- Haness
- Pravidelný návštěvník
Leštění dosedacích ploch
Zdravím,
podařilo se mi koupit "novou" Suhl 150 z vojenského NZtu. O co jde? Jelikož je to zbraň nepoužívaná jde otevírání závěru velice velice ztuha a v případě nenamazání dosedacích ploch po kterých jezdí výstupek na konci úderníkové tyčinky na těle závěru se závěr zakousne natvrdo že lze otevřít pouze hrubými údery do kliky.
Viděl jsem na youtube videa z malé odstřelovačky kde jsou zabráni mnozí střelci se svými zbraněmi SUHL 150 a přijde mi že závěr otevírají snad jen prsty velice lehce jak pírko.
Proto se chci zeptat jestli jde nějak doma v dílne jemně vyhladit dosedací plochy na na závěru ve kterých jezdí výstupek úderníkové tyčinky a případně jak?
Za odpověď a radu předem děkuji
podařilo se mi koupit "novou" Suhl 150 z vojenského NZtu. O co jde? Jelikož je to zbraň nepoužívaná jde otevírání závěru velice velice ztuha a v případě nenamazání dosedacích ploch po kterých jezdí výstupek na konci úderníkové tyčinky na těle závěru se závěr zakousne natvrdo že lze otevřít pouze hrubými údery do kliky.
Viděl jsem na youtube videa z malé odstřelovačky kde jsou zabráni mnozí střelci se svými zbraněmi SUHL 150 a přijde mi že závěr otevírají snad jen prsty velice lehce jak pírko.
Proto se chci zeptat jestli jde nějak doma v dílne jemně vyhladit dosedací plochy na na závěru ve kterých jezdí výstupek úderníkové tyčinky a případně jak?
Za odpověď a radu předem děkuji
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
SW_FOX - Grafoman
-
sided - Moderátor
Re: Leštění dosedacích ploch
kdyby si byl v Praze ta k řeknu kurva zavolej, takhle zkkus ji vypucovat....
-
Kuku - Častý návštěvník
Souhlasím s klukama - pořádně vyčistit a pak střílet. Když jsem dostal svou mod.4 byla to funglovka ve vazelíně a týden jsem ji šůroval (dodnes nechápu kam až se vazelína dokáže dostat).
- Haness
- Pravidelný návštěvník
Na CM-2 kterou mám taky a která vystřílela x-tisíc ran se závěr sice nezasekává ale taky jde ztuha oproti jiným malorážkám. Proto můj dotaz směřoval hlavně na to jestli to nejde nějak vyleštit aby to jelo jako po másle prstama.
-
Fandaks - Častý návštěvník
Haness: Zeptej se na této adrese a nebudeš zklamán. Mail je napsán malinkými žlutými písmenky.
http://www.strelectvi.info/cz452/
http://www.strelectvi.info/cz452/
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství