-
admix - Příspěvky: 1815
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Tak asi bych souhlasil s tim, ze kdyz vybehnul z baraku, tak nutna obrana skoncila, ale 10.5 roku? To si snad delaj srandu ne? 

- shi
- Pravidelný návštěvník
Zemřelý byl hodnotný člen naší společnosti, co na tom že sám brutálně znehodnotil stovkám lidí život, taková hnusná vražda si zaslouží přísný trest

- majsner
- Častý návštěvník
Nevím, asi mě ukamenujete, ale mě přijde 10,5 roku naprosto v pořádku. Soud jasně řekl, že do chvíle, než začal útočník utíkat, se jednalo o NO, poté už šlo o vraždu. A za vraždu s polehčující okolností (dlouhodobý útlak ze strany oběti + chvilkový afekt) mi přijde 10 let docela spravedlivý trest. Nejsem právník a neznám sazby za vraždu, jde o můj názor.
Na druhou stranu je pravda, že se jednalo pravděpodobně o netrestaného slušného člověka, který se okamžitě sám udal. Kdyby to byl pětkrát trestaný vrah, z místa činu utekl a chytila ho za půl roku policie, tak dostane nejspíš 2 roky a po roce ho pustí za dobré chování.
Na druhou stranu je pravda, že se jednalo pravděpodobně o netrestaného slušného člověka, který se okamžitě sám udal. Kdyby to byl pětkrát trestaný vrah, z místa činu utekl a chytila ho za půl roku policie, tak dostane nejspíš 2 roky a po roce ho pustí za dobré chování.

-
snaper_mira - Pravidelný návštěvník
Souhlasím s majsnerem, 17 bodných a řezných ran už podle mě NO není a svědčí o nějakém záchvatu ze strany "obránce"
-
Jo, treba se mu zatmelo. Jen mi zas na mysli vyplulo srovnani s fetakem, co zabije v aute tri lidi a dostane tri roky - to je totiz podle myho taky vrazda ...
-
jericho - Častý návštěvník
Mám pocit, že společnost přišla o dva "vzácné" pány. Ani jednoho z nich mi není líto. Čtyři rány nožem, když se někdo už skoro plazí - není o čem diskutovat.
-
jericho: vsak taky nezpochybnuju fakt, ze to proste nutnou obranou neskoncilo a zvrhlo se to v krvavou pomstu. Jen ta vyse trestu mi prijde divna - budiz, kdyby kazdej vrah dostal 10+ let, ale to je u nas spis vyjimka
- topa77
- Nový uživatel
Nooo, vzhledem k tomu, že v prvním odstavci je za vraždu 10 až 15 let, tak každý dostane minimálně těch 10. Pokud se samozřejmě nejde pod sazbu, což je ale celkem vyjímečná záležitost... a většinou se tak děje při překročení podmínek NO
-
Souska - Občasný návštěvník
Ano, za vraždu ano. Ale pročti si pár novin, článků a koukni na telku. Hromada psychopatickej blbečků to dostane jako "ublížení na zdravý s následkem .." atp.
Chlap srazí autem dvě malý děti a dostane 2 roky a podobně. Opravdu zboží hodné obdivu. Myslim si, že soudci i státní zástupci by se měli v tomhle sakramentsky vzpomatovat.
Jinak nespochybňuju tohle. Chlap byl evidentně trochu nepříčetnej (ale zase sáhněte si do svědomí, když by vám někdo šáhnul na ženu nebo na děti), ale zajímavej je výrok soudce, z kterýho soudim, že kdyby měl ten pan odsouzený něco účinějšího (a nebo kdyby nebodal jak pako), tak nemůžou říct ani popel.
Každopádně oni asi všichni zainteresovaní budou poklad společnosti
Chlap srazí autem dvě malý děti a dostane 2 roky a podobně. Opravdu zboží hodné obdivu. Myslim si, že soudci i státní zástupci by se měli v tomhle sakramentsky vzpomatovat.
Jinak nespochybňuju tohle. Chlap byl evidentně trochu nepříčetnej (ale zase sáhněte si do svědomí, když by vám někdo šáhnul na ženu nebo na děti), ale zajímavej je výrok soudce, z kterýho soudim, že kdyby měl ten pan odsouzený něco účinějšího (a nebo kdyby nebodal jak pako), tak nemůžou říct ani popel.
Každopádně oni asi všichni zainteresovaní budou poklad společnosti

- Milivoj
- Občasný návštěvník
To Vám byla zase legrace: Kontroluji chajdu, zda to nevyplavil přívalový déšť, sice ne, ale je tak nějak vybydlená od nějakých sígrů, čerstvě. Lopatou jsem vyházel bordel a požádal sousedy, právě přijeli, aby mi když tak zavolali. V 10 večer telefon, že se tam něco děje, svítí. Na místě jsem byl za chvíli. Otevřel dveře. V jedné ruce baterku, v druhé, pro jistotu ochrany mého života a zdraví, Alfa Defender .45. Pak mi došlo, že to už není až tak úplně sušení. Po dvousté jsem si zopakoval - pozor na prst mimo spoušť, poslouchat, nevystřelit při sebemenším šustnutí, napřed řvát, vyhodnocovat, kopat, vyhodnocovat. Velmi nezvyklý pocit. Plížení do druhého patra, naštěstí průhled pod skříní, který umožňuje získaz přehled o místnosti už na úpatí schodů. Vypadá to dobře. Poslední místnost, dveře otevřené. Nakukoval jsem tam jak šílená veverka, kuk, zpátky, kuk, zpátky. Zdá se v pořádku. Skříň. Za čelem postele, tam je schovka. Kuk. Nic. Nikdo tam naštěstí nebyl. Světlo jsem nechal zapnuté já, z odpoledne. Tak to v rámci možností dopadlo dobře.
- majsner
- Častý návštěvník
Teda takhle skazit takovou napínavou historku....
To je jako ten film o potapěčích, co je zapomenou na širém moři, dlouho tam plavou, už umírají žízní, už vyráží záchranáři, blýská se na hapyend... a pak je sežerou žraloci

To je jako ten film o potapěčích, co je zapomenou na širém moři, dlouho tam plavou, už umírají žízní, už vyráží záchranáři, blýská se na hapyend... a pak je sežerou žraloci

- Hunter
- Pravidelný návštěvník
Parabellum píše:jsme ..... nejnebezpečnější zabijáci, jaké kdy příroda stvořila a ty pudy jsou v každém z nás, i když mírně potlačeny civilizací. A spolehlivě tyto pudy začnou fungovat....
Už jsi někdy něco zabil? Nemyslím vánočního kapra. Ale nemyslím nutně ani člověka. A nemyslím to ani jako provokaci, jen se v klidu ptám.
-
SW_FOX - Grafoman
HUNTER: on má tak trochu pravdu, jenže někomu začnou fungovat, někomu ne..... Ono prvních pár zabitých větších zvířat, když sleduješ jak z nich vyprchává život v člověku to zvíře probudí.....
I když jak kdysi napsal jeden člen SAS, že by si do boje vzal s sebou jako parťáka jen toho, koho už viděl někoho zabít.... protože pak máš jistotu, že to umí zmáčknout znova a nenechá tě zabít tím, že bude čučet jak tele....
I když jak kdysi napsal jeden člen SAS, že by si do boje vzal s sebou jako parťáka jen toho, koho už viděl někoho zabít.... protože pak máš jistotu, že to umí zmáčknout znova a nenechá tě zabít tím, že bude čučet jak tele....
- Hunter
- Pravidelný návštěvník
Fox> taktak. Však já netvrdím, že nemá pravdu, jen se ptám. Přiznávám, že tak trochu proto, že mě zajímalo, co o tom sám opravdu ví. Máš pravdu, že i zabít zvíře, zejména větší a ne na dálku, ale zblízka, třeba rukama a nožem, tě ovlivní a ten pocit už ze sebe nedostaneš, jaký to je vrazit nůž do živýho těla, a cítit jak se ti v ruce napne, zamele a pak pomalu ochabne. Buď ho zvládneš a pak už tě nezaskočí, a nebo ne. A taky víš, že vím něco málo svoje, a docela dobře vím, co udělá s některými jedinci, když vidí, a hlavně cítí, co dovedou mrtvoly po pár dnech na sluníčku a vidí, jak z nich voda vyplavuje červy. Zajímavý je, že často se rozsypou ty nabušený tvrďáci se sestřihem dle filmu Black Hawk down
) Tím si neberu do huby v žádném případě Parabellum, vůbec ho neznám, jen jsem se prostě ptal.
hetzer> jestli je to vidět na očích... Pokud můžu soudit z vlastní zkušenosti (pracoval jsem s vícero veterány z bushwar, většinou černých) a normálně na nich IMHO není vidět nic, nepoznáš, kdo je beránek a kdo zabíjel vesničany. Ten výraz, pokud vím, co máš na mysli, se objeví, když se začne něco mlít. Není v něm totiž vyplašení nebo strach nebo tak. Jen tvrdý soustředění, ten člověk prostě ví, co bude.
No a k tomu ubodanýmu - obžalovaný bude asi opravdu kousánek, ale - teď mě ukamenujete, já kdybych se do někoho takového pustil, bych taky nechtěl, aby to přežil. Nechtěl bych čekat, že se v noci vrátí, až ho pustí ze špitálu, a bude si to chtít vybrat třeba na dětech. No, ale je blbý vyběhnout za ním na ulici a tam ho plazícího se dorazit, no. Z toho vyplývá - učte se anatomii
Co je v tý zprávě divný, že ten obráncoútočník na mrtvého s přítuĺkou údajně čekávali a vyhledávali konflikty, to je divný.

hetzer> jestli je to vidět na očích... Pokud můžu soudit z vlastní zkušenosti (pracoval jsem s vícero veterány z bushwar, většinou černých) a normálně na nich IMHO není vidět nic, nepoznáš, kdo je beránek a kdo zabíjel vesničany. Ten výraz, pokud vím, co máš na mysli, se objeví, když se začne něco mlít. Není v něm totiž vyplašení nebo strach nebo tak. Jen tvrdý soustředění, ten člověk prostě ví, co bude.
No a k tomu ubodanýmu - obžalovaný bude asi opravdu kousánek, ale - teď mě ukamenujete, já kdybych se do někoho takového pustil, bych taky nechtěl, aby to přežil. Nechtěl bych čekat, že se v noci vrátí, až ho pustí ze špitálu, a bude si to chtít vybrat třeba na dětech. No, ale je blbý vyběhnout za ním na ulici a tam ho plazícího se dorazit, no. Z toho vyplývá - učte se anatomii

-
Hunter: jak vas tak ctu, tak u nas normalnich lidi zbejva snad jen pud sebezachovy 

- Hunter
- Pravidelný návštěvník
admix> my jsme úplně a docela normální
, např. já jsem úplně pohodový, veselá kopa

-
hetzer - Častý návštěvník
Hunter: malokdo se zadiva zhluboka do oci ( snad jen asiati, ti jsou zvykli tak hodnotit ostatni ) lidi se ostychaji a podvedome se toho boji
- ARES
- Častý návštěvník
Já se třeba dívám zásadně zpříma do očí. Pravda, už mi bylo kýmsi řečeno, že mu to není až tak úplně příjemné. Lidi na přímý pohled do očí dost odvykli. Taky je ale pravda, že s otypováním lidí nemívám až tak velké problémy a dost často je naprosto jasno po prvním takovém pohledu
-
BARRY - Moderátor
Podobně, jako s podáním ruky. Taková "leklá ryba" to je zážitek
s takovým člověkem já už držím odstup a o nějakém vstřícném jednání si může nechat zdát.

- ARES
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA