-
SW_FOX - Grafoman
- mantinel
- Občasný návštěvník
Re: Nuz
Já "Kershaw Junkyard Dog" ke krájení salámů můžu jen doporučit
,vážně s nim řežu co se dá,vubec ho nešetřim a jsem překvapenej jak výborně drží ostří. Asi bude záležet jak velkou máte ruku a jak Vám padne,mě sedí dokonale.

-
SW_FOX - Grafoman
- Zdenek N
- Pravidelný návštěvník
SW_FOX píše:no mě se teď zas zdává o tom http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS1725CB.php
Když budeš hodný,koupím Ti ho k vánocům.

-
SW_FOX - Grafoman
-
johnnyjak - Častý návštěvník
Kershaw je moje oblíbená značka. Jejich nože jsou dost promyšlené a podle mých zkušeností i slušně zpracované. Konkrétně ten Junkyard dog s vloženým ostřím je povedenej. Sice kapku ulítlej design, ale má svoje kouzlo. "Potkal" jsem jeden JyD cca rok tvrdě používaný a fungoval bezchybně (čepel sice fest poškrábaná, ale nic, co by ovlivňovalo funkci) pojistka stále zapadala do první třetiny opěrné plochy jako u nového.
-
SW_FOX - Grafoman
No řekl bych že se s tím budou i líp vyvrhovat divočáci než s pseudo-tanto CRKT.
Jinak dole moje velká láska od Libora Toboláka
pravidelně užívaná
Celková délka 24cm, 14cm čepel, material je něco od sandviku na 68HRC
Jinak dole moje velká láska od Libora Toboláka

Celková délka 24cm, 14cm čepel, material je něco od sandviku na 68HRC
-
Kukri - Pravidelný návštěvník
Jo, Libor je velmi šikovnej a jeho invence je obdivuhodná, ale k Tvojí kudle, podle vzhledu už má něco za sebou, od Sandviku to bude nejspíš 12C27, ale s těma hrcama, neulít jsi náhodou o 10?
68HRC bys totiž obtížně brousil i diamantem, nehledě k tomu, že čepel by byla křehká a potom, 68 nedá ani ELMAX při rozumný houževnatosti. Dobrá tvrdost na větších nožích na tohle použití je 58HRC a to bude nejspíš Tvůj případ. 
Jenom pro info, 60HRC už začíná rýt do skla

Jenom pro info, 60HRC už začíná rýt do skla
- SINCITYMAN
- Moderátor
Protože jsem mu ho kdysi brousil tak s tebou souhlasím,tvrdost bude asi pod 60 jinak by to syntetický brousky nebraly....
-
SW_FOX - Grafoman
Jo, koukám, Libor moc pěkně píše, bohužel jeho okrasné až malované písmo mi splynulo 5 za 6
omlouvám se....
Jinak ten nůž má něco za sebou, používám ho (opravdu používám na práci, pravda s jiným pouzdrem než originálem z pštrosí kůže) od roku 2001 pokud se dobře pamatuju, a to jako primární lovecký nůž.

Jinak ten nůž má něco za sebou, používám ho (opravdu používám na práci, pravda s jiným pouzdrem než originálem z pštrosí kůže) od roku 2001 pokud se dobře pamatuju, a to jako primární lovecký nůž.
-
palicek - Nový uživatel
Zdravim Vas pani, mal by som jednu otazku (ak to bude OT, alebo ak to tu uz je tak prosim admina o zmazanie), neviete nahodou o nejakom skusenom brusicovi v Prahe a okoli. Kupil som si kvalitne kovane vrstvene japonske kuchynske noze a priatelka ich proste pri umyvani mrskla do drezu, na jednom je ohnuta a na druhom odstiepena spicka... kua a to som jej spravil male skolenie na zaobchadzanie s mojimi nozmi (cize za ziadnych okolnosti nebrat do ruky). Nechcem to dat opravit nejakemu neskusenemu cloveku to by mohlo dopadnut spatne, jednoznacne to treba prebrusovat rucne na kameni a ja na to proste nemam vhodne kamene.
-
Hungry - Moderátor
palicek: Upřímnou soustrast! Když se koná poslední rozloučení...
Ano, také bych ho (Sincityho) přesvědčoval, at si udělá chvilku... Brousil mi můj Manlicher a super.

Ano, také bych ho (Sincityho) přesvědčoval, at si udělá chvilku... Brousil mi můj Manlicher a super.
-
Kukri - Pravidelný návštěvník
palicek: můžeš prosím napsat, co je to za značku? Podle poškození, které popisuješ to na moc velkou kvalitu nevypadá - pokud by šlo o opravdu kvalitní nůž, měla by bejt spíš díra v dřezu. Ohnutá špička = měkký materiál - buď nevhodný, nebo špatně tepelně zpracovaný, odštípnutá špička - tvrdý, křehký, opět špatné tepelné zpracování. Pokud jsou nové a máš doklad, zkusil bych reklamovat, nebo vrátit.
Opravdu kvalitní nože koupíš tady: http://www.japanesechefsknife.com/
Dají se vybrat za přijatelnou cenu, poštovné z Japonska 7 dolarů, doručení většinou do 5 dnů od objednání, pokud to nezazdí Česká pošta
Opravdu kvalitní nože koupíš tady: http://www.japanesechefsknife.com/
Dají se vybrat za přijatelnou cenu, poštovné z Japonska 7 dolarů, doručení většinou do 5 dnů od objednání, pokud to nezazdí Česká pošta

- SINCITYMAN
- Moderátor
Na opravdu dobrý japonský nůž si moc netroufám, díky za důvěru,ale jsem přece jen samouk, možná někdo ze společnosti pro studium japonského meče, výrobci kvalitních japonských nožů jsou často i mečířskými mistry...
-
lubo.k - Nový uživatel
Zdravím páni.
Dostal sa mi do vlastníctva s najväčšou pravdepodobnosťou dôstojnícky, alebo poddôstojnícky bodák z čias WWII. Na koreni čepele je značka výrobcu. Je čepeľ je dlhá cca 20 cm. Nevie niekto náhodou čo je to za výrobcu?
Díky.
Dostal sa mi do vlastníctva s najväčšou pravdepodobnosťou dôstojnícky, alebo poddôstojnícky bodák z čias WWII. Na koreni čepele je značka výrobcu. Je čepeľ je dlhá cca 20 cm. Nevie niekto náhodou čo je to za výrobcu?
Díky.
- jožinzbažin
- Občasný návštěvník
to palicek+lubo.k
zkuste hodit dotaz na tenhle link - jsou to takříkajíc bratři ve zbrani ulítlí jen do chladných.V recenzích a diskuzích jsou tam zajímavá počtení -pokud Vás ,,chladná ocel,,zajímá. http://www.knife.cz/Default.aspx
to palicek no a pokud najedeš na ten link od kukriho o japonských kuchařských nožích je tam na druhém řádku,hned za membership kolonka How To Sharpen a když ji pročteš a prohlídneš až do konce je tam How to Sharpen 2 -to kdyby ses nudil.
zkuste hodit dotaz na tenhle link - jsou to takříkajíc bratři ve zbrani ulítlí jen do chladných.V recenzích a diskuzích jsou tam zajímavá počtení -pokud Vás ,,chladná ocel,,zajímá. http://www.knife.cz/Default.aspx
to palicek no a pokud najedeš na ten link od kukriho o japonských kuchařských nožích je tam na druhém řádku,hned za membership kolonka How To Sharpen a když ji pročteš a prohlídneš až do konce je tam How to Sharpen 2 -to kdyby ses nudil.

-
palicek - Nový uživatel
Kukri: 17 vrstvova ocel V10 (C = 1.0 %, Cr = 15 %, Mo = 1.0 %, V = 0.2 %, Co = 1.5 %), "Gold Steel" Knife Set (Kusakichi), noze su kvalitne, ale krehke. Skoda nieje fatalna, skor kozmeticka a uz to proste nieje britva.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Ad japonské nože v kuchyni - o víkendu mne začalo štvát, že mi po půl roce intenzivního používání Hiromoto Saku Hocho, Santoku z noze-nuz.com už nekrájí jako na začátku. Konečně jsem se osmělil a lehce jsem ho párkrát přelíznul na lapovacím kameni pod tekutým mýdlem. Pak jsem ho ještě obtáhnul na koženém pásku. Výsledek - prořízne se slupkou na rajčeti vlastní vahou, stačí pouze táhnout. To nezvládl ani jako nový. Podotýkám, že je velmi lehký.
Nakonec jsem dospěl k názoru, že netřeba se toho bát. Sakra je to jen kudla. I kdyby japonská.
SINCITY když ne ty tak kdo?
Nakonec jsem dospěl k názoru, že netřeba se toho bát. Sakra je to jen kudla. I kdyby japonská.
SINCITY když ne ty tak kdo?

-
palicek - Nový uživatel
Vybodnem sa na brusica, objednam kombinovany brusny kamen a prebrusim si to sam. Nebudem z toho robit vedu 

Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních