Woody
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 18.09.2008 9:09
Bydliště: České Budějovice

30.06.2009 10:35

Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

Vážený pane,zdravím Vás,

Ale jak už je v diskusi názor –opravdu si myslím ,že jedno vyjádření stačí. Víte,máme poměrně negativní názor na podobné diskusní fóra. Hlavně jde o to ,že

na vyjádření není brán ohled, nejsem zaregistrován a také nemám vždy čas ihned reagovat. Nicméně pokud chcete můj názor opět zveřejnit,budu rád.

Jak uvedl již jeden diskutující -velmi podstatné a možná i nejdůležitější jsou ke zbraním dokumenty. Na ty se Policie samozřejmě vůbec neptala. Že se v každé faktuře ze zahraničí dokládá přítomnost tormentačních značek to ví i „průměrně inteligentní foxteriér“ (to neplatí pro zbraně kategorie A). Ale proč to dělat jednoduše-větší efekt je obeslat 130 lidí (opravdu jich více není) a nechat tomu volný průběh. Z těchto 130 zákazníků se jich mnoho naštve nebo něco „řekne“ a to jde primárně. Jak si vysvětlit ,že kontrolované zbraně jsou kromě starších pušek i nové Rossi, Taurus,dokonce i Glock. Všem takto obeslaným bychom poradili –dle zákona- Držitel zbrojního průkazu skupiny A až E je povinen předložit na výzvu příslušného útvaru policie zbrojní průkaz, zbraň kategorie A, B nebo C, střelivo do této zbraně a příslušné doklady ke kontrole" . Kontrola není totožná s povinností odevzdání. Takže pokud někdo dobrovolně zbraň odevzdá,opravdu za to nemůžeme. Jsou obeslaní,kteří odmítli a nikdo s tím nic neudělal. Jinak přeji všem pevné nervy.



Řehák

Uživatelský avatar
Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 182
Registrován: 22.01.2004 1:14

30.06.2009 10:52

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

:idea: Kontrola != odevzdání. :idea: Sice se mě to přímo netýká, ale opět důležité zjištění, jaká práva a povinnosti jako vlastník zbraní mám. Vyvodil jsem z toho ten závěr, že při libovolné výzvě policie týkající se čehokoliv, nejprve pročtu a prokonzultuju příslušný paragraf s právníkem. Ať žije pojištění u DAS.

szt
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 64
Registrován: 17.08.2008 2:24

30.06.2009 21:14

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

Není to tak že Policie prostě zbraně požaduje nikoliv "ke kontrole" dle zákona o zbraních, ale prostě jakožto předmět důležitý pro trestní řízení ? Vezměme si že by nešlo o zbraně, ale třeba o osobní automobily s přetaženým VINem. Měla nebo neměla by PČR právo důkaz zajistit ?

Uživatelský avatar
Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1375
Registrován: 30.09.2006 17:17
Bydliště: Západ

30.06.2009 21:25

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

Měla.

Lada
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 313
Registrován: 07.10.2005 23:55
Bydliště: Near Brno

30.06.2009 21:30

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

Auto by ti zabavili ani bys nemrkl a to nemusí být ani přeražené VIN prostě budou mít podezdření a jsi na nějakou dobu bez auta. Vím o člověku co neměl pár měsíců auto na základě podezdření, že jsou na něj použité kradené díly atd.. už je to delší dobu tak si to nepamatuji přesně. (dělali nějakou čistku skrz jeden případ zlodějů a v okolí těch aut pak následně posbírali více).
Samo nic nezjistili jen on byl na nějakou dobu bez auta...

To samé dělají často na Slovinských hranicích, sačí podezdření že je auto kradené, nebo jsou na něm použity nějaké kradené díly (podezdření si může jakkoli zdůvodnit a vymyslet) a jsi bez auta a z dovči či na ní můžeš jít pěšky....pak nezbývá nic jiného než pár měsíců auto vymáhat zpět, taky vím o pár případech a co tam s těmi auty dělají ví bůh...

szt
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 64
Registrován: 17.08.2008 2:24

30.06.2009 21:36

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

No, věděl jsem to. Takže argumentace (údajných) Řeháků kde naznačují že zbraň nebylo nutné odevzdávat je poněkud zcestná. Nic víc jsem vlastně říct nechtěl.


Reklama

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1918
Registrován: 26.04.2004 9:26

30.06.2009 22:20

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

Lada: Jo, Slovinci, to je pěkná sebranka. Je to něco přes půl roku, co v TV běžely snad Střepiny nebo co, a bylo tam právě pár lidí kterým auta na hranicích Slovinci zabavili na základě "podezření" že jsou kradená nebo mají kradené díly. Ti lidi se po svých autech sháněli, a zjistili že jim s nimi jezdí tu ministr vnitra, tu policejní prezident, a to dokonce pořád na českých značkách. Dokonce několik těch aut bylo postupně několikrát zabaveno různým bossům tamního podsvětí při různých spolu nesouvisejících operacích, a po pár týdnech v nich jezdil zase nějaký další gauner.

szt: Zadržení zbraně je AFAIK Policie povinna ti zadokumentovat, a to včetně jednacího čísla případu k němuž je údajně zadržena. Musí ti být proti zadrženému předmětu vydáno potvrzení, abys v případě propadnutí věci (např. stane-li se doličným předmětem trestného činu), mohl po pachateli vymáhat občanskoprávní cestou náhradu škody.

Woody
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 18.09.2008 9:09
Bydliště: České Budějovice

01.07.2009 0:01

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

Zdar borci,
od Řeháků nic nemám,ani je neznám.Mám s nimi společného jenom to,že se živím podnikáním, což dneska stojí uplně za prd.Kdyby mě chtěli zestátnit firmu,asi bych se ani nebránil a to podnikám 20 let.Měl bych asi ve svém věku raději plat a jistotu.
To co je podnikáno a medializováno proti Řehákům, to je skoro na likvidaci firmy. A když se ukáže, že žádný problém neměli, stejně zůstane v paměti občana , že je honila policie, tím pádem bude lepší si od nich nic nekoupit.Můžu to popsat na svém příkladu, pokud Vás nebudu nudit.
Asi v roce 1994-5 mě byl schválen průmyslový vzor na výrobu obuvi na výrobu sportovní obuvi podobné sportovní obuvi Prestige vyráběná v této době firmou Svit a déle Moleda.Ihned mě obě firmy napadli, podaly mnoho trestních oznámení atd. Policie u mě byla každý týden ,neustále podávání vysvětlení atd. Zároven uvedé firmy objely mé zákazníky s tím, at zváží, zdali ode mne obuv budou dále kupovat, že jim jinak hrozí trestní stíhání. Moji zákazníci byli tak významné firmy jak MAKRO,PENNY,STOBER,CERVA atd.,nepočítám menší obchodní firmy.Výsledek byl, že roční objenávky zrušily, firma Peny dokonce zaplatila pokutu.
Dále informovaly jednostranně ČOI a ta na základě jejich jednostranných a lžívých infomací připravila kontrolu po celém uzemí ČR.Začla v Praze,kde mému odběrateli zabavila a odvezla všechu moji obuv z několika provozoven. To se stalo v pátek dopoledne, majitel mě ihned volal, že mu spůsobily obrovskou ostudu a že se snad z toho zastřelí.Ihned jsem volal řiditeli ČOI a na motorce vyrazil do Prahy.Čekali na mne v pátek do 16.00 než jsem dojel, předložil jsem originál doklady a celostátní akci, která měla proběhnout v pondělí příští týden zastavili. Nic méně,majitel se pár dnů potom opravdu zastřelil .Pokud Vás to ještě zajímá, budu pokračovat

Uživatelský avatar
Honzik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 254
Registrován: 24.03.2009 21:33
Bydliště: Chrudimsko

01.07.2009 0:34

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

to woody: zajímá. pokračuj. jen možná v jiném vlákně. tady jsi... a já teď už vlastně taky OT.

Uživatelský avatar
Hungry
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5206
Registrován: 22.01.2004 20:00
Bydliště: Otrokovice

17.07.2009 9:10

Re: Zveřejnění dopisu Fa. Řehák

Woody: Má to někde pokračování?

Obsah fóra / Střelectví / Události

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník