-
bufallo - Častý návštěvník
Re: Perkusný dvojak Kodiak
zda sa ze Kodiaky sa tesia velkej oblube a idu na odbyt...
vid 2.miesto...
http://www.zbrane-dave.cz/products/top-ten/
zaujimalo by ma kolko sa ich vobec celkovo predalo...
skusim zistit viac, ak to nebude obchodne tajomstvo...
chcelo by to oslovit co najviac majitelov a nieco podniknut...
co tak nieco ako "International Pedersoli Kodiak Society" ..?
napr. v JAR je ich okolo 200 - 300 ks predanych..
s toho asi 50 % v kalibri .72.... uz sa aj tam pohravaju
s takou myslienkou nieco zalozit...
vid 2.miesto...
http://www.zbrane-dave.cz/products/top-ten/
zaujimalo by ma kolko sa ich vobec celkovo predalo...
skusim zistit viac, ak to nebude obchodne tajomstvo...

chcelo by to oslovit co najviac majitelov a nieco podniknut...
co tak nieco ako "International Pedersoli Kodiak Society" ..?
napr. v JAR je ich okolo 200 - 300 ks predanych..
s toho asi 50 % v kalibri .72.... uz sa aj tam pohravaju
s takou myslienkou nieco zalozit...
-
Kodiak - Občasný návštěvník
Tak jsem konečně sehnal do Kodiaka švýcarák Swiss FfG, chtěl bych vyzkoušet max. laborace. Sice to nebylo nejlevnější, (1800 za 1Kg)ale co by pro to člověk neudělal.
.

-
Hungry - Moderátor
-
To jo, prvně jsem dal 20 ran s Vesuvitem (100 grain a kulička), byl jsem nalehko jen v košili a na víc už jsem moc chuť neměl
. První rány jdou , ale pak už to začíná být docela cítit v rameni.

-
kde si kupoval ten svajciar??? cena za kilo v Rakusku je cca 50 az 70 € za kilo...
tiez som ho " kostoval" ten svajciar, daval som 100 gr, je to slusna supka,
po cca 20 ranach som bol vyhojeny... vetsia supa aj zdvih hlavne ako Vezuvit...
ale za kilo svaciara mam pomaly 5 kg Vezuvitu...
druhy den som sa nevladal
podpisat...
v Dave vraj ho chcu tiez dovazat...
tiez som ho " kostoval" ten svajciar, daval som 100 gr, je to slusna supka,
po cca 20 ranach som bol vyhojeny... vetsia supa aj zdvih hlavne ako Vezuvit...
ale za kilo svaciara mam pomaly 5 kg Vezuvitu...

podpisat...

-
Švýcarák u Martínek Blížejov, bere objednávky přes mail, čekal jsem asi měsíc. Vím že je Vesuvit mnohonásobně levnější, ale myslím, že jsi již dřív psal o max. laboracích, že používaj Swiss Ffg i 140 grain. Je to jen na zkoušku, a pro lepší pocit
Pro běžný střílení určitě Vesuvit stačí.Ale stejně si kladu otázku : Vesuvit je dost jemný a rychleji hoří, aby mi to nestrhlo kuličku v drážkách. Švýcarák má sice hrubší zrnitost, ale je zase výkonější. Tak uvidím jak se to bude chovat.

-
ako som uz pisal v nejakom vlakne, podla porovnavania tlakov roznych prachov vychadza ze Vezuvit LC je pri dodrzani vsetkych postupov a komponenetov zhodnych a vymene len prachu ma zhruba rovnaky tlak ako Svajciar hrubsej zrnitosti No.3.. Vezuvit ma zrnitost FFFg, a Svajciar No.3 FFG... bezne sa pouziva na tercovu strelbu Svajciar No.2 FFFg ktory dava zhruba o cca 15-20% vyssie tlaky ako No.3 a Vezuvit LC s laboraciami az do 100 gr, takze pohoda, ziadne strhavanie strely v drazkach nehrozi... samozrejme pri dodrzani optimalneho priemeru strely, pripadne hrubky flastra a mazania...
ja tiez pouzivam na beznu strelbu Vezuvit, ale dam si par ran aj Svaciarom ako ceresnicku na torte...
ked sa na druhy den rano obliekam a nevladzem zdvihnut ruku, nech citim ze som bol strielat...
ja tiez pouzivam na beznu strelbu Vezuvit, ale dam si par ran aj Svaciarom ako ceresnicku na torte...

ked sa na druhy den rano obliekam a nevladzem zdvihnut ruku, nech citim ze som bol strielat...

-

-
tak potom nam poreferuj ako to vyzera... daj nejake fotky ak sa ti podari strela, vsetci sme zvedavy na ogival cal.72 Czech made... je tu dost majitelov .72-jek... nametov najdes v tomto vlakne dost...
ja cakam na kokilu Minie .577 620 gr (40 g) od Pedersoliho... potom to rozbehnem...
chcem aj nejake testy priebojnosti.. chcelo by to hradla...
ja cakam na kokilu Minie .577 620 gr (40 g) od Pedersoliho... potom to rozbehnem...
chcem aj nejake testy priebojnosti.. chcelo by to hradla...
-
Zkusím něco nafotit.Nějakej pořádnej špalek a pak ho rozštípnout, aby byla vidět střela
O hradlech jsem taky uvažoval, ale je to investice okolo 4.000 korun.
Chtěl jsem se jen zeptat: nastřeloval jsem zbraň a vychází mi stranová odchylka osy jednotlivích hlavní od osy zbraně tak 5mm/m. Tak že určitě každé hledí pro jednu hlaveň. On by asi ten svazek jinak sesadit nešel vzhledem ke kalibru a tloušťce stěny u dna. (a hlavně asi za tu cenu
)

Chtěl jsem se jen zeptat: nastřeloval jsem zbraň a vychází mi stranová odchylka osy jednotlivích hlavní od osy zbraně tak 5mm/m. Tak že určitě každé hledí pro jednu hlaveň. On by asi ten svazek jinak sesadit nešel vzhledem ke kalibru a tloušťce stěny u dna. (a hlavně asi za tu cenu

-
ako si to meral??? typujem ze po vonkajsej strane hlavne.. ale ak to chceme zistovat bez strelby, bolo by vhodnejsie zastrcit nieco tesne do vyvrtu, najlepsie presny valcek a este lepsie keby v nom bol cerveny laser, zasvietis na stenu a vidis... ale konieckoncov, naco si to ideme komplikovat, najskor to skus nastrelit na jedno hledi napr. na 50 m a uvidis sustrel... su tam sice dve hledi, ale jedno je urcene na 50 m a druhe na 100m... aspon tak vetsina ludi tvrdi a pouziva, vcetne mna... nikoho som nevidel zeby po kazdej rane preklapal hledi, to by ti po cca roku odpadlo, co by bolo take vydrate...
podla mna sa nemusis vobec bat sustrelu, malo by to byt do tych cca 10 cm... ak si teda dobry strelec...
podla mna sa nemusis vobec bat sustrelu, malo by to byt do tych cca 10 cm... ak si teda dobry strelec...
-
Měřil jsem to po vnitřní stěně laufu. Na 50 m jsem se nemohl trefit do terče. Na 25m to šlo křížem, pravá doleva a levá doprava. Ale souměrně. Soustřel každé hlavně (na jedno hledí) do 2cm.
-
opravuju ten soustřel, do 5cm na 25m myslel jsem tím vepsanou kružnici což je chybně (2cm by asi byla frajeřina při kalibru 18mm) 

-
a to ti nestaci taky rozptyl??? a chces pouzivat dve hledi??? co chces
odstrelovat muchy na terci???vyskusaj ako to pojde na 50 m s jednym hledim...
tomu som neporozumel, ze s kriza...to akoze ti ide lava hlaven do prava a
prava do lava??? ako ze sa v urcitej vzdialenosti od ustia osy hlavni pretinaju
a potom zase sa rozchadzaju??? to je nejake divne...
odstrelovat muchy na terci???vyskusaj ako to pojde na 50 m s jednym hledim...
tomu som neporozumel, ze s kriza...to akoze ti ide lava hlaven do prava a
prava do lava??? ako ze sa v urcitej vzdialenosti od ustia osy hlavni pretinaju
a potom zase sa rozchadzaju??? to je nejake divne...
Naposledy upravil bufallo dne 26.05.2009 19:31, celkově upraveno 1
-
pak by to spájení hlavňového svazku muselo vypadat asi takto:
tzn. že vnější stěna laufu u dnového šroubu by musela být zeslabena
tzn. že vnější stěna laufu u dnového šroubu by musela být zeslabena
- Přílohy
-
- laufy.JPG (6.81 KiB) Zobrazeno 11257 krát
-
ale aby to nebolo tak ze je hlaven na dne ma vyoseny vyvrt, tak sa predsa vkladaju mdzi dve konicke hlavne dopredu vlozky, tzv. ludovo siny, alebo sinky, aby sa dosiahlo ze osi hlavni pojdu rovnobezne...
alebo sa to este robi tak ze sa z vnutornej strany hlavni odfrezuje, kde vznikne plosina a hlavne sa prilozia k sebe a zletuju... pozri si ako vyzera dvojka brokovnica od zadu kde sa vkladaju naboje do hlavne..
tam je to vidiet...
ak by to bolo tak ako tvrdis s tymi osiami hlavni, tak to by chcelo vyskusat prakticky, nastrel na 1 m, potom na 5, 10, 15 atd, napr. do 50 m, kde na usti by bol rozptyl trebars 20mm, na 10m 10mm na 15m 5mm na 20m by to islo jedno dierou, na 25m 5 mm, na 30m 10mm, na 35m 15mm atd az by trebars bolo na 50 m napr. 30 mm... je to zaujimava teoria, chcelo by to vyskusat prakticky ako to bude... celkom ma to zaujalo, asi to vyskusam, ked tak nad tym uvazujem, nieje to nepravdepodobne...
na vojne sme mali 30 mm prilietadlovy dvojkanon, hlavne boli podla manualu nastavene tak ze drahy striel sa stretavali , teda krizovali cca 1 km od ustia hlavni....
alebo sa to este robi tak ze sa z vnutornej strany hlavni odfrezuje, kde vznikne plosina a hlavne sa prilozia k sebe a zletuju... pozri si ako vyzera dvojka brokovnica od zadu kde sa vkladaju naboje do hlavne..
tam je to vidiet...
ak by to bolo tak ako tvrdis s tymi osiami hlavni, tak to by chcelo vyskusat prakticky, nastrel na 1 m, potom na 5, 10, 15 atd, napr. do 50 m, kde na usti by bol rozptyl trebars 20mm, na 10m 10mm na 15m 5mm na 20m by to islo jedno dierou, na 25m 5 mm, na 30m 10mm, na 35m 15mm atd az by trebars bolo na 50 m napr. 30 mm... je to zaujimava teoria, chcelo by to vyskusat prakticky ako to bude... celkom ma to zaujalo, asi to vyskusam, ked tak nad tym uvazujem, nieje to nepravdepodobne...
na vojne sme mali 30 mm prilietadlovy dvojkanon, hlavne boli podla manualu nastavene tak ze drahy striel sa stretavali , teda krizovali cca 1 km od ustia hlavni....
Naposledy upravil bufallo dne 26.05.2009 19:43, celkově upraveno 1
-
přesňe tak, rozptyl jednotlivých hlavní je perfektní, ale jak jsem řekl, střední bod zásahu pravé hlavně je o středu terče na 25m asi 15cm vlevo a u levé hlavně je tomu naopak.Na 50m je to skoro 1x tolik. To by odpovídalo i mým naměřeným hodnotám...( 5mm/m pro hlaveň)
-
to ano, ale vepředu jsou hlavně sletovány těsně k sobě bez vymezení nějakého zesílení hlavně vzadu.S tím sfrézováním by to bylo možné jak jsem se snažil nakreslit, ale když to změřím tyčema přiloženýma k vnitřním stěnám laufů, tak je ten rozdíl viditelný pouhým okem...
-
ten predok hlavne ako ho mam ja, neviem, pozriem doma, zajtra poreferujem...
ja ale mam kal.58, tu je mensi priemer hlavni, hlavne su rovnomerne zuzovane,
na 72-ke je este koniec hlavni hrubsi, je tam asi v jednej tretine od zadu odskok...
ale ak budes mat cas, skus ten rozptyl pomerat tak ako som pisal, teda 1m,
5, 10,15, 20, 25 atd... uvidime ci je nasa teoria spravne..
cisto hypoteticky, ale ak je to tak, moze nastat aj situacia ze po vystrele naraz z obidvoch hlavni
mohlo by dojst k zrazke dvoch striel za letu pri krizovani ich drah....

ja ale mam kal.58, tu je mensi priemer hlavni, hlavne su rovnomerne zuzovane,
na 72-ke je este koniec hlavni hrubsi, je tam asi v jednej tretine od zadu odskok...
ale ak budes mat cas, skus ten rozptyl pomerat tak ako som pisal, teda 1m,
5, 10,15, 20, 25 atd... uvidime ci je nasa teoria spravne..
cisto hypoteticky, ale ak je to tak, moze nastat aj situacia ze po vystrele naraz z obidvoch hlavni
mohlo by dojst k zrazke dvoch striel za letu pri krizovani ich drah....

-
tak, tak
při absolutně stejném okamžiku stiskutí obou spouští, nulovém rozdílu prodlev obou bicích mechanizmů, nekonečně přesné dávce prachu a hmotnosti střely, naprosté přesnosti průměrů obou vývrtů a jiných více či mémě závažných okolnostech by se to fakt mohlo stát 

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder