- SINCITYMAN
- Moderátor
"Stylová" optika na vojenskou flintu
Chci to sice na svoji K31,ale je možné že nejsem sám kdo to řeší,takže první otázka je: Jaké dobové,nebo současné optiky se vzhledově hodí na vojenskou opakovačku z doby mezi 1914-1945 ? A otázka č.2: Znáte tyto optiky ze zeleného sportu? http://www.zelenysport.cz/scripts/podro ... p?IDZ=2050 http://www.zelenysport.cz/scripts/podro ... hp?IDZ=573 http://www.zelenysport.cz/scripts/podro ... p?IDZ=2052 Viděl jste někdo v jakém jsou stavu?
- edo
- Pravidelný návštěvník
Re: "Stylová" optika na vojenskou flintu
Ja to tiež riešim ale jedine dobovú optiku .
Optika na obrázku je povojnová meopta okrem značenia je uplne rovnaká ako išla na G 43 a na konci vojny na K 98 . Tie sú ale značené ZF K43 . a dow,ddx...Skús na aukre alebo ebay priprav sa na ceny podstatne vyššie ako zbraň , Ďalšia pakáreň je montáž ...zohnať ju ...a primontovať a ešte aby to dobre strielalo..
Optika na obrázku je povojnová meopta okrem značenia je uplne rovnaká ako išla na G 43 a na konci vojny na K 98 . Tie sú ale značené ZF K43 . a dow,ddx...Skús na aukre alebo ebay priprav sa na ceny podstatne vyššie ako zbraň , Ďalšia pakáreň je montáž ...zohnať ju ...a primontovať a ešte aby to dobre strielalo..
- kolesart
- Nový uživatel
neco sa mi marí ze meopta robi original pouzitelnu repliku modelu ktory ste sem hodili, skuste posurfovat po stranke meopty
- kolesart
- Nový uživatel
-
Ross - Častý návštěvník
- omega
- Pravidelný návštěvník
opravdu rare- made in china
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Sincity má cenu tam cpát nějakou optiku co tam nepatří? Není to dekradace takové krásné zbraně?
- edo
- Pravidelný návštěvník
Mám navyše túto repliku zielveru , kúpil som ju z ameriky , bola použitá na K 98 na nastelenie , kríž z 8x57 JS drží , ale zohnal som originál takže keby ma niekomu pomohla pustím ju za dobrú cenu , ponúka ju aj Rehák za 8 alebo 9 tis .
-
Ross - Častý návštěvník
-
BARRY - Moderátor
Omega: Ale tam je označení Jena, ne China, jestli mluvíš o fotce.
- edo
- Pravidelný návštěvník
Pozri si tento odkaz na montáže : http://www.acumounts.com ja som od nich kúpil dlhú bočnú do k 98 a OK .
Tá optika hore je ruská kúpil som ju v USA na ebay od dajakého rusa ešte tam bol lístok v azbuke .
Pripájam niekolko fotiek a dokonca tam tiež išla táto optika čo mám navyše ...
Tá optika hore je ruská kúpil som ju v USA na ebay od dajakého rusa ešte tam bol lístok v azbuke .
Pripájam niekolko fotiek a dokonca tam tiež išla táto optika čo mám navyše ...
- edo
- Pravidelný návštěvník
- omega
- Pravidelný návštěvník
BARRY píše:Omega: Ale tam je označení Jena, ne China, jestli mluvíš o fotce.
Ikdyž je tam napsáno Jena neznamená to, že je to opravdu z Jeny, zvlášť v případě těchto kopií. Fa Řehák to má taky v nabídce +plus ty montáže a za ty peníze co za to chce, je to opravdu dobrodružství do toho jít.
O K 31 jsem se nikdy nezajímal, ale určitě bych na ni nedával dlouhou boční montáž co je konstruována na K 98k, jak protikusem tak i samotnou montáží. Nehledě na to, že má být na levé straně pouzdra a né na pravé, jak je vidno na obrázku s K 31, spodek je úplně jiný a vybrání (rádius)+drážka nekoresponduje s pouzdrem, o které se má opírat, tudíž toto upevnění pak postrádá jakýkoliv smysl. -viz. mauser foto.
Pokud bych toto řešil, určitě bych se inspiroval sniperskými puškami švýcarské armády, která ji dle mého zřejmě také užívala je sniper verzi. Každopádně pokud montáž, tak buď nějakou klapkovou verzi, hákovou či násuvnou v kamenech.
- SINCITYMAN
- Moderátor
2:Glock1719,nebude to degradace,když se to udělá citlivě,právě třeba ta montáž od accumonts totiž nijak nezasahuje do zbraně a jedná se o vratnou změnu,takže bych právě zkusil to a třeba do ní onu meopťáckou ZF 4 pokud to půjde skloubit.Jako pěst na oko by tam pochopitelně byla nějaká "tactical" moderní optika se zoomem, to bych si nafackoval sám, sice jsem o tom uvažoval, ale když jsem pak na K31 takový moderní puškohled viděl bylo mi ouvej. Chci aby to vypadalo jako sice individuální úprava, ale úprava dobová...
- Grimpo
- Častý návštěvník
ZF4 je moc pěkný echt Reich sklo (pokud zrovna neni z Böhmen und Möhren), ale dobře vypadá jen na G43, STG44 a FG42. Protože je krátká, při použití na k98 se dávala na boční montáž kterou lze dohledat pod názvem Swept Back Scope Mount a která měla sloupky šikmo dozadu, aby to bylo blíž oku. Nakolik by to bylo stylové na K31? Osobně bych hledal jiný typ dobové optiky. Bez ohledu na to, že bude mít pouze výškovou rektifikaci. Stranovou umožňuje ta boční montáž.
- rotmistr
- Častý návštěvník
a já si dneska zrovna jednu od výrobce DOW donesl domu 

- edo
- Pravidelný návštěvník
A s montážou alebo bez ?? Predpokladám , že keď bude na železe tak sa pochváliš a dáš sem foto 

- rotmistr
- Častý návštěvník
bez montáže tu ted naháním 

- edo
- Pravidelný návštěvník
Ideš to dať na K 98 , G 43 , alebo Stg44 ? Na k 98 sa origo na ZF 4 nedá zohnať som zháňal 5 rokov a tak accumounts 

-
emde - Častý návštěvník
Neměl by někdo fotku Gew88, K98k nebo jiné podobné pušky (i lovecké) s montáží dobového (dlouhého) puškohledu vlevo mimo osu hlavně ? Nemohu nic najít
.

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství