-
monccou - Pravidelný návštěvník
Re: Perkusný dvojak Kodiak
Pravda...ty tvrdší spouště maj asi funkci jakési poslední "pojistky". A taky je pravda že dvoják fakt neni na terčovku. A jak jsem zjistil neni to zbraň pro každýho. Pár kluků z práce mělo co dělalat aby s tim vůbec zamířili
Je to prostě bomba-puška pro chlapy
S tim spájenim hlavní je to tak jak píšeš, akorát jsem to sem zapoměl sám napsat.

S tim spájenim hlavní je to tak jak píšeš, akorát jsem to sem zapoměl sám napsat.
-
tesi - Nový uživatel
Tak konečně je hotová kokila - tady jsou první pokusy, ještě to má k dokonalosti daleko a asi budu muset vyrobit i kalibr, takže jestli chce někdo vzorek .72 do sbírky, tak se hlaste

Kokila je TU

Kokila je TU
-
Jim11 - Častý návštěvník
Opravdu máš ještě co vylepšovat, začátky v lití jsou svízelný, to znám a potýkám se s tím pořád. Nic ve zlým, ale jestli chceš trefovat, tam musíš být o moc lepší. Já osobně bych vyřadil nemilosrdně všechny.
A ještě by mě zajímalo, jak to chceš kalibrovat.
A ještě by mě zajímalo, jak to chceš kalibrovat.
-
Hungry - Moderátor
-
bufallo - Častý návštěvník
na odskusanie kokily dobre, ale na strelbu, asi len 2 - 3 rany na odskusanie, potom by som to roztopil naspet, skoda olova...
ake ma rozmery strela? kolko vazi? ako vyzera zo spodu? daj nejake foto aj ako vyzera kokila...
ake ma rozmery strela? kolko vazi? ako vyzera zo spodu? daj nejake foto aj ako vyzera kokila...
-
nasiel som vyrobcu kokily pre strelu co pouzivaju v Kodiaku cal.72
http://www.neihandtools.com
strela č. 732-835, priemer .732 (18,6mm) a vaha 835gr (54g)
http://www.neihandtools.com
strela č. 732-835, priemer .732 (18,6mm) a vaha 835gr (54g)
- Přílohy
-
- 732-835.jpg (4.62 KiB) Zobrazeno 15204 krát
-
Tak jsem se v neděli vrátil z dovolený a jelikož je blízko pěkná střelnice a v ní fajn lidi byl jsem tam víc jak doma
První dny jsem jen střílel nehledě na přesnost...chtěl jsem si ho užít.
Pocity z Kodiaka 100% pozitivní. Střílel jsem kuličkou .575 a zkusil jsem i Minie od bufalla za něž mu ještě jednou děkuju. Navážku jsem dal doporučenou 100grainů, flastry 0.010 mazaný Shenandoah Valley Oil.
Na 50m stranově naprosto výborně, ale všechno o půl terče vejš. Na 100m to šlo nahoru nad terč do valu. Korekce mířidel byla na to krátká, takže jsem začal snižovat navážku, ale do toho mi přešel konec dovolený.
Soustřel hlavni OK...na 50metrů vejškově v jedný laině, ale stranově nemůžu oběktivně posoudit protože tam byla moje značná chyba. Výstřel s Minie budí pořádnej respekt a pozornost, celkově jako celá zbraň.
Terč z druhého dne...na 50m ve stoje bez opory.

Pocity z Kodiaka 100% pozitivní. Střílel jsem kuličkou .575 a zkusil jsem i Minie od bufalla za něž mu ještě jednou děkuju. Navážku jsem dal doporučenou 100grainů, flastry 0.010 mazaný Shenandoah Valley Oil.
Na 50m stranově naprosto výborně, ale všechno o půl terče vejš. Na 100m to šlo nahoru nad terč do valu. Korekce mířidel byla na to krátká, takže jsem začal snižovat navážku, ale do toho mi přešel konec dovolený.
Soustřel hlavni OK...na 50metrů vejškově v jedný laině, ale stranově nemůžu oběktivně posoudit protože tam byla moje značná chyba. Výstřel s Minie budí pořádnej respekt a pozornost, celkově jako celá zbraň.
Terč z druhého dne...na 50m ve stoje bez opory.

-
no konecne, a ja som uz myslel ze si zomrel...
neozval si sa dost dlho... uz mam doma klieste 620 gr strela, krasny ogival...
chcem nieco poodlievat... potom ti nejako poslem par kuskov...
mne to lietalo zhruba na stred aj vyskovo aj stranovo, ci som pouzil REAL a 80gr
Vezuvit LC alebo .578 Lee Minie a 100 gr Swiss No.3... som sa cudoval...
ale nemusel som nic korigovat... este vyskusam tento tazsi, ten bude na slony, a
REAL si necham na tercovku...
rozmyslal som ze si nastrelim jedno hledi na jeden typ
strely a druhe hledi na druhy, len preklopim a mozem bachat...
inak co som daval fotku vyssie, Kodiak .72, prasknuta pazba... pisal som s tym chlapikom,
ze aku navazku a strelu pouzil, no a nakoniec som z neho vytiahol, strela ogival 1000 gr a
200 gr FFg prachu nejako Juhoafrickeho... no sa ani necudujem ze mu praskla pazba...
inak slubil mi ze mi posle jeden kusok na ukazku, som zvedavy...
inak ako plece, prezilo bez ujmy? ja som si spravil taky tlmic pod koselu lebo
po prvej strelbe som ho mal modre...

neozval si sa dost dlho... uz mam doma klieste 620 gr strela, krasny ogival...
chcem nieco poodlievat... potom ti nejako poslem par kuskov...
mne to lietalo zhruba na stred aj vyskovo aj stranovo, ci som pouzil REAL a 80gr
Vezuvit LC alebo .578 Lee Minie a 100 gr Swiss No.3... som sa cudoval...
ale nemusel som nic korigovat... este vyskusam tento tazsi, ten bude na slony, a
REAL si necham na tercovku...

strely a druhe hledi na druhy, len preklopim a mozem bachat...
inak co som daval fotku vyssie, Kodiak .72, prasknuta pazba... pisal som s tym chlapikom,
ze aku navazku a strelu pouzil, no a nakoniec som z neho vytiahol, strela ogival 1000 gr a
200 gr FFg prachu nejako Juhoafrickeho... no sa ani necudujem ze mu praskla pazba...

inak slubil mi ze mi posle jeden kusok na ukazku, som zvedavy...
inak ako plece, prezilo bez ujmy? ja som si spravil taky tlmic pod koselu lebo
po prvej strelbe som ho mal modre...

-
Néé...jsem stále živ, ale měl jsem před dovolenou nějak rozběháno.
Já sem byl v pohodě...žádná modřina. Akorát mě hrozně bolela ruka a noha od nabíjení...nohou sem si podkládal pušku abych při nabíjení neodřel botku a ruku jsem si zmordoval na naprosto nevhodnym kupovanym startéru, kterej má malej průměr hlavice. Takže na nabíjení jsem si hned vyrobil podložku a startér budu muset udělat. S Minie byl ráz trochu víc cejtit, ale nic co bych nezvlád. Na REALy jsem se zatim bohužel nedostal. Minulou sobotu jsem střílel z dvojky ráže 16/70 a už vim co je to zpětnej ráz
...Kodiak je proti tomu čajíček
Tady je video...bohužel už sám nevim co jsem měl nabito...jestli kuličku nebo minie:
http://www.youtube.com/watch?v=mwmT1gKM2IY
Bohužel je to točený na foťák a ten to prostě nedokáže zachytit... co výstřel to otřes stanoviště.
Vyrobil jsem taky ocelovej nabiják, protože mi je líto dřevěnýho a udělal jsem dobře, protože je k nezaplacení.

Já sem byl v pohodě...žádná modřina. Akorát mě hrozně bolela ruka a noha od nabíjení...nohou sem si podkládal pušku abych při nabíjení neodřel botku a ruku jsem si zmordoval na naprosto nevhodnym kupovanym startéru, kterej má malej průměr hlavice. Takže na nabíjení jsem si hned vyrobil podložku a startér budu muset udělat. S Minie byl ráz trochu víc cejtit, ale nic co bych nezvlád. Na REALy jsem se zatim bohužel nedostal. Minulou sobotu jsem střílel z dvojky ráže 16/70 a už vim co je to zpětnej ráz

Tady je video...bohužel už sám nevim co jsem měl nabito...jestli kuličku nebo minie:
http://www.youtube.com/watch?v=mwmT1gKM2IY
Bohužel je to točený na foťák a ten to prostě nedokáže zachytit... co výstřel to otřes stanoviště.

Vyrobil jsem taky ocelovej nabiják, protože mi je líto dřevěnýho a udělal jsem dobře, protože je k nezaplacení.

-
Wojtyla - Příspěvky: 514
tak jsem měl u Šárky v ruce tohdle kodiaka .75 a musim říct že je to nádherná flinta, mimochodem mnohem lehčí než jsem si myslel...a je za 19k a náký drobný, este že jsem sebou nemel peníze, ale mám na ní políčíno!
-
Kodiak - Občasný návštěvník
Tak jsem konečně po dlouhé době, co byla zavřená střelnice v Chotěšově protáhnul Kodiaka Švýcarem.
120 gr FFg a kulička. Několik příjemných dojmů, ale jeden horší.
Flastry 0.01 doma dělané napuštěné "Bolavou nohou" Lube 2000 se nabíjejí skvěle i po 10 ranách, ale to bude spíš asi tím Švýcarem. Jsou to pořádný pecky. Po 20 ranách mi začíná modrat rameno
. Zápalky Remington No.11 CCI už nechci, měl jsem naposledy 2 selhače.A teď to méně příjemné. Soustřel na 50m budu mít asi těžko do 15cm. Na 30m mi jdou hlavně od sebe na 20cm. Viz foto:
každá 10cm na opačnou stranu, jak už jsem zde jednou popisoval. Použil jsem na tento terč doporučené laborace a nepomohlo.
Zásahy v pravé polovině terče= levá hlaveň, levá polovina terče= pravá hlaveň.
Ostatní zásahy jsou od předchůdce, nemělo smysl měnit terč vzhledem k poměru kalibrů
120 gr FFg a kulička. Několik příjemných dojmů, ale jeden horší.
Flastry 0.01 doma dělané napuštěné "Bolavou nohou" Lube 2000 se nabíjejí skvěle i po 10 ranách, ale to bude spíš asi tím Švýcarem. Jsou to pořádný pecky. Po 20 ranách mi začíná modrat rameno

každá 10cm na opačnou stranu, jak už jsem zde jednou popisoval. Použil jsem na tento terč doporučené laborace a nepomohlo.
Zásahy v pravé polovině terče= levá hlaveň, levá polovina terče= pravá hlaveň.
Ostatní zásahy jsou od předchůdce, nemělo smysl měnit terč vzhledem k poměru kalibrů

-
Hungry - Moderátor
Předchůdce střílel z brokovnice? 
Tak to je tak na reklamaci, ale šance, že uspěješ jsou asi docela malé... V případě značky Merkel nám dovozce tvrdil, že hlavně jsou sestřelovány "do jedné diry" právě na 25-30m. Mi se to stejně nelíbilo, nicméně stejně jsme s reklamací nepochodili. Škoda, že to máš do GC tak daleko... Mohli bychom to porovnat s mým ks a i pomocí laseru...
CCI no 11 mag používám a bez jedinného selhače... Jak máš nemáš otlučené pistony? Sedí tam zápalka dobře?

Tak to je tak na reklamaci, ale šance, že uspěješ jsou asi docela malé... V případě značky Merkel nám dovozce tvrdil, že hlavně jsou sestřelovány "do jedné diry" právě na 25-30m. Mi se to stejně nelíbilo, nicméně stejně jsme s reklamací nepochodili. Škoda, že to máš do GC tak daleko... Mohli bychom to porovnat s mým ks a i pomocí laseru...
CCI no 11 mag používám a bez jedinného selhače... Jak máš nemáš otlučené pistony? Sedí tam zápalka dobře?
- PatrikV
-
Ano, flastry 0,010" = 0,25mm ...tloušťka flastrů se udává správně v palcích, takže proto 0,010.
-
Zápalky sedí perfektně, a mají i silnější zážeh proti CCI, je to slyšet
V CCI jsem používal ale obyčejné, né Magnum. Na pistonech toho moc nevidím po 50 ranách to moc asi ještě znát nebude. Mají jen sraženou hranku.

-
Hlavně jsem měl venku a vzadu jsou těsně na sebe spájeny a vepředu taky, tak nevím čím to je. Že bych strhával ránu pro každou hlaveň pravidelně na opačnou stanu se mi moc nezdá.
Flastry se netrhají ani po výstřelu.
Flastry se netrhají ani po výstřelu.
-
Hungry - Moderátor
Je to úhlem, který spolu svírají. Nejsou rovnoběžné. Jen jde o to, v jaké vzdálenosti se přímky protnou. Dle mého ideál je 75-80m.
-
Ne, předechůdce střílel asi z pistole 7,65 bylo tam kolem spousta prázných nábojnic.
Vzhledem k tomu, že průměr vývrtu je daný, tloušťka stěny laufu u ůstí a u dnového šroubu taky, tak by měl být úhel vždy stejný, pokud připustím výrobní tolerance, které nebudou víc jak desetina milimetru.Mě se osy hlavní protínají v 7 m.
Hungry: mohl bych Tě požádato změření u Tvého Kodiaka?Tedy myslím třeba přiložením dvou tyček, nebo něčeho, na vnitřní strany obou vývrtů a změřit rozteč těsně u ústí a pak v jakékoliv pevně danné vzdálenosti (třeba 10 nebo 20cm od ůstí) aby se nechal spočítat úhel?

Vzhledem k tomu, že průměr vývrtu je daný, tloušťka stěny laufu u ůstí a u dnového šroubu taky, tak by měl být úhel vždy stejný, pokud připustím výrobní tolerance, které nebudou víc jak desetina milimetru.Mě se osy hlavní protínají v 7 m.
Hungry: mohl bych Tě požádato změření u Tvého Kodiaka?Tedy myslím třeba přiložením dvou tyček, nebo něčeho, na vnitřní strany obou vývrtů a změřit rozteč těsně u ústí a pak v jakékoliv pevně danné vzdálenosti (třeba 10 nebo 20cm od ůstí) aby se nechal spočítat úhel?
Naposledy upravil Kodiak dne 30.07.2009 12:44, celkově upraveno 1
- PatrikV
monccou píše:Ano, flastry 0,010" = 0,25mm ...tloušťka flastrů se udává správně v palcích, takže proto 0,010.
O palcích tam není zmínka, proto ten dotaz, v tom případě je to jasné.
-
sidi666 - Nový uživatel
Re:
Black Powder píše:to: bufallo
No, on na net nechodi a doma ho nema. V praci nevie co skor ako kazdy podnikatel a doma ho este zena seka, tak je rad, ze zije a obcas si zajde zabuchat a to sa mu samemu ani nechce. Mozno dojde do ZV Slatiny, ale on nema nejake skusenosti a mudrosti ohl. BP, jeho viac zaujima 2.SV a P08.
Čau Vladko,žena ma neseká len ti to tak možno pripadá.Strielať sa mi teda chce,ale v dnešnej dobe ak má človek rodinu má sa čo oháňať.Však ak si ju raz založíš uvidíš tie výdaje za škôlku,školu,cestovné atď.Čo sa týka skúseností zo zbranami máš pravdu - strielam len krátko iba od 1985-roku .A tá druhá svetová ano
prvé uniformi ktoré som zohnal od nemeckých,ruských,USA atď.boli prvé ale zašiel som už dalej.Mám aj z 1.svet.vojny až po husárske od Marie Terezie.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder