-
Otík - Častý návštěvník
Glock 30: Viklání zásobníku
Chci si koupit Glock 30 a trochu mě u něj (a také třeba u G36) překvapilo, jak moc se tam viklá zásobník zepředu dozadu...
Rozkmit u těch kusů, které jsem zkoušel, odhaduju v průměru na 2 mm - a je to docela nepříjemné, když při uchopení zbraně položíte malíček na botku zásobníku a zřetelně cítíte, jak se botka zhoupne dozadu, příp. to ještě lehce cvakne... Střely v zásobníku pak směřují ještě více do země, takže na spolehlivosti podávání do komory to asi také nepřidá - ?
Nijak nezpochybňuji konstrukci a kvalitu téhle zbraně, neměl jsem při střelbě jedinou závadu, a to ani při úmyslně lehounkém držení, ale přeci - je tady ten divný pocit z toho viklání...
Co vy na to? Předem díky za vaše názory...
Rozkmit u těch kusů, které jsem zkoušel, odhaduju v průměru na 2 mm - a je to docela nepříjemné, když při uchopení zbraně položíte malíček na botku zásobníku a zřetelně cítíte, jak se botka zhoupne dozadu, příp. to ještě lehce cvakne... Střely v zásobníku pak směřují ještě více do země, takže na spolehlivosti podávání do komory to asi také nepřidá - ?
Nijak nezpochybňuji konstrukci a kvalitu téhle zbraně, neměl jsem při střelbě jedinou závadu, a to ani při úmyslně lehounkém držení, ale přeci - je tady ten divný pocit z toho viklání...
Co vy na to? Předem díky za vaše názory...
-
cartmann - Pravidelný návštěvník
Re: Glock 30: Viklání zásobníku
Mam G30 se 3 zasobniky a ani u jednoho zasobniku se nevyskytuje co popisujes,zasobniky drzi pevne....
-
Otík - Častý návštěvník
cartmann: Ty kusy, které jsem zkoušel (2x G30, 1x G36), byly poněkud staršího data výroby, tak nevím... Úplně stejně se viklal zásobník také u G21 se starým typem rámu - tam ale je zásobník schovaný v rukojeti, takže to viklání se dalo zjistit jedině druhou rukou zespoda. Nechci být za hnidopicha, jen mi to prostě vadí, i když jinak proti té zbrani nic nemám, právě naopak...
V Leiku je teď prezentace Glocků, tak to tam ještě zajedu vyzkoušet...
V Leiku je teď prezentace Glocků, tak to tam ještě zajedu vyzkoušet...
- Golem
- Pravidelný návštěvník
Mám G17 a zásobníky se v něm také tak nějak podobně viklají. Co bys chtěl od pistole, skrz kterou je vidět?
Selhání, pominu-li jeden tragický náboj a jednou jednoho tragického střelce (ne, já jsem to nebyl), zatím z několika tisíc výstřelů žádné. Na pevnost úchopu moc nevěřím, sice nejsem žádný pápěrka, ale když jsem se snažil nasimulovat měkké držení, donutil jsem ho nepřebít až při držení dvěma prsty - ukazováček na spoušti a palec za pažbičkou, aby se mi netočil kolem ukazováčku.
Takže se tím opravdu netrap. Jo a co se čištění týká, jsem docela lempl. Přesně a bez vůlí slícovaná zbraň by mi to neodpustila. Glock není krásný lev salónů, ale je to spolehlivý pracant.

-
cartmann - Pravidelný návštěvník
Otík: mam asi posledni model ramu s railem a v pazbicce mam zaslepku,mirnounka vule tam je,ale radove desetiny milimetru,nez aby to jezdilo jak popisujes... Naprosta spokojenost....
- vito
- Častý návštěvník
Otík: Mám G 19 z roku 1994, otahanou, ošoupanou a ostřílenou. Žádné závady ani problémy. Jestli je v šachtě nějaká vůle, tak jsem to nikdy nezkoumal a neregistroval. Jak říká klasik: Nech to bejt....,. 

- hrd
- Častý návštěvník
Zásobníky v mém G30 (r.v. 2007) se také dost viklaly, ale na funkci jsem nepozoroval vliv. Jediné, co mě zklamalo, byl "návlek" na delší zásobník z G21, díky tomu viklání mi to skřípalo ruku.
- Golem
- Pravidelný návštěvník
Otík: tak jsem k tomu přistoupil vědecky a změřil jsem to digitální posuvkou Mitutoyo.
Zásobník mi u G17 chodí v předozadním směru o 1,45 mm, měřeno v ose hlavně na patce standardního zásobníku. Že to někdo odhaduje na dva milimetry a někdo na pár desetin mě moc nepřekvapuje, obecně schopnost lidí odhadnout poměrně malé nebo poměrně velké rozměry není moc dobrá. V poho se zasouvá a při vypuštění v poho vypadne. S podáváním nábojů žádný problém není. Tak proč se tím trápit? V Plzni na střelnici Leiko běží cca. do konce srpna prezentační akce zbraní Glock, kde si můžeš za přátelských cenových podmínek zkusit různé verze (velikosti a ráže) Glocků (http://leiko.powernet.cz/view.php?cisloclanku=2009080001). Co popřemýšlet spíš tímhle směrem? Jestli působím jako agitátor tak to prosím neber ve zlém, prostě jsem se svým Glokoušem za těch devět let, co ho mám, spokojený a nikomu nepřeji, aby kvůli nedůležité drobnosti zvolil špatně. Tak hodně štěstí při výběru zbraně.

-
Roy Bean - Nový uživatel
Já to mám taky na H&K P2000SK. Zásobník se viklá ve směru dopředu-dozadu a do boku. Ten pohyb je sotva 1mm v obou směrech, ale subjektivně se zdá větší a při pohybu zásobníku do boku občas slyšet i klepnutí o stěnu zásobníkové šachty. Kromě toho mezi spodkem rámu rukojeti a patkou zásobníku je u P2000SK, oproti jiným HK pistolím, poměrně velká mezera. Podle fotek z internetu ji asi mají všechny P2000SK (Glocky podle fotek ji mají snad ještě větší).
Když najdu nějakou spolehlivou pásku s nepřilnavým povrchem, tak si začátek šachty trochu vypolstruji aby to neklepalo. Nějaké pásky jsem zkoušel ale nebylo to zatím ono.
Kamarád mi ale říkal, že u této kategorie pistolí je to normální a vůle tam být musí, aby se v boji dal do pistole spolehlivě zasunout i znečištěný zásobník.
Když najdu nějakou spolehlivou pásku s nepřilnavým povrchem, tak si začátek šachty trochu vypolstruji aby to neklepalo. Nějaké pásky jsem zkoušel ale nebylo to zatím ono.
Kamarád mi ale říkal, že u této kategorie pistolí je to normální a vůle tam být musí, aby se v boji dal do pistole spolehlivě zasunout i znečištěný zásobník.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty