-
4mike - saigaholic
Re: ČZ 858 Tactical 7,62 x 39
Oggy píše:Udělal jsem si svojí a nižší.
slibný začátek, věřím, že to půjde ještě níž

-
Oggy - Častý návštěvník
To Carlito: Jo už mám pro jistotu jedno další náhradní předpažbí. Až bude chuť, tak to zkusím. Jinak taky mám obavu zda nebudou ty nábojnice brnkat o ten kolimátor. V nejhorším případě z něj sešroubuji tu sluneční clonu co je v předu a dám tam jen ten kroužek co chrání závit. Potom je ten kolimátor ve předu kratší než ta weaver lišta na které je namontován.
To 4mike: Určitě by to šlo ještě níž. Zvolil jsem takovou výšku, abych viděl podhledem na původní mířidla a mohl Tacticala rozebrat k čištění i bez nutnosti sundání té boční montáže. Obojí je teď jen tak tak.
To 4mike: Určitě by to šlo ještě níž. Zvolil jsem takovou výšku, abych viděl podhledem na původní mířidla a mohl Tacticala rozebrat k čištění i bez nutnosti sundání té boční montáže. Obojí je teď jen tak tak.
-
4mike - saigaholic
Oggy píše: Zvolil jsem takovou výšku, abych viděl podhledem na původní mířidla ........
tohle má smysl u lovecký flinty s optikou
- Carlito
- Častý návštěvník
Dovolím si s tebou nesouhlasit. Myslím, že to má smysl i u sportovní a u vojenské zbraně pak dvakrát tolik. U sportovní na krátkou vzdálenost lze střílet přes kolimátor a na vzdálenější terče použít klasická mířidla, protože ne každý kolimátor dokáže přesně zamířit třeba na 150m. U vojenské zbraně je flinta u které dojdou baterky nebo se kolimátor poškodí jaksi mimo mísu. Asi proto se u některých zaměřovačů dělají nouzová mířidla přímo na těle nebo se to kombinuje se světlovodným vláknem, tak aby to nebylo úplně závislé na e zdroji. I když některé nové detekční a zaměřovací systémy, které se v poslední době objevují na zbraních vypadají spíš jako půjčené z letadla. Ale pokrok nelze zastavit. Jen by mě zajímalo jak to funguje, když se s tím soldat vymáchá v pořádné bažině. 

-
4mike - saigaholic
dovolím si taktéž nesouhlasit
především u sportovní zbraně je kombinace kolimátor + mechaniky na ......
-s mouchou 20MOA mepřestřílíš žádnej kolimátor
-limituje Tě ergonomie
-automaticky se přesouváš do open divize
-u armády záleží, čím Tě vyzbrojí, to asi nejde posoudit plošně
pokud Aimpointama, lze předpokládat, že životnost baterek převýší násobně délku mise
-pokud jde o zabahnění, příjde mi hledí plný bláta použitelný asi jako kolimátor
-nevšimnul jsem si že by Oggy psal, že s tím bude někam rukovat, čili předpokládám sportovní využití
především u sportovní zbraně je kombinace kolimátor + mechaniky na ......
-s mouchou 20MOA mepřestřílíš žádnej kolimátor
-limituje Tě ergonomie
-automaticky se přesouváš do open divize
-u armády záleží, čím Tě vyzbrojí, to asi nejde posoudit plošně
pokud Aimpointama, lze předpokládat, že životnost baterek převýší násobně délku mise
-pokud jde o zabahnění, příjde mi hledí plný bláta použitelný asi jako kolimátor
-nevšimnul jsem si že by Oggy psal, že s tím bude někam rukovat, čili předpokládám sportovní využití
-
Jimi - Moderátor
Souhlasím s Mikem.
Pokud kombinace, tak Kolimátor/puškohled nebo puškohled/otevř.mířidla.
Kombinace kolimátor/mířidla mi přijde obdobné jako mít na zbrani klasická mířidla s hledím a ještě jedny s ghost ringem... není to sice úplně stejné, ale je to stejně na p**u.
Je to dobře míněná kritika, nejde jen o hanění. Navíc, jestli to ogymu vyhovuje...nicméně si myslím, že bude v handicapu. Ta montáž je ale bezvadná na puškohled. Zase ale nevýhoda na závodech, kde s puškohledem jsi v openu a tam se to kombinuje s kolimátorem...
Pokud kombinace, tak Kolimátor/puškohled nebo puškohled/otevř.mířidla.
Kombinace kolimátor/mířidla mi přijde obdobné jako mít na zbrani klasická mířidla s hledím a ještě jedny s ghost ringem... není to sice úplně stejné, ale je to stejně na p**u.

Je to dobře míněná kritika, nejde jen o hanění. Navíc, jestli to ogymu vyhovuje...nicméně si myslím, že bude v handicapu. Ta montáž je ale bezvadná na puškohled. Zase ale nevýhoda na závodech, kde s puškohledem jsi v openu a tam se to kombinuje s kolimátorem...
-
4mike - saigaholic
Jimi píše:...mít na zbrani klasická mířidla s hledím a ještě jedny s ghost ringem...
to úplně blbý není, používá se to tak, že máš klasický hrubý miřidla na přídavný liště pod 45°na blízký kropení
nebo tak že je máš odklopný, ale to už je v jiným vláknu o miřidlech pro AR15
ono dokonce není vyloučený ani použití optiky bez kolimátoru, pokud střelec netrpí oční vadou, stačí aby měl odklopnou krytku na tubusu a použil optiku jako neprůhledový kolimátor a kouká oběma očima
(samozřejmě pokud má optiku s čímkoliv nasvíceným záměrným)
btw tohle je čím dál tím víc obecná debata o kukátkách do samonabíječek, takže to tam asi výhledově přešoupnu
prostě Oggy snažím se naznačit, že kombinace kolimátor s mechanikama je fíčura která nic smysluplnýho nepřinese a jen zhoršuje komfort použití ktréhokoliv z obou miřidel
- Carlito
- Častý návštěvník
To 4mike: Jo máš pravdu co se týká openu, ale přišlo mi, že Oggyho kosa na to asi nebude. Měl jsem možnost střílet přes asi čtyři druhy kolimátorů, made in Rusko, China , CZ a nějaký noname asi taky China, všechny na kose, ale pokud se pálilo na víc jak sto metrů, tak to bylo vždy přesnější přes pevná mířidla. Samozřejmě možná kvalitnější produkce je o něčem jiném. Jinak co se týká délky mise, tak to určitě baterky přežijí, když si je nezapomene uživatel vypnout, samozřejmě pokud nemají vypínání automatické. Ale než se tam dostane, tak to leží kdo ví jak dlouho ve skladu a kdo by neznal poměry v naší armádě. Jinak očistit hledí od bahna jde docela snadno a rychle, ale čistit sklo, tak aby bylo funkčně průhledné je mnohem větší opruz. A jenom prsty to moc nejde. Vlastní zkušenost po výsadku z bevka rovnou do pěkné bažiny.
To Jimi: Na ten open by možná šla použít ta vysoká montáž pro puškohled a na předpažbí kolimátor, ale je otázka jak bude pevná a jak se pohodlně se přes to bude mířit. ale i tak je kosa nejlepší maximálně s kompenzátorem a 3t popruhem, vše další ji o moc modernější neudělá, většina doplňků dobře akorát vypadá, ale už tak dobře nefunguje. Je to zbraň na frontu a ne na závodiště.

To Jimi: Na ten open by možná šla použít ta vysoká montáž pro puškohled a na předpažbí kolimátor, ale je otázka jak bude pevná a jak se pohodlně se přes to bude mířit. ale i tak je kosa nejlepší maximálně s kompenzátorem a 3t popruhem, vše další ji o moc modernější neudělá, většina doplňků dobře akorát vypadá, ale už tak dobře nefunguje. Je to zbraň na frontu a ne na závodiště.
-
4mike - saigaholic
Carlito píše:........ ale pokud se pálilo na víc jak sto metrů, tak to bylo vždy přesnější přes pevná mířidla. ......
to ale nemusí být vinou kolimátoru ale montáže
dost se to podceňuje ale na soustavu to má minimálně stejný vliv jako kvalita kolimátoru
souvisí to i s výškou montáží (čím výš tím větší páky vůči sroubům, co ji drží na zbrani,...)
další věc je podstřelování či přestřelování, načmrkni si balistickou křivku 7,62x43
zvol si vzdálenost, na niž to nastřelíš a pak si zkus odečíst co s tím udělá +-50m
- Carlito
- Častý návštěvník
No to je možné, ono to umístění na nadpažbí je docela neštastné, ale tuším, že to byla kobra nebo tak nějak se tomu říkalo, tak ten byl na boční montáži a taky nic moc. Myslim, že kosa do sto metrů a nad sto metrů už by to měl řešit Dragunov a ten zbytek letecká podpora. 

-
4mike - saigaholic
minomet 
ale k věci, ona kosa má díky ráži kouzelnou schopnost ohrožovat i cíle, jež nevidíš
díky balistice, přes horizont, tedy pokud tam dostřelí
a k miřidlům
dost důležitá je právě opora o lícnici, jednak kvůli chybě paralaxou u kolimátoru
(ikdyž takřka všichni tvrdí, že tam žádná není)
a taky se střelci nemele vůči flintě hlava
(to že snáz rychleji a přesněji zalící je nasnadě)

ale k věci, ona kosa má díky ráži kouzelnou schopnost ohrožovat i cíle, jež nevidíš
díky balistice, přes horizont, tedy pokud tam dostřelí
a k miřidlům
dost důležitá je právě opora o lícnici, jednak kvůli chybě paralaxou u kolimátoru
(ikdyž takřka všichni tvrdí, že tam žádná není)
a taky se střelci nemele vůči flintě hlava
(to že snáz rychleji a přesněji zalící je nasnadě)
- Carlito
- Častý návštěvník
Ale i to rychlejší a snazší zalícení chce taky natrénovat. když kosu s kolimátorem dostanou do ruky střelci prvně, tak najít tu tečku trvá někdy dost dlouho a je úsměvné sledovat jak se jim u toho kroutí krk a vůbec celý postoj
. Konkrétně provedení kosa – kolimátor na nadpažbí, ve spojení s pádlem je vcelku v rovině, ale i tak mi přijde, že musím mít hlavu trochu víš než když ji mám pevněji přilícenou při střelbě přes klasické hledí. Takže osobně já mám pocit větší fixace bez kolimátoru, ale to asi záleží jak je kdo tvarovaný. Už jsem uvažoval, že na pažbu zkusím dát kousek vystlaného filcu přichyceného pomocí suchého zipu, ale kosa je na prodej a tak k tomu asi ani nedojde.
Jo jo a ta ráže je jedna z hlavních předností osmapadesátek. To soukmenovce od Berlína a soudruhy z Moskvy napadla tuze dobrá věc
. Malorážkám se prostě nedá moc věřit. To se ukázalo už nesčetněkrát.

Jo jo a ta ráže je jedna z hlavních předností osmapadesátek. To soukmenovce od Berlína a soudruhy z Moskvy napadla tuze dobrá věc

-
alfonss - Grafoman
Carlito píše: Malorážkám se prostě nedá moc věřit. To se ukázalo už nesčetněkrát.
Kde konkrétně se to ukázalo? Tys u toho někdy byl když se to ukázalo?
jinak abych nebyl OT.... kolimátor na předpažbí je v pohodě, ale musí se narovnat pažba. Pak není problém okamžitě najít tečku kdykoliv založím flintu do ramene...
-
admix - Příspěvky: 1815
Pokud malorazkama mysli .223Rem, tak jsou zaznamenany stiznosti napr. z Iraku, ze nepritel neochotne pada i po nekolika zasazich - bliz jsem to nezkoumal, nezda se mi moc realny, ze se nekomu po 2-3 prustrelech hrudniku bude chtit jeste bojovat
Sorry za OT, tohle patri spis do ucinku jednotlivych razi

Sorry za OT, tohle patri spis do ucinku jednotlivych razi
-
4mike - saigaholic
buďme rádi, že jsme nebyli ani u toho, kdy "stačila" 22LR
btw kdyby 223 stála za ...., asi by Ivani po Vietnamu nepřecházeli na AK74
ale to už je vážně jiný vlákno, už se to kdesi probíralo
a to je právě o tom co jsem zmińoval, to chce oporu líce, bez ní je to na .....ču
btw kdyby 223 stála za ...., asi by Ivani po Vietnamu nepřecházeli na AK74

ale to už je vážně jiný vlákno, už se to kdesi probíralo
Carlito píše:........ a je úsměvné sledovat jak se jim u toho kroutí krk a vůbec celý postoj .........
a to je právě o tom co jsem zmińoval, to chce oporu líce, bez ní je to na .....ču
-
DeadMan - Častý návštěvník
sice nejsem moc na to se někde předvádět(opravdový hráč neukazuje svoje karty) ale po těch plastech a home made úpravách co tady vidím nemůžu jinak než:
customized by Antonín Zendl
customized by Antonín Zendl
-
detail oboustranného vypouštění zásobníku
-
kompenzátor a montáž POSP 4x24 (lišta upevněna 5 šrouby co nejníže!) rozměr mezi horní hranou krytu závěru a spodní hranou okuláru 2,5cm + kryt který usměrňuje vyhozené nábojnice
-
Babyman - Častý návštěvník
Pěkný,pěkný. A kam ti zmizelo číslo zbraně?
-
to Babyman: je tam co se razily tuším revize atd. tedy na té plošce co je pod hledím
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58