- johnyz
- Nový uživatel
Re: Mazanie striel pre predovky
Kentan píše:Jo a ty úlety na tom terči jsou 3: 2* špatně udržené světýlko a 1* špatný postoj s tím že se to zvládne a nezvládlo...
presunute z: mazanie-striel-pre-predovky-t4485-140.html
Mohl by jsi prosím vysvětlit, co jsi myslel tím "špatně udrženým světýlkem" a popsat, jak by měl vypadat správný postoj? Zřejmě jsou to věci, které mají nezanedbatelný vliv na přesnost střelby. Pokud je můj dotaz hloupý nebo se ptám na notoricky známé věci, tak se omlouvám, ale střílím teprve krátce.
Díky
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
Re: Perkusní začátky
takže hlásim, že oficiálně patřim do BP klubu...už se těšim až si odpálim prvního čmoudíka.....

- virginan
- Častý návštěvník
Vítej v klubu!
- Wdog
- Sponzor serveru
Kdyby nefungoval výše uvedený odkaz na dávkování od Pedersoliho, tak zkuste tento (asi to přemístili):
http://www.davidepedersoli.com/newsIt/C ... rLoads.pdf
http://www.davidepedersoli.com/newsIt/C ... rLoads.pdf
-
tak jsem byl dneska vystřílet jeden zkušební válec a hrozně mě překvapilo jak to má měkkej zpětnej ráz, asi jak to má nějakou tu setinu vteřiny zpoždění díky tomu černýmu prachu nebo nevim ale bylo to bezva...a toho čmoudu kolem, a celkem to i trefuje...
- virginan
- Častý návštěvník
Černej prach,je opravdu proti bezdýmnýmu,podstatně měkkčí.
I při vysokejch laboracích je to pěkně znát,spíš tě to,jako strčí,než tvrdě kopne.
Jinak Remíkem,soudím,dle obrázku ,že to je Uberti,se nechá vymazat 10 na pistoláku.
Někdy se až divím,jak dokážou,ne vždy,zrovna povedený repliky střílet přesně.
I při vysokejch laboracích je to pěkně znát,spíš tě to,jako strčí,než tvrdě kopne.
Jinak Remíkem,soudím,dle obrázku ,že to je Uberti,se nechá vymazat 10 na pistoláku.
Někdy se až divím,jak dokážou,ne vždy,zrovna povedený repliky střílet přesně.

-
no Uberti to nejni....je to ASM italy...což tedy rozdíl zpracování Ubertiho a ASM je asi jako Pardini oproti norincu...to ASMko je strašlivě zpracovaný, ale na to moje střílení na začátek je to myslim dostačující...časem si koupim další...

-
jiml - Pravidelný návštěvník
Wojtyla :
Je tedy fakt, že od ASM nic nevlastním, tak nemohu porovnávat, ale že by Uberti, nebo Pietta, byli nějaký etalon kvality, to bych teda říci nemohl. Spíš mám pocit, že oni soudruzi Italové na to serou, tak nějak kolektivně. Rozhodopádně, mě se ještě nepodařilo, koupit revolver od výše uvedených firem, který bych nemusel ladit a dopasovávat. Možná jsem jen smolař a jiní mají zkušenosti lepší, je také pravda, že ten můj arzenál je staršího data výroby, třeba je současná kvalita produkce na lepší úrovni. Ale šak víme: "Ital v zimě nepracuje a v létě tančí", tak co by od nich člověk vlastně chtěl?

Je tedy fakt, že od ASM nic nevlastním, tak nemohu porovnávat, ale že by Uberti, nebo Pietta, byli nějaký etalon kvality, to bych teda říci nemohl. Spíš mám pocit, že oni soudruzi Italové na to serou, tak nějak kolektivně. Rozhodopádně, mě se ještě nepodařilo, koupit revolver od výše uvedených firem, který bych nemusel ladit a dopasovávat. Možná jsem jen smolař a jiní mají zkušenosti lepší, je také pravda, že ten můj arzenál je staršího data výroby, třeba je současná kvalita produkce na lepší úrovni. Ale šak víme: "Ital v zimě nepracuje a v létě tančí", tak co by od nich člověk vlastně chtěl?

-
-
Kentan - Častý návštěvník
-
nadruhou stranu mám od Pietty dva 1873 revolvery a ty šlapou jak hodinky...a jsou moc pekne udelaný...
- virginan
- Častý návštěvník
Podle obrázku jsem to teda nepoznal.Záleží na kusu,já mám taky jednu 1860 od ASM a je to parádní kousek,přesnej a spolehlivej.Pak mám ,jak Pietty,tak Uberťáky.
Rozdíl nepatrný,přesně se nechá střílet se všemi.
Rozdíl nepatrný,přesně se nechá střílet se všemi.
-
Hungry - Moderátor
Na obrázku se to dá poznat dle mušky a záchytu nabíjecí páky v rybině. To má jen Uberti a ASM. ASM by mělo být rozměrově nejblíž originálům. Mám od nich Colt 1860 Army a ten má dvojnásobně hluboké drážky oproti Piettě a Ubertim. Chodí naprosto perfektně. Nedávno jsem s ním vyhrál westernové souboje. 75 ran a bez jedinné zádržky či selhače. Slyšel jsem i teorii, že když se ks od ASM povedl, neměl konkurenci... Bohužel takových bylo jako šafránu...
SAA 1873 od Pietty, to je něco úplně jiného, jiná třída. Tento model nemá s perkusními typy nic společného. Díky tomu, že přímo Pietta střílí CAS, jsou už z krabice vpodstatě připravené na závodní střelbu.
SAA 1873 od Pietty, to je něco úplně jiného, jiná třída. Tento model nemá s perkusními typy nic společného. Díky tomu, že přímo Pietta střílí CAS, jsou už z krabice vpodstatě připravené na závodní střelbu.
- OLD SHATERHAND
- Nový uživatel
GIBSON na perkus
kedze som neuspel vo vyhladavaci tak vas pani strelci prosim ak ma niekto tento druh zbrane o nejake info . rozmyslam totis nad kupou a zajima ma hlavne ci nema nahodou vyklapaciu nabojovu komoru , alebo nejaku inu perkusku na ten princip nabijania . Ide oto ,ze na obrasku v katalogu od PEDERSOLIHO sa mi zdalo ,ze sa nabojova komora vyklapa. Za info vopred veeelke dik

Naposledy upravil OLD SHATERHAND dne 11.09.2009 22:08, celkově upraveno 1
-
Hungry - Moderátor
Re: GIBSON na perkus
Jestli myslíš terčovnici Gibbs, pak to je normální předovka.
http://www.davide-pedersoli.com/?item=A ... 50&lang=en
http://www.davide-pedersoli.com/?item=A ... 50&lang=en
-
SW_FOX - Grafoman
-
bufallo - Častý návštěvník
to na konci hlavne co vyzera ako odklopna komora, je len rozsirene a inak tvarovane dno hlavne...
- Přílohy
-
- dnj3the2_L.230.jpg (21.71 KiB) Zobrazeno 12154 krát
-
SW_FOX - Grafoman
přijde mi to jak nějaké výrobní zjednodušení, třeba místo dnového šroubu šroubování hlavně do nějakého bloku.....
- PatrikV
- murdoch
- Pravidelný návštěvník
Doufám, že nejsem OT, ale mám dotaz ohledně perkusních zápalek - konkrétně pro pistoli Pedersoli Saloon v ráži .36... Známý ji nedávno koupil a normální zápalky co používáme pro Kentucky a Philadelphii jsou moc malý, nejdou na piston. Víte někdo, jaký zápalky tam použít?
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder