cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.05.2009 12:07

Re: životnost hlavně u Colt Python 357Mag

Telescopic.cz > mam dotaz - kolik planujes z revolveru vystrilet naboju?

Pro zajimavost - 1 krabicka pravidelne kazdy tyden = 2.600 ran rocne.
Pri teto zatezi ti kvalitni revolver vydrzi 40 let.
A za tu dobu vystrilis strelivo za 650.000 Kc.
Kvalitni revolver stoji rekneme od 17.000 (Ruger).
Opravdu je nutne resit, jestli vymenit hlaven, nebo celou zbran? :-)

TraTom
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.05.2009 12:26

Ad životnost hlavně:

Colt u Pythona udával životnost hlavně kolem cca 30 tisíc standartním továrním střelivem.
Je to zcela individuální faktor. Někomu vydrží hlaveň třeba 50 tisíc, něhomu ani tři stovky (majitel se v takovém případě zove dobytek, ale jen já znám ve svém okolí dva).

Jinak životnost bych fakt neřešil (pominu-li fakt, že Colt je obecně sračka). Na stránkách Rugera je fotka revolveru, který má prý vystříleno přes milion nábojů v ráži. 357M.

Můj první SW 586 vydržel 46 tisíc výstřelů. No a pak jsem z něj vystřelil tovární SaB...

A tím se dostáváme k druhé otázce: :twisted: :twisted: :twisted:

Výměna hlavně:
Samotná výměna je otázkou cca 3 minut u puškaře, problémy jsou ale hlavně s papírováním.
Revolverové hlavně nemají výrobní čísla a docela blbě se dováží hlavní díl zbraně, pokud jej nelze identifikovat. Měl jsem s tím docela problém na celnici i u registrace na policii.
Dalším problémem je sešrotování staré vadné hlavně a to ze stejného důvodu.

V případě takového zásahu do zbraně doporučuji bydlet na Praze 5, kde jsou suprové policajtky.

TELESCOPIC.CZ
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

13.05.2009 13:37

To cmk: né jasně, to máš pravdu. Mě šlo spíše o obecné řešení problému s hlavní u revolveru. Je mi jasné, že při správném užívání tě to možná i přežije. Spíše mi šlo o případy naprosto nečekané. Třeba vydutí hlavně při skryté vadě materiálu v hlavni v kombinaci se silnější laborací nebo špatným nábojem nebo co já vím...stávají se různé věci...čili když shrnu ten závěr, tak se tedy dá říct, že u moderních revolverů technicky vyměnit hlaveň lze většinou bez problému, ale kvůli absenci výrobního čísla to přináší komplikace (?)

boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.05.2009 14:09

TraTom - ja poprosim viac detailov ohladne toho osudneho vystrelu s SB strelivom. obcas laufom prezeniem SB .357M (ked uz nic ineho nie je po ruke) a tak ma to docela zaujima...

TraTom
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.05.2009 14:32

Brat Baris (bez dědušky Denise):

Jde o to, že šlo o zmetkové náboje.

Polopláště SaB v .357M mají oproti PPL do .38 stahovací drážku, aby nehrozilo, že vylétne pouze jádro a plášť zůstane.

No a u krabičky, kterou jsem koupil byly v .357Mě střely do osmatřicítky a stalo se výše popsané...

Osobně jsem zjistil, že kvalita tzv. "amerických" nábojů (.40SW, .45ACP, .38Spl a .357M - .44M od SaB odmítám označovat za magnum) je u SaB značně kolísavá.

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.05.2009 14:40

Nehledě na to, že to železo pod tombakem na střelách S&B tomu vývrtu tak moc neprospěje.

Reklama

idiver
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

22.05.2009 16:14

TELESCOPIC.CZ píše:chci se zeptat: dá se říct, že to, že u revolveru je pevná hlaveň je vlastně jejich nevýhoda oproti moderním pistolím...z hlediska opotřebení? Protože když se časem zničí hlaveň u revolveru, tak není možné ji vyměnit....

Výměna hlavně o Coltů je obecně v pohodě (alespoň v USA), normálně se vyšroubuje. Při poškození ústí hlavně, nebo ústí přechodového kužele, je normálním postupem hlaveň vyšroubovat, opravit na soustruhu (čímž se trochu zkrátí) a namontovat zpátky. Ovšem tohle musí dělat znalý gunsmith, co má k tomu nářadí a howknow.

zdeny
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.11.2012 15:57

Vím že je to již starší téma,ale proč to neobnovit...Potvrzuji-při "odpalu" nemá Colt Python žádnou zjistitelnou vůli válce,alespoň ne ten můj.Provedení z roku 1975,stav jako nový,bez jakýchkoli úprav,hlaveň 6".Přesnost dokonalá,zpracování všech ploch taktéž.Střelba pohodlná,naprostá spokojenost.Dřív se asi víc snažily.....Jen to dneska sehnat dalo docela fušku :(

Steve89
Nový uživatel
Nový uživatel

30.11.2015 21:32

Dotaz nebude úplně k tématu, ale zajímalo by mě jestli je pravda, že se Pythony se od určité doby začali vyrábět v horší kvalitě? Nevíte popřípadě od kolikátého roku to bylo? Přemýšlím o nákupu této legendy.

Pokud by měl třeba někdo rady které roky výroby či povrchové úpravy nebrat, byl bych rád za každou informaci.

Děkuji přátelé.

Předchozí

Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery