- cmk
- Častý návštěvník
Re: životnost hlavně u Colt Python 357Mag
Telescopic.cz > mam dotaz - kolik planujes z revolveru vystrilet naboju?
Pro zajimavost - 1 krabicka pravidelne kazdy tyden = 2.600 ran rocne.
Pri teto zatezi ti kvalitni revolver vydrzi 40 let.
A za tu dobu vystrilis strelivo za 650.000 Kc.
Kvalitni revolver stoji rekneme od 17.000 (Ruger).
Opravdu je nutne resit, jestli vymenit hlaven, nebo celou zbran?
Pro zajimavost - 1 krabicka pravidelne kazdy tyden = 2.600 ran rocne.
Pri teto zatezi ti kvalitni revolver vydrzi 40 let.
A za tu dobu vystrilis strelivo za 650.000 Kc.
Kvalitni revolver stoji rekneme od 17.000 (Ruger).
Opravdu je nutne resit, jestli vymenit hlaven, nebo celou zbran?

-
TraTom - Častý návštěvník
Ad životnost hlavně:
Colt u Pythona udával životnost hlavně kolem cca 30 tisíc standartním továrním střelivem.
Je to zcela individuální faktor. Někomu vydrží hlaveň třeba 50 tisíc, něhomu ani tři stovky (majitel se v takovém případě zove dobytek, ale jen já znám ve svém okolí dva).
Jinak životnost bych fakt neřešil (pominu-li fakt, že Colt je obecně sračka). Na stránkách Rugera je fotka revolveru, který má prý vystříleno přes milion nábojů v ráži. 357M.
Můj první SW 586 vydržel 46 tisíc výstřelů. No a pak jsem z něj vystřelil tovární SaB...
A tím se dostáváme k druhé otázce:
Výměna hlavně:
Samotná výměna je otázkou cca 3 minut u puškaře, problémy jsou ale hlavně s papírováním.
Revolverové hlavně nemají výrobní čísla a docela blbě se dováží hlavní díl zbraně, pokud jej nelze identifikovat. Měl jsem s tím docela problém na celnici i u registrace na policii.
Dalším problémem je sešrotování staré vadné hlavně a to ze stejného důvodu.
V případě takového zásahu do zbraně doporučuji bydlet na Praze 5, kde jsou suprové policajtky.
Colt u Pythona udával životnost hlavně kolem cca 30 tisíc standartním továrním střelivem.
Je to zcela individuální faktor. Někomu vydrží hlaveň třeba 50 tisíc, něhomu ani tři stovky (majitel se v takovém případě zove dobytek, ale jen já znám ve svém okolí dva).
Jinak životnost bych fakt neřešil (pominu-li fakt, že Colt je obecně sračka). Na stránkách Rugera je fotka revolveru, který má prý vystříleno přes milion nábojů v ráži. 357M.
Můj první SW 586 vydržel 46 tisíc výstřelů. No a pak jsem z něj vystřelil tovární SaB...
A tím se dostáváme k druhé otázce:

Výměna hlavně:
Samotná výměna je otázkou cca 3 minut u puškaře, problémy jsou ale hlavně s papírováním.
Revolverové hlavně nemají výrobní čísla a docela blbě se dováží hlavní díl zbraně, pokud jej nelze identifikovat. Měl jsem s tím docela problém na celnici i u registrace na policii.
Dalším problémem je sešrotování staré vadné hlavně a to ze stejného důvodu.
V případě takového zásahu do zbraně doporučuji bydlet na Praze 5, kde jsou suprové policajtky.
- TELESCOPIC.CZ
- Občasný návštěvník
To cmk: né jasně, to máš pravdu. Mě šlo spíše o obecné řešení problému s hlavní u revolveru. Je mi jasné, že při správném užívání tě to možná i přežije. Spíše mi šlo o případy naprosto nečekané. Třeba vydutí hlavně při skryté vadě materiálu v hlavni v kombinaci se silnější laborací nebo špatným nábojem nebo co já vím...stávají se různé věci...čili když shrnu ten závěr, tak se tedy dá říct, že u moderních revolverů technicky vyměnit hlaveň lze většinou bez problému, ale kvůli absenci výrobního čísla to přináší komplikace (?)
-
boris_ - Častý návštěvník
TraTom - ja poprosim viac detailov ohladne toho osudneho vystrelu s SB strelivom. obcas laufom prezeniem SB .357M (ked uz nic ineho nie je po ruke) a tak ma to docela zaujima...
-
TraTom - Častý návštěvník
Brat Baris (bez dědušky Denise):
Jde o to, že šlo o zmetkové náboje.
Polopláště SaB v .357M mají oproti PPL do .38 stahovací drážku, aby nehrozilo, že vylétne pouze jádro a plášť zůstane.
No a u krabičky, kterou jsem koupil byly v .357Mě střely do osmatřicítky a stalo se výše popsané...
Osobně jsem zjistil, že kvalita tzv. "amerických" nábojů (.40SW, .45ACP, .38Spl a .357M - .44M od SaB odmítám označovat za magnum) je u SaB značně kolísavá.
Jde o to, že šlo o zmetkové náboje.
Polopláště SaB v .357M mají oproti PPL do .38 stahovací drážku, aby nehrozilo, že vylétne pouze jádro a plášť zůstane.
No a u krabičky, kterou jsem koupil byly v .357Mě střely do osmatřicítky a stalo se výše popsané...
Osobně jsem zjistil, že kvalita tzv. "amerických" nábojů (.40SW, .45ACP, .38Spl a .357M - .44M od SaB odmítám označovat za magnum) je u SaB značně kolísavá.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Nehledě na to, že to železo pod tombakem na střelách S&B tomu vývrtu tak moc neprospěje.
-
idiver - Občasný návštěvník
TELESCOPIC.CZ píše:chci se zeptat: dá se říct, že to, že u revolveru je pevná hlaveň je vlastně jejich nevýhoda oproti moderním pistolím...z hlediska opotřebení? Protože když se časem zničí hlaveň u revolveru, tak není možné ji vyměnit....
Výměna hlavně o Coltů je obecně v pohodě (alespoň v USA), normálně se vyšroubuje. Při poškození ústí hlavně, nebo ústí přechodového kužele, je normálním postupem hlaveň vyšroubovat, opravit na soustruhu (čímž se trochu zkrátí) a namontovat zpátky. Ovšem tohle musí dělat znalý gunsmith, co má k tomu nářadí a howknow.
- zdeny
- Častý návštěvník
Vím že je to již starší téma,ale proč to neobnovit...Potvrzuji-při "odpalu" nemá Colt Python žádnou zjistitelnou vůli válce,alespoň ne ten můj.Provedení z roku 1975,stav jako nový,bez jakýchkoli úprav,hlaveň 6".Přesnost dokonalá,zpracování všech ploch taktéž.Střelba pohodlná,naprostá spokojenost.Dřív se asi víc snažily.....Jen to dneska sehnat dalo docela fušku 

- Steve89
- Nový uživatel
Dotaz nebude úplně k tématu, ale zajímalo by mě jestli je pravda, že se Pythony se od určité doby začali vyrábět v horší kvalitě? Nevíte popřípadě od kolikátého roku to bylo? Přemýšlím o nákupu této legendy.
Pokud by měl třeba někdo rady které roky výroby či povrchové úpravy nebrat, byl bych rád za každou informaci.
Děkuji přátelé.
Pokud by měl třeba někdo rady které roky výroby či povrchové úpravy nebrat, byl bych rád za každou informaci.
Děkuji přátelé.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery