-
Netopyr - Moderátor
- vrb
kdysi jsem četl článek že to nějaká firma testovala pro speciální účely třeba střelbu v letadle, údajně to nemělo prostřelit trup protože to bylo hrozně měkké a expandovalo.
já jsem o tom taky uvažoval, ale cena je více než děsivá a na naší střelnici mě nedovolí používat můj lapač (balík papíru), takže bych je nemohl recyklovat, tak jsem to zavrhl
já jsem o tom taky uvažoval, ale cena je více než děsivá a na naší střelnici mě nedovolí používat můj lapač (balík papíru), takže bych je nemohl recyklovat, tak jsem to zavrhl
-
premek - Site Admin
Re: Střely z vizmutu
Netopyr píše:Viděl někdo střely z tohoto kovu, nebo alespoň slyšel jestli se z něho vyrábí ?
Vyrábějí se z toho hlavně broky do brokových netoxických nábojů, má méně poškozovat hlaveň než ocel, jestli se nepletu.
Ohledně toho užití v letadlech - existují speciální zbraně, ale pochybuji že by byly mezi air-marshaly.
http://en.wikipedia.org/wiki/FN_303
-
Netopyr - Moderátor
Vypadá to, že bych mohl mít zdroj velmi leného vizmutu, tak se snažím zjistit jestli už někdo má zkušenosti s jeho použitím na střely. Někde jsem o tom slyšel, ale......skleroza. Vycházím z toho, že je netoxickej, těžkej a tvrdost s dá upravit pravděpodobně antimonem, tak uvítám jakoukoli informaci.
Obsah fóra / Střelivo / Střelivo ostatní