Jimi
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 14:58

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

Ty panáky si dáš doma po tom, co jsis odložil, víme. 8)

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.05.2009 16:12

To nic nemění na faktu, že pro policii budeš po dechové zkoušce recidivista, co někomu venku pod vlivem alkoholu vyhrožoval pistolí. A protože jsi nezavolal policii, tak jsi se k tomu defakto přiznal. Že jsi alkohol pil až potom, co už ti nikdo neuvěří. Zbroják a zbraň Ti seberou, dostaneš podmínku nebo nějaký menší trest, útočník bude vysmátý, že je o jednoho parchanta, co se brání, méně. Spokojen?

Nepřesvědčil jsi mě, prostě VOLAT a hotovo.

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.05.2009 16:37

Majsner, somozrejme treba volat. Ved nakoniec Ty si uviedol presne tie dovody preco ano...presne si to opisal-vyargumentoval dostatocne. Takto nejako si viem predstavit reakciu vyspeleho a rozumneho strelca, ved zbran sa netaha len tak pre prcu. S tymi panakmi to bola asi prca ci co. Tym len ukazujes ze si vyspely a rozumny strelec, ked budes volat. Ja sa k tvojmu nazoru len a len mozem pridat a myslim ze vacsina z nas... Skuste napisat jediny rozumny dovod preco to tak neurobit? :?:

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 16:47

Dle vyjádření MV které bylo někde na LEXu není potřeba incident hlásit, pokud nedošlo ke střelbě, takže asi bych volal, ale nejdříve svého advokáta a potom bych jednal po dohodě s ním a posouzení celkové situace. Mimochodem bez přítomnosti advokáta bych to asi ohlásit nešel a pokud by došlo ke střelbě, tak bych odmítl vypovídat, dokud můj advokát nepřijede....vymluvil bych se na šok, zuby, cokoliv.

Jimi
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 16:50

Ale ano, myslím, že bych volal. Ovšem doma bych si ty panáky nalil. Ovšem v tomto konkrétním případě volání policie dotyčným individuem jaksi nehrozilo...ale není to můj příběh.

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.05.2009 17:37

Sincityman, zbran sa netaha len tak na zastrasenie, ale nato ze si ju pripraveny v denej situacii ohrozenia pouzit. Moj dlhorocny znami a spickovy strelec a clen ZOMO a IBSA ma pred 12rokmi zasvecoval do tajov nosenia zbrane. Ja sa drzim cely cas jeho rad a jedna znich je, ze zbran tahaj v tedy ked budes musiet strielat. To znamena velmi vazny dovod ohrozenia. Ale to ze nevystrelim, lebo utocnik sa zlakol a prestal utocit, dokonca utiekol, neznamena ze nebol vazny dovod ju pouzit, teda ze islo o nebezpecnu situaciu-ohrozenie zivota a to sa predsa musi hlasit. Je to v mojom zaujme... Nie?

Reklama

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 17:50

Přesně tuto situaci jsem měl na mysli, a pak už záleží na okolnostech. Uvědom si, že pravděpodobně i kdyby útočníky našli, bude víc jejich svědectví proti tvému, bude tam náhodný svědek, který si nevšiml jejich nožů/kamenů/boxerů, ale tvoji pistoli nepřehlédl.... :?

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.05.2009 18:06

Ale hej, viem co myslis. Kazda karta ma dve strany... ale je to vec doverihodnosti. Ja ako slusny clovek co sa bal o svoj zivot, som bol prinuteny pouzil zbran na svoju ochranu. Utocnik-asocial /maly predpoklad ze ta napadne dalsi slusny clovek je mala/ sa zlakol a prestal utocit, kedze nebolo v tvojich silach ho zastavit a utok prestal nemohol si pouzit zbran, tak utocnik utiekol. Ty si zavolal Policiu aby sa to za pat minut neopakovalo niekde inde. Policii ako prvy opises co sa stalo a ja si myslim ze je malo pravdepodobne, ze policajti po dolapeni utocnikov daju na reci utociacich asocialov. Este k tomu ze ta ohrozovali by som trval na zapise a samozrejme s mojim pravnikom... Asi takto?
Naposledy upravil kuro159 dne 15.05.2009 2:31, celkově upraveno 1

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 18:10

Tak jako tak,skončí to buď u přestupkové komise,nebo u soudu, se všemi z toho vyplývajícími problémy.A ani policajti nemohou často konat jinek,než že to předají dál a už se vezeš....výsledkem je dlouhá otrava,nervy a náklady(v nejlepším případě)......

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.05.2009 18:13

Ale Ty budeš mít výhodu prvního telefonátu na policii a čistého svědomí. Že se to může obrátit proti Tobě, s tím musíš počítat vždy, když u sebe nosíš zbraň. A je jedno, jestli to obrácení nastane pouze po "odehnání" útočníka pistolí, nebo po jeho zastavení projektilem. Proto nemá cenu spekulovat o tom, jestli Ti to teoreticky může prospět nebo uškodit. Bavme se o tom, co je správné a co není.

Pokud se přesto někdo chce bavit pouze o tom, co musí, nebo ne, tak jak říkal kuro159, pistoli nevytahuji, abych se s ní škrábal na prdeli, ale protože mě k tomu někdo dohnal tím, že na mě zaútočil s úmyslem mě okrást, zranit, zabít, čímž se dopustil některého trestného činu (loupežné přepadení, pokus o ublížení na zdraví, o vraždu apod.) a já jsem ze zákona povinnen toho ohlásit na Policii ČR. Pokud tak neučiním, dopouštím se buď přestupku nebo trestného činu, teď nevím.

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 18:23

podle onoho výkladu MV ne,pokud jsi nestřílel a nikdo nebyl zraněn...

Jimi
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 18:37

Myslím, že majsner se snaží říct, že by se měl oznámit pokus o loupežné přpadení, v druhé řadě až to, že bylo odvráceno hrozbou zbraně. S tím se nedá než souhlasit.

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.05.2009 19:02

...vidis JIMI ja sa tu to snazim vysvetlit a tebe sa to podarilo jednou vetou :lol: :lol: :lol:

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.05.2009 19:15

JIMI, SINCITYMAN vyskyta sa mi tu otazka, ,,ze v akom inom pripade by si chcel tahat zbran?,,pokial by neslo o NO podla vykladu MV?

rudi-cz
Nový uživatel
Nový uživatel

14.05.2009 22:12

Případ z Plzně:po vystoupení z auta v blízkosti restaurace můj kolega čelil sólo nejprve verbálnímu napadání,poté přímému fyzickému útoku pěti osob,výsledkem čehož bylo mnoho šrámů na xichtě atd.,v dané lokalitě celkem banální milostná předehra...abych to melodrama příliš neprodlužoval...po nějakém tom samozřejmém kopání na zemi a tak se dostal na chvíli na nohy,vytáh lego pětasedmu a vystřelil jednou do země stranou všech zúčastněných.Tento nový prvek ve hře ukončil celou taškařici,kovbojové se vrátili do saloonu,kámoš přešel trávník a zalez do bytu.Proč nevolal hned,o tom se dodnes dohadujeme.V tomto případě není pochyb o tom,že měl...Za deset minut zvonili u dveří svižníci,výsledek:výslech,odebrání zbraně,po sáhodlouhých tahanicích 4 měsíce s podmínkou na 18,z boží vůle bez vazby...v neprospěch obviněného(!!!) vypovídalo všech pět útočníků a dva svědci na balkónech...

admix

14.05.2009 22:17

At zije demokracie
Kde to bylo?

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.05.2009 22:19

Je mi zle.

rudi-cz
Nový uživatel
Nový uživatel

14.05.2009 22:30

admix...do SZ

kuro159
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

14.05.2009 22:47

Rudi-cz toto je jasny pripad toho ze to takto nemal jednoducho ukoncit odchodom domou... Automaticky mal ist s rozbitym ksichtom na najblizsiu policiu a vsetko tam zadokumentovat. Hned mal zavolat svojmu pravnikovi a odobrat sa na komplet lakarske vysetrenie a hodit sa marod. Automaticky s pravnikom podat trestne oznamenie o pokus lupezneho prepadnutia... Ver tom ze by to tak nedopadlo ako to dopadlo, aspon co sa tyka podmienky. Chalani ja mam zbrojny uz cca 12 rokov. Pretoze nosim pri sebe zbran s nabojom v komore, mna moja zbran naucila vyhybat sa pofidernym miestam. Nechodim do krcmi ani nikde inde kde by som sa mohol dostat do potycky s individuami. Ked si to tak zoberiem, tak moj zivot je podstate pre niekoho nudny. Toci sa okolo prace a mojej vasne ku zbraniam. Samozrejme kazdy pekny vikend som v slovenskych lesoch a tam tak trosku buchacky patria. Tym nechcem povedat ze sa mi to nemoze stat, ale vyhybam sa tomu ako cert krizu a dufam ze budem mat v zivote stastie.... Cely zivot je loteria... :( ale aj tak treba bojovat za svoje prava... Ved som slusny clovek...

Jimi
Moderátor
Moderátor

14.05.2009 23:01

kuro159 píše:JIMI, SINCITYMAN vyskyta sa mi tu otazka, ,,ze v akom inom pripade by si chcel tahat zbran?,,pokial by neslo o NO podla vykladu MV?

Nerozumím, někde tu z debaty plyne, že by se měla tahat zbraň i mimo NO?

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA