-
snaper_mira - Pravidelný návštěvník
Re: Nikko stirling/Hawke optics
Tak Sidewinder už je doma 
Koupil jsem variantu 6-24x56 IR s MilDotem.
Co mě překvapilo, tak že byl doma za 5 dní od objednávky. Mám z něj velmi dobrý dojem, působí masivně a pevně. Obraz je čistý a ostrý i při zvětšení 24x. Optika je plněná dusíkem (předtím jsem to nemohl nikde zjistit). Líbí se mi přesný chod klikání s jasnou pozicí.
Udělal jsem malý test, že jsem pušku s optikou upnul do svěráku, soustředil se na bod asi 60m vzdálený a měnil paralaxu a zvětšení. Všechno zůstalo na místě, tak předpokládám, že bude držet nástřel.
K optice bylo velké "kolečko" na paralaxu, sada imbusových klíčů, čistící hadřík, náhradní baterie, flip-up krytky a velká duralová sluneční clona.
Cena byla 220 liber. Bral jsem k tomu i Harrisky se skoky a kloubem a dal za to dohromady 9500 i s poštovným.
Když ji srovnám s NS Nighteather 6-24x56 s přísvitem, kterého jsem měl předtím chvíli v ruce, tak mi přijde, že je to o třídu výš. U NS mi vadilo trochu vyklechtané klikání a to, že na objektivu bylo zkosení a na okuláru regulace přísvitu, což znemožňovalo umístění flip-up krytek. Obraz u NS si už nepamatuju, tak nemůžu srovnávat.

Koupil jsem variantu 6-24x56 IR s MilDotem.
Co mě překvapilo, tak že byl doma za 5 dní od objednávky. Mám z něj velmi dobrý dojem, působí masivně a pevně. Obraz je čistý a ostrý i při zvětšení 24x. Optika je plněná dusíkem (předtím jsem to nemohl nikde zjistit). Líbí se mi přesný chod klikání s jasnou pozicí.
Udělal jsem malý test, že jsem pušku s optikou upnul do svěráku, soustředil se na bod asi 60m vzdálený a měnil paralaxu a zvětšení. Všechno zůstalo na místě, tak předpokládám, že bude držet nástřel.
K optice bylo velké "kolečko" na paralaxu, sada imbusových klíčů, čistící hadřík, náhradní baterie, flip-up krytky a velká duralová sluneční clona.
Cena byla 220 liber. Bral jsem k tomu i Harrisky se skoky a kloubem a dal za to dohromady 9500 i s poštovným.
Když ji srovnám s NS Nighteather 6-24x56 s přísvitem, kterého jsem měl předtím chvíli v ruce, tak mi přijde, že je to o třídu výš. U NS mi vadilo trochu vyklechtané klikání a to, že na objektivu bylo zkosení a na okuláru regulace přísvitu, což znemožňovalo umístění flip-up krytek. Obraz u NS si už nepamatuju, tak nemůžu srovnávat.
-
Hungry - Moderátor
Poslední a vyloženě čerstvá zkušenost se značkou Nikko Stirling, tak jejich modle 6-24x56 AG IR má v poslední dodávce nové opět nulovatelné komínky s klikáním 1/8" na 100yd. Původně to bylo 1cm/100m. Klikání je mnohem jistější. Velmi příjemné překvapení...
-
Hungry - Moderátor
Takže jsem díky Snaper_mirovi měl možnost porovnat NS a jeho Hawke. Parametry mají shodné, nastavili jsme je na stejno a koukali. Mi osobně přišel obraz v NS o fous čistčí. Komínky, které jsou na poslední dodávce jsou, jak jsem psal již výše, s klikáním 1/8" na 100yd a navíc nemají stupnici symetricky na obě strany do 5tky, ale dokola až do čísla 8(čehož jsem si prve nevšiml). "Souměrná stupnice" zůstala pouze na komínku L/R. Klikání je jistější, ale není tak dobré jako na Hawke. Za sebe můžu tedy říci, že se jedná o stejnou třídu puškohledů a je jedno, který zvolím. Resp. jsem upustil od případné záměny. Hlavně z důvodu, že ani jeden z těchto puškohledů nemá na komíncích stupnici pro orienataci, kolikátou otáčku tam mám...
Jako varianta pro výměnu se objevila - http://www.opticswarehouse.co.uk/prodde ... _62456_scb ale to už by asi chtělo jiné téma, nebo upravit nadpis...
Jako varianta pro výměnu se objevila - http://www.opticswarehouse.co.uk/prodde ... _62456_scb ale to už by asi chtělo jiné téma, nebo upravit nadpis...
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství