Thomas_CZ - Občasný návštěvník
Jo ja vim, ze ta vule je i na originalu. Jen jsem to sem napsal jako pripadne reseni pro lidi, kterym to taky jde blbe mackat ... to s tim vyhnutim zkusim, dik za radu
-
travis - Příspěvky: 882
Doporučuji: www.sa58.cz - str.6, vypouštění zásobníku na obě strany. Obávám se, že by toto vypouštění zásobníku kolidovalo s prodlouženým záchytem závěru ?
- speed1
- Častý návštěvník
to jo ,ale ten zachyt zasobniku je delany hlavne pro levaky, ja nevim jak vy , ale ja jsem pravak a kdyz menim zasobnik tak to delam levopu rukou pravou drzim zbran za pazbicku a ten vypoustec zaveru jsem delal hlavne pro sebe ,tedy pro pravaka aby sel spustit jen prstem 

- Dolenak
- Nový uživatel
Stepis: Moc by mne zajímala úprava vyhazovače. Mám na kose puškohled a to docela nízko - je to pohodlné při zamíření. Nicméně stále řeším problém vyhazovaných nábojnic, které se občas do puškohledu trefí!
-
Jimi - Moderátor
Nejlepří je to vyřešit deflektorem, tedy zařízením, které odkloní vyhazované nábojnice stranou puškohledu
- stepis
- Občasný návštěvník
to Dolenak:nafotím to a pošlu ti to je to ale jen trošku ubroušenej ten vyhazovák a neškrtlo mi to zatím ani jednou
-
Justinian - Častý návštěvník
Stepis: Mohl bych taky poprosit? Mám tam POSP, sice jsem ho
ještě nezajížděl, a bojím se, že to bude házet přímo do něj.
ještě nezajížděl, a bojím se, že to bude házet přímo do něj.

-
komisar - Častý návštěvník
-
Sean - Častý návštěvník
Můj tactical má teď ID STANEKR a pracuje na deflektoru. Příští pátek by to mohlo být hotové, pak to ozkouším a případně nafotím.
-
Bude deflektor co k čemu, když bude přidělaný přímo na optice?
Našel jsem fajn kus plastu, který by šel dobře přidělat, pěkně pod úhlem, ale
nevím, jestli by to mělo smysl, když se stejně část vibrací převede na optiku.
Užitečnější by asi přece jen byla ta úprava vyhazovače, ale zase zasahovat do něj, nevím...
Našel jsem fajn kus plastu, který by šel dobře přidělat, pěkně pod úhlem, ale
nevím, jestli by to mělo smysl, když se stejně část vibrací převede na optiku.
Užitečnější by asi přece jen byla ta úprava vyhazovače, ale zase zasahovat do něj, nevím...
-
Sean - Častý návštěvník
Úprava vyhazovače nemusí být špatná volba, pokud to člověk posere, tak prostě koupí za pár korun další. Já chci mít na flitně něco takového jak má Deadman- sice se možná část vibrací přenese, ale pořád lepší než aby hilzny přímo mlátily do tubusu puškohledu. Já si dovezl z USA POSP 8x42, který je o dost větší než 4x24 na fotce, tudíž deflektor je imho nutnost. btw nedělám z toho sniperku, ten POSP stál nějakých 200 USD a bylo mě ho líto ho nevzít na výlet do Česka, zvlášť, když byl dolar za 17

-
Já to mám o něco víc dozadu, protože ta pažba je o něco delší a funguje
to, ale stejně jsem si docela jistý, že do toho ty hilzny budou mlátit.
Ten deadmanův deflektor je přidělaný přímo na tom POSPu nebo na kvéru?
to, ale stejně jsem si docela jistý, že do toho ty hilzny budou mlátit.
Ten deadmanův deflektor je přidělaný přímo na tom POSPu nebo na kvéru?
-
DeadMan - Častý návštěvník
je to přidělané přímo k optice cca v místě rychloupínáku
můžu vyfotit detail pokud bude zájem
můžu vyfotit detail pokud bude zájem
-
- Dolenak
- Nový uživatel
Vyrobil jsem si pokusný deflektor, protože jsem šel na střelnici a chtěl jsem to rychle vyřešit. Práce sice na pár minut, nicméně, někdy se hilzna zasekne v závěru. Jinak si myslím pokud je deflektor namontovaný na optice, příliš jí to nevadí. Jenže, deflektor se mi moc nezamlouvá a doufám, že se spíše pokusím upravit vyhazovač. Další variantou je montáž krátkého puškohledu. Je zde na výběr i několik variant vojenských verzí, ale je to otázka financí. Kosu jsem si pořídil i kvůli její ceně a snažím se najít pokud možno levnější varianty různých úprav.
-
kibicz - Častý návštěvník
Doleman: jak koukám na třetí fotku, tak se nedivim, že ti deflektor hází nábojnice zpět - v místě kam na deflektor dopadají je to skoro náraz na kolmou plochu - zákony lomu a odrazu jistě znáš..
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58